Nasza Lista IV

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

nastoletni_duch pisze:a na to co znamy to nie głosujemy? czy jak to jest?
zależy to od Ciebie :-) Są tu po prostu dwie szkoły : 1. aby nie głosować na to co sie zna, a druga nie ma nic przeciwko ;-) Ja osobiście głosuje na to co mi sie podoba, nie zależnie czy to już znałem słabo czy dobrze czy wcale.

w każdym razie nie ma przymusu nie-głosowania ;-)
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

Yacy pisze:
zależy to od Ciebie :-) Są tu po prostu dwie szkoły : 1. aby nie głosować na to co sie zna, a druga nie ma nic przeciwko ;-) Ja osobiście głosuje na to co mi sie podoba, nie zależnie czy to już znałem słabo czy dobrze czy wcale.

yhm, w takim razie muszę to przemyśleć ;)
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

zagłosowane :D
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Głosowały 3 osoby na 26 utworów.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Yacy pisze:

Nawet ja początkowo przeciwnik nie-głosowania na znane utwory zmieniłem zdanie. Teraz jestem za tym, żeby nie głosować tylko na te utwory, które się samemu wystawiło i te w których się aktywnie uczestniczy. ;) :mrgreen:
Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

A można wiedzieć jak odtworzyć pieśń Gary Numan vs. Ade Fenton - The Leather Sea :?: Ani na mp4 ani na komputerze u mnie nie idzie :x
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Mi odtwarza winamp. Ale format ogg - przynajmniej u mnie na firmowym laptopie - odtwarza też darmowy program Infran View, który generalnie jest do obrazków...
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Mi też odtwarza winamp, ale można tez spróbować np. audacity.
ku3a

Post autor: ku3a »

Yacy pisze:Mi odtwarza winamp. Ale format ogg - przynajmniej u mnie na firmowym laptopie - odtwarza też darmowy program Infran View, który generalnie jest do obrazków...
tak dla scislosci - IrfanView, jakby ktos go chcial po sieci szukac ;-)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Dzięki Ku3a ;-)
Jednak w pracy powinienem skupić się na robocie a nie na forum :lol: Ale ostatnie dni trochę luźniejsze mam w pracy, za to wieczory i nocki zajętę, bo dostaje ok 16-17 dane które muszę opracować do 8.00. I tym sposobem dziś w nocy przesiedziałem do ... 4.00 (nawet Muchy słyszałem u Łodeja ;-) ), a teraz już powoli nie mogę wysiedzieć.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Udało mi się przesłuchać wszystkie utwory jeden raz.
Na podstawie wstępnych ocen do 11-tki zakwalifikowałem 8 utworów. Wieczorem zacznę ponowne przesłuchiwania, a oceny mogą się jeszcze oczywiście zmienić.
ku3a

Yacy pisze:Ale ostatnie dni trochę luźniejsze mam w pracy
ja tez ostatnie dni mam luzniejsze w pracy, bo to... ostatnie dni w pracy...
w grudniu urlop, a od stycznia nowa praca, brak mozliwosci (przynajmniej na poczatku) wchodzenia na forum w pracy i w ogole mniej wolnego czasu.
:roll:

dzisiaj zaczynam trzecia serie przesluchan. Zakwalifikowanych zostalo 30 utworow. Na razie nie mam pojecia jak je uloze w kolejnosci :-P.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ja już prawie dwa razy wszystko przesłuchałem, połowę piosenke odrzuconych. Cięzko jest odrzucac następne.
Na szczęscie pojawił się nieoczekiwany lider.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ku3a pisze:ja tez ostatnie dni mam luzniejsze w pracy, bo to... ostatnie dni w pracy...
w grudniu urlop, a od stycznia nowa praca
Przechodzisz do Złotych Przebojów? :wink:
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Dziś bardzo pracowicie spędziłem dzień wybrałem się do Warszawy (oczywiście wpadłem na chwilkę zobaczyć do sklepiku 3 czy coś ciekawego mają) :wink: :wink: i przez ten czas zdążyłem przesłuchać odpowiednio 2 i 3 raz utwory i po tym pozostało mi już tylko 25 piosenek. Jeszcze dziś planuję przesłuchać przynajmniej raz i zobacz co wyjdzie. Ja już zostanie ich z 15 lub 16 to zacznę układać kolejność od 3 do 11 miejsca, bo nr.1 i 2 już mam po pierwszym przesłuchaniu :D
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Jeszcze raz zachęcam do umieszczania w swoich głosach komentarzy odnośnie swoich głosów, "nieszczęśliwej" oraz listy utworów, które wcześniej już znaliśmy.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

no ja akurat od dwóch przesłuchań mam 18 utworów ;-) 11+ nieszczęśliwa siódemka ;-)
ku3a

