Notowanie 1972 - 15.11.2019 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Re: Notowanie 1972 - 15.11.2019 - Marek Niedźwiecki
O, to znam takich, co napisaliby Ci, że bluźnisz...prz_rulez pisze: pt lis 15, 2019 10:45 pm 1. Ten album to dla mnie trochę "Klucznik" i reszta![]()
2. Choć w sumie i z "Powstania Warszawskiego" rzadko kiedy słuchałem z własnej woli czegoś innego niż "Zrzuty".
1. Znam takich, dla których jest cały album + ten niewydarzony "Klucznik".
2. O, nie, ja słucham całego albumu. Całego czyli całościowo. Plus jeszcze ten singiel, który był wydany (bodajże) w Muzeum Powstania.
Mało tego, uważam, że ten album urodził modę na muzykę o historii Polski, a może nawet jeszcze więcej...
Szkoda, bo "Cyrk" jest znakomity, zwłaszcza w kontekście...
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
"Hej hej!"
Prz - cieszę się, ale oddałbym ten szczyt żeby "Ołów" dziś wybrzmiał.
Daria odwołała w tym tyg 5 koncertów, dzisiejszy, na który zespół był w drodze. Ja mam bilety na grudzień i styczeń.
Ostatnio zmieniony pt lis 15, 2019 10:54 pm przez mateusz15, łącznie zmieniany 1 raz.
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
1. Domyślam się. Do dzisiaj pamiętam reakcję w liceum, gdy prezentowałem tę płytę na lekcji polskiego - ludzie się nudzili... A potem przyszedł "Klucznik"adameria pisze:O, to znam takich, co napisaliby Ci, że bluźnisz...![]()
Była praca licencjacka, w której napisane jest, jaka jest funkcja tego "Klucznika".
2. Tak. W sumie kto by się spodziewał, że Lao Che będą niejako ojcami odrodzenia narodowców?
Ciekawi mnie, ile tygodni Daria będzie z tym utworem na liście?
No jest to zaskakujące, ale cóż... Gdy pomyślę sobie o wylotach "Broken Strings", "Right Here In My Arms", "Barbry Streisand" czy "Someone Like You", to już nie jest mi specjalnie żal. Zresztą, w tym roku podobnie było już z Billie i Skunk Anansie.mateusz15 pisze: Przy - cieszę się, ale oddałbym ten szczyt żeby "Ołów" dziś wybrzmiał.
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
Przesłuchałem do końca...
A teraz się już z Wami pożegnam, jakoś nie miałem ani nastroju, ani za wiele czasu by komentować!
Aha, awans Lao Che w takiej sytuacji był do przewidzenia.
Dobrej nocy życzę wszystkim.
A o jaki kontekst chodzi, bo jakoś nie kumam?
A teraz się już z Wami pożegnam, jakoś nie miałem ani nastroju, ani za wiele czasu by komentować!
Aha, awans Lao Che w takiej sytuacji był do przewidzenia.
Dobrej nocy życzę wszystkim.
No i lepszy wyraźnie.adameria pisze: pt lis 15, 2019 10:50 pm Szkoda, bo "Cyrk" jest znakomity, zwłaszcza w kontekście...
A o jaki kontekst chodzi, bo jakoś nie kumam?
Ostatnio zmieniony pt lis 15, 2019 10:59 pm przez Sundrajta, łącznie zmieniany 1 raz.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
1. O tym nie wiedziałem i jestem ciekaw jaki był wniosek, odnośnie tej funkcji.prz_rulez pisze: pt lis 15, 2019 10:53 pm 1. Była praca licencjacka, w której napisane jest, jaka jest funkcja tego "Klucznika".
2. Lao Che będą niejako ojcami odrodzenia narodowców?
2. Tak daleko bym nie poszedł, zdecydowanie. Ten ruch istniał zawsze (chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy), odkąd tylko pamiętam i jak tylko zacząłem się interesować subkulturami. Nigdy nie zniknął... a pamiętam go jeszcze z czasów tzw. "późnej komuny".
Do przeczytania!
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Łyżka miodu w beczce dziegciu na koniec. Ciekawe na którym zadebiutuje "Punk fu!".
