Głosowanie na XIV Top Wszech Czasów

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Tomekk pisze:
Gary pisze:
Yacy pisze:3. ... nie będzie Topu - a kysz, a kysz - tej myśli już nie ma...
Na szczęście wiemy, że będzie inny top wszech czasów. :wink:
a skąd wiecie?? :wink:
A tak sobie ;).
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Re: Głosowanie na XIV Top Wszech Czasów

Post autor: tadzio3 »

Miszon pisze:
tadzio3 pisze:Wybieramy z uwzględnieniem kolejności 20 najlepszych piosenek z zestawu do głosowania na top trójkowy.
A czy koniecznie trzeba trzymać się tego ograniczenia?
Bo u mnie prawdopodobnie będzie 3-4 piosenki, których nie ma w zestawie.
To ułatwiłoby też sytuację osobom rozważającym zrobienie dwóch oddzielnych Topów :).
Najlepeiej trzymac sie zasad podobnych jak na forumowej cotygodniowej. Glosujemy na identyczne utwory jakie wybieramy w formularzu topu i sprawa załatwiona.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

abd3mz pisze:Po pierwszej selekcji zostało 69 utworów, po drugiej 45, a przecież tylu utworów jeszcze nie ma w zestawie do głosowania...
W weekend przyszedł mi do głowy taki pomysł, aby równolegle przeprowadzić Top Wszechczasów piosenek, których nie ma w obecnym zestawie.
Czekam na opinie.
Ja chętnie mógłbym wziąć w czyms takim udział, ale najlepiej założyć odzielny wątek.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze:
Tomekk pisze:
Gary pisze: Na szczęście wiemy, że będzie inny top wszech czasów. :wink:
a skąd wiecie?? :wink:
A tak sobie ;).
Ale to dopiero za rok...
A to, że top Trójkowy będzie potwierdził Pan Marek. Sam osobiście Jego o to pytałem :)
No a teraz Balonik potwierdził
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Robinson pisze:Nikt jeszcze nie głosował?
Oto moja 20-tka:

1. Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd
2. Nights In White Satin - The Moody Blues
3. Epitaph - King Crimson
4. Child In Time - Deep Purple
Świetna czołówka. Wszystkie piosenki sa w moim prywatnym top 10 najlepszych utworów wszech czasów! :)

PS. Sorry za kolejny post z rzędu, ale nie mogłem sie powstrzymac :wink:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Miszon pisze:
tadzio3 pisze:Wybieramy z uwzględnieniem kolejności 20 najlepszych piosenek z zestawu do głosowania na top trójkowy.
A czy koniecznie trzeba trzymać się tego ograniczenia?
Bo u mnie prawdopodobnie będzie 3-4 piosenki, których nie ma w zestawie.
To ułatwiłoby też sytuację osobom rozważającym zrobienie dwóch oddzielnych Topów :).
Dodatkowy Top ma jedną moim zdaniem wielką zasadę. Po zakończeniu może wysłać do Piotra np. pierwszą dwudziestkę wraz z linkiem do wyników. Może pojawią się w zestawie?
tadzio3 pisze:
abd3mz pisze:Po pierwszej selekcji zostało 69 utworów, po drugiej 45, a przecież tylu utworów jeszcze nie ma w zestawie do głosowania...
W weekend przyszedł mi do głowy taki pomysł, aby równolegle przeprowadzić Top Wszechczasów piosenek, których nie ma w obecnym zestawie.
Czekam na opinie.
Ja chętnie mógłbym wziąć w czyms takim udział, ale najlepiej założyć odzielny wątek.
Mogę założyć nowy temat i nawet go poprowadzić. Ale jaka nazwa ? Głosowanie na XIV Top Wszech Czasów-brakujące piosenki ? No to zakładam taki temat. W razie czego chyba można zmienić nazwę ?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Ok. Temat z sugestywna nazwą :)
Awatar użytkownika
abd3mz

tadzio3 pisze:Ok. Temat z sugestywna nazwą :)
Tylko taki przyszedł mi do głowy :). No może jeszcze "niedocenione". A zależało mi aby jak najszybciej rozpocząć temat i rozwiać wszystkie wątpliwości.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

abd3mz pisze:No może jeszcze "niedocenione". A zależało mi aby jak najszybciej rozpocząć temat i rozwiać wszystkie wątpliwości.
Już chyba na początku tego roku bawiliśmy się w coś podobnego, ale to trzeba by odszukać tamten wątek. Niestety nic z tego nie wyszło i nasze propozycje nie zostały uwzględnione przez Marka na formularzu. :(
Awatar użytkownika
abd3mz

Robinson pisze:
abd3mz pisze:No może jeszcze "niedocenione". A zależało mi aby jak najszybciej rozpocząć temat i rozwiać wszystkie wątpliwości.
Już chyba na początku tego roku bawiliśmy się w coś podobnego, ale to trzeba by odszukać tamten wątek. Niestety nic z tego nie wyszło i nasze propozycje nie zostały uwzględnione przez Marka na formularzu. :(
Czy to ten temat: Lista naszych propozycji do Topu Wszechczasów ?
Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Pan Marek zapewne już niesmiało myślał o opuszczeniu Trójki, dlatego nie zajmował sie takimi rzeczami.
A zdarzyło się to chyba po raz pierwszy w histori, a by do zestawu nie doszły żadne utwory.
Pamietam dobrze jak Pan Marek wspominał w czasie topu o wysyłaniu maili ze swoimi propozycjami. Najwyraźniej zapomniał o tym- miał inne dylematy na głowie. Inaczej pewnie uwzględniłby nasze propozycje.
Awatar użytkownika
abd3mz

