Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
tadzio3 pisze:Wybieramy z uwzględnieniem kolejności 20 najlepszych piosenek z zestawu do głosowania na top trójkowy.
A czy koniecznie trzeba trzymać się tego ograniczenia?
Bo u mnie prawdopodobnie będzie 3-4 piosenki, których nie ma w zestawie.
To ułatwiłoby też sytuację osobom rozważającym zrobienie dwóch oddzielnych Topów .
Najlepeiej trzymac sie zasad podobnych jak na forumowej cotygodniowej. Glosujemy na identyczne utwory jakie wybieramy w formularzu topu i sprawa załatwiona.
abd3mz pisze:Po pierwszej selekcji zostało 69 utworów, po drugiej 45, a przecież tylu utworów jeszcze nie ma w zestawie do głosowania...
W weekend przyszedł mi do głowy taki pomysł, aby równolegle przeprowadzić Top Wszechczasów piosenek, których nie ma w obecnym zestawie.
Czekam na opinie.
Ja chętnie mógłbym wziąć w czyms takim udział, ale najlepiej założyć odzielny wątek.
tadzio3 pisze:Wybieramy z uwzględnieniem kolejności 20 najlepszych piosenek z zestawu do głosowania na top trójkowy.
A czy koniecznie trzeba trzymać się tego ograniczenia?
Bo u mnie prawdopodobnie będzie 3-4 piosenki, których nie ma w zestawie.
To ułatwiłoby też sytuację osobom rozważającym zrobienie dwóch oddzielnych Topów .
Dodatkowy Top ma jedną moim zdaniem wielką zasadę. Po zakończeniu może wysłać do Piotra np. pierwszą dwudziestkę wraz z linkiem do wyników. Może pojawią się w zestawie?
tadzio3 pisze:
abd3mz pisze:Po pierwszej selekcji zostało 69 utworów, po drugiej 45, a przecież tylu utworów jeszcze nie ma w zestawie do głosowania...
W weekend przyszedł mi do głowy taki pomysł, aby równolegle przeprowadzić Top Wszechczasów piosenek, których nie ma w obecnym zestawie.
Czekam na opinie.
Ja chętnie mógłbym wziąć w czyms takim udział, ale najlepiej założyć odzielny wątek.
Mogę założyć nowy temat i nawet go poprowadzić. Ale jaka nazwa ? Głosowanie na XIV Top Wszech Czasów-brakujące piosenki ? No to zakładam taki temat. W razie czego chyba można zmienić nazwę ?
abd3mz pisze:No może jeszcze "niedocenione". A zależało mi aby jak najszybciej rozpocząć temat i rozwiać wszystkie wątpliwości.
Już chyba na początku tego roku bawiliśmy się w coś podobnego, ale to trzeba by odszukać tamten wątek. Niestety nic z tego nie wyszło i nasze propozycje nie zostały uwzględnione przez Marka na formularzu.
abd3mz pisze:No może jeszcze "niedocenione". A zależało mi aby jak najszybciej rozpocząć temat i rozwiać wszystkie wątpliwości.
Już chyba na początku tego roku bawiliśmy się w coś podobnego, ale to trzeba by odszukać tamten wątek. Niestety nic z tego nie wyszło i nasze propozycje nie zostały uwzględnione przez Marka na formularzu.
Pan Marek zapewne już niesmiało myślał o opuszczeniu Trójki, dlatego nie zajmował sie takimi rzeczami.
A zdarzyło się to chyba po raz pierwszy w histori, a by do zestawu nie doszły żadne utwory.
Pamietam dobrze jak Pan Marek wspominał w czasie topu o wysyłaniu maili ze swoimi propozycjami. Najwyraźniej zapomniał o tym- miał inne dylematy na głowie. Inaczej pewnie uwzględniłby nasze propozycje.
tadzio3 pisze:Pan Marek zapewne już niesmiało myślał o opuszczeniu Trójki, dlatego nie zajmował sie takimi rzeczami.
A zdarzyło się to chyba po raz pierwszy w histori, a by do zestawu nie doszły żadne utwory.
Pamietam dobrze jak Pan Marek wspominał w czasie topu o wysyłaniu maili ze swoimi propozycjami. Najwyraźniej zapomniał o tym- miał inne dylematy na głowie. Inaczej pewnie uwzględniłby nasze propozycje.
Więc z optymizmem patrzmy w przyszłość i oddajmy nasze głosy.
tadzio3 pisze:
Ja pamiętam jak po zakończeniu ubiegłoroczonego topu, zapowiadał, żeby się wstrzymać z głosowaniem na następny 'bo już niedługo mnóstwo nowych piosenek w zestawie'...
tadzio3 pisze:
Ja pamiętam jak po zakończeniu ubiegłoroczonego topu, zapowiadał, żeby się wstrzymać z głosowaniem na następny 'bo już niedługo mnóstwo nowych piosenek w zestawie'...
Też to pamiętam. Teraz jednak są inne okoliczności.
Wiem, że może niektórym się moja kolejna propozycja niespodoba. Ale spróbuję... A może Znawca Topu Wszech Czasów ? Wyniki nie muszą być od razu po zakończeniu topu (lepiej spokojnie wysłuchać Topu). Bardzo ciekawią mnie takie wyniki. No i oczywiście tytuł: Znawca Wszech Czasów
Przeczytałem ten temat i nasunęły mi się dwa wnioski:
- Pomysł na stworzenie takiego topu nie zrodził się tylko w mojej głowie. (Widać, że można niezależnie od siebie wpaść na bardzo podobny/ten sam pomysł).
- Było bardzo mało czasu. Teraz jest prawie półtora miesiąca. Rozumiem dobre chęci, no ale zasady wyłaniania utworów -delikatnie pisząc- nie były zbyt jasne.
abd3mz pisze:A może Znawca Topu Wszech Czasów ? Wyniki nie muszą być od razu po zakończeniu topu (lepiej spokojnie wysłuchać Topu). Bardzo ciekawią mnie takie wyniki. No i oczywiście tytuł: Znawca Wszech Czasów
tadzio3 pisze:Już w tamtym roku miałem taki pomysł, ale Znawaca dopiero "raczkował", więc nie było chętnych.
abd3mz pisze:A może Znawca Topu Wszech Czasów ? Wyniki nie muszą być od razu po zakończeniu topu (lepiej spokojnie wysłuchać Topu). Bardzo ciekawią mnie takie wyniki. No i oczywiście tytuł: Znawca Wszech Czasów
tadzio3 pisze:Już w tamtym roku miałem taki pomysł, ale Znawaca dopiero "raczkował", więc nie było chętnych.
Przecież znawca Topu był w tamtym roku zrobiony.
Czyli jednak coś było. Musiałem przeoczyć, albo zapomniałem
Dla formalności napiszę, że ja też wezmę udział.
Spodziewam się sporych ruchów na Topie. Raz, że odszedł Marek i nie wiadomo ile osób zagłosuje. A także fakt prezentacji całej 100 w zeszłym roku też jakoś wpłynie na to.