Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
No to red. Surmacz powinien się szykować na dywanik u dyrektora. Albo i u samej kieszonkowej Bellatrix Lestrange 

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Tu można usłyszeć rozmowę Wojciecha Surmacza w Winien i ma o sytuacji w Trójce
https://soundcloud.com/user-551297590/2 ... inien-i-ma
https://soundcloud.com/user-551297590/2 ... inien-i-ma
To prawda, ale faktycznie Jethon podjęła decyzję, że piosenki Kukiza nie będą grane z racji jego kandydowania w wyborach (bo trzeba by mu to zaliczyć do czasu kampanii wyborczej). No i tak mi się coś wydaje, że piosenkę prezentowano na antenie tylko jako "Samokrytykę" (bez tego, co w nawiasie). Z tym, że Kukiz powinien osobiście to sprostować, w imię prawdy.zbyszu pisze: ↑pt maja 22, 2020 9:41 am Pan "gug" w komentarzach Wirtualnych napisał: "Takie pytanie mam, czemu nikt z dziennikarzy Trójki ni odszedł z Trójki jak był ZAKAZ grania nagrania Kukiza - Samokrytyka (dla Michnika) Czyżby WSZYSCY potakiwali ze zrozumieniem ze to jest dobra decyzja? Powtarzam ZAKAZ nie: przesuńcie to nagranie tam a tam grajcie mniej itd
Dlaczego pan Marek nie umieścił tego nagrania w propozycjach do listy?
Odpowiedziałem, jako "zbyszu": Człowieku -piszesz bzdury. Utwór był przez 6 tygodni na Liście - dotarł do miejsca #20. Więc co najmniej 6 razy był grany. I co? Stać Cie teraz na przeprosiny? Tak jak Kowalczewskiego i Kamińską?
To jest straszne!!!
Natomiast pamiętam jak w 2012 r. Kukiz zrobił raban, że Trójka zignorowała jego nową płytę, w której ostro atakuje klasę polityczną, ze szczególnym uwzględnieniem wówczas rządzących. No i awanturował się chyba w czerwcu a piosenka Old punk na antenie pojawiła się w sierpniu i prowadzący wówczas (Łukawski?) skomentował to w stylu, że Trójka gra najnowszego Kukiza i nie ma problemu. Wiem, że podobną strategię - wymuszenie emisji przez awanturę - przyjął zespół Złe Psy Andrzeja Nowaka.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Odsluchane net podaje, ze kawałek był grany 30kilka razy w Trójce, a w innych stacjach tylko kilka.
Także zakaz może był, ale w innych stacjach poza Trójką

Ładnie pojechał..normalnie przywraca nadzieję..tylko czy te ostatnie 3 dni w Trojce to nie taki 1957 lub 1981 w PRL..Taki chwilowy zew wolnosci kontrolowanej
- dominik_fi
Do 15:00 coś w stylu Muzycznej Poczty UKF
- zbyszu
- Kontakt:
...było było "dla Michnika".
Muzyczna Poczta UKF (hahaha) ale co powiedział Pan Ż. bo nie dosłyszałem, że coś będzie trudne do zrealizowania...
Muzyczna Poczta UKF (hahaha) ale co powiedział Pan Ż. bo nie dosłyszałem, że coś będzie trudne do zrealizowania...
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2020 10:12 am przez zbyszu, łącznie zmieniany 1 raz.
- dominik_fi
To ja się na 5 godzin żegnam ze słuchaniem.
Link do Winien i ma i do rozmowy Surmacza z gośćmi:
https://soundcloud.com/jotem3/20200522- ... roszkowski
A teraz Żąda rzekł, że miała do 15 być Muzyczna Poczta UKF, ale trudno będzie ją wykonać, więc zaprosił by ludzie dzwonili i zamawiali swoje ulubione piosenki...
