TStudent pisze: ↑pt lut 01, 2019 9:21 pm26. 25. 03. Ania Rusowicz & Sławek Uniatowski – SZUKAJ MNIE (z filmu „Misz masz, czyli Kogel-mogel 3")
No to faktycznie przegrałem zakład z jollym. Nic więcej nie powiem
santosz pisze: ↑pt lut 01, 2019 9:18 pm
(...) a wracając do dyskusji nad Archive, lady przez "rapy" w drugiej części utworu nawet nie zauważyła, że ten utwór ma całkiem wyrażny klimat bluesowy, zwłaszcza w pierwszej części
No popatrz, a to ciekwastka. Też nie słyszę tam nawet grama bluesa
kajman pisze: ↑pt lut 01, 2019 9:18 pm
Archive jest dużo lepsze. A jeżeli chodzi o wchodzenie to spodziewałem się Zalewskiego wyżej niż Archive (ale niedużo wyżej, bo Archive najlepsze od dawna, a Zalewski to myślałem, że z powodu późnego dodaniu i utworu na liście pojawi się, ale nie za wysoko).
Kajman chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło, albo tylko udajesz.
W drugim zdaniu napisałem czemu spodziewałem się Archive w poczekalni, a Zalewskiego nisko w top 30. Wiem, że Zalewski jest na fali, ale ma już utwór w top 30 i wydawało mi się, że to trochę ten nowy osłabi.
santosz pisze: ↑pt lut 01, 2019 9:18 pm
(...) a wracając do dyskusji nad Archive, lady przez "rapy" w drugiej części utworu nawet nie zauważyła, że ten utwór ma całkiem wyrażny klimat bluesowy, zwłaszcza w pierwszej części
No popatrz, a to ciekwastka. Też nie słyszę tam nawet grama bluesa
trzeba słuchać panie, słuchać a nie odstawiać same 0,0
santosz pisze: ↑pt lut 01, 2019 9:24 pm
no może bardziej southern rock jak pisał adrianec, ale od southern rocka do bluesa to już tylko kawałek , ja słyszę to tam wyraźnie, a Twoja propozycja do Dinotopu to zapewne John Mayall
On chyba pisał to w kontekście Domagały, choć mogę się mylić. Ja tam ani bluesa, ani rocka nie słyszę, tylko jakieś mruczenie do elektronicznego podkładu, który mnie najbardziej drażni. A co do Mayalla, to właśnie zepsułeś zabawę FOXDowi
Dla mnie Gdańsk to miasto przereklamowane. Teraz po zabójstwie prezydenta się mówi o tym jak je ładnie zbudował przez te 20 lat. Dla mnie to ściema, bo kilometr od tego centrum Solidarności jest odrapany do kości Dworzec PKS i niewiele lepszy PKP. Na Zaspie kolejny deweloper chce jeszcze bardziej zagęścić zabudowę, bo chyba jest za dużo świeżego powietrza. Smogu tyle samo co w reszcie Polski - żebyście widzieli to mleko w powietrzu dziś o 6.30 rano. Tramwaje są za mało rozbudowane i słabo zorganizowane. W przejściach podziemnych śmierdzi i często nie ma oświetlenia. A drożyzna tu taka jak w Warszawie. Od zawsze też lubiłem Galerie handlowe. Ale tutaj jest jedna nasadzona na drugą i trzecią (Przymorze), to mi po tych trzech miesiącach obrzydły. Ledwo -7'C a juz dwa razy rury ciepłownicze wywaliło i 100 tyś ludzi nie miało ogrzewania. Tak budowano to miasto, że infrastruktura się sypie. A na razie tu mieszkam bo dziewczyna się uparła na Gdańsk. Zobaczę ile jeszcze wytrzymam.
santosz pisze: ↑pt lut 01, 2019 9:24 pm
no może bardziej southern rock jak pisał adrianec, ale od southern rocka do bluesa to już tylko kawałek , ja słyszę to tam wyraźnie, a Twoja propozycja do Dinotopu to zapewne John Mayall
On chyba pisał to w kontekście Domagały, choć mogę się mylić. Ja tam ani bluesa, ani rocka nie słyszę, tylko jakieś mruczenie do elektronicznego podkładu, który mnie najbardziej drażni. A co do Mayalla, to właśnie zepsułeś zabawę FOXDowi