Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

santosz
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: santosz »

dominik_fi pisze: wt maja 19, 2020 1:33 pm
Polecam stronę lub aplikację Radio Garden
też korzystam, ostatnio cały dzień słuchałem radia z Ugandy :D
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

bobby-x pisze: wt maja 19, 2020 10:27 am Ciekawe kto poprowadzi najbliższe notowanie LP3?
skoro teraz Baron gra bez żadnego słowa w związku z sytuacją w Trójce, to jaki problem żeby właśnie on zagrał w piątek LP3?
jakoś nie wierzę, że na koniec audycji coś powie...
nie oceniam Go, po prostu stwierdzam fakt, że prowadzi audycję i przypuszczam co może się wydarzyć za kilka dni.

chyba, że się mylę, bo po Beth Hart wyłączyłem radio.
Mario78
Listy Przebojów Trójki słucham od: 600

Post autor: Mario78 »

szakal35
Listy Przebojów Trójki słucham od: 856

Post autor: szakal35 »

Nie oceniajmy na razie Barona. Dajmy mu się zastanowić. Łatwiej nam rzucić słuchanie Trójki niż jemu rzucić pracę, bądź co bądź, zarobkową.
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Yacy pisze: wt maja 19, 2020 1:35 pm
bobby-x pisze: wt maja 19, 2020 10:27 am Ciekawe kto poprowadzi najbliższe notowanie LP3?
skoro teraz Baron gra bez żadnego słowa w związku z sytuacją w Trójce, to jaki problem żeby właśnie on zagrał w piątek LP3?
Zapewne w tym, że audycje którą prowadzi nikt mu na razie nie zbrukał manipulacją i nie zmusza do powielania kłamstw. Ale faktycznie zobaczymy, bo jego milczenie dzisiaj niekoniecznie musi coś jednoznacznie wskazywać. Niestety każdy kto poprowadzi lp3 w ten piątek przy założeniu, że ma wersję "poprawioną" przez decydentów zwyczajnie się zbłaźni (delikatnie to ujmując). Żadne próby przemycania czegokolwiek w trakcie notowania dla mnie tego nie zmieni. Albo powrót do oryginalnego not. 1998 i na tym bazują kolejne, albo lp3 jest skończona. Zresztą nawet i takie rozwiązanie pozostawi po tej zadymie sporą wątpliwość jak obecnie będą podliczane głosy.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 1:43 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

Yacy pisze: wt maja 19, 2020 1:35 pm
jakoś nie wierzę, że na koniec audycji coś powie...
nie oceniam Go, po prostu stwierdzam fakt, że prowadzi audycję i przypuszczam co może się wydarzyć za kilka dni.

chyba, że się mylę, bo po Beth Hart wyłączyłem radio.
ja postaram się posłuchać do końca...
Ale w sumie mam podobne odczucia jak Ty, Jacku. Więc w sumie nie liczę na wiele.
Taką dykteryjkę powiedział po Panu Sułku, że dziś mógłby zacytować to co było na początku u Sułka:
Dzień dobry! Akurat...

Z innej beczki - Michał Olszański nie będzie już współpracował z Trójką. Bo już na etacie nie był (emerytura)...
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Słucham.
Strach. Ogarniający, paraliżujący, przenikający.
Bardzo mnie rozczarowałeś Piotrze Baronie...
Oceniam...
mikrobi

Post autor: mikrobi »

Cały paradoks polega na tym, że poza zawieszeniem Gila nikt właściwie nie został formalnie w żaden sposób represjonowany.
To wyglada na takie psychologiczne testowanie. "Jak będziesz chciał odejść, nikt cię na siłę nie zatrzyma, jak zostaniesz, O.K., ale pamiętaj, że nie jesteś tu u siebie i że to nasze radio, nie twoje"
Baron może i zostanie, ale przy jego emocjolanym zaangażowaniu w LP3 nie wiem, czy będzie chciał ją teraz firmować. Zwłaszcza, że w najlepszym razie będzie współprowadzącym.
PeterCub
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1983

Post autor: PeterCub »

ADDY pisze: wt maja 19, 2020 1:21 pm Manipulacje przy ustalaniu miejsc były oczywiste już od lat, co najlepiej obrazuje rozbieżność wyników głosowania forum i samego LP3. Trójka po prostu lubiła promować "swoich" wykonawców, co tym razem niestety stanie się gwoździem do trumny Listy.

Wg "nowego" notowania 1998 najbardziej windowane były:
-Rusowicz
-Osińska
-Zawiałow

Czyli wokalistki promowane przez Trójkę od rana do nocy. To bardzo duży dowód na to, że cały proces wpływania na wyniki Listy rzeczywiście miał miejsce
Czyli przytakujesz, że prowadzący i współpracownicy od lat fałszowali wyniki listy? Czy czegoś nie rozumiem? Sądzę, że radio w którym się pracuje ma prawo promować (czyli częściej emitować) utwory w nim puszczane. Ale to się nijak ma do posądzania o fałszowanie wyników. Rozbieżności z forumową wynikają moim zdaniem dlatego, że część głosów na listę jest odrzucana z oczywistych powodów (wielokrotne głosowanie jednej osoby z różnych kont, itp).
Awatar użytkownika
FOXD

Olszański
Dziennikarz Michał Olszański nie zamierza dalej współpracować z radiową Trójką, w której w ostatnich latach prowadził audycje „Godzina prawdy” i „Trzecia strona medalu”. Skrytykował władze stacji za unieważnienie ostatniego notowania Listy Przebojów i obciążenie odpowiedzialnością Marka Niedźwieckiego i Bartosza Gila

- W tej sytuacji na pewno nie wrócę na antenę - przekazał Michał Olszański portalowi Wirtualnemedia.pl we wtorek przed południem. W poniedziałek w rozmowie z „Gazetą Wyborczą” stwierdził, że mocno rozważa odejście z Trójki.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/m ... rzydliwosc
grzes208
Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 745

Post autor: grzes208 »

ADDY pisze: wt maja 19, 2020 1:21 pm Wg "nowego" notowania 1998 najbardziej windowane były:
-Rusowicz
-Osińska
-Zawiałow

Czyli wokalistki promowane przez Trójkę od rana do nocy. To bardzo duży dowód na to, że cały proces wpływania na wyniki Listy rzeczywiście miał miejsce.
Dowód? Dowód to coś niepodważalnego. To jest co najwyżej poszlaka. Słaba zresztą.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Czyli w piątki w środku dnia zwolniła się godzina na coś ciekawego.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

ADDY pisze: wt maja 19, 2020 1:21 pm Manipulacje przy ustalaniu miejsc były oczywiste już od lat, co najlepiej obrazuje rozbieżność wyników głosowania forum i samego LP3. Trójka po prostu lubiła promować "swoich" wykonawców, co tym razem niestety stanie się gwoździem do trumny Listy.

-Rusowicz
-Osińska
-Zawiałow

Czyli wokalistki promowane przez Trójkę od rana do nocy. To bardzo duży dowód na to, że cały proces wpływania na wyniki Listy rzeczywiście miał miejsce.
Zaraz, zaraz. To że lubiła promować swoich wykonawców to jasna sprawa, ale co to znaczy "najbardziej windowane były"? Sugerujesz ręczne przesuwanie ich kawałków w górę? Uważasz że robione to było na polecenie Niedźwiedzia i Barona czy może Bartel Gil albo Helen dokonywali takich "akcji"??
Proponuję trochę się zastanowić nad tym, co się napisze. Bo, chcąc nie chcąc, takimi wpisami wpisujesz się w dużej mierze w narrację dyrekcji, która, jak wykazał kajman, jest kłamliwa i pełna sprzeczności.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby obecny listowy zespół miał wpływać intencjonalnie na wyniki Listy (jaki miałby mieć w tym cel, poza tym choćby co do Niedźwiedzia spotkałem się tylko z głosami o jego wyjątkowej uczciwości) - nie licząc oczywiście różnego rodzaju prób promowania swoich ulubionych artystów, ale rozbieżności pomiędzy tym co było ostatnio zagrane na antenie, a tym co widnieje na stronie Listy moim zdaniem mogą wynikać tylko z różnic w braku uwzględniania lub uwzględnianiu różnego rodzaju tzw. fake-głosów (biorę też pod uwagę to, że zastosowany "system" eliminacji tych głosów był niedoskonały i mógł zdarzyć się przechył w jedną lub drugą stronę - ale intencjonalne działanie? Naprawdę cholernie trudno to sobie wyobrazić).
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 1:50 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

mikrobi pisze: wt maja 19, 2020 1:34 pm
obserw99 pisze: wt maja 19, 2020 1:22 pm
szakal35 pisze: wt maja 19, 2020 1:15 pm Dzięki za uwagi nt. słuchania innych stacji.
Ciekawą mają piosenkę dnia w Trójce... Protest-song "Mój kraj znika" Fisza Emade Tworzywa. Też ją anulują? ;)
Jak dodadzą do zestawu do głosowania bardzo zaległą nowość czyli Big Cyc "Antoni wzywa do broni" https://www.youtube.com/watch?v=V3YxFizj6pk to podziękuję Nowej Trójce z odwagę.
Pytanie - jak często Trójka grała utwory Big Cyca. Na LP3 było tylko 5 piosenek i wszystkie mało kontrowersyjne.
Poza tym o ile Kazik faktycznie równo rozdziela razy, o tyle Skiba i Dżej Dżej zawsze byli raczej bardzo jednostronni. Dla postkomunistycznej lewicy byli bardzo łagodni, po prawicy (a także Lechu Wałęsie, jak jeszcze był przedmiotem inteligenckich kpin) praktycznie bezustannie a już szczytem koniunkturalizmu było nagranie antypisowskiej płyty w okresie rządów PO.
Po co dyskutować. Radio ma być wolne i ma być w nim każdy utwór czy to atakujący SLD, PO, PZPR czy PIS. W radiu powinno być wszystko bez ograniczeń. Słuchacze przecież sami zadecydują czy oddawać głos na taki utwór czy nie. Jedyna selekcja w Trójce może być tylko w kwestii jakości muzyki tak by czasem CC Catch, Zenek czy Modern Talking nie byli w propozycjach do LP3.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

szakal35 pisze: wt maja 19, 2020 1:41 pm Nie oceniajmy na razie Barona. Dajmy mu się zastanowić. Łatwiej nam rzucić słuchanie Trójki niż jemu rzucić pracę, bądź co bądź, zarobkową.
Lista to była koszula Marka, Baron raczej nie wejdzie w nią kolejny raz z własnej woli. Chyba, że dostanie polecenie służbowe bo jak nie to żegnamy Pana. A no pracę zarobkową, Baron jest głową domu , też jesteście głowami rodzin? Baron ma 58 lat czyli 7 do emerytury. Pójdzie za Markiem? Moim zdaniem nie bo musi docipieć do tej emerytury. Może władza zmieni się w przyszłorocznych? wyborach.

Metz - rocznik '57. Czyli dwa lata do emerytury. Pójdzie za Markiem w geście solidarności, oj nie sądzę. Zdziwilbym się.
mk2010
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: mk2010 »

PeterCub pisze: wt maja 19, 2020 1:46 pm Sądzę, że radio w którym się pracuje ma prawo promować (czyli częściej emitować) utwory w nim puszczane. Ale to się nijak ma do posądzania o fałszowanie wyników. Rozbieżności z forumową wynikają moim zdaniem dlatego, że część głosów na listę jest odrzucana z oczywistych powodów (wielokrotne głosowanie jednej osoby z różnych kont, itp).
A ponadto grono głosujących na LP3 nie jest tożsame, tylko przypuszczam, że znaaacznie szersze niż użytkowników forum... Stąd te rozbieżności to żadna dziwota ;)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Robert pisze: wt maja 19, 2020 1:45 pm Słucham.
Oceniam...
Aż tak źle?

Fatalnie, czyli w piątek "normalne" notowanie "pseudoListy"? Fatalnie...
Awatar użytkownika
jotem3

ADDY pisze: wt maja 19, 2020 1:21 pm Nie miałem czasu do tej pory machnąć żadnego komentarza, a wypadałoby, więc:
(...)
-Rusowicz
-Osińska
-Zawiałow

Brednie!
Jaki dowód??
Nikt piosenek ręcznie nie podciągał, bo głosy były na nie oddawane, więc co to za dowód??
Czasami jak ktoś coś palnie to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ale raczej to drugie, bo takie brednie powtórzone kilka razy stają się prawdą dla niektórych, jak to ma miejsce w Dzienniku Telewizyjnym czy innych programach pisowskiej szczujni
słoik

Post autor: słoik »

bobby-x pisze: wt maja 19, 2020 1:53 pm Metz - rocznik '57. Czyli dwa lata do emerytury. Pójdzie za Markiem w geście solidarności, oj nie sądzę. Zdziwilbym się.
Metz na rynku medialnym to zupełnie inna liga niż Baron.
Awatar użytkownika
dannar
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012

Post autor: dannar »

Czyli mamy już dwa żywe podziały na forum (fałszowanie listy, postawa Barona).
Myślę, że zarząd PR może sobie pogratulować. Nawet tutaj udało się im wprowadzić podziały swoją retoryką.