Hmmm. W czym trudność?? Ludzie nie chcą dzwonić i zamawiać??
https://soundcloud.com/jotem3/20200522- ... roszkowski
A teraz Żąda rzekł, że miała do 15 być Muzyczna Poczta UKF, ale trudno będzie ją wykonać, więc zaprosił by ludzie dzwonili i zamawiali swoje ulubione piosenki...
Hmmm. W czym trudność?? Ludzie nie chcą dzwonić i zamawiać??
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Co ciekawe, już za Dobrej Zmiany piosenki Kukiza chodziły w Trójce, ale tylko jako... płatna reklama (! - czasem była przed samym utworem prezentowana zachęta do kupienia płyty, był to chyba rok 2018) i jako takie oczywiście nie były uwzględniane w formularzu do głosowania na LP3.mikrobi pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:07 amTo prawda, ale faktycznie Jethon podjęła decyzję, że piosenki Kukiza nie będą grane z racji jego kandydowania w wyborach (bo trzeba by mu to zaliczyć do czasu kampanii wyborczej). No i tak mi się coś wydaje, że piosenkę prezentowano na antenie tylko jako "Samokrytykę" (bez tego, co w nawiasie). Z tym, że Kukiz powinien osobiście to sprostować, w imię prawdy.zbyszu pisze: ↑pt maja 22, 2020 9:41 am Pan "gug" w komentarzach Wirtualnych napisał: "Takie pytanie mam, czemu nikt z dziennikarzy Trójki ni odszedł z Trójki jak był ZAKAZ grania nagrania Kukiza - Samokrytyka (dla Michnika) Czyżby WSZYSCY potakiwali ze zrozumieniem ze to jest dobra decyzja? Powtarzam ZAKAZ nie: przesuńcie to nagranie tam a tam grajcie mniej itd
Odpowiedziałem, jako "zbyszu": Człowieku -piszesz bzdury. Utwór był przez 6 tygodni na Liście - dotarł do miejsca #20. Więc co najmniej 6 razy był grany. I co? Stać Cie teraz na przeprosiny? Tak jak Kowalczewskiego i Kamińską?
To jest straszne!!!
Natomiast pamiętam jak w 2012 r. Kukiz zrobił raban, że Trójka zignorowała jego nową płytę, w której ostro atakuje klasę polityczną, ze szczególnym uwzględnieniem wówczas rządzących. No i awanturował się chyba w czerwcu a piosenka Old punk na antenie pojawiła się w sierpniu i prowadzący wówczas (Łukawski?) skomentował to w stylu, że Trójka gra najnowszego Kukiza i nie ma problemu. Wiem, że podobną strategię - wymuszenie emisji przez awanturę - przyjął zespół Złe Psy Andrzeja Nowaka.
Ci brodacze to jakiś utwór ezopowy, że go red. Żąda codziennie puszcza?
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2020 10:15 am przez pbd2, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszu
- Kontakt:
Miszon - dzięki za statystyki - już dorzuciłem do stosownego wątku...
- zbyszu
- Kontakt:
Jest atrakcyjny plakat z zespołem UFO!
No i chyba sprawa jasna.
Wybory samorządowe w 2014 r. były 16 listopada. Piosenka Samokrytyka dla Michnika zagościła na liście 5 grudnia. Nie wiem, kiedy trafiła do zestawu (pewnie można poszperać po forum i znaleźć), ale załóżmy, że rzeczywiście po wyborach Jethon zdjęła blokadę.
No to Kukiz szerzy dezinformację a internaucie dośpiewują resztę.
Wybory samorządowe w 2014 r. były 16 listopada. Piosenka Samokrytyka dla Michnika zagościła na liście 5 grudnia. Nie wiem, kiedy trafiła do zestawu (pewnie można poszperać po forum i znaleźć), ale załóżmy, że rzeczywiście po wyborach Jethon zdjęła blokadę.
