Ale już na płycie o tym tytule bluesa jest sporo i jak ktoś po nią sięgnie to może wiele dobrego usłyszeć.
A co do mojego wyglądu to jak ktoś jest ciekawy to zapraszam na Zlot

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
A jakbyś odniósł się do zrozumienia takiego tytułu piosenki: Reasons I Drink. Nie pytam o tłumaczenie, tylko czy rozumiesz tytuł
Czyli Biliński już ewidentnie błądził
wygrana minimalnie, ale jednak.
w 13tygodniu znowu awansuje?
spore spadki
szkoda
Wcale tak nie jestgioconda2 pisze: ↑sob wrz 05, 2020 12:59 pmdojrzewam do tego, choć na najbliższy nie, bo covid i sytuacja rodzinna nie pozwala mi wyjechać jesienią, a tak poza tym, to .... strasznie boję się blamażu w konkursachWy starzy wyjadacze wszystko wiecie, a ja ... wczorajszy konkurs djjack'a uświadomił mi to ponownie (choć wiem po wpisach, że wielu z nas miało problem z rozszyfrowaniem twarzy), a do tego stres nowicjusza
polegnę we wszystkim
![]()
Mogę to zrozumieć jak przetłumaczę sobie każde słowo, potem je po polsku poustawiam. Kiedy widzę po angielsku to mam problem, a kiedy słyszę to już w ogóle nie ma żadnych szans. A tutaj nie rozumiem, bo jednego słowa nie znam.
Jak rzadko kto. To co robił to jakieś potworności (nawet jak na elektronikę).
I bardzo dobrze.
Ja już jestem tak stary, że nic nie pamiętam i w żadnych konkursach nie mam szans. Dlatego je prowadzę, a nie w nich odpowiadam.
Żonie rzeźnika.
Powody?
Potwornie to brzmi mało wyrafinowany synthpop z wczesnych lat 80.
Jakie można mieć powody, żeby nie znać słowa? Po prostu nie chce mi się sprawdzać w słowniku tłumaczenia na polski.
U mnie bardzo dużo. Słuchanie go to dla mnie straszna udręka.
Też nie lubię PSB, Duran Duran i wczesnych Depeszy.
Mnie chodziło o dane słowo: powody = reasons
PSB akurat moim zdaniem grali świetnie. Miałem bardziej na myśli ten hiperkoszmar Visage (którego na szczęście nie pamiętasz), także koszmarnie grający Telex i słabiutki Kraftwerk. I może kilka innych. Dopiero od Yazoo w górę zaczynają się naprawdę dobrzy przedstawiciele elektroniki
Nie wpadłem na to, że to może znaczyć powody. Raczej kojarzyło mi się z rozsądkiem lub czymś takim.
To było coś takiego? Wydawało mi się, że to tytuł piosenki.
Oni chyba byli najgorsi. A Happy people to koszmar nad koszmary. Jedyny ich dobry utwór to Only you, ale tylko w wykonaniu Latających Pikiet.
Zloty mają to do siebie, że nie ma do niczego przymusu.Martyr pisze: ↑sob wrz 05, 2020 4:22 pmWcale tak nie jestgioconda2 pisze: ↑sob wrz 05, 2020 12:59 pmdojrzewam do tego, choć na najbliższy nie, bo covid i sytuacja rodzinna nie pozwala mi wyjechać jesienią, a tak poza tym, to .... strasznie boję się blamażu w konkursachWy starzy wyjadacze wszystko wiecie, a ja ... wczorajszy konkurs djjack'a uświadomił mi to ponownie (choć wiem po wpisach, że wielu z nas miało problem z rozszyfrowaniem twarzy), a do tego stres nowicjusza
polegnę we wszystkim
![]()
Nie trzeba się tym przejmować..
Zresztą teraz sporo jest gier planszowych na zlocie i wiedza muzyczna nie jest wtedy potrzebna.
W tym przypadku raczej na pewno. Z drugiej strony masz rację, rozsądek to też reason tyle że jak wiadomo jest niepoliczalny również po polsku.
Etam. Ja trochę gorzej kojarzę Don't go od Happy people, dlatego że znam remix Don't go a Happy people nie
No tak, zgadza się. Ale chciałem kajmana przekonać do zrozumienia tytułu.
Nie oceniam po trzech piosenkach, po prostu stwierdzam suche fakty jeśli chodzi o mój stosunek do trzech piosenek. Jak będę miał chęć, na pewno odtworzę.Nicoletta pisze: ↑sob wrz 05, 2020 6:58 pm 2. Vangelis jest królem muzyki elektronicznej. Jest geniuszem, a płyta z muzyką do Łowcy Androidów jest arcydziełem nad arcydziełami. Bez urazy studencie, ale oceniaj wielkigo artysty po 3 piosenkach. Zapoznaj się głębiej z dyskografią, jeśli potrzebujesz w tym celu pomocy- daj znać.
Dziękuję za zaproszenie. I szczegółowe opisanie zlotowych atrakcji, zwłaszcza podoba mi się perspektywa nakarmienia kozy
No zdecydowanie inna, swoją drogą YES to klasyka proga, co też bardzo lubię, bardzo, bardzo.
"Jednym słowem" było moim odkryciem ostatniego zlotu!gioconda2 pisze: ↑sob wrz 05, 2020 9:03 pmDziękuję za zaproszenie. I szczegółowe opisanie zlotowych atrakcji, zwłaszcza podoba mi się perspektywa nakarmienia kozyPrzejrzałam zapisy z ostatniego zlotu i myślę, że mogłabym się odnaleźć w grze Jednym słowem
czasami lubię pogłówkować nad hetmankami (szaradziście to słowo jest zapewne znane?)