Audycje Marka Niedźwieckiego w Radiu Złote Przeboje

„Ojciec założyciel„ Listy, jej twórca i wieloletni główny Prezenter. Pomysłodawca Topu Wszech Czasów. Przez ostatnie trzy dekady (z drobnymi przerwami) jest cotygodniowym gościem w naszych domach...

Moderatorzy: ku3a, tadzio3, ku3a, tadzio3

drtc

Post autor: drtc »

Jak ktos ma dekoder telewizj "N" to tam też można znaleźć RZP, po podłączeniu się do internetu.

Póki co trwa audycja, a głos Niedźwiedzia działa na moje szare komórki jak najlepszy balsam odprężający, a na gębę przywołuje uśmiech co chwilę. W ciągu jednej godziny minęła mi cała jesienna deprecha.
To jest magia radia.

Pozdrawiam Was mocno
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Yacy pisze:a do mnie płytka dotrze saniami ;-) Chociaż patrząc za okno to może być problem...
fajnie. Do mnie przywiało wczoraj nowe płytki Quuidam i...Piotra Kaczkowskiego. Dziś zaś Pani Kiosek powiedziała tak: "Nie moze Pan/X tego nie kupic". I do Gazety dorzuciłą jeszcze Kakadu ;-) Nie mogłem odmówić

Wszystkie płyty jednak odłożone na połeczkę - oba "ucha" przyklejone do mini głośniczków i komputerka ;-) heh

How Long?
ku3a

Post autor: ku3a »

zbyszu pisze:
sebas pisze:
ps Juz sie ustawiam po piosenki z dzwoneczkami!
Już jedna taka płytka była - jako dodatek do Smooth Jazz któregośtam
6

jesli dobrze policzylem, to 3 nagrania sie powtarzaja
Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

Może mi ktoś powiedziec jak słuchac tego radia z internetu :?: Bo mnie nie działa :cry:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Vinyl84 pisze:Może mi ktoś powiedziec jak słuchac tego radia z internetu :?: Bo mnie nie działa :cry:
A próbowałeś link podany przez drtc?
U mnie od razu otwiera się Winamp i gra. :)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Vinyl84 pisze:Może mi ktoś powiedziec jak słuchac tego radia z internetu :?: Bo mnie nie działa :cry:
Oczywiście!!!

http://www.fmonline.org/radio/26/Radio_ ... e_88_4_FM/

PS. Ale nie ja sie zasłużylem tym linkiem.
Przemiłego słuchania

How Long?
Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

Chodzi :P Tylko pytanie czy po tej piosence usłyszę głos Pana Marka N. :) Mam nadzieje, że tak :D
EDIT:
Witam Panie Marku. Dawno Pana nie słyszałem :) ;) I jeszcze na dodatek słynne "Parole" ;) Pytanie kto to wykonuje, bo nie mam zielonego pojęcia ;)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Będzie setLista. Pogrzeb na stronach Złotych. Piosenka jest dobra na wszystko. Cuuuuuuuuudownie. Aż chce się wyć!

How Long?
kwiaciareczka

Post autor: kwiaciareczka »

zbyszu pisze: Piosenka jest dobra na wszystko. Cuuuuuuuuudownie. Aż chce się wyć!
o to to! Kabaret Starszych Panów mógłby znależć stałe miejsce w którejś z audycji Niedźwiedzia... Jest fantastycznie, choć przyznam, że jak zobaczyłam Pana Marka w złotej maynarze i z tym żelem na włosach (koszmar!!!), to się troszkę wystraszyłam.

Tak w ogóle, to trzeba chyba zawsze zaczynać temat ,,komentarze do bierzącej audycji'', co?
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

kwiaciareczka pisze:
zbyszu pisze: Piosenka jest dobra na wszystko. Cuuuuuuuuudownie. Aż chce się wyć!
Tak w ogóle, to trzeba chyba zawsze zaczynać temat ,,komentarze do bierzącej audycji'', co?
Pewnei!!! Jeszcze się okaże, ze Forum LP3 wyhoduje sobie niezłą koŃkurencję ;-)

No i była wpadeczka ;-)

How Long?

PS. Shiraz? Dlaczego nie ;-)
sebas

Post autor: sebas »

W poniedziałek ruszy nowy projekt rozgłośni "Top wszechczasów", który ma być podsumowaniem ostatnich 50 lat w muzyce. Marek Niedźwiecki zaproponuje 500 utworów, a słuchacze wybiorą z nich 100. Finałowa setka zostanie wyemitowana w specjalnej audycji 1 stycznia. Niedźwiecki piosenki z "Topu wszechczasów" zapowiadać będzie codziennie o godz. 12.45 (od poniedziałku).

Marek Niedźwiecki będzie w Złotych Przebojach także gospodarzem "Listy przebojów", którą przez 25 lat prowadził w radiowej Trójce. Pierwsze wydanie "Listy" pojawi się na antenie 4 stycznia 2008 roku. Audycja emitowana będzie w piątki między godz. 19.00 a 22.00.

Prezenter swoim nazwiskiem firmuje nową składanką Radia Złote Przeboje "Piosenki z dzwoneczkiem", na której znajdzie się 16 świątecznych utworów. Piosenki z tej płyty Niedźwiecki prezentować będzie też na antenie stacji w porannym paśmie.

