A co do radia 357, to znalazłem informacje (może już ktoś to tutaj pisał, jeśli tak, to przepraszam), że Top Wszech Czasów będzie w 357, ale układany przez dziennikarzy muzycznych i pewnie nie będzie to miało charakteru zestawienia, a raczej piosenek zapowiadanych przez dziennikarzy...
Radio 357
Re: Radio 357
Żadnej reaktywacji Listy w Trójce nie będzie. Wtedy głosować musieliby słuchacze, a wiemy co by to mogło oznaczać (no chyba że w Trójce zostali już tylko wierni rządzącej partii wyborcy) i po prostu następowałyby manipulacje przy głosowaniu. I tyle... Poza tym zmieciono legendarną audycję i teraz będą chcieli tworzyć następną Listę, nad którą będzie się unosił niezbyt przyjemny zapach majowych wydarzeń? Wątpię. Teraz na Listę przyjdzie nam poczekać aż do momentu stworzenia systemu do głosowania w 357
A co do radia 357, to znalazłem informacje (może już ktoś to tutaj pisał, jeśli tak, to przepraszam), że Top Wszech Czasów będzie w 357, ale układany przez dziennikarzy muzycznych i pewnie nie będzie to miało charakteru zestawienia, a raczej piosenek zapowiadanych przez dziennikarzy...
-
pbd2
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Nie wiem, czy reaktywują, bo jakoś akurat nazwy LPP3 chyba nie chcą patentować?
-
gżegoż
No to na pewno nie będzie to Top Wszech Czasów - a gdyby nadali tej audycji taką nazwę, to byłaby ona bardzo myląca i wprowadzałaby w błąd.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
jeśli zrobią między sobą głosowanie na dowolną pulę utworów to dlaczego nie ma to mieć nazwy "Top Wszech Czasów"? 
widzę, że nie tylko Polskie Radio chce im zakazywać używania tytułów audycji.
widzę, że nie tylko Polskie Radio chce im zakazywać używania tytułów audycji.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
mam wrażenie że gżegoż ma raczej takie samo odczucie jak ja. co to za Top Wszechczasów jak redaktorzy po prostu będą sobie puszczali swoje ulubione piosenki, jak w normalnej autorskiej audycji 
- Yacy
- Kontakt:
a to Wy już wiecie jak to będzie wyglądało?
ja na szczęście dowiem się tego 1.1.2021 roku słuchając TWC
ja na szczęście dowiem się tego 1.1.2021 roku słuchając TWC
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
nie no, nie wiemy ale tak jest to reklamowane. co nie zmienia faktu że posłuchać dobrej muzyki to zawsze warto 
- Yacy
- Kontakt:
Krystian Hanke oficjalnie w Radio 357
Niby to było wiadome, ale jednak wiadomość i fotka na Patronite cieszą

Niby to było wiadome, ale jednak wiadomość i fotka na Patronite cieszą
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Czy dzisiaj po 19:00 już będzie podcast z "piosenkami do listy" ?
-
pbd2
A to nie ma być taka airplay list jak miała być wymiennie z LP3 co drugi tydzień w 1990 roku? Wtedy to miało związek z tym, że po uwolnieniu rynku pracy z jednej i cen usług pocztowych z drugiej strony (oraz powstaniu pirackich jeszcze stacji komercyjnych, na które wielu ludzi przestawiło się czystej z ciekawości, z trzeciej) nagle drastycznie spadła liczba wysyłanych głosów, i p. Marek chciał zadziałać systemem "dwa razy mniej kartek, dwa razy mniej notowań". Po jednym takim notowaniu słuchacze tak gwałtownie zaprotestowali listownie, że natychmiast z tego pomysłu zrezygnowano. W najczarniejszych snach nikomu nie przychodziło wtedy do głowy, że kiedyś w obronie LP3 będą urządzane demonstracje uliczne (!), a i tak nic to nie da :-/
Czy słuchacie teraz 357? Po 14 miała być red. Borowiecka, ale przez Open FM nic nie ma. Tylko dla patronów? Stoję już przygotowany z aparaturą do nagrania audycji po 16, a tu zanosi się, że będzie lipa... 