tadzio3 pisze:Pan Marek zapewne już niesmiało myślał o opuszczeniu Trójki, dlatego nie zajmował sie takimi rzeczami.
A zdarzyło się to chyba po raz pierwszy w histori, a by do zestawu nie doszły żadne utwory.
Pamietam dobrze jak Pan Marek wspominał w czasie topu o wysyłaniu maili ze swoimi propozycjami. Najwyraźniej zapomniał o tym- miał inne dylematy na głowie. Inaczej pewnie uwzględniłby nasze propozycje.
Więc z optymizmem patrzmy w przyszłość i oddajmy nasze głosy. :)
Robinson

abd3mz pisze:Czy to ten temat: Lista naszych propozycji do Topu Wszechczasów ?
Tak, to ten temat. :)
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

tadzio3 pisze: Pamietam dobrze jak Pan Marek wspominał w czasie topu o wysyłaniu maili ze swoimi propozycjami. Najwyraźniej zapomniał o tym- miał inne dylematy na głowie. Inaczej pewnie uwzględniłby nasze propozycje.
Ja pamiętam jak po zakończeniu ubiegłoroczonego topu, zapowiadał, żeby się wstrzymać z głosowaniem na następny 'bo już niedługo mnóstwo nowych piosenek w zestawie'...
Awatar użytkownika
abd3mz

nastoletni_duch pisze:
tadzio3 pisze: Pamietam dobrze jak Pan Marek wspominał w czasie topu o wysyłaniu maili ze swoimi propozycjami. Najwyraźniej zapomniał o tym- miał inne dylematy na głowie. Inaczej pewnie uwzględniłby nasze propozycje.
Ja pamiętam jak po zakończeniu ubiegłoroczonego topu, zapowiadał, żeby się wstrzymać z głosowaniem na następny 'bo już niedługo mnóstwo nowych piosenek w zestawie'...
Też to pamiętam. Teraz jednak są inne okoliczności.

Wiem, że może niektórym się moja kolejna propozycja niespodoba. ;) :lol: Ale spróbuję... A może Znawca Topu Wszech Czasów ? Wyniki nie muszą być od razu po zakończeniu topu (lepiej spokojnie wysłuchać Topu). Bardzo ciekawią mnie takie wyniki. No i oczywiście tytuł: Znawca Wszech Czasów :mrgreen:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Już w tamtym roku miałem taki pomysł, ale Znawaca dopiero "raczkował", więc nie było chętnych.
Awatar użytkownika
abd3mz

Robinson pisze:
Przeczytałem ten temat i nasunęły mi się dwa wnioski:
- Pomysł na stworzenie takiego topu nie zrodził się tylko w mojej głowie. (Widać, że można niezależnie od siebie wpaść na bardzo podobny/ten sam pomysł).
- Było bardzo mało czasu. Teraz jest prawie półtora miesiąca. Rozumiem dobre chęci, no ale zasady wyłaniania utworów -delikatnie pisząc- nie były zbyt jasne.
Robinson

abd3mz pisze:A może Znawca Topu Wszech Czasów ? Wyniki nie muszą być od razu po zakończeniu topu (lepiej spokojnie wysłuchać Topu). Bardzo ciekawią mnie takie wyniki. No i oczywiście tytuł: Znawca Wszech Czasów :mrgreen:
tadzio3 pisze:Już w tamtym roku miałem taki pomysł, ale Znawaca dopiero "raczkował", więc nie było chętnych.
Przecież znawca Topu był w tamtym roku zrobiony. :P
A konkretnie to tutaj:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=963
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Robinson pisze:
abd3mz pisze:A może Znawca Topu Wszech Czasów ? Wyniki nie muszą być od razu po zakończeniu topu (lepiej spokojnie wysłuchać Topu). Bardzo ciekawią mnie takie wyniki. No i oczywiście tytuł: Znawca Wszech Czasów :mrgreen:
tadzio3 pisze:Już w tamtym roku miałem taki pomysł, ale Znawaca dopiero "raczkował", więc nie było chętnych.
Czyli jednak coś było. Musiałem przeoczyć, albo zapomniałem
Awatar użytkownika
abd3mz

Robinson pisze:
A konkretnie to tutaj:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=963
Faktycznie... :roll: Czyli w tym roku też możemy na to liczyć ?
Robinson

abd3mz pisze:Faktycznie... :roll: Czyli w tym roku też możemy na to liczyć ?
Jakby co, to ja chyba wezmę udział.
Awatar użytkownika
abd3mz

Robinson pisze:
abd3mz pisze:Faktycznie... :roll: Czyli w tym roku też możemy na to liczyć ?
Jakby co, to ja chyba wezmę udział.
Ja na pewno. :)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Dla formalności napiszę, że ja też wezmę udział.
Spodziewam się sporych ruchów na Topie. Raz, że odszedł Marek i nie wiadomo ile osób zagłosuje. A także fakt prezentacji całej 100 w zeszłym roku też jakoś wpłynie na to.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Chyba nie ma się o co martwic "stała ekipa" typująca co tydzień w Znawcę , zapewne wezmie udział w typowanie ZNAWCY TOPU WSZECHCZASÓW :)
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Też wezmę udział w Znawcy Topu Wszech Czasów 2007.

Chociaż typowanie całej setki trochę mnie przeraża... :shock: :?
ODPOWIEDZ