Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
kajman pisze: ↑śr sty 01, 2020 10:47 am
No to mnie ten powrót bardzo cieszy. Utwór z moim głosem (25 miejsce, najwyżej notowani Crimsoni), ale text to takie chyba trochę naciągnięte 6.
FOXD pisze: ↑śr sty 01, 2020 10:45 am
1. No tak bo przeca Polska to pępek świata był i jest nadal
2. Mnie nie zaskakuje, bo raczej odczytuję to jako powrót do głosów dojrzałych muzycznie słuchaczy
1. Ale to raczej Polacy głosują.
2. Dojrzałych muzycznie czyli z takim gustem jak Twój?
Ja akurat takie klimaty lubię, ale nie twierdzę, że są jedynie słuszne.
Dibango1 pisze: ↑śr sty 01, 2020 10:45 am
Hej, witam wszystkich i mam pytanie, czy wyniki zeszłorocznego topu są gdzieś dostępne, np. w postaci książki pdf?
Nie pisz tego, ale jeśli piszesz to mając komplet wyników przed oczyma, to nie będzie dobrze... chociaż... w sumie przecież "La Sagrada Familia" ma mój głos i zawsze marzyłem o tym, żeby usłyszeć ten utwór w setce. Marzenia się spełniają.
ku3a pisze: ↑śr sty 01, 2020 10:45 am
to jakaś parodia Topu.
nawet nie wiem czy będzie mi się chciało tego czegoś słuchać do końca.
szkoda, że się nie wyciąga wniosków z błędów sprzed lat...
A mi tam się podoba. Przynajmniej nie jest nudno, bo w zeszłym roku trochę było
Np. tego utworu, który teraz leci nawet nie kojarzę
FOXD pisze: ↑śr sty 01, 2020 10:45 am
2. Mnie nie zaskakuje, bo raczej odczytuję to jako powrót do głosów dojrzałych muzycznie słuchaczy
2. Dojrzałych muzycznie czyli z takim gustem jak Twój?
Nie, miałem na myśli tych, którzy nie byli biernymi słuchaczami a poszukiwali dobrej muzyki, zwłaszcza w czasach PRL-u. Było to wtedy mimo wszystko wyzwaniem.
Ostatnio zmieniony śr sty 01, 2020 10:56 am przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Cóż, topu 2009 słuchało się bardzo ciekawie. W tym roku na pewno też tak będzie.
Natomiast podejrzewam, że w przyszłym roku problemy zostaną rozwiązane i czeka nas duuuużo spadków po kilkaset pozycji a top wróci do "normy".
Gary pisze: ↑śr sty 01, 2020 10:16 am
The Carpet Crawlers na 101 - co za miła niespodzianka
to może Dancing in the moonlit knight w setce
Też uwielbiam pomarzyć.
Właśnie przeglądam wątek, bo dopiero wstałem i gdy zaczęliście pisać o Genesis z Gabrielem pomyślałem tylko o Danciąg... i niczym innym.
Rzadko zaglądam ostatnio na forum, ale kiedy dzieje się coś takiego jak dziś, trudno przejść obok tego obojętnie. Nikt mnie nie przekona, że kilka utworów nagle zyskuje taką popularność, że awansuje po 500-600 pozycji w Topie. Zwłaszcza, że prawie albo wcale nie są grane w radiu. Ktoś brzydko się zabawił i z topu zrobił się Wtop. Gratulacje dla sprawców, którzy jak zwykle w takich przypadkach pozostaną niewykryci. Brawo ludzie z głębokiego cienia. Bawcie się tak dalej.