Radio 357
- Kruklanki
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985
Re: Radio 357
Na stronie https://radio357.pl/ radio już gra (jeszcze testowo ale już gra). Pasek pomarańczowy po prawej stronie (Słuchaj nas online) oraz ramówka co i o której. Play i słuchamy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
Nie wiem jak Pan Piotr to robi: gra "muzykę do ubierania pewnego drzewka", jest piękna, nastrojowa, świąteczna muzyka, a nie słychać tam nachalnych dzwoneczków. Zatem można tak grać...
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
A ja stwierdzam kolejny raz, że Pan Piotr to niestety nie moja bajka... 
(ale w Radiu 357 parę moich bajek będzie).

(ale w Radiu 357 parę moich bajek będzie).
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Cóż zrobić, nie każdy pasuje każdemu. Ja akurat uwielbiam.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no ja mam podobnie. wzruszenie niesamowite po pierwszych słowach i potem generalnie świetna audycja 
a teraz krótka rozmowa z Kubą. i komu to przeszkadzało...

a teraz krótka rozmowa z Kubą. i komu to przeszkadzało...
Podczas tej rozmowy p. Piotra z p. Kubą to miałem ciarki na plecach, a po chwili mi się oczy zaszkliły...
- piotreklp3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2005 roku
- Kontakt:
A na trójkowej stronie:
"Dzięki hojności słuchaczy wylicytowane zostały przedmioty i usługi o zadeklarowanej wartości 59 300 złotych. Godne podkreślenia jest to, że z powodu pandemii na kwotę tę składają się przede wszystkim pieniądze od prywatnych darczyńców, podczas gdy w latach ubiegłych dużą część licytujących stanowiły firmy."
a w radiu 357 za moment pęknie 100 tysięcy z samych sms-ów
"Dzięki hojności słuchaczy wylicytowane zostały przedmioty i usługi o zadeklarowanej wartości 59 300 złotych. Godne podkreślenia jest to, że z powodu pandemii na kwotę tę składają się przede wszystkim pieniądze od prywatnych darczyńców, podczas gdy w latach ubiegłych dużą część licytujących stanowiły firmy."
a w radiu 357 za moment pęknie 100 tysięcy z samych sms-ów

Działa Wam radio przez ich stronę? U mnie siadło kilka/kilkanaście minut temu. Przez Open.fm działa.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
No to zobaczymy w roku 2021, 2022... Chociaż nie zdziwię się, jeśli 3 przeniesie się do neta, wtedy nie ma co myśleć choćby i o tych 59300.piotreklp3 pisze: ↑śr gru 23, 2020 6:47 pm A na trójkowej stronie:
a w radiu 357 za moment pęknie 100 tysięcy z samych sms-ów![]()

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
Jestem pełen podziwu i naprawdę dumny!Radio 357 pisze:Proszę Państwa, w naszej świątecznej licytacji na rzecz Fundacji Świętego Mikołaja, prowadzonej - a jakże - przez Kubę Strzyczkowskiego, dzięki Państwa niezbywałej hojności zebraliśmy niemal... 280 TYSIĘCY ZŁOTYCH!
To pieniądze, które pomogą bardzo wielu dzieciom uczyć się zdalnie w tych dziwnych czasach.
Są Państwo niesamowici. Kłaniamy się do samej ziemi. Dla takich chwil warto było pracować te trzy miesiące.
PS Licytacji w Radiu 357 słuchało co najmniej 93 tys. osób. Nie najgorzej jak na internetowe radio, które jeszcze nie wystartowało...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
"Ludzie bardzo świątecznieją, kiedy radio nada"- KARP 2020
Ten cytat wystarczy za komentarz do sukcesu zbiórki i słuchalności.
Ten cytat wystarczy za komentarz do sukcesu zbiórki i słuchalności.
- Miszon
- Kontakt:
Wczoraj pojawiła się apka na iOS, dzisiaj (testowo) na Androida:
https://play.google.com/store/apps/deta ... eBNIVhnKQA
Szczególnie ciekawe są te funkcje:
'· Integracja ze Spotify – podoba Ci się utwór? Klik, dodaj do ulubionych. Radio 357 będzie Twoim nawigatorem po świecie muzyki – tej najnowszej, i tej bardziej wiekowej, ale nieodkrytej.
· Chromecast i AirPlay – słuchaj radia na dowolnym urządzeniu obsługującym te systemy.
· Powiadomienia push – jeśli chcesz, będziemy Cię (z rzadka, spokojnie) informować o wyjątkowych audycjach tuż przed ich rozpoczęciem.
https://play.google.com/store/apps/deta ... eBNIVhnKQA
Szczególnie ciekawe są te funkcje:
'· Integracja ze Spotify – podoba Ci się utwór? Klik, dodaj do ulubionych. Radio 357 będzie Twoim nawigatorem po świecie muzyki – tej najnowszej, i tej bardziej wiekowej, ale nieodkrytej.
· Chromecast i AirPlay – słuchaj radia na dowolnym urządzeniu obsługującym te systemy.
· Powiadomienia push – jeśli chcesz, będziemy Cię (z rzadka, spokojnie) informować o wyjątkowych audycjach tuż przed ich rozpoczęciem.
- tadzio3
- Kontakt:
A da się znaleźć, albo ktoś nagrywał te pierwsze audycje Kaczkowskiego, licytację Strzyczkowskiego czy też audycję Niedźwieckiego?
Jak najbardziej:
http://chomikuj.pl/radost24/Radio+357/A ... remierowe)
http://chomikuj.pl/radost24/Radio+357/A ... remierowe)
Trochę mnie tu nie było, ale wróciłem na łono forum.