"Ołów" nie trafił w swój czas. Zadebiutował w notowaniu bez emisji i to często się tak kończy
przykro mi, bo to moja ulubiona piosenka z płyty. Trzeba wrócić do głosowania na "Pole".
Udanego tygodnia wszystkim!
"Ołów" nie trafił w swój czas. Zadebiutował w notowaniu bez emisji i to często się tak kończy
Udanego tygodnia wszystkim!
- konwicki1980
- Kontakt:
Ja nie słuchałem, ale widzę, że dużo się o Lao Che gadało, więc wklejam film z koncertu, dla którego musiałem opuścić zlot w niedzielę:
https://www.youtube.com/watch?v=v8BC1V9kf-Q
Dużo nie widać akurat na tym kawałku, ale pierwszy raz słyszałem go na żywo i bardzo mi przypadł do gustu. Cały koncert rewelacyjny, choć zabrakło wielu moich ulubionych utworów, za to nie zabrakło "Dymu".
https://www.youtube.com/watch?v=v8BC1V9kf-Q
Dużo nie widać akurat na tym kawałku, ale pierwszy raz słyszałem go na żywo i bardzo mi przypadł do gustu. Cały koncert rewelacyjny, choć zabrakło wielu moich ulubionych utworów, za to nie zabrakło "Dymu".
-
jedrzej2012
Coldplay spadło w poczekalni, a powinni już dawno być w top 30 najlepiej to nawet w top 10. To bardzo popularny w Polsce zespół. Tymczasem słuchałem w niedzielę innej listy i tam ten utwór startował z 17.miejsca i już jest na 5. Jest różnica. Daria na pierwszym, dawno nie było takiej sytuacji żeby utwór z tak dużą liczbą tygodni na liście był nr 1. Zbliża się do 30-tki w tygodniach. Sensacyjny powrót Lao Che do top 3. W Grudziądzu mieli koncert prawie 2 miesiące temu. W październiku był też Paweł Domagała. Żmijowisko też powinno być w top 30. U mnie to nr 1 jest. Co ciekawe w innej liście, którą wspominam już ponad 2 lata non-stop przebywa pewne nagranie z 1984 roku wydane 2 lata temu na kompilacji Michaela Jacksona. Jest to "Torture" The Jacksons. Kawał dobrej muzy z tamtych lat. Tam jest coś jeszcze wyjątkowego. Pewien utwór wypadł z listy i wrócił po 2 tygodniach nieobecności i nagle awansował i został numerem 1. Ostatnio nawet wygrał 2. raz pod rząd. Na Lp3 jest to nr 6. Oczywiście mowa o Cigarettes after Sex. Szkoda tylko, że w Trójce nie ma akustycznego Tachera, byłego już wokalisty toruńskiej grupy Manchester. Ma naprawdę fajne teksty, polecam. "Love pod prąd", "To nie jest mój kot" czy ostatnio tytułowe "Piąte piętro".
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
1. Tutaj znalezc mozna tresc pracy licencjackiej: http://laoche.home.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=633adameria pisze: pt lis 15, 2019 10:58 pm1. O tym nie wiedziałem i jestem ciekaw jaki był wniosek, odnośnie tej funkcji.
2. Tak daleko bym nie poszedł, zdecydowanie. Ten ruch istniał zawsze (chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy), odkąd tylko pamiętam i jak tylko zacząłem się interesować subkulturami. Nigdy nie zniknął... a pamiętam go jeszcze z czasów tzw. "późnej komuny".
2. Nie trzeba isc tak daleko, wystarczy wspomniec Mlodziez Wszechpolska. Chodzilo mi o odrodzenie pewnej tematyki w popkulturze. Potem troche sie to wszystko potoczylo na zasadzie kuli sniegowej. Pewnie bez Lao stalo sie to damo, ale... No wlasnie - moze zadzialal tutaj efekt motyla?
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja też miałem takie wrażenie, że PW brało udział we wskrzeszenie mody na patriotyzm, który ostatecznie miał raczej twarz nie patriotyczną, a kibolską-antypolską (antykażdą chciałoby się rzec).
A ktoś się zabija ?prz_rulez pisze: pt lis 15, 2019 10:49 pmWażne, żeby o te odmienne zdania się nie zabijać.FOXD pisze: Cóż, najwyraźniej mamy odmienne zdania