Robinson pisze:
ku3a pisze:ja tez ostatnie dni mam luzniejsze w pracy, bo to... ostatnie dni w pracy...
w grudniu urlop, a od stycznia nowa praca
Przechodzisz do Złotych Przebojów? :wink:
zebys wiedzial ile osob sie mnie o to w pracy pytalo, bardziej lub mniej w zartach :lol:
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

A ja ostatnio mam taki zapie...ol w pracy, a na dodatek jestem przeziębiony, że padam ze zmęczenia. Nawet odpuściłem sobie dzisiaj piłke na hali. A mieliśmy grać sparingi z Turkami i Portugalcami (studentami z wymiany). Ale może dzięki temu mojemu przeziebieniu cały weekend mogłem spokojnie leżeć w łóżku i słuchać propozycji do naszej listy. Po pierwszym przesłuchaniu całości, pomyślałem, że to chyba najsłapsza edycja. Ale już po pierwszych dwóch odsiewach, to co mi zostało to naprawde kawał dobrej muzyki. W chwili obecnej kończe już 4 selekcje i pozostało mi 8 pewniaków i 6 niewiadomych i naprawdę trudno mi się zdecydować,. Szczególnie in plus zaskoczony jestem wysokim poziomem polskich propozycji i tych nieangielskojęzycznych. Teraz już biore książke i do łóżka, rano znów trzeba pójść do roboty.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Dokładnie, ta edycja charakteryzuje się tym, że na pierwszy rzut ucha (?) :wink: wydaje się, ze piosenki są słabe, po drugim przesłuchaniu dopiero niektóre utwory pokazują swoją siłę.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No zaczynam odnosić podobne wrażenie. Tzn. nie tyle że na początku wydają się słabe, ale jest kilka takich, któe przyćmiewa resztę na pierwszy raz i wygląda ona przy nich słabo. Ale przy kolejnych przesłuchaniach reszta pokazuje siłę i okazuje się, że te z początku bardzo dobre niekoniecznie są lepsze od innych (jeśli ktoś coś zrozumiał ;) ).
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

Grycek pisze:Mamy do przysłuchania 6 godzin 27 minut 24 sekundy muzyki zawartej w 81 utworach zaproponowanych przez 27 użytkowników.(same rekordy)
gdybym nie "zaspał" to rekord byłby okazalszy ... :cry:
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Miszon pisze:No zaczynam odnosić podobne wrażenie. Tzn. nie tyle że na początku wydają się słabe, ale jest kilka takich, któe przyćmiewa resztę na pierwszy raz i wygląda ona przy nich słabo. Ale przy kolejnych przesłuchaniach reszta pokazuje siłę i okazuje się, że te z początku bardzo dobre niekoniecznie są lepsze od innych (jeśli ktoś coś zrozumiał ;) ).
Czyli niekoniecznie to co catchy jest najlepsze? Oj, święta prawda, trzeba mieć tylko czas, zeby móc 20 razy przesłuchać przykładowo "Piosenkę starych kochanków" ;)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Uff, bardzo dobrze że przedłużone, bo jednak kawałków o okło 20 więcej niż poprzednimi razami. Ja dopiero pierwszego dużego odrzutu dokonałem (po dwóch pełnych przesłuchanich, a piosenki "zagrożone" były słuchane nawet 4 razy). I z 81 piosenek zostało mi 40 (w tym dwie moje ;) , które oczywiście się nie liczą).
Z tego jak sądzę znowu z połowa odpadnie po kolejnym solidnym przesłuchaniu, ale dalej (a także z kolejnością) może być ciężko.

Co do catchy - no akurat tu niekoniecznie, bo najbardziej za pierwszym razem nie doceniłem właśnie tych "prostych" piosenek, które w starciu z progresywnymi czy alternatywnymi gigantami na początku zdecydowanie poległy. Teraz giganci zaczęli objawiać swoje słabości (słabość treści względem formy, przynudzanie itp.), a piosenki-piosenki pokazują zęby ;).
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Miszon pisze:..I z 81 piosenek zostało mi 40 (w tym dwie moje ;) , które oczywiście się nie liczą).
Czyli jedna Twoja propozycja już odpadła :wink:
ODPOWIEDZ