Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Zagranie Maanamu po tym, gdy się rzekło na antenie że "teraz nie mam odpowiedzi na pewne pytania" to jak wymierzenie policzka. PanMarku, mam nadzieje, że Pan tego nie słucha... 

Najczęściej w Antyradiudominik_fi pisze: ↑wt maja 19, 2020 12:35 pmA jak ładnie zaczęli grać wszyscy Kazika:
https://www.odsluchane.eu/utwor/763583/ ... zy_niz_moj

Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 12:48 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Budka wygłosił oświwadcznie, w którym najpierw potępił cenzurę itp. a potem że nie będzie brał udziału w audycji na znak protestu i prosi, aby ludzie posłchali sobie w tym czasie ładnej muzyki. Michniewicz się nie odezwała nawet słowem, tylko słuchała, powiedział to jednym ciągiem.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 12:47 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 856
Pytanie, na ile to wyraz solidarności a na ile wyczucie koniunktury...dominik_fi pisze: ↑wt maja 19, 2020 12:35 pm
A jak ładnie zaczęli grać wszyscy Kazika:
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
A może to próba pokazania, że może i powiedziałby lub napisał w odpowiedzi na te maile coś więcej, ale jest - jak wszyscy - "zawerblowany"?
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Mnie się i poranki i popołudniówki i na Jedynce i na Trójce do tej pory podobały. Jest niezły prowadzący, leci muzyczka, są reportaże o wydarzeniach w Polsce i na świecie, są telefony słuchaczy lub czytane ich maile/smsy, jest parę wywiadów politycznych i komentarze. Dzięki temu przez cały 2019 rok te 8 godzin w robocie jakoś zlatywało. Tego nie ma żadna inna stacja komercyjna. Zwłaszcza RMFFM, które uważa muzykę jako zło konieczne przerywające 4 pasma reklam na godzinę
, o publicystyce nie wspominając. Znaczy jest też TOK.FM, ale akurat w mojej pracy nie mogłem tego odbierać przez radyjko w komórce. PR24 zmieniło się niestety w propagandowy ściek i coraz mniej się to daje słuchać. Zatem jak publicznej tv nie oglądam, tak radia słucham już ze 20 lat cały czas. Szkoda mi, że PIS to niszczy.

Aczkolwiek na koniec dodała, że Kazik jest na Liście i można na niego głosować. Żałuję, że Budka jej nie odpowiedział, że można głosować na neoListę.Miszon pisze: ↑wt maja 19, 2020 12:47 pmBudka wygłosił oświwadcznie, w którym najpierw potępił cenzurę itp. a potem że nie będzie brał udziału w audycji na znak protestu i prosi, aby ludzie posłchali sobie w tym czasie ładnej muzyki. Michniewicz się nie odezwała nawet słowem, tylko słuchała, powiedział to jednym ciągiem.
Radiospacja, to niby kontynuacja Radiostacji.szakal35 pisze: ↑wt maja 19, 2020 12:42 pmWłaśnie rozglądam się po rynku stacji radiowych. Jest kilka z ciekawą muzyką czy publicystyką - Rock Radio, Antyradio, Tok FM, ChiliZet, Eska Rock...
Ale wszystkie mają 2 mankamenty w porównaniu z Programem Trzecim:
- nie mają różnorodnej, bogatej oferty słowno-muzycznej; mało audycji autorskich
- nadają tylko w aglomeracjach lub przez internet
Zobaczymy, co będzie z Radiem Nowy Świat![]()
Bazuje obecnie na:
- TOK FM - muzyki b. mało jedynie wieczorową porą w przerywnikach i raczej trójkowa,
- Antyradiu - tutaj muzycznie, ale raczej energetyczne klimaty, jednak wiele wykonawców i brzmień, których w Trojce nie uświadczył, a jeśli to w znikomej dawce.
- RockRadiu - tutaj rockowo, i raczej coś dla dawnych słuchaczy trójkowych. Nowości tu w zasadzie nie ma
Faktem jest, że z zasięgiem Anty czy RockRadia bywa problem, ale jakoś daje rade. Przywykłem do słuchania radia przez internet, wiec głownie tym kanałem słucham.
^^^
Najlepiej sobie wybrać audycje jakie Ci leżą i ułożyć sobie własną ramówkę (z czasem masz ja w głowie). Przeskakiwanie np. w Winampie nie jest problematyczne
Mam tak, że z reguły o 7:00 do 13:00 słucham TOK FM, bo pasuje mi dopływ świeżych informacji (pogłębionych) i to różnorodnych. Potem albo zostaję przy TOKFM bo są popołudniowe audycje (z zagranicy, kraju także bywają reportaże), albo przełączam się na jedna z 2 muzycznych. RocRadia najczęściej słucham jak jestem na zewnątrz (np. w drodze). Wieczorem w Ant leci TT 4 dni w tygodni (wt-pt) ale nie słucham każdego dnia. W poniedziałek o 20 ma program Zaraz Będzie Ciemno (ZBC) Owsiak (powtórka w sobotę też o 20). O 22 (to częsty mój stały pkt) Piotr Makak Szarłacki prowadzi audycje MakakAkart. Zaprasza artystów i dyskutują przez 2 godz. puszczając sporo muzyki. Tak wygląda z grubsza moje słuchanie radia obecnie oczywiście nie każdego dnia w takim wymiarze, bo są jeszcze inne obszary, w których się realizuję.
Najlepiej sobie wybrać audycje jakie Ci leżą i ułożyć sobie własną ramówkę (z czasem masz ja w głowie). Przeskakiwanie np. w Winampie nie jest problematyczne

