I Bazyl
Notowanie 1954 - 12.07.2019 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Re: Notowanie 1954 - 12.07.2019 - Marek Niedźwiecki
Ale one były - tylko w poczekalni
-
lady
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No tak, dla niego musi być numer 1, żeby się cieszył
A mnie uszczęśliwiłby choćby Jack z Raconteursami w Poczekalni. Jak to różne wymagania mamy
2 Męskie
1 Muniek
Dobranoc
Ostatnio zmieniony pt lip 12, 2019 9:49 pm przez lady, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie odbierz tego do siebie, bo cytat przytaczam tylko jako przykład "fanaberii" w/g mnie i marnowanie czasu. Osobiście nigdy nie zadawałem sobie nawet pytania czy coś takiego robić. Zasadnicze pytanie: po co? Jedyna odp. jaka wydaje się miarodajna, to tylko dla zaspokojenia własnej egzaltacji. Sorry, ale to tylko i wyłącznie strata czasu, bo jest wiele znacznie wartościowszych sfer do "tracenia czasu" i słuchania preferowanej muzyki przy okazji. Ale jak pisałem, nie odbieraj tego do siebie, bo piszę raczej ogólnie odnosząc się do zjawiska.prz_rulez pisze: ↑pt lip 12, 2019 9:35 pm Obecnie... W sumie rzadko odsłuchuję utwory (aczkolwiek zrobiłem sobie playlistę i Spotify na komórce robi mi shuffle przy odsłuchu, zobaczymy czy to coś zmieni w kontekście tworzenia listy), co się kończy tym, że zmiany, poza wyróżniającymi się na plus bądź na minus w danym tygodniu utworami, są kosmetyczne, tworzy mi się ogromna poczekalnia, po czym po pół roku robię wielkie odsłuchy i kończy się trzęsieniem ziemi jak w ostatnim notowaniu, że piosenki, jak Varius Manx, wracają po 20, a nawet 30 tygodniach do top 50![]()
Połowicznie, bo awans nieznaczny. Biorąc pod uwagę, ze ten kawałek deklasuje obecną beznadzieję na lp3, dawno powinien okupować poz. 1 od tygodni
Tymczasem w TT dzisiaj "Auslander" na poz. 1
Ostatnio zmieniony pt lip 12, 2019 9:53 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Brawo Muniek.
Tak - nowy Ed Sheeran. Tego właśnie ta Lista potrzebuje.
Tak - nowy Ed Sheeran. Tego właśnie ta Lista potrzebuje.
-
prz_rulez
- Kontakt:
Wiesz, też się na tym łapię i stąd też były te różne zastoje. Aczkolwiek sentyment daje górę. No i ta archiwizacja pomaga jednak, by pamiętać o tych wszystkich utworachFOXD pisze: Nie odbierz tego do siebie, bo cytat przytaczam tylko jako przykład "fanaberii" w/g mnie i marnowanie czasu. Osobiście nigdy nie zadawałem sobie nawet pytania czy coś takiego robić. Zasadnicze pytanie: po co? Jedyna odp. jaka wydaje się miarodajna, to tylko dla zaspokojenia własnej egzaltacji. Sorry, ale to tylko i wyłącznie strata czasu, bo jest wiele znacznie wartościowszych sfer do "tracenia czasu" i słuchania preferowanej muzyki przy okazji. Ale jak pisałem, nie odbieraj tego do siebie, bo piszę raczej ogólnie odnosząc się do zjawiska.
Dzięki za dzisisaj i do następnego razu 
-
prz_rulez
- Kontakt:
O rany. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę z tego, że to utwór o Polsce.

-
prz_rulez
- Kontakt:
No. Dokładnie. Rotfl wręcz.
To co. Dobranoc chyba?
P.S. Wydaje mi się, że jednak u Ciebie czasem Kajmanie powroty są
Tyle że po bardzo krótkich okresach nieobecności.
To co. Dobranoc chyba?
P.S. Wydaje mi się, że jednak u Ciebie czasem Kajmanie powroty są
Archiwizacji (dla własnych potrzeb) nie neguję, bo też to robię. Ale obnoszenie się z tym i jeszcze marnowanie czasu na "paplanie" o tym uważam za stratę czasu i jedynie przejaw poszukiwania dowartościowania poprzez zaistnienie i pokazanie się gdzieś, komuś itp. by nie wiem, ... coś zyskać (zaimponować) w czyichś oczach/uszach. "Słabe to", że zacytuję zajawką dzisiejszej młodzieży
-
prz_rulez
- Kontakt:
E tam. Biorąc pod uwagę to w jakim świecie autopromocji żyjemy, to to jest naprawdę nic. Zresztą... To chyba dość naturalna potrzeba (chociaż dzisiaj przyjmuje to absurdalne formy brutalnej walki o atencję).FOXD pisze: Archiwizacji (dla własnych potrzeb) nie neguję, bo też to robię. Ale obnoszenie się z tym i jeszcze marnowanie czasu na "paplanie" o tym uważam za stratę czasu i jedynie przejaw poszukiwania dowartościowania poprzez zaistnienie i pokazanie się gdzieś, komuś itp. by nie wiem, ... coś zyskać (zaimponować) w czyichś oczach/uszach. "Słabe to", że zacytuję zajawką dzisiejszej młodzieży
Poza tym, wrzucanie tego na forum może być pomocne w przypadku (broń Cię Panie Boże!!!) jakiegoś dyskcrashu...