-
AlekOb
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011
Oni chyba tylko podali ogólną ramówkę na piątki, ale nie, że już od dzisiaj...
Przynajmniej ja tak zrozumiałem.
Przynajmniej ja tak zrozumiałem.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Tak, to był plan, a nie że już startują. Startują w grudniu, ale którego to nie wiemy
-
gioconda2
- Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986
W tym tygodniu dopiero wpłynęła minimalna kasa, od wpływu której uzależniony był start radia 0.9. Mając zabezpieczenie finansowe dopiero mogą się przymierzać do startu. I start będzie zapewne nagłośniony, wszyscy o nim usłyszymy. Także aparaturę nagrywającą trzeba trzymać w gotowości, ale jeszcze (chyba) nie dziś.
Dzięki za informację. Nie wiem co mi się ubrdało. To chyba chciejstwo.
Jak dla mnie start radia będzie jeszcze przed świętami, p. Marek zapowiada na blogu, że 19.12 będzie grał piosenki z dzwoneczkami, więc może wtedy już będzie funkcjonowało radio. Dodatkowo, odsłonięty pełny dzień ramówki to piątek, tak więc, może już 18.12. Chociaż z drugiej strony, 3+5+7 daje 15, czyli ewentualnie mógłby to być równie dobrze 15 grudnia. No ale to są takie moje luźne przemyślenia na ten temat...
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Bingo, giocondo. Opisujemy nasze oczekiwania a zapominamy o brutalnej rzeczywistości "money makes the world go round".gioconda2 pisze: ↑pt gru 04, 2020 4:31 pm W tym tygodniu dopiero wpłynęła minimalna kasa, od wpływu której uzależniony był start radia 0.9. Mając zabezpieczenie finansowe dopiero mogą się przymierzać do startu. I start będzie zapewne nagłośniony, wszyscy o nim usłyszymy. Także aparaturę nagrywającą trzeba trzymać w gotowości, ale jeszcze (chyba) nie dziś.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Piotr Stelmach zapowiedział, że pierwsza audycja "Głośni jak miłość" 8 stycznia od 22-24.
I jeszcze artykuł:
SZOSRTKA PRZYJAŹŃ RNŚ Z RADIEM357:
https://www.press.pl/tresc/64144,szorst ... yORGtAWNRc
I jeszcze artykuł:
SZOSRTKA PRZYJAŹŃ RNŚ Z RADIEM357:
https://www.press.pl/tresc/64144,szorst ... yORGtAWNRc
-
pbd2
Nigdy nie byłem jakimś wielkim admiratorem red. Jethon (moim zdaniem zbyt łatwo zbliżała się do ówczesnego obozu rządzącego, a i część decyzji personalnych podejmowała z przyczyn innych niż zawodowe), ale doceniałem jej sukcesy jako naczelnej i dziesięcioprocentowy słupek. Od niedawna niestety mam wrażenie, jakby miała pretensje do tej części kolegów, którzy wrócili do Trójki na wezwanie Strzyczkowskiego, a dziś zapowiadają tworzenie radia neutralnego politycznie. Podobnie jak red. Mann, który zaraz po przewrocie majowym po prostu ich obraził.
Swoją drogą nie rozumiem red. Stelmacha - jeśli faktycznie latem otrzymywał on od jednego ze słuchaczy groźby karalne, co ujawnił w znanym reportażu to moim zdaniem jednak powinien iść z tym na policję. Chyba że miał podejrzenia, że to jakiś pracownik służb zwyczajnie próbuje go w ten sposób zastraszyć i zmusić do odejścia (co w oczywisty sposób zaszkodziłoby ekipie pana Kuby) i chodzenie z tym do organów państwowych nie ma sensu..
