Tak, właśnie zauważyłem.
To tego z miejsca 1 nie słyszałem chyba
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Do Sanah się pewnie zrazili bo grają ją na komercyjnych, a Sochacką raczej nie, taka różnica
Słuchaj, jakoś w 1991-92 roku na LP3 grali takie November Rain, niewiele krótsze. W latach 2002-04 było Again, nie zawsze w pełnej wersji, ale bywało grane całe kilka razy. Skąd ta awersja do utworów mających trochę więcej minut?
Radio 357 też jest komercyjną stacją
Słuchaj, zapytaj Niedźwiedzia
No jednak w ogóle nie jest
No bez przesadyzmu. Stelka się trochę powygłupiał w pierwszych tygodniach stacji, ale potem, także po reakcjach słuchaczy, dał sobie spokój. To naprawdę nie jest RMF czy ESKA, o ile sanah ma kawałki bardziej wysublimowane, to prostackie dicho, jakie proponuje ta pani nijak nie przystoi do profilu stacji.
Moim zdaniem taka forma finansowania dalej mieści się w definicji nastawienia na zysk. Ale nawet jeżeli uznamy, że faktycznie nie jest to radio komercyjne, to też nie jest misyjne. Być może gdzieś pomiędzy misyjnością, a komercją.
Pewnie tak. Albo to też taka wybiórczość. Od czasu do czasu dopuszczone jest coś dłuższego, ale w bardzo ograniczonej liczbie.
Chyba nie tak wiele mniej. Poza tym mam taką tezę, że do 2016 Dawid był w szczytowej formie (z naciskiem w zasadzie na 2014). Krążek z 2018 to już jednak szorowanie po ścianach stanów średnich i niskich. I może to dobrze, że tym razem przerwa była nieco dłuższa, chociaż tu i ówdzie ten pan się pojawiał.
Mam nadzieję, że Dawid w szczytowej formie dopiero będzie, bo na razie w moim odczuciu to przeciętnej klasy komercyjny artysta, któremu trafiłu się kilka niezłych utworów.
Przecież on w 2014 nic nie nagrał.
Kilka utworów to było wręcz genialnych. Na przykład nielubiane przez Ciebie Trójkąty oraz nieznacznie lepiej odbierane przez Ciebie Nieznajomy czy Powiedz mi. A to przepraszam, dwa ostatnie znam raczej jako rocznik 2014 niż 2013, ale faktycznie Spotify powiedział mi prawdę.
Moim zdaniem nie było żadnego hejtu ani dyskryminacji kobiet w topie. Słuchacze tak po prostu głosowali i tyle. Z początku było ich więcej bo top był kartkowy a potem się "zabetonowało".Miszon pisze: ↑pn mar 21, 2022 12:46 am Cóż, mam inne wrażenia do do stosunku do śpiewających kobiet - wystarczy spojrzeć na wyniki Trójkowych Topów - były takie lata że w 50-ce chyba 1 kawałek był (Zombie?). Ale z początku było ich więcej (Sinead, Joplin, Maanam, Madonna, Hey, Bartosiewicz, B. Craven, T.Tikaram, B.Streisand, itd.). Ale z roku na rok zestaw się "maskulinizował".