Zgoda, tylko ,że jak pogląday odkładam na bok a patrzę na samą wartości informacji jakie przekazują. Tutaj dostrzegam spory rozjazd pomiędzy tzw. dziennikarzami w mediów publicznych a pozostałymi.mikrobi pisze: ↑śr maja 20, 2020 10:58 am W zasadzie obiektywne dziennikarstwo to fikcja, ale od dziennikarza można by wymagać pewnego zawodowego dystansu, powściągnięcia emocji i jednolitych standardów wobec wszystkich rozmówców.
I np. widzę coś takiego u Mazurka, Zaborskiego, Piaseckiego czy Rymanowskiego (a poglądy wielu z tych osób nie są przecież tajemnicą - wystarczy prześledzić wpisy na twitterze) a nie widzę u Lisa, Żakowskiego, Olejnik czy (z drugiej strony) Holeckiej, Adamczyka, Rachonia.
Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 12:15 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 745
Skoro Ci odpisała, to przynajmniej wiemy, że ma jeszcze dostęp do skrzynki.Martyr pisze: ↑śr maja 20, 2020 11:59 am Hej witajcie
Jeśli ktoś chce pomóc - piszcie do Helen ze słowami wsparcia, chociaż kilka zdań.
Odpisała mi przed chwilą.
adres chyba wszystkim znany, ale napiszę: halina.wachowicz@polskieradio.pl
Napisałem też.
Napisałem również do M.N. i P.B., ale nie wiem, czy docierają do nich wiadomości.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 388
Nie z warsztatem, a ze zwykłą ortografią. Załamałem się jak to zobaczyłem. Pewnie napisze, że palec mu się na spację omsknął.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Cieślikowi przez chwilę głos uwiązł w gardle... cóż, trwa `prawie` stypa!
Toż jest. Nie pamiętam teraz nr, bo TOK FM słucham głownie przez internet. Napisałem Ci, że te poranne audycje od 7:00 - 9:00 są powtarzana każdego dnia po północy. Skoro możesz pisać tutaj czy w necie, to możesz sobie zorganizować radio internetowe. Ja przez Winampa i w nim dodane streamy wybranych stacji, które słucham. Wszystko za darmo beż żadnych opłat.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Helen odpisała mi na sms-a ale nie mogę tego tu wkleić. Piszcie, piszcie, będzie Jej miło.Martyr pisze: ↑śr maja 20, 2020 11:59 am Hej witajcie
Jeśli ktoś chce pomóc - piszcie do Helen ze słowami wsparcia, chociaż kilka zdań.
Ktoś tutaj pytał kiedy następna audycja p. Piotra Stelmacha? Chyba nie za szybko. Właśnie na jego FB przeczytałem, że złożył wypowiedzenie...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: notowania 1016.
Napisałem.Martyr pisze: ↑śr maja 20, 2020 11:59 am Hej witajcie
Niby nic wielkiego, ale za to prosto z serca, podobnie jak pisałem dla Pana Marka.
A to chyba najważniejsze.
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 12:25 pm przez LokiWawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr Stelmach
"It's hard
To believe that it's my last time
The man on the wireless cries again
It's over
It's over
To zdjęcie zrobiono mi w studiu im. Agnieszki Osieckiej. Jest 2012 rok, a ja zapowiadam koncert zespołu Myslovitz.
Zacytowane na początku słowa pochodzą natomiast z najważniejszej piosenki mojego życia. Usłyszałem ją po raz pierwszy w Trójce. A później, co przez wiele lat było dla mnie jak sen, z którego nie chciałem się obudzić, zapowiadałem ten utwór ze studia pod najlepszym radiowym adresem na świecie.Kocham Cię, Tróko.
Ludzie. To Oni byli tu zawsze najważniejsi. Różni charakterologicznie, ale wspaniali. Istotni. Nasyceni kolorami. Ci, z którymi miałem zaszczyt współtworzyć Program Trzeci przez dwadzieścia trzy lata. I Ci, dla których to wspólnie robiliśmy, czyli Słuchacze. Im wszystkim dziękuję. Za czas, który bezpowrotnie zmienił moje życie.
Myśliwiecka 3/5/7. Warszawa. Choć nie byłem tam formalnie zameldowany, ten adres stał się moim domem. Zawsze w ten sposób będę to miejsce pamiętał. I rozumiał.
