XXIX zlot forum LP3 - 16-19 września 2021, Emów
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
Re: XXIX zlot forum LP3 - 16-19 września 2021, Emów
Ja generalnie też wolę miejscowy obiad, ale jeśli w ogóle ma być w sobotę pizza, to wolę, by była na obiad, niż na kolację.
A, a jeśli chodzi o obiady, to ja chętnie np. spaghetti z niemięsnym sosem.
A, a jeśli chodzi o obiady, to ja chętnie np. spaghetti z niemięsnym sosem.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Jeśli chodzi o mnie, wprawdzie zadeklarowałem w sobotę obiad, ale skoro jestem pierwszy raz i do tego całkiem krótko, to nie chciałbym się wypowiadać, zdaję się na los, ponieważ pizzę też lubię. 

To jeżeli nie zgubiłem kogoś to Martyr, neon.ka, Yacy i TStudent piszą się na obiad, z tego co wcześniej pisał ku3a to jest spora szansa, że on pizzy raczej w sobotę nie (albo symbolicznie). O ile pamiętam zawsze wybieraliśmy dwie osoby do jednej pizzy to teraz może udało by się żeby tą drugą połówkę podzielić na dwie czy trzy osoby. Zresztą z tego co pamiętam bywały wymiany części.
Być może pięć obiadów to będzie wystarczająca liczba do ich zrobienia. W piątek dużo więcej ich nie będzie.
Być może pięć obiadów to będzie wystarczająca liczba do ich zrobienia. W piątek dużo więcej ich nie będzie.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
No nie, jeśli będzie pizza w sobotę, to ja wybieram pizzę. Przy założeniu, że będzie bliżej pory obiadowej niż kolacyjnej.
ja na sobotę nie mam żadnych konkretnych wizji co do pizzy czy też jej braku
. czyli może być (i wtedy zjem) albo może jej nie być (i nie będę żałować, bo zakładam, że i tak będzie już wcześniej, w czwartek).
jeśli by w sobotę była, to chyba odrobinę bardziej wolałbym, żeby była jako kolacja, żeby przy ABC zjeść i nie tracić już potem czasu na robienie jedzenia. ale również rozumiem argument LLuckiego.
tak więc, co do soboty - dostosuję się do większości.

jeśli by w sobotę była, to chyba odrobinę bardziej wolałbym, żeby była jako kolacja, żeby przy ABC zjeść i nie tracić już potem czasu na robienie jedzenia. ale również rozumiem argument LLuckiego.
tak więc, co do soboty - dostosuję się do większości.
A propos "pora obiadowa": z racji tego, że śniadania na zlotach są zwykle w okolicach godziny 10, to chyba obiad w granicach 14-15 może być? Zdaje się, że tak robiliśmy poprzednio.
- konwicki1980
- Kontakt:
Tak, tyle że ten w piątek bliżej 15 poproszę 

- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Potwierdzam. Potwierdzam.
Ale o tej porze niektórzy dopiero kładą się spać.

Zatem jedzą śniadanię odrobinę później.

w ogóle to proponuję, żeby się umówić, że śniadania jemy do 10:00.
tzn. ktoś tam może sobie jeść później, ale żeby na spóźnialskich nie trzeba było czekać z rozpoczęciem konkursów, gier itd.
tzn. ktoś tam może sobie jeść później, ale żeby na spóźnialskich nie trzeba było czekać z rozpoczęciem konkursów, gier itd.
- konwicki1980
- Kontakt:
Tak, kto rano wstaje, ten ma więcej do wyboru w lodówce i tłok przy stole mniejszy 

