Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
krysiron pisze: ↑wt sty 01, 2019 5:22 pmA teraz najpiękniejsza polska piosenka
Kwestia gustu. Dla mnie z tego na co można było tutaj głosować to najlepsze sześć (w moim głosowaniu miejsca 1,3, 5, 7, 9 i 11) to kolejno:
Republika - MOJA KREW
Voo Voo - GDYBYM
Wolna Grupa Bukowina - SIELANKA O DOMU
Maanam - SZAŁ NIEBIESKICH CIAŁ
Wilki - ABORYGEN
Anna Maria Jopek - ALE JESTEