dla mnie chyba tak pół na pół, jedni głosują bo w radiu grali, w TV o tym mówili a w gazetach pisali, a inni wręcz przeciwnie, jestem w stanie uwierzyć, że dla fanów śmierć ich artysty jest powodem jeszcze większego przywiązania się do jego twórczości , która po nim pozostała, więc tak naprawdę uważam, że przykładowo głosy na takich artystów w różnych listach przebojów to bardzo szczere głosy, płynące z potrzeby serca, także dla mnie śmierć arysty to nie jest jednak sztuczne promowanie i windowanie
XXV Trójkowy Top Wszech Czasów - 01.01.2019
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Re: XXV Trójkowy Top Wszech Czasów - 01.01.2019
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
no i teraz Piotr Metz. Oby mniej smęcił ....
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Wow, 1,8M głosów 

- speaknoevil666
święta racja. nawiązując do sportowego kanału na YT to prawdziwy pasjonat muzyki.
Jest i ta wymarzona solówka 

Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 7:07 pm przez kacper94, łącznie zmieniany 1 raz.
01. DEPECHE MODE - Enjoy the Silence
02. QUEEN - The Show Must Go On
03. THE CRANBERRIES - Zombie
04. OMEGA - Gyöngyhajú Lány
05. MARILLION - Kayleigh
06. PINK FLOYD - Another Brick in the Wall (Part II)
07. GENESIS - Mama
08. KULT – Polska
09. PINK FLOYD - Hey You
10. DIRE STRAITS - Sultans of Swing
02. QUEEN - The Show Must Go On
03. THE CRANBERRIES - Zombie
04. OMEGA - Gyöngyhajú Lány
05. MARILLION - Kayleigh
06. PINK FLOYD - Another Brick in the Wall (Part II)
07. GENESIS - Mama
08. KULT – Polska
09. PINK FLOYD - Hey You
10. DIRE STRAITS - Sultans of Swing
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Hey You i CN podobnie u mnie na 10
Nisko, ale delektuję się 

"Comfortably Numb" spada o 3 oczka i 20 raz w TOP100. Takż mój głos (22/100)
Jestem tak szczęśliwy z powodu tego, że ktoś inny (i to na dodatek z poważnego medium) uważa tak samo, jak ja (i nie boi się o tym napisać, mimo że zapewne zdaje sobie sprawę z tego, iż zatwardziali Trójkowicze go skrytykują), że aż muszę tutaj to zacytować

https://natemat.pl/259221,najlepsze-pio ... ech-czasow
https://natemat.pl/226463,pewne-sa-tylk ... -2001-roku
To naprawdę nie pisałem ja, ale pod wszystkim mógłby się podpisać!