Mam tak, że z reguły o 7:00 do 13:00 słucham TOK FM, bo pasuje mi dopływ świeżych informacji (pogłębionych) i to różnorodnych. Potem albo zostaję przy TOKFM bo są popołudniowe audycje (z zagranicy, kraju także bywają reportaże), albo przełączam się na jedna z 2 muzycznych. RocRadia najczęściej słucham jak jestem na zewnątrz (np. w drodze). Wieczorem w Ant leci TT 4 dni w tygodni (wt-pt) ale nie słucham każdego dnia. W poniedziałek o 20 ma program Zaraz Będzie Ciemno (ZBC) Owsiak (powtórka w sobotę też o 20). O 22 (to częsty mój stały pkt) Piotr Makak Szarłacki prowadzi audycje MakakAkart. Zaprasza artystów i dyskutują przez 2 godz. puszczając sporo muzyki. Tak wygląda z grubsza moje słuchanie radia obecnie oczywiście nie każdego dnia w takim wymiarze, bo są jeszcze inne obszary, w których się realizuję.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 1:17 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
To prawda, mam podobnie, ale chyba nie ma już tak, że jedna stacja pokrywa wszelkie zapotrzebowania słuchacza, ja zresztą już od jakiegoś czasu układam sobie własną ramówkę

Nowy świat może być ciekawy a z Radiospacją wiążę nadzieje właśnie ze względu na postać Pawła Sito i to że samo radio już się wypowiedziało, że śledzi obecną sytuację w Trójce i będzie na nią reagować
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
No ale po 16.05.20 nie zagrano Kazika ani raz w Trójce. Skoro pochwalono się, że Kazik jest ponownie w zestawie do głosowania na LP3 to już wypada go grać teraz codziennie w Trójce.szakal35 pisze: ↑wt maja 19, 2020 12:47 pmPytanie, na ile to wyraz solidarności a na ile wyczucie koniunktury...dominik_fi pisze: ↑wt maja 19, 2020 12:35 pm A jak ładnie zaczęli grać wszyscy Kazika:

-
Dzięki za uwagi nt. słuchania innych stacji.
Ciekawą mają piosenkę dnia w Trójce... Protest-song "Mój kraj znika" Fisza Emade Tworzywa. Też ją anulują?
Ciekawą mają piosenkę dnia w Trójce... Protest-song "Mój kraj znika" Fisza Emade Tworzywa. Też ją anulują?

