Poproszę o dopisanie na nocleg z piątku na sobotę.
Nie jestem pewien jeszcze o której w piątek się pojawię, raczej po południu/wieczorem. Na 7 rano muszę w sobotę być w domu (o tej porze żona wychodzi do pracy), także albo wybędę jeszcze w nocy, albo z samego rana w sobotę.
INformacja jeszcze jeśli chodzi o jedzenie: otóż byłem tam niedawno na imprezie pracowniczej (kajaki - trasa nr 2

oraz ognisko). W porównaniu do zeszłego roku zaskoczył mnie TŁUM ludzi. Na parkingu było tyle samochodów, że był nawet swego rodzaju "parkingowy", który nam wskazał miejsce (wolne było aż koło zagrody dla kozła). Większość tych ludzi przyjechała na kajaki, ale też kilkadziesiąt osób biesiadowało w okolicach grill baru, który tam działał. I można było kupować sobie tam jakieś jedzenie, typu kiełbaska, szaszłyk itp. (ale też kawa). Co prawda jak wróciliśmy ze spływu, to już większość osób się stamtąd zmyła, ale zostało jeszcze w tej strefie grillowej może z 10 lub nieco więcej. Biorę poprawkę na to, że w drugiej połowie września chętnych na takie imprezowanie może być mniej niż w połowie sierpnia, ale bądźcie gotowi na liczne towarzystwo za dnia co może być minusem, ale także na dodatkowe miejsce gdzie można się posilić, co może być plusem, kiedy kogoś przyszpili głód.
Druga rzecz: jest remont drogi. Zjazd z drogi od Józefowa w Mlądzką (czyli tą, z której się wjeżdża zwykle) był niemożliwy - wymieniano chodnik/nawierzchnię, przez co jadąc od Józefowa, mając do pokonania około 100-200 metrów, musieliśmy nadłożyć kilka km żeby dojechać od drugiej strony Mlądzkiej. Nie wiem, kiedy kończą remont, ale warto mieć to na uwadze (są nawet drogowskazy "kajaki", ale prowadzą one do innych kajaków niż te, jedzie się koło jakiegoś... poligonu (?) i potem skręca. Znajomi skręcili w lewo i przy znaku "Otwock" zorientowali się, że trzeba było skręcić w prawo

.