Dziś złożyłem wypowiedzenie. To, co w ostatnich dniach stało się z tym radiem, zatruło w bezpardonowy sposób moje wyobrażenia o zarządzaniu tak piękną, intymną i emocjonalną materią oraz kierowaniu tymi, którzy ją tworzą. Bo radio i ludzie radia taką materią są.
Teraz przede mną przyspieszony kurs załatwiania licznych spraw formalnych związanych z zakończeniem pracy. Będzie to doświadczenie przedziwne, bo nie przypominam sobie, żebym w ciągu tych dwudziestu trzech lat był w pracy kiedykolwiek.
To dla mnie najbardziej dramatyczny czas, jaki pamiętam. Jednak nigdy nie zabraknie mi sił na słowa podziękowania. Zatem czynię to raz jeszcze.
Za Bliskich, których dzięki temu miejscu poznałem. Za muzykę i Artystów, którzy Ją tworzą. Za najlepszych na świecie Słuchaczy. Za cudownych Ludzi, z którymi uczyłem się radia. Za pasję, której nikt i nic we mnie nie zabije. I za emocje, które nigdy się nie skończą. Dziękuję.
Wrócisz. I będzie jeszcze energia! Wiem o tym. Kocham Cię, Trójko.
Keep on rockin' in a FREE world!
...pa pa...
Twój Piotrek"
"It's hard
To believe that it's my last time
The man on the wireless cries again
It's over
It's over
To zdjęcie zrobiono mi w studiu im. Agnieszki Osieckiej. Jest 2012 rok, a ja zapowiadam koncert zespołu Myslovitz.
Zacytowane na początku słowa pochodzą natomiast z najważniejszej piosenki mojego życia. Usłyszałem ją po raz pierwszy w Trójce. A później, co przez wiele lat było dla mnie jak sen, z którego nie chciałem się obudzić, zapowiadałem ten utwór ze studia pod najlepszym radiowym adresem na świecie.Kocham Cię, Tróko.
Ludzie. To Oni byli tu zawsze najważniejsi. Różni charakterologicznie, ale wspaniali. Istotni. Nasyceni kolorami. Ci, z którymi miałem zaszczyt współtworzyć Program Trzeci przez dwadzieścia trzy lata. I Ci, dla których to wspólnie robiliśmy, czyli Słuchacze. Im wszystkim dziękuję. Za czas, który bezpowrotnie zmienił moje życie.
Myśliwiecka 3/5/7. Warszawa. Choć nie byłem tam formalnie zameldowany, ten adres stał się moim domem. Zawsze w ten sposób będę to miejsce pamiętał. I rozumiał.
Dziś złożyłem wypowiedzenie. To, co w ostatnich dniach stało się z tym radiem, zatruło w bezpardonowy sposób moje wyobrażenia o zarządzaniu tak piękną, intymną i emocjonalną materią oraz kierowaniu tymi, którzy ją tworzą. Bo radio i ludzie radia taką materią są.
Teraz przede mną przyspieszony kurs załatwiania licznych spraw formalnych związanych z zakończeniem pracy. Będzie to doświadczenie przedziwne, bo nie przypominam sobie, żebym w ciągu tych dwudziestu trzech lat był w pracy kiedykolwiek.
To dla mnie najbardziej dramatyczny czas, jaki pamiętam. Jednak nigdy nie zabraknie mi sił na słowa podziękowania. Zatem czynię to raz jeszcze.
Za Bliskich, których dzięki temu miejscu poznałem. Za muzykę i Artystów, którzy Ją tworzą. Za najlepszych na świecie Słuchaczy. Za cudownych Ludzi, z którymi uczyłem się radia. Za pasję, której nikt i nic we mnie nie zabije. I za emocje, które nigdy się nie skończą. Dziękuję.
Wrócisz. I będzie jeszcze energia! Wiem o tym. Kocham Cię, Trójko.
Keep on rockin' in a FREE world!
...pa pa...
Twój Piotrek"
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 745
O kurde. Prawie się popłakałem czytając jego wpis...
https://www.facebook.com/Piotr-Stelmach-205827062783735
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: notowania 1016.
I Stelka też. 

dokładnie nie wiadomo.
Ja założyłam że chodzi do pracy, przeżywając trudne chwile w związku z Listą, Markiem, Bartkiem a z drugiej strony patrząc na pewno w budynku radia atmosfera jest ciężka.
I w takim duchu napisałam maila.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Czyli ze starej ekipy muzycznej został tylko Balonik?