Swoją drogą nie rozumiem red. Stelmacha - jeśli faktycznie latem otrzymywał on od jednego ze słuchaczy groźby karalne, co ujawnił w znanym reportażu to moim zdaniem jednak powinien iść z tym na policję. Chyba że miał podejrzenia, że to jakiś pracownik służb zwyczajnie próbuje go w ten sposób zastraszyć i zmusić do odejścia (co w oczywisty sposób zaszkodziłoby ekipie pana Kuby) i chodzenie z tym do organów państwowych nie ma sensu..
Też nie jestem wielbicielem MJ (od czasu jej audycji), ale pretensje, nawet gdyby nie były zwerbalizowane, są jak najbardziej zrozumiałe. Ledwo co otworzyłeś interes, a tu w krótkim czasie otwiera się kolejna firma o podobnym profilu i z dużym kapitałem ludzkim. Nikt nie lubi konkurencji!pbd2 pisze: ↑sob gru 05, 2020 2:46 am Nigdy nie byłem jakimś wielkim admiratorem red. Jethon (moim zdaniem zbyt łatwo zbliżała się do ówczesnego obozu rządzącego, a i część decyzji personalnych podejmowała z przyczyn innych niż zawodowe), ale doceniałem jej sukcesy jako naczelnej i dziesięcioprocentowy słupek. Od niedawna niestety mam wrażenie, jakby miała pretensje do tej części kolegów, którzy wrócili do Trójki na wezwanie Strzyczkowskiego, a dziś zapowiadają tworzenie radia neutralnego politycznie.
Tym bardziej zniesmaczają umizgi 357 do NŚ, a zwłaszcza do Manna. Niestety ludzie są tak skonstruowani, że grzeczność i kulturę odbierają jako słabość i komuś takiemu są w stanie "nawalić" na głowę. I chyba łatwe do przewidzenia jest to, że ta osobliwa "idylla" się skończy, gdy 357 się rozbuja.Podobnie jak red. Mann, który zaraz po przewrocie majowym po prostu ich obraził.
Jak rozumiem tytuł audycji P.S. ma nawiązywać do albumu i singla Placebo "Loud like love".
Po angielsku to brzmi dobrze, po polsku ...tak sobie.
Po angielsku to brzmi dobrze, po polsku ...tak sobie.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Mamy kolejne porcje ramówki, na sobotę i niedzielę:
SO:
1) 13-14: Przeglądarka", czyli Gabi Darmetko backupuje internet. Internetowi twórcy, nowości z sieci i ciekawostki technologiczne. A po co? Po to, by w rzeczywistości, w której w sieci w ciągu minuty pojawiają się miliony zdjęć i nowych filmów na YouTubie, łatwiej było zdecydować co oglądać, kogo słuchać i jaką apkę ściągnąć. Gwarantujemy natomiast brak fejkniusów i płaskoziemców.
2) 14-15: Krystian Hanke z zaproszonymi gośćmi będzie komentował tydzień, a znając jego spojrzenie na rzeczywistość, możemy śmiało założyć, że nie będzie to komentarz zapięty pod szyję. Sprawy społeczne, życie online, popkultura i wszystko, co zajmowało naszą uwagę przez tydzień, pod jego koniec obejrzane z dystansu. Taka audycja, w której wszystko może się zwarzyć.
ND:
3) 9-10: W niedzielę rano Marek Brzeziński zabierze Państwa do Francji, rozumianej szeroko - w świat polityki, ale i mody, młodej muzyki, ale i spraw społecznych. Francuska perspektywa na świat, opisana najpiękniejszym radiowym językiem w kraju.
4) 10-12: A po nim - Ola Budka i dwie godziny muzyki w sam raz na niedzielne przedpołudnie. "Stonowanie" - tytuł mówi sam za siebie, prawda?
