Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
slamowir pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:42 pm
Mama - wspaniale! Na mój głos zawsze może liczyć. To mówicie, że ile bilety na Phila na Narodowym?
Słyszałem coś o ponad 200 złotych za najgorsze miejsca (na Narodowym podobno jest fatalna akustyka). Słyszałem też coś o Bonamassie w Spodku za bodaj 500...
No cóż, chyba wszystkie zespoły ze światowej czołówki, które zaczęły grać pod koniec lat sześćdziesiątych, brzmiały wtedy zupełnie inaczej niż później. Taki to był przełomowy czas.
August pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:41 pmPrzy czym zdecydowanie uważam, że powinien byc grany razem z "Second home by the sea".
Tylko nie Second. To najgorsze, co Genesis nagrali. Jedyny utwór, którego nie dałem rady dosłuchać do końca.
Mama dostaje jeden, Zombie dziewięć. Średnia z dziesiątki 4,67. Na razie słabiutko.
co do głosowania uważam że wszechtopy dotyczą muzyki której czas się nie ima i utwór który znajdzie się na topie w 2020 roku i będzie się pojawiał w kolejnych topach jest ponadczasowy i rok nagrania jest bez znaczenia.
prz_rulez pisze: ↑wt sty 01, 2019 4:15 pmA co do artykułu:
Natemat.pl pisze:"Top Wszech Czasów" to kultowa audycja Trójki, która jest niestety mocno oderwana od rzeczywistości. Można odnieść wrażenie, że dobra muzyka skończyła się w ubiegłym wieku.
Brawa dla autora tekstu w Natemat.pl!
I tyle w temacie
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 6:49 pm przez gżegoż, łącznie zmieniany 1 raz.
slamowir pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:42 pm
Mama - wspaniale! Na mój głos zawsze może liczyć. To mówicie, że ile bilety na Phila na Narodowym?
Słyszałem coś o ponad 200 złotych za najgorsze miejsca (na Narodowym podobno jest fatalna akustyka). Słyszałem też coś o Bonamassie w Spodku za bodaj 500...
Najtańsze były po 350 PLN.
Na trybunach bliżej sceny od 450 złotych.
A na płycie podchodzą pod tysiąc.
Jak do tego słyszałem, że Collins dał się namówić przyjaciołom na powrót do koncertów z powodów "artystycznych" to się gorzkim śmiechem śmiałem...
przeglądając wasze zestawy z głosami na top nasuwa się mi takie pytanie, chyba do kajmana, chociaż zauważyłem to także u innych. Co sprawia, że przykładowo na szóstym miejscu w tym roku umieściłeś Sade, a w zeszłym roku dopiero na 45? skąd takie różnice w preferencjach w ciągu dwunastu miesięcy?
1. KULT - Arahja
2. DEEP PURPLE - Smoke on the Water
3. REPUBLIKA - Biała flaga
4. R.E.M. - Losing My Religion
5. DŹEM - List do M
6. THE ANIMALS - House of the Rising Sun
7. MAANAM - Krakowski spleen
8. U2 – One
9. SIMON & GARFUNKEL - Sounds Of Silence
10. THE BEATLES - Yesterday
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 6:53 pm przez jerzyko70, łącznie zmieniany 1 raz.
prz_rulez pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:47 pm
Jak to? Taka fanka jak Ty nie poświęci się dla WIELKIEGO GENIUSZA BLUESA? Przecież skoro jest dobry, to zasługuje na takie pieniądze
Zasługuje nawet na więcej za to co robi dla bluesa i w ogóle, ale mnie po prostu na taki bilet nie stać
August pisze: ↑wt sty 01, 2019 6:41 pmPrzy czym zdecydowanie uważam, że powinien byc grany razem z "Second home by the sea".
Tylko nie Second. To najgorsze, co Genesis nagrali. Jedyny utwór, którego nie dałem rady dosłuchać do końca.
Mama dostaje jeden, Zombie dziewięć. Średnia z dziesiątki 4,67. Na razie słabiutko.
Może za cicho słuchałeś
Ja sobie zwykle wtedy mocno volume podkręcam i wtedy to naprawdę daje kopa.
Ale najwyraźniej nie każdemu.
A teraz Queen, który powinien byc zamiast
Those are the days" na topie w podsumowaniu LP3.
Tylko że Trójka go puściła za wcześnie i jak Freddie zmarł to nie było jak go przywrócić na listę.
A pewnie by ze 25 tygodni na pierwszym miejscu pobył.
Wolę chyba "Innuendo" ale ten kawałek też ma swoją moc.