Zaliczki wpłacili:
LLucky - 3 noclegi
wwas - 3 noclegi
ku3a - 3 noclegi
djjack - 3 noclegi
konwicki1980 - 2 noclegi (piątek-niedziela)
kajman - 4 noclegi (czyli właściwie 3)
Martyr - 3 noclegi
Yacy - 3 noclegi
neon.ka - 3 noclegi
adameria - 3 noclegi
TStudent - 1 nocleg (piątek-sobota)
Dekodi - 2 noclegi (piątek-niedziela)
Będą jeszcze:
albarn - 1 nocleg (sobota-niedziela) + wizyta w 357 w piątek
jollyroger72 - 2 noclegi (piątek-niedziela)
Marcin Buchalski - bez noclegów, sobota
bobby-x - bez noclegów, wizyta w 357 w piątek i ABC w sobotę
(Czy niczego nie pomieszałem?)
Nie będzie:
lady
Z innej beczki: mam wątpliwości, czy warto jechać na Słowackiego samochodami, z powodu korków (na pewno będą w piątek o tej porze) i trudności w znalezieniu miejsca do zaparkowania (nie dość, że to zła pora, to jeszcze miejsce nie grzeszy dostępnością parkingów). W mojej głowie powstał jeszcze inny szatański plan: dojeżdżamy samochodami do jakiejś stacji w 1 strefie z parkingiem P+R (powiedzmy Międzylesie lub Miedzeszyn, gdzie w drodze powrotnej można zrobić dodatkowe zakupy w razie potrzeby), skąd z łatwością można dojechać do 357 na bilecie 75-minutowym za 4,40 zł (kolejka S1 -> Śródmieście i Metro Centrum -> Plac Wilsona). Uniknie się na 100% korków i szukania parkingu oraz będzie okazja do małego spaceru. W drugą stronę dokładnie tak samo, tylko dokładnie odwrotnie.
Co Wy na to?
LLucky - 3 noclegi
wwas - 3 noclegi
ku3a - 3 noclegi
djjack - 3 noclegi
konwicki1980 - 2 noclegi (piątek-niedziela)
kajman - 4 noclegi (czyli właściwie 3)
Martyr - 3 noclegi
Yacy - 3 noclegi
neon.ka - 3 noclegi
adameria - 3 noclegi
TStudent - 1 nocleg (piątek-sobota)
Dekodi - 2 noclegi (piątek-niedziela)
Będą jeszcze:
albarn - 1 nocleg (sobota-niedziela) + wizyta w 357 w piątek
jollyroger72 - 2 noclegi (piątek-niedziela)
Marcin Buchalski - bez noclegów, sobota
bobby-x - bez noclegów, wizyta w 357 w piątek i ABC w sobotę
(Czy niczego nie pomieszałem?)
Nie będzie:
lady

Z innej beczki: mam wątpliwości, czy warto jechać na Słowackiego samochodami, z powodu korków (na pewno będą w piątek o tej porze) i trudności w znalezieniu miejsca do zaparkowania (nie dość, że to zła pora, to jeszcze miejsce nie grzeszy dostępnością parkingów). W mojej głowie powstał jeszcze inny szatański plan: dojeżdżamy samochodami do jakiejś stacji w 1 strefie z parkingiem P+R (powiedzmy Międzylesie lub Miedzeszyn, gdzie w drodze powrotnej można zrobić dodatkowe zakupy w razie potrzeby), skąd z łatwością można dojechać do 357 na bilecie 75-minutowym za 4,40 zł (kolejka S1 -> Śródmieście i Metro Centrum -> Plac Wilsona). Uniknie się na 100% korków i szukania parkingu oraz będzie okazja do małego spaceru. W drugą stronę dokładnie tak samo, tylko dokładnie odwrotnie.

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
zdecydowanie popieram takie rozwiązanie!
we wszystkich podróżach najbardziej nie lubię... parkowania
niekiedy znalezienie miejsca równa się krążeniem wokół przez długi czas.
a skoro jest tak jak piszesz, to zdrowsze będzie spacerek + kolejka.
we wszystkich podróżach najbardziej nie lubię... parkowania