SO:
1) 13-14: Przeglądarka", czyli Gabi Darmetko backupuje internet. Internetowi twórcy, nowości z sieci i ciekawostki technologiczne. A po co? Po to, by w rzeczywistości, w której w sieci w ciągu minuty pojawiają się miliony zdjęć i nowych filmów na YouTubie, łatwiej było zdecydować co oglądać, kogo słuchać i jaką apkę ściągnąć. Gwarantujemy natomiast brak fejkniusów i płaskoziemców.
2) 14-15: Krystian Hanke z zaproszonymi gośćmi będzie komentował tydzień, a znając jego spojrzenie na rzeczywistość, możemy śmiało założyć, że nie będzie to komentarz zapięty pod szyję. Sprawy społeczne, życie online, popkultura i wszystko, co zajmowało naszą uwagę przez tydzień, pod jego koniec obejrzane z dystansu. Taka audycja, w której wszystko może się zwarzyć.
ND:
3) 9-10: W niedzielę rano Marek Brzeziński zabierze Państwa do Francji, rozumianej szeroko - w świat polityki, ale i mody, młodej muzyki, ale i spraw społecznych. Francuska perspektywa na świat, opisana najpiękniejszym radiowym językiem w kraju.
4) 10-12: A po nim - Ola Budka i dwie godziny muzyki w sam raz na niedzielne przedpołudnie. "Stonowanie" - tytuł mówi sam za siebie, prawda?
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Kolejne wzmianki odnośnie "szorstkiej przyjaźni RNŚ":
"Ostatnim miłym gestem ze strony Radia 357 pod adresem RNŚ było zaproszenie czterech osób z tej redakcji na weekendowe nagrywanie piosenki o karpiu - czyli tradycyjnej świątecznej piosenki, która dotychczas powstawała w radiowej Trójce. Nikt z czwórki zaproszonych nie przyszedł na nagranie. Skorzystali za to z zaproszenia inni byli dziennikarze Trójki, dzisiaj pracujący w rozmaitych redakcjach: Robert Kantereit i Marcin Gutowski z TVN24, Natalia Grzeszczyk z RMF Classic i Dariusz Rosiak (podcast „Raport o stanie świata”). - W najbliższych dniach dograją się jeszcze dwie osoby, ale niech pozostanie niespodzianką, kto to będzie - mówi nam Michniewicz. Podkreślając, że prace nad „Karpiem” potrwają jeszcze kilka dni, gdyż nie wszyscy mogli pojawić się w sobotę w studiu nagrań."
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/s ... LFOFNIznFQ
"Ostatnim miłym gestem ze strony Radia 357 pod adresem RNŚ było zaproszenie czterech osób z tej redakcji na weekendowe nagrywanie piosenki o karpiu - czyli tradycyjnej świątecznej piosenki, która dotychczas powstawała w radiowej Trójce. Nikt z czwórki zaproszonych nie przyszedł na nagranie. Skorzystali za to z zaproszenia inni byli dziennikarze Trójki, dzisiaj pracujący w rozmaitych redakcjach: Robert Kantereit i Marcin Gutowski z TVN24, Natalia Grzeszczyk z RMF Classic i Dariusz Rosiak (podcast „Raport o stanie świata”). - W najbliższych dniach dograją się jeszcze dwie osoby, ale niech pozostanie niespodzianką, kto to będzie - mówi nam Michniewicz. Podkreślając, że prace nad „Karpiem” potrwają jeszcze kilka dni, gdyż nie wszyscy mogli pojawić się w sobotę w studiu nagrań."
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/s ... LFOFNIznFQ
- Yacy
- Kontakt:
ale z tego co wiem to RNŚ samo też nagrało utwór świąteczny, więc to, że nie wzięli udziału w Karpiu mnie właściwie nie dziwi.
bardzo cieszy natomiast Dariusz Rosiak! może jest szansa na współpracę
bardzo cieszy natomiast Dariusz Rosiak! może jest szansa na współpracę