W międzyczasie okazało się, że te kropki nie zawsze pasują do ujawnianych nazwisk, więc hipoteza robocza nieco upadła... Chyba że redakcja 357 zauważyła, żeśmy ją rozszyfrowali i dlatego udają, że te kropki to wcale nie była żadna podpowiedź, choć była.

(Wiwat teorie spiskowe!)

Okazało się, że wystarczyło odświeżyć stronę. Klikanie na "play" nic nie dawało. Nie wiem skąd ten problem.
- Kruklanki
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985
Jak widać są w fazie testów i ostatecznego rozruchu dlatego może być to i owo z nadawaniem. Niech spokojnie wszystko dopracują i zobaczymy wtedy jak będzie działało radełko

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Fajnie, że jest apka, bo na stronie nie można słuchać po zminimalizowaniu przeglądarki (na telefonie oczywiście).
Z drugiej strony - trochę irytuje mnie instalowanie aplikacji do każdej, za przeproszeniem, pierdoły.
Z drugiej strony - trochę irytuje mnie instalowanie aplikacji do każdej, za przeproszeniem, pierdoły.
1 stycznia w Radiu 357 będzie miała miejsce "Top Wszech Czasów Radia 357". W ciągu 12 godzin słuchacze usłyszą najważniejsze utwory, wybrane - wyjątkowo w tym roku - przez dziennikarzy Radia 357, ponieważ nie ma jeszcze stworzonego systemu do głosowania. Oto, jak będzie się przedstawiać kolejność dziennikarzy, którzy mają prezentować swoje wybory:
9.00-13.00 Piotr Stelmach
13.00-17.00 Marcin Łukawski
17.00-21.00 Marek Niedźwiecki
9.00-13.00 Piotr Stelmach
13.00-17.00 Marcin Łukawski
17.00-21.00 Marek Niedźwiecki
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Piotr Stelmach na fb:
Każdy z nas układa swój prywatny top. I te trzy zestawienia zaprezentujemy na antenie. Reszta niech będzie tajemnicą do 1 stycznia.![]()
- Miszon
- Kontakt:
Aha, czyli nie podsumowanie głosów iluś redaktorów.
No to będzie arcyciekawie!
No to będzie arcyciekawie!
No to dla mnie kompletnie nieciekawie.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011
Czyli pewnie coś takiego jak po którymś Topie grali swoich faworytów w swoich audycjach. U Stelmacha i Niedźwieckiego to pewnie mniej więcej wiadomo czego się spodziewać, u Marcela może trochę mniej, bo jednak nie miał audycji stricte muzycznych.
No zobaczymy, ale przede wszystkim chodzi o to, żeby grało. Za rok miejmy nadzieję już w normalnej formie
No zobaczymy, ale przede wszystkim chodzi o to, żeby grało. Za rok miejmy nadzieję już w normalnej formie

Jak dla mnie top MN może być akurat najciekawszy.
W jego przypadku spodziewam się mniej więcej tego, co było do tej pory, czyli topowych oklepańców.u Marcela może trochę mniej, bo jednak nie miał audycji stricte muzycznych.
Swoją drogą może sensowniej by było, żeby zupełnie rozdzielić topy, czyli do Topu Wszech Czasów nie wrzucać polskich piosenek, które i tak giną wśród zagranicznych. Top polski będzie pewnie w maju.