niekiedy znalezienie miejsca równa się krążeniem wokół przez długi czas.
a skoro jest tak jak piszesz, to zdrowsze będzie spacerek + kolejka.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Jak pisałem - nigdy nie udało mi się tam zaparkować, czasem krążyłem tak długo, że aż potem musiałem iść 10 minut piechotą. W tym czasie bym dojechał z domu komunikacją miejską, w sensie to co nadrobiłem jadąc samochodem, traciłem szukając parkingu.
Co do P+R, niedaleko Teatru Komedia jest jeden taki parking, przynajmniej tak pokazuje mapa, ale nigdy tam nie byłem, więc nie wiem czy jest czynny (dopiero ostatnio go wyczaiłem, ale wtedy pojechaliśmy sobie i tak rowerami bo tak było przyjemniej
.
Ale tak twierdzi strona wtp.waw.pl
Oto jego dane:
Żoliborz, okolice skrzyżowania ulicy Słowackiego i Włościańskiej, przy stacji metra "Marymont"
GPS: 52.27114, 20.97046
Nie rozwiązuje to problemu prawdopodobnego korka na moście, ale może jednak dojedzie się szybciej niż metrem i czymś drugim z Międzylesia.
Co do P+R, niedaleko Teatru Komedia jest jeden taki parking, przynajmniej tak pokazuje mapa, ale nigdy tam nie byłem, więc nie wiem czy jest czynny (dopiero ostatnio go wyczaiłem, ale wtedy pojechaliśmy sobie i tak rowerami bo tak było przyjemniej

Ale tak twierdzi strona wtp.waw.pl
Oto jego dane:
Żoliborz, okolice skrzyżowania ulicy Słowackiego i Włościańskiej, przy stacji metra "Marymont"
GPS: 52.27114, 20.97046
Nie rozwiązuje to problemu prawdopodobnego korka na moście, ale może jednak dojedzie się szybciej niż metrem i czymś drugim z Międzylesia.
- konwicki1980
- Kontakt:
Co prawda jeśli chodzi o parkowanie, to przed samym Teatrem Komedia jest spory parking strzeżony płatny na 76 miejsc, ale jeśli chodzi o spacer to why not, a wręcz popieram.

Ostatnio zmieniony czw wrz 09, 2021 12:18 pm przez konwicki1980, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ten parking strzeżony płatny jest zawsze zajęty w całości
.

Jeszcze chciałem dopytać jedną rzecz, bo jakoś większość nie wypowiadała się w tym temacie, a nie chciałbym nieporozumień: kto chce zupę na obiad?
popieram

ja nie muszę, choć dużo zależy od wielkości porcji. i pewnie trudno by się było dopasować z preferencjami. u mnie najbezpieczniejszy by było jakiś krupnik.
Obstawiam, że jedno jest na Marii Kazimiery...konwicki1980 pisze: ↑czw wrz 09, 2021 12:16 pm w drodze nazwijmy to powrotnej proponuję jeszcze obejrzenie 2 ciekawych miejsc w okolicy. A jakie to - nie będę zdradzać.

- konwicki1980
- Kontakt:
O, to w sumie mogą być 3
Miałem na myśli co innego, ale zobaczymy, jak będziemy stać z czasem

Miałem na myśli co innego, ale zobaczymy, jak będziemy stać z czasem

Jedyna zupa, która by mi pasowała to zupa nic więc raczej nie.
Jak trzeba zwiedzać to trudno, ale ja zwolennikiem zwiedzania nie jestem.
Jak trzeba zwiedzać to trudno, ale ja zwolennikiem zwiedzania nie jestem.
No właśnie czasu to możemy mieć mało, bo jak wszystko dobrze pójdzie na dworcu będzie na nas czekał jollyroger72.konwicki1980 pisze: ↑czw wrz 09, 2021 2:32 pm O, to w sumie mogą być 3![]()
Miałem na myśli co innego, ale zobaczymy, jak będziemy stać z czasem![]()
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Uwaga. Teren po prawej stronie , od trasy niebieskiej , to juz nie teren wojskowy tylko ABW. Prosze nie zatrzymywac sie, nie robic zdjec co by nie narobic sobie klopotow.Miszon pisze: ↑wt wrz 07, 2021 10:43 am
https://pasteboard.co/KjtpdeP.png
Na końcu trasa się rozdwaja, bo wedle gustu, można Krętą albo z Mlądzkiej taką "siagą" dojechać.
edit:
OK, z pracy najwyraźniej nie wyślę.
Można obejrzeć w drodze do jakby co (ja się w ogóle nie upieram przy oglądaniu).
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Juz wiedzą, zapraszają, Helen pokaże nam całe radio . Nie wiem na ile czasowo.