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 12:29 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Bam! Stelmach!
To może zbyt ograniczoną dawkę słuchałeś, bo to akurat formuła podobna do Kawy na ławę czy jak to się teraz nazywa. Inna dynamika inne reakcje. Wielowieyska czasem mi się nie podoba, że przyznaje rację w wielu sprawach osobnikom po prawej stronie, czy neguje rządy PO-PSL, ale uzasadnia to racjonalnie, więc jej nie kontestuję. Posłuchaj Wielowieyskiej w innych jej aktywnościach. W poniedziałki rano ma audycje od 7:00 - 9:00 jak Kraśko w środy, czy jej wypowiedzi w loży prasowej w TVN gdy uczestniczy.8azyliszek pisze: ↑śr maja 20, 2020 12:06 pm @obserw99
Wielowiejskiej w TOK.FM też słuchałem przy jej prowadzeniu np. Wyborów w Toku.
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2020 12:39 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Cieślik znowu drżącym głosem wspomina Niedźwiedzia, Andrusa... 'Kolejny' kamień domina?
- tadzio3
- Kontakt:
Odejście Stelki było niestety do przewidzenia... 
Racjonalny głos z PiSu: https://www.youtube.com/watch?v=wiUZTXS9a5A

Racjonalny głos z PiSu: https://www.youtube.com/watch?v=wiUZTXS9a5A
Cóż p. Stelka, szacuneczek!!!
Tak na marginesie: "Wielowieyska", nie "Wielowiejska". Andrzeja też napisalibyście przez "j"?
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
To już wcześniej widziałem jak zapowiadali.
Jak wspominał Hirka o 12:12 chyba.
Niewiele ludzie zostanie. Ciekawe co z Kubą S. i Markiem W.
Cały czas głos się łamie.
Dobrze, że jeszcze jej do skrzynki się nie dobrali.Martyr pisze: ↑śr maja 20, 2020 11:59 am Hej witajcie
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Wielowieyska, Olejnik w TVN czy Mazurek lub Zaborski w RMF to nieważne czy ktoś jest lewej czy prawej strony goście dostają sporo niewygodnych pytań. Prowadzący dają też jednoznacznie do zrozumienia, że np goście odpowiadają nie na temat. O to własnie chodzi w obiektywnym dziennikarstwie.FOXD pisze: ↑śr maja 20, 2020 12:31 pmTo może zbyt ograniczoną dawkę słuchałeś, bo to akurat formuła podobna do Kawy na ławę czy jak to się teraz nazywa. Inna dynamika inne reakcje. Wielowiejska czasem mi się nie podoba, że przyznaje rację w wielu sprawach osobnikom po prawej stronie, czy neguje rządy PO-PSL, ale uzasadnia to racjonalnie, więc jej nie kontestuję. Posłuchaj Wielowiejskiej w innych jej aktywnościach. W poniedziałki rano ma audycje od 7:00 - 9:00 jak Kraśko w środy, czy jej wypowiedzi w loży prasowej w TVN gdy uczestniczy.8azyliszek pisze: ↑śr maja 20, 2020 12:06 pm @obserw99
Wielowiejskiej w TOK.FM też słuchałem przy jej prowadzeniu np. Wyborów w Toku.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
No Olejnik to tak niekoniecznie.
Ale Zaborski jest bardzo dobry. Widać że terminował u Michniewicz.
Ale Zaborski jest bardzo dobry. Widać że terminował u Michniewicz.
-
Koniec Kaczkowskiego i Rożka. Kaczkowski to rekordzista, był dłużej od Manna. Tomaszów Rożków jest dwóch. Drugi to lektor "Jaka to melodia" od ery Norbiego. Teraz u Rafała Brzozowskiego jest rzadziej, głównie występuje jego głos w celebryckich odcinkach w formie notki i ciekawostek z życia, aczkolwiek ostatnio w wersji na czas pandemii wyjątkowo raz zapowiedział graczy w wydaniu tygodniowym zamiast standardowo Rafała. Wcześniej wyręczał Norbiego. Rożek to także jedna z moich ulubionych form lodów. Mniam, mniam. No właśnie: Nie Rogojski, tylko Rogoyski, ale to nie wszystko: Jest jeszcze Woyciechowska. Drugie nazwisko Doroty Zawadzkiej znanej jako Superniania. W nocy słuchałem big-bitu jakby co. Oj przypomina się serial "Wojna domowa".