Z tego co kojarzę to Fisz ja nagrał w proteście na tę zadymę w Trójce z kawałkiem Kazika. Nawet w tekście jest taka fraza, że "Kazik znika" czy jakoś tak. Także spora odwaga

- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Nie miałem czasu do tej pory machnąć żadnego komentarza, a wypadałoby, więc:
Obecna narracja Trójki idealnie wpisuje się w metody działania PiSu, czyli tak zwany whataboutism (na zarzuty "zrobiliście coś źle" nie ustosunkują się nigdy do tego co zrobili, tylko atakują stronę przeciwną "A oni robili to to i to". Zainteresowanie się listą tylko ze względu na pojawienie się na pierwszym miejscu piosenki szkodzącej "suwerenowi" ukazuje tylko jak bardzo "elity" zainteresowane są kulturą i rozrywką na poziomie. "Róbcie co chcecie, dopóki nam to nie szkodzi, my pokładamy większe nadzieje w sylwestrze z dwójką i nową produkcją filmową o Zenku Martyniuku".
Od dawna same notowania Listy były dla mnie obojętne z uwagi na zbyt duże wpływanie na wyniki prowadzących. Prowadzący powinien wstrzymywać się od osądów która piosenka powinna być wyżej, która mu się w ogóle nie podoba, a która jest na liście przez przypadek (szczególnie zarzut do Balonika, Niedźwiedź w moim przekonaniu starał się być podczas samej listy zawsze obiektywny).
Manipulacje przy ustalaniu miejsc były oczywiste już od lat, co najlepiej obrazuje rozbieżność wyników głosowania forum i samego LP3. Trójka po prostu lubiła promować "swoich" wykonawców, co tym razem niestety stanie się gwoździem do trumny Listy.
Wg "nowego" notowania 1998 najbardziej windowane były:
-Rusowicz
-Osińska
-Zawiałow
Czyli wokalistki promowane przez Trójkę od rana do nocy. To bardzo duży dowód na to, że cały proces wpływania na wyniki Listy rzeczywiście miał miejsce.
Oczywiście dla PiSu nie miało to żadnego znaczenia.
Problem zaczął się, gdy wypromowany został Kazik "obrażający" prezesa, tym razem to uderza bezpośrednio w ich partię.
Dlatego rządzący upublicznią wszystkie takie sytuacje i przedstawią jako wielką nieuczciwość prowadzących. Uderzą w artystów których Trójka promowała, powiedzą, że cały proces był finansowany. Przedstawią prowadzących jako osoby niegodne zaufania, a wyniki z ostatnich 10 lat LP3 jako zmanipulowane i nieważne.
A najgorsze jest to, że Trójka bez LP3 nie istnieje. Poradziłaby sobie bez Manna, samego Niedźwiedzkiego, ale nie bez Listy. Z tej sytuacji odwrotu już nie ma i jako wielbiciele stacji powinniśmy mieć nadzieje, że życie pozatrójkowe jednak istnieje.
Obecna narracja Trójki idealnie wpisuje się w metody działania PiSu, czyli tak zwany whataboutism (na zarzuty "zrobiliście coś źle" nie ustosunkują się nigdy do tego co zrobili, tylko atakują stronę przeciwną "A oni robili to to i to". Zainteresowanie się listą tylko ze względu na pojawienie się na pierwszym miejscu piosenki szkodzącej "suwerenowi" ukazuje tylko jak bardzo "elity" zainteresowane są kulturą i rozrywką na poziomie. "Róbcie co chcecie, dopóki nam to nie szkodzi, my pokładamy większe nadzieje w sylwestrze z dwójką i nową produkcją filmową o Zenku Martyniuku".
Od dawna same notowania Listy były dla mnie obojętne z uwagi na zbyt duże wpływanie na wyniki prowadzących. Prowadzący powinien wstrzymywać się od osądów która piosenka powinna być wyżej, która mu się w ogóle nie podoba, a która jest na liście przez przypadek (szczególnie zarzut do Balonika, Niedźwiedź w moim przekonaniu starał się być podczas samej listy zawsze obiektywny).
Manipulacje przy ustalaniu miejsc były oczywiste już od lat, co najlepiej obrazuje rozbieżność wyników głosowania forum i samego LP3. Trójka po prostu lubiła promować "swoich" wykonawców, co tym razem niestety stanie się gwoździem do trumny Listy.
Wg "nowego" notowania 1998 najbardziej windowane były:
-Rusowicz
-Osińska
-Zawiałow
Czyli wokalistki promowane przez Trójkę od rana do nocy. To bardzo duży dowód na to, że cały proces wpływania na wyniki Listy rzeczywiście miał miejsce.
Oczywiście dla PiSu nie miało to żadnego znaczenia.
Problem zaczął się, gdy wypromowany został Kazik "obrażający" prezesa, tym razem to uderza bezpośrednio w ich partię.
Dlatego rządzący upublicznią wszystkie takie sytuacje i przedstawią jako wielką nieuczciwość prowadzących. Uderzą w artystów których Trójka promowała, powiedzą, że cały proces był finansowany. Przedstawią prowadzących jako osoby niegodne zaufania, a wyniki z ostatnich 10 lat LP3 jako zmanipulowane i nieważne.
A najgorsze jest to, że Trójka bez LP3 nie istnieje. Poradziłaby sobie bez Manna, samego Niedźwiedzkiego, ale nie bez Listy. Z tej sytuacji odwrotu już nie ma i jako wielbiciele stacji powinniśmy mieć nadzieje, że życie pozatrójkowe jednak istnieje.
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 1:22 pm przez ADDY, łącznie zmieniany 1 raz.
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Jak dodadzą do zestawu do głosowania bardzo zaległą nowość czyli Big Cyc "Antoni wzywa do broni" https://www.youtube.com/watch?v=V3YxFizj6pk to podziękuję Nowej Trójce z odwagę.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Nie, bo to chyba ma być jakiś wyraz tego, że w stacji nie ma cenzury. Proponowałbym w ramach protestu (zamiast Przemyk?) oddawać głos tylko na ten kawałek, ewentualnie razem z Kazikiem.
^^^
Hehe, czyżbyś uległ złudzeniu, że tak pozwolą nowemu kawałkowi, który nawiązuje ewidentnie do zadymy z Kazikiem, wywindować na sam szczyt ? O ile z "Ból-em" tym razem na pierwszym miejscu mogłoby nie być problemu, to jednak z nowością, która ma podobny ładunek już tak
Zresztą jest już jest filtrowanie dzwoniących do trójki i ustawki z dzwoniącymi, to może być tak, że jakiś trollowy fanclub wywinduje całkiem inne kawałki i będą mieli argument, że o proszę mieliśmy rację, ze były manipulacje 
Hehe, czyżbyś uległ złudzeniu, że tak pozwolą nowemu kawałkowi, który nawiązuje ewidentnie do zadymy z Kazikiem, wywindować na sam szczyt ? O ile z "Ból-em" tym razem na pierwszym miejscu mogłoby nie być problemu, to jednak z nowością, która ma podobny ładunek już tak

Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 1:34 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Zniknęła zakładka "Poznaj zespół" w panelu po prawej stronie. W odnośniku "Zespół" na górze widnieje tylko Baron (chociaż w opisie nadal stoi, że współprowadzi listę z Markiem)
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 1:34 pm przez EVENo, łącznie zmieniany 1 raz.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Polecam stronę lub aplikację Radio Garden
http://radio.garden/visit/gorlice/SY9ZP3tp
https://play.google.com/store/apps/deta ... rden&hl=pl
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
No bardzo celnie to wszystko ADDY ujął
Pytanie - jak często Trójka grała utwory Big Cyca. Na LP3 było tylko 5 piosenek i wszystkie mało kontrowersyjne.obserw99 pisze: ↑wt maja 19, 2020 1:22 pmJak dodadzą do zestawu do głosowania bardzo zaległą nowość czyli Big Cyc "Antoni wzywa do broni" https://www.youtube.com/watch?v=V3YxFizj6pk to podziękuję Nowej Trójce z odwagę.
Poza tym o ile Kazik faktycznie równo rozdziela razy, o tyle Skiba i Dżej Dżej zawsze byli raczej bardzo jednostronni. Dla postkomunistycznej lewicy byli bardzo łagodni, po prawicy (a także Lechu Wałęsie, jak jeszcze był przedmiotem inteligenckich kpin) praktycznie bezustannie a już szczytem koniunkturalizmu było nagranie antypisowskiej płyty w okresie rządów PO.
-
Zespół jednoosobowy