jprdl.

i nie myślę o tym notowaniu tylko o tym co zrobili z ludźmi i z Listą...
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
jprdl.
Tak, Trójki A.D. 2020.
Nie - moim zdaniem to była filia jakiejś bazy transportowej.
Była mowa o filii olsztyńskiej. Może Radio Olsztyn?dominik_fi pisze: ↑pt maja 22, 2020 9:33 amChodziło mi o to, czy to było o Trójce z 1982 r.? Czy jakaś inna firma.
...i jeszcze to (chyba Gil lub Nogaś), że o tym co jest na którym miejscu na Liście decyduje w takim razie wg "kierownictwa" Duch Święty. No to bym się odnalazł w takiej Liście wnet!
Ale ja go kojarzę zupełnie z innej strony. Grupa Toruń na przełomie l. 70/80 rządziła w piosence turystycznej. On był jednym z jej członków. Swoją drogą zastanawiam się, kto jest autorem jego biogramu na wiki:
Ja się postaram słuchać, ale jak to będzie z pozycjami piosenek, to nie wiem (pewnie będzie wyzwanie dla słuchaczy, żeby wyłapywali które miejsce teraz jest), ma to być niby w takiej formie jak wczorajsze popołudnie8azyliszek pisze: ↑pt maja 22, 2020 9:43 am To będzie ktoś dzisiaj słuchał tego notowanie po 19.00? Jakby LokiWawa czy ktoś podawał kolejne piosenki, to byłbym wdzięczny. Ja niestety będę na 2 zmianie, to nie dam rady. A chciałbym wiedzieć, co tam się będzie dziać.
Właściwie nie było całego polskiego popu, zwłaszcza tego starszej powiedzmy generacji - czyli artystów kojarzonych z latami 70. Nie było też np. Hanny Banaszak (w sumie wokalistki w stylistyce zbliżonej do klimatów trójkowych) a była popowa do bólu Anna Jurksztowicz (krótko ale intensywnie). No i oczywiście Papa Dance. Być może w tym ostatnim przypadku zdecydowały jakieś porozumienia z Dębskim i Cyganem w pierwszym przypadku, z Wesołowskim i Zabrodzkim w drugim. Co do zasady jednak był podział, jeśli chodzi o polską muzykę - pop promuje Jedynka, rocka Trójka z rzadkimi gościnnymi wyjątkami w tej drugiej stacji. Zastanawia mnie casus Universe - na liście były 4 piosenki, ale nie te najbardziej znane, chyba takie narzucone, pisane przez zawodowców. Mam takie wrażenie, że tym chłopakom ze Śląska zrobiono krzywdę - mieli własny, nieco naiwny, ale autorski repertuar a chciano ich wykreować podobnie jak Papa Dancekajman pisze: ↑pt maja 22, 2020 9:30 am Trójka grała przebojowo w l. 80-tych? Jakoś nie słyszałem Kylie Minogue, Bad Boys Blue, Modern Talkin, Taylor Dayne, Sabriny, Bestie Boys, Sandry, Aleksandra Nowackiego, Opus, Boltera, Krystynę Giżowską, Zdzisławę Sośnicką, Krzysztofa Krawczyka, Eleni, Irenę Jarocką, Urszulę Sipińską, Grygę, Krzysztofa Antkowiaka, F.R. Davida, Fancy, Savage, Desirelles, Vanessy Paradis, Salt & Pepy, C.C. Catch, Shanice. Wiadomo, że wszystkich grać nie mogli, ale i tak lista wygląda imponująco. A pewnie gdybym mocniej pogrzebał…
Przy okazji - czesio1, dominik_fi - dziękuję!![]()