https://natemat.pl/259221,najlepsze-pio ... ech-czasow
i z artykułu sprzed roku:Natemat.pl pisze:"Top Wszech Czasów" to kultowa audycja Trójki, która jest niestety mocno oderwana od rzeczywistości. Można odnieść wrażenie, że dobra muzyka skończyła się w ubiegłym wieku. Słuchacze Trójki chyba nie zdają sobie sprawy, jak bardzo się mylą (...) Audycja zapoczątkowana przez Marka Niedźwieckiego ma zawsze dość przewidywalny wynik (...) Słuchacze Trójki wytworzyli swoistą subkulturę skupioną na brytyjskiej muzyce rockowej, a najnowszą pozycją w czołówce plebiscytu jest "Again" zespołu Archive - pochodzi z 2001 roku. Z czystej sympatii i na przekór radiowej liście przygotowaliśmy zestawienie utworów powstałych w XXI wieku
https://natemat.pl/226463,pewne-sa-tylk ... -2001-roku
Miód na moje oczy!Natemat.pl pisze:Pewne są tylko śmierć, podatki i "Top Wszech Czasów". Dla słuchaczy Trójki dobra muzyka skończyła się w 2001 roku. Słuchanie kultowego "Top Wszech Czasów" na antenie radiowej Trójki jest tak emocjonujące, jak turniej szachowy. Co będzie w tym roku na pierwszym miejscu: Dire Straits, Led Zeppelin, a może... Queen!? Nazwa audycji do czegoś zobowiązuje, ale czy naprawdę jedyną wartościową muzyką są brytyjskie rockowe ballady z ubiegłego wieku? (...)
Czas się dla niektórych zatrzymał
Najnowszym utworem w pierwszej setce jest "Again" zespołu Archive. Pochodzi z 2001 roku. To piosenka-fenomen, nie tylko dlatego, że jest najmłodsza w zestawieniu, ale i dlatego, że istnieje głównie na playlistach słuchaczy Trójki. O ile pozostałe piosenki są znane szerokiemu gronu, o tyle ta, jeśli ktoś nie siedzi głębiej w muzyce, po prostu jest nieznana (...) Martwi mnie tylko to zamknięcie się na świat. Skoro słuchacze lubią tak wyrafinowaną muzykę, to znaczy, że mają otwarte umysły, czemu więc słuchają kilku kawałków na krzyż? Nowa muzyka też jest wydawana na winylach! (...) Markowi Niedźwieckiemu nie można odmawiać zasług dla kultury nad Wisłą: muzyka, którą prezentował w Trójce wychowała całe pokolenie Polaków, jego audycje były oknem na świat, ale przy okazji... wypaczył słuchaczy. Dla nich nie istnieje praktycznie nic innego niż rock progresywny z Wysp. Klapki na uszach przesłaniają im inne style i gatunki.
Dobra zmiana (chociaż nazwy) potrzebna od zaraz
"Top Wszech Czasów" zaczął wyglądać trochę inaczej od 2009 roku, kiedy poszerzono listę do głosowania. To jednak bardziej ewolucja niż rewolucja. Co ciekawe - na liście są współczesne piosenki np. te od Adele czy katowane do zmęczenia "Somebody that I used to know" Gotye feat. Kimbra oraz inne gatunki niż prog rock np. punk (The Clash, Green Day), elektronika (Daft Punk, The Prodigy), rap (Eminem), indie rock (Arctic Monkeys, Kings of Leon), nu metal (Linkin Park), trip hop (Massive Attack, Björk) - no ale przecież najbardziej się nam podobają melodie, które już raz słyszeliśmy. W audycjach pana Marka i spółki (Piotr Metz, Piotr Baron i Piotr Stelmach).
"Nie podoba się? To nie słuchaj!" – pewnie wielu czytelników o tym pomyślało w trakcie lektury tego tekstu. Ja tylko chciałbym na chwilę oderwać słuchaczy zapatrzonych w radioodbiorniki, na których markerem zaznaczona jest częstotliwość 3. programu Polskiego Radia. Lista co roku jest obiektem drwin w internecie, poza tym tracicie mnóstwo świetnej muzyki, a audycja traci wiarygodność. Dobre utwory to nie tylko te smutne, z brytyjskim akcentem, które trwają więcej niż 10 minut. Trudno mi uwierzyć, że w XXI wieku nie powstało nic dobrego, a jedyny słuszny gatunek to progresywny rock.
A czy ja wiem? Po prostu łapie mnie coraz mocniej. Poprzednio też awansowała i to jeszcze bardziej. Przesłuchuję utwór po utworze (część po kilka razy) i na tej postawie układam kolejność.santosz pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:49 pm przeglądając wasze zestawy z głosami na top nasuwa się mi takie pytanie, chyba do kajmana, chociaż zauważyłem to także u innych. Co sprawia, że przykładowo na szóstym miejscu w tym roku umieściłeś Sade, a w zeszłym roku dopiero na 45? skąd takie różnice w preferencjach w ciągu dwunastu miesięcy?
Ja usłyszałem o ponad milionie głosów z małym hakiem. Jak to rozumieć? Jak podzielimy przez 100 to głosowało ledwo ponad 10 tysięcy osób raptem.
Poprzednia godzina u mnie wygląda tak:
1. PINK FLOYD - Hey You
2. KULT – Polska
3. QUEEN - The Show Must Go On
4. DEPECHE MODE - Enjoy the Silence
5. PINK FLOYD - Another Brick in the Wall (Part II)
6. DIRE STRAITS - Sultans of Swing
7. GENESIS - Mama
8. MARILLION - Kayleigh
9. THE CRANBERRIES - Zombie
10. OMEGA - Gyöngyhajú Lány
Bardzo wyrównana dziesiątka.
1. PINK FLOYD - Hey You
2. KULT – Polska
3. QUEEN - The Show Must Go On
4. DEPECHE MODE - Enjoy the Silence
5. PINK FLOYD - Another Brick in the Wall (Part II)
6. DIRE STRAITS - Sultans of Swing
7. GENESIS - Mama
8. MARILLION - Kayleigh
9. THE CRANBERRIES - Zombie
10. OMEGA - Gyöngyhajú Lány
Bardzo wyrównana dziesiątka.
Słucham któryś już raz tego Numb i kolejny raz nie mam pojęcia, dlaczego to się tak podoba. Może mój odbiór jest taki zły, że ogólnie solowki mi raczej zaniżają oceny utworów niż zawyżają, a w tym utworze to w zasadzie nic ciekawego się nie dzieje.
Pink Floyd z moim głosem. Czołówka TOPu
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
nicałe dwa miliony to i tak bardzo mało w porównaniu z o wiele mniejszą Holandią http://marekniedzwiecki.pl/a078390343f3 ... entry.html
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
fakt, pierwsza 10 mogłaby się zmienić, ale ten cytowany pseudo artykuł to jakiś stek bzdur. Kto w ogóle czyta takie portale?gżegoż pisze: ↑wt sty 01, 2019 7:09 pm
Miód na moje oczy!Natemat.pl pisze:"Top Wszech Czasów" to kultowa audycja Trójki, która jest niestety mocno oderwana od rzeczywistości. Można odnieść wrażenie, że dobra muzyka skończyła się w ubiegłym wieku. (...) a jedyny słuszny gatunek to progresywny rock[/b].