jollyroger72 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 6:54 pm
kajman pisze: ↑ndz sty 30, 2022 6:38 pm
Uważam, że cały czas obrażacie kacpra94 twierdząc, że nie potrafi sam myśleć i podejmować decyzji tylko opiera się na sugestiach.
To chyba czytamy różne wątki.
Wpisy po wypowiedzi kacpra94, że sam by tak postąpił, gdyby to zauważył:
jollyroger72 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 4:58 pm
No, ja uważam, że poddałeś się sugestii kajmana...
temik3 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 4:58 pm
tak swą sugestią wskazał jak trzeba to liczyć
O ile wypowiedź temika3 nie jest do końca jednoznaczna, to Ty wyraźnie wciskasz kacprowi94, że wbrew jego wypowiedzi podjął swoją decyzję pod moim wpływem. A i przedtem też to twierdziłeś:
jollyroger72 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 4:37 pm
Stałeś się ofiarą trochę przez własne "gapiostwo" i podatność na sugestie.
jollyroger72 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 3:49 pm
Obowiązki? Raczej sugestie kajmana.
bobby-x pisze: ↑ndz sty 30, 2022 7:10 pm
Nie rozumiem tego fenomenu
A to już Twój problem. Właściwie po Twojej deklaracji nie powinno się Twojego głosu liczyć w żadnej postaci, bo świadomie wypaczasz wyniki. Ale sprytnie pokręciłeś, żeby formalnie ciężko było się przyczepić.
temik3 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 6:45 pm
Acha czyli w nocy o północy po swojemu byłbyś w stanie oszukać innych, znakomite rozumowanie.
Przekręcasz moją wypowiedź. Napisałem co byłoby w tym przypadku postępowaniem nie fair.
Wszak niejednokrotnie pisał, że żonglował swoimi głosowaniami.
Tak, bo jestem na tyle uczciwy, żeby się przyznać.
Nawet ze dwa dni temu gdzieś na tym forum napisał, że gdyby miał więcej czasu, to bez skrupułów by to robił...
Nie wiem czy napisałem, że mógłbym czy żebym to robił, ale to nie jest sedno sprawy. Ale napisałem także, że mnie to nie interesuje (w tym konkretnym przypadku).
jollyroger72 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 5:12 pm
w moim słownictwie nie funkcjonuje zwrot "bardziej uczciwe"
A co robisz w sytuacji, kiedy żadne z rozwiązań nie jest uczciwe? Bo tutaj mieliśmy taką sytuację. Nie było uczciwe policzyć po 1 punkcie, ale nieuczciwe w stosunku do pozostałych głosujących byłoby policzenie ich od 10 do 1.
Tydzień wcześniej też były głosy w podobnym wydaniu od tej samej osoby. Widziałem je. Nie reagowałem, bo nie jestem w żadnym stopniu zaangażowany (nie słucham, nie głosuję etc.).
Jak są głosy, które ewidentnie wypaczają wyniki głosowania forumowego to oczywiście nie reagujesz, bo czym gorzej jest w tym wątku to dla Ciebie jest lepiej.
Ty policzyłeś to bez uwag. Kajman też nie reagował...
Bo nie zwróciliśmy na to uwagi i nie pomyśleliśmy nawet, że ktoś mógłby tak głosować. Szkoda, że nie zareagowałeś.
jollyroger72 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 4:49 pm
Mowa o fałszowaniu, większej lub mniejszej uczciwości, sugestie jak liczyć.
Fakt. Powinno być wypaczenie, a nie fałszowanie. Uciekło mi to słowo i nie mogłem go sobie przypomnieć. Co do uczciwości to nadal uważam, że taki głos jest nieuczciwy (nawet jeżeli nie jest taki w zamyśle). A to, co napisałem o liczeniu głosów jest wyrażeniem opinii, a nie sugestią.
temik3 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 4:58 pm
moim zdaniem niedopuszczalna
I tu się różnimy, bo ja uważam, że konieczna.
jollyroger72 pisze: ↑ndz sty 30, 2022 4:37 pm
W topach były głosy alfabetyczne, ale nienumerowane.
Były i nienumerowane i numerowane. Przy pierwszych sprawa była oczywista (no chyba żeby ich w ogóle nie liczyć).