- 8azyliszek
Patrzę na tracklistę tej płyty Kazika co ma wyjść 5 czerwca i widzę kolejne ciekawe tytuły. "Nie mam na nic czasu, bo oglądam seriale" to cały ja. A w obecnej sytuacji "Demokracja" też chyba będzie ciekawa. Wywiad z Mazurkiem fajny jest. Kazik jest wolny i nie chce być buntownikiem, bo ma już kasę. A dzięki niej jest wolny i se może robić co chce. Też bym z chęcią uciekł teraz na Mazury ale muszę do roboty iść. :/
https://www.empik.com/zaraza-kazik,p1242598492,muzyka-p
Tracklista:
1. Kwarantanna
2. Noże i pistolety
3. Nigdzie już nie pójdę dziś
4. Nie mam na nic czasu, bo oglądam seriale
5. Ona zakażona miłością
6. Gdy Chińczycy mówią Gan Pai
7. Kluczem przyciskaj windę
8. Demokracja
9. Twój ból jest lepszy niż mój
10. Powiedzcie, że kochacie nas
11. Hania i Hela
12. Bilet w jedną stronę złą
13. Ręce na stole
14. Bawmy się
15. Bohater
https://www.empik.com/zaraza-kazik,p1242598492,muzyka-p
Tracklista:
1. Kwarantanna
2. Noże i pistolety
3. Nigdzie już nie pójdę dziś
4. Nie mam na nic czasu, bo oglądam seriale
5. Ona zakażona miłością
6. Gdy Chińczycy mówią Gan Pai
7. Kluczem przyciskaj windę
8. Demokracja
9. Twój ból jest lepszy niż mój
10. Powiedzcie, że kochacie nas
11. Hania i Hela
12. Bilet w jedną stronę złą
13. Ręce na stole
14. Bawmy się
15. Bohater
- zbyszu
- Kontakt:
Czyli pani Jethon zawiesiła piosenkę jedynie na czas kampanii wyborczej. Więc gitara.mikrobi pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:16 am No i chyba sprawa jasna.
Jeżeli za początek dobrej zmiany w Trójce uznamy 8 stycznia 2016 r. to na liście potem byłypbd2 pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:14 amCo ciekawe, już za Dobrej Zmiany piosenki Kukiza chodziły w Trójce, ale tylko jako... płatna reklama (! - czasem była przed samym utworem prezentowana zachęta do kupienia płyty, był to chyba rok 2018) i jako takie oczywiście nie były uwzględniane w formularzu do głosowania na LP3.mikrobi pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:07 amTo prawda, ale faktycznie Jethon podjęła decyzję, że piosenki Kukiza nie będą grane z racji jego kandydowania w wyborach (bo trzeba by mu to zaliczyć do czasu kampanii wyborczej). No i tak mi się coś wydaje, że piosenkę prezentowano na antenie tylko jako "Samokrytykę" (bez tego, co w nawiasie). Z tym, że Kukiz powinien osobiście to sprostować, w imię prawdy.zbyszu pisze: ↑pt maja 22, 2020 9:41 am Pan "gug" w komentarzach Wirtualnych napisał: "Takie pytanie mam, czemu nikt z dziennikarzy Trójki ni odszedł z Trójki jak był ZAKAZ grania nagrania Kukiza - Samokrytyka (dla Michnika) Czyżby WSZYSCY potakiwali ze zrozumieniem ze to jest dobra decyzja? Powtarzam ZAKAZ nie: przesuńcie to nagranie tam a tam grajcie mniej itd
To jest straszne!!!
-4 piosenki z Kwartetem Proforma (2 na 1 miejscue)
-2 piosenki Kultu (1 na 1 miejscu)
-1 piosenka z Januszem Zdunkiem
-1 nagranie z Męskiego Grania z gościnnym udziałem Kazika (na 1 miejscu).
Czyli 8 piosenek okołokazikowych, połowa to numery 1.
No, rzeczywiście był zakazany.