Ci co mnie jeszcze nie zablokowali, wiedzą, że często narzekałem na poziom nowości, styl prowadzenia listy itp. ;) Jednak teraz nie mam ochoty zgadzać się ze śmiesznymi, niepotwierdzonymi ustaleniami tylko dlatego, że wpisują się w mój pogląd.
A pan Baron - to w ogóle cud, że możemy jeszcze słuchać jego głosu. Może w jego stanie zdrowotnym w głowie człowieka są inne rzeczy niż polityczne gry i manifesty, może unika się zmian za wszelką cenę i modli się o stabilizację. Mało kto z nas może to wiedzieć.
Awatar użytkownika
bobby-x

Mario78 pisze: wt maja 19, 2020 1:38 pm https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/m ... rzydliwosc

Olszański też odchodzi
Rocznik '54 czyli 66 latek. Emeryt. Jakoś im łatwiej niż tym co im brakuje do emeryturki.
mikrobi

Post autor: mikrobi »

O.K., ale gdyby Big Cyc był regularnie grany w Trójce a na przykład skonczyło się to po nagraniu pierwszej płyty antypisowskiej , można by uznać, że to nie przypadek. W tym wypadku tak nie było.

A w kwestii konfliktu Niedźwiecki - Skowroński to najpierw wywiad z 2010 r.:
"Rozstałem się z Trójką w dramatycznym dla mnie momencie, mijało wtedy 25 lat pracy w tej rozgłośni, czyli połowa mojego życia i najpiękniejsze lata radiowe. Ale jakoś nie po drodze mi było z tamtym szefostwem. Strasznie irytowały mnie niektóre pomysły poprzedniego dyrektora Krzysztofa Skowrońskiego. Chciał na przykład przenieść "Listę" z godziny 19 na 9 rano. Wiedziałem, że to zupełnie absurdalne. Byłem też rozżalony, z powodu nieuzasadnionego, ale za to sukcesywnego skracania mojej innej audycji z 55 minut do 20-25 minut. Dopiero, gdy poinformowałem, że odchodzę okazało się, że wszystko da się zrobić. Byłem jednak po słowie z Agorą i nie mogłem się nagle zachować jak chorągiewka na wietrze. Na dodatek zacząłem odnosić wrażenie, że dyrekcja Trójki trochę wstydzi się też tego, że 25-lecie listy zbiega się z rocznicą stanu wojennego. Trójka wracała 5 kwietnia 1982 roku, jako ostatni program Polskiego Radia, a 25 kwietnia poprowadziłem listę wymyśloną przez Andrzeja Turskiego. Takie były realia, trwał stan wojenny i rzeczywiście właśnie wtedy zaczynałem swoją przygodę z Trójką. Ale z tym co się działo w kraju, to nie miało nic wspólnego."

No tu rzeczywiście pełna klasa, choć trochę mnie dziwi, że KS chciał przenosić LP3 na 9.00 przy p. Marku a gdy przejął ją Baron w ogóle nie było tematu. Wtedy lista była w soboty, może i faktycznie na prośbę Niedźwiedzia, który już wtedy wiedział, że z RZP będzie miał swoje notowania w piątki. Takie dżentelmeńskie porozumienie.

Ale jest też drugi wywiad - z 2014 (albo 2016 r.) gdzie M.N. o Skowrońskim mówi dużo ostrzej. Myślałem, że był w "markowym" wątku, ale go nie znalazłem. To był chyba 2016 r., bo w tym wywiadzie mówi, że w poprzednim roku jedynym zagranicznym numerem 1 był Hozier (to akurat nie do końca tak, bo byli jeszcze Knopfler, Gilmour, Florence Welch, Adele i Zaz).
Awatar użytkownika
jotem3

Oświadczenie KAZIKA na SP RECORDS sprzed 6 minut:
"W związku z zaistniałą sytuacją żądamy wycofania piosenki Kazika "Twój ból jest większy niż mój" z notowania Listy Przebojów Programu Trzeciego.
Kazimierz Staszewski"
Awatar użytkownika
FOXD

Miszon pisze: wt maja 19, 2020 1:54 pm Fatalnie, czyli w piątek "normalne" notowanie "pseudoListy"? Fatalnie...
Sugerujesz, że Baron założy "worek pokutny" i ze spuszczonymi uszami poprowadzi jednak lp3?
Hmm, z jednej strony by się zaorał, bez względu na to jak poprowadzi. Z drugiej strony dyrekcja po tej machloi z not. 1998 potrzebuje kogoś kto by uwiarygadniał dalej lp3. Żałosne.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 2:01 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bobby-x

Robert pisze: wt maja 19, 2020 1:45 pm Słucham.
Oceniam...
A czemu cię rozczarował?
Zablokowany