Być może niedługo Niedźwiecki poprowadzi w Radiu Złote Przeboje także audycje smooth jazzową, którą miał w Trójce. Rozgłośnia jednak na razie nie chce zdradzać szczegółów na jej temat.

Pojawieniu się Marka Niedźwieckiego w Złotych Przebojach towarzyszyć będą działania reklamowe w telewizji (m.in. TVP, Polsat i TVN) oraz internecie (m.in. Gazeta.pl, Onet.pl i Wirtualna Polska). Kreacją i produkcją kampanii zajęła się Wzorcownia Promocja & PR, media zakupił dom mediowy Starlink.
Awatar użytkownika
Gabram
Listy Przebojów Trójki słucham od: 306

Post autor: Gabram »

W internecie słychać z 15 sekundowym opóźnieniem :D
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Jedno jest pewne. Takich przebojów w jednej audycji to w 3 tylko podczas Topu można posłuchać.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Fajne jest to, że jest rubryka gdzie można zgłosić swoje propozycje. Już 3 zgłosiłem. :)
Awatar użytkownika
dominik_fi

Jeszcze taka sprawa jak czas nadawania audycji 10-13. Sądzę, że chodzi tu o to, że w tym czasie w 3 nie ma muzyki "pop" tylko publicystyka i to jest ich sposób na przyciąganie słuchaczy.
kwiaciareczka

Post autor: kwiaciareczka »

Na całej połaci śnieg... Uwielbiam to, ale właśnie w wersji z panem Przyborą, sama AMJ mnie aż tak nie bierze...

No i na koniec to, czego się najbardziej obawiałam, słusznie jak słychać - spotkanie Pana Marka z jednym z szumnie nazwijmy ,,redaktorów'' RZP. No cóż, znów jesteśmy na ziemi...

Ale trzy godziny cieszenia michy było i za to wielkie dzięki Panie Marku!!!
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2007 1:55 pm przez kwiaciareczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dominik_fi

Trochę denna ta rozmowa z tą Panią na koniec. Niema kto z nich bardziej zestresowany był. Ale to z tym autografem to śmiesznie wyszło. To raczej p. Marek mógłby dać autograf a nie na odwrót.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

dominik_fi pisze:Jeszcze taka sprawa jak czas nadawania audycji 10-13. Sądzę, że chodzi tu o to, że w tym czasie w 3 nie ma muzyki "pop" tylko publicystyka i to jest ich sposób na przyciąganie słuchaczy.
Być moze, ale już niekoniecznie, bo np.Top Wszech czasów, czy Lista Przebojów biędzie w czasie audycji muzycznej Metza.

Ot, to sa ulubione godziny Niedzwiedzia

How Long?
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

dominik_fi pisze:Trochę denna ta rozmowa z tą Panią na koniec. Niema kto z nich bardziej zestresowany był. Ale to z tym autografem to śmiesznie wyszło. To raczej p. Marek mógłby dać autograf a nie na odwrót.
Załuje, ze nie oglądałęś jak zegnano Niedzwiedzia a witano Edytę Górniak dziś w TVP 2 :-/

Pozatym...eukaliptus nie byl australijski, tylko afrykanski. :-/

How Long?
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

zbyszu pisze:Być moze, ale już niekoniecznie, bo np.Top Wszech czasów, czy Lista Przebojów biędzie w czasie audycji muzycznej Metza.

Ot, to sa ulubione godziny Niedzwiedzia

How Long?
No to jest bardzo dobra wiadomość. Za Metzem nie przepadam :evil: . Ważne jest że piatki beda znowu mile spędzane miedzy 19 a 22.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ogólnie audycja wyszła normalna, Markowa, markowa, po prostu jak zwyczajna Markomania (tzn. nie słuchałem od początku, więc nie wiem, czy był jakiś gość, ale reszta normalnie). nawet było troszkę nowości, a także granie lekko w stylu Radio California i Smooth Jazz Cafe!
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Aro pisze: No to jest bardzo dobra wiadomość. Za Metzem nie przepadam :evil: . Ważne jest że piatki beda znowu mile spędzane miedzy 19 a 22.
Gorzej, jeśli piątek zastąpi sobotę ;-)

How Long?
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

zbyszu pisze:
Aro pisze: No to jest bardzo dobra wiadomość. Za Metzem nie przepadam :evil: . Ważne jest że piatki beda znowu mile spędzane miedzy 19 a 22.
Gorzej, jeśli piątek zastąpi sobotę ;-)

How Long?
No takiego numeru Balonikowi , a zwłaszcza fanom LP3 nie "wykręci " :wink:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Aro pisze: No takiego numeru Balonikowi , a zwłaszcza fanom LP3 nie "wykręci " :wink:
A jak sie okaze że Lista Złotkowa okaze się bardziej LP3-kowa niż ta obecna Balonikowa? ;-)

How Long?
piesek99

Post autor: piesek99 »

Czy mam tu wrzucić link z całą dzisiejszą audycją Pana Marka w RZP??? Początek troszkę zjedzony, komputer odpaliłem za późno. Może ktoś ma początek w bardzo dobrej jakości? To poproszę :wink:
ODPOWIEDZ