-
TStudent
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856
prz_rulez pisze: ↑pt lip 12, 2019 9:35 pmBędę monotematyczny, ale nawzajem "słuchamy się" na mycharts.pl
A jak tworzę... Ojej, temat rzeka. Kiedyś, tak do końca 2004, na moją listę przemożny wpływ miały inne listy (najpierw MTV European Top 20, potem , w mniejszym stopniu 30 Ton oraz Trójka). Na szczęście od 2003 zaczęło się to luzować, aż w 2005 w końcu się od tego uwolniłemDzisiaj dziwię się, jak mogłem być tak głupi, no ale z drugiej strony wiek jakoś tam mnie usprawiedliwia...
Generalnie to doszedłem do wniosku, że chyba własna lista przebojów to dla mnie nie to. I tak mam obecnie niezłą zajawkę na własne głosowanie na Forumową, w którym od pewnego czasu oprócz top 10 jest parę utworów w poczekalni. I zawsze te kilkanaście utworów słucham co tydzień i nawet komentuję do siebielady pisze: ↑pt lip 12, 2019 9:37 pm U mnie na liście mogą być starocie, nowości i utwory ani zbyt stare, ani nowe (oznaczam je różnymi kolorami).
Co do słuchaczy ... No z tym jest różnie. Tylko brat (który obecnie ma "fazę" na rock progresywny, czyli Wilson, Riverside itp., ale ogólnie słucha też Jacka W. i podobnych) lubi słuchać ze mną bluesa, naprawdę nie zmuszam go do tego![]()
lady, poproszę o linka do obecnej Twojej listy. Chętnie ją przejrzę.
(…) błagam, obudź się,
sen o potędze skończył się!
(...)
na wybiegach masz gorsze miejsca,
na kontynencie - czy jest ktoś tak samotny?
Tak, utwór doskonale odzwierciedla współczesną Polskę. I nawet nie tylko współczesną. Już co najmniej trzysta lat temu tak było.
Cóż, mimo mojego tolerancyjnego podejścia dla różnorodności upodobań (wszelakich) nie przekonuje mnie ta argumentacja. Myślę, że wynika z zapatrywań młodego wieku (co poniekąd zrozumiałe). W każdym razie dojrzałość życiowa kształtuje jednak pewne wartości, których warto się trzymać, a które mimo wszystko warunkują, że jesteśmy istotami samodzielnie myślącymi, a co za tym idzie także kreatywnymi w sensie rozwoju osobistego. To o czym piszesz, to jednak powielanie pewnego schematu, który wynika z bieżącego trendu, innymi słowy podążanie w imię "owczego pędu". Takie podejście świadczy o braku cech (lub też ich zaniku), o których wspomniałem, a więc samodzielnym myśleniu, analizowaniu/weryfikowaniu, a co się z tym wiąże kreatywnym podejściu w rozwijaniu siebie.prz_rulez pisze: ↑pt lip 12, 2019 10:01 pmE tam. Biorąc pod uwagę to w jakim świecie autopromocji żyjemy, to to jest naprawdę nic. Zresztą... To chyba dość naturalna potrzeba (chociaż dzisiaj przyjmuje to absurdalne formy brutalnej walki o atencję).FOXD pisze: Archiwizacji (dla własnych potrzeb) nie neguję, bo też to robię. Ale obnoszenie się z tym i jeszcze marnowanie czasu na "paplanie" o tym uważam za stratę czasu i jedynie przejaw poszukiwania dowartościowania poprzez zaistnienie i pokazanie się gdzieś, komuś itp. by nie wiem, ... coś zyskać (zaimponować) w czyichś oczach/uszach. "Słabe to", że zacytuję zajawką dzisiejszej młodzieży
Poza tym, wrzucanie tego na forum może być pomocne w przypadku (broń Cię Panie Boże!!!) jakiegoś dyskcrashu...
-
prz_rulez
- Kontakt:
Ciężko powiedzieć, by tworzenie list było jakimś wybitnym trendem
No i jednak sporo jest ludzi starszych ją tworzących.