Potem historia napisze (a antypisowcy pochwycą), że Kazika za PiS nie wolno było grać, dopiero w 2020 r. postawili się dziennikarze Trójki i drogo za to zapłacili. To mniej więcej jak z Kukizem tylko a rebours.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 388
Tomuś chyba zaglądał na forum i próbuje trollować teraz. Freestyler.
żąda i łodej przejdą do historii. Ciekawe jak to jest, że ludzie, z którymi współpracowałeś przez lata przestaną poznawać i podawać rękę.
Nie wyobrażam sobie, że może być inaczej.
Mam nadzieję, że wylecą i roboty w branży już nie dostaną nigdy.
żąda i łodej przejdą do historii. Ciekawe jak to jest, że ludzie, z którymi współpracowałeś przez lata przestaną poznawać i podawać rękę.
Nie wyobrażam sobie, że może być inaczej.
Mam nadzieję, że wylecą i roboty w branży już nie dostaną nigdy.
- 8azyliszek
Most był na 1 miejscu. A Madrytu i Droga była daleka na 1 miejscu nie było? Ale to, że Wojny ze Zdunkiem zdjęli po zaledwie 20 tygodniach, to był skandal.
O Kukizie była mowa, a nie o Kaziku...mikrobi pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:21 amJeżeli za początek dobrej zmiany w Trójce uznamy 8 stycznia 2016 r. to na liście potem byłypbd2 pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:14 amCo ciekawe, już za Dobrej Zmiany piosenki Kukiza chodziły w Trójce, ale tylko jako... płatna reklama (! - czasem była przed samym utworem prezentowana zachęta do kupienia płyty, był to chyba rok 2018) i jako takie oczywiście nie były uwzględniane w formularzu do głosowania na LP3.mikrobi pisze: ↑pt maja 22, 2020 10:07 am
To prawda, ale faktycznie Jethon podjęła decyzję, że piosenki Kukiza nie będą grane z racji jego kandydowania w wyborach (bo trzeba by mu to zaliczyć do czasu kampanii wyborczej). No i tak mi się coś wydaje, że piosenkę prezentowano na antenie tylko jako "Samokrytykę" (bez tego, co w nawiasie). Z tym, że Kukiz powinien osobiście to sprostować, w imię prawdy.
-4 piosenki z Kwartetem Proforma (2 na 1 miejscue)
-2 piosenki Kultu (1 na 1 miejscu)
-1 piosenka z Januszem Zdunkiem
-1 nagranie z Męskiego Grania z gościnnym udziałem Kazika (na 1 miejscu).
Czyli 8 piosenek okołokazikowych, połowa to numery 1.
No, rzeczywiście był zakazany.
Potem historia napisze (a antypisowcy pochwycą), że Kazika za PiS nie wolno było grać, dopiero w 2020 r. postawili się dziennikarze Trójki i drogo za to zapłacili. To mniej więcej jak z Kukizem tylko a rebours.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
W moim Topie Wszech Czasów.
NIedźwiedź też to grał.
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2020 10:33 am przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
A przepraszam - przeczytałem "Kazika" zamiast "Kukiza". No to nie ma tematu.
Kukiz stał się politykiem (nawiasem mówiąc - fatalna decyzja) i właściwie przestał nagrywać. Co prawda miał nagrać płytę z Borysewiczem, ale ostatecznie zamiast niego wystąpił Rafał Brzozowski (to kolejna gwiazda pop nieobecna w Trójce - to tak na marginesie).
Natomiast stare jego piosenki chyba są grane, w Polskim Topie Wszechczasów wiadomo, ale i chyba poza nim.
Kukiz stał się politykiem (nawiasem mówiąc - fatalna decyzja) i właściwie przestał nagrywać. Co prawda miał nagrać płytę z Borysewiczem, ale ostatecznie zamiast niego wystąpił Rafał Brzozowski (to kolejna gwiazda pop nieobecna w Trójce - to tak na marginesie).
Natomiast stare jego piosenki chyba są grane, w Polskim Topie Wszechczasów wiadomo, ale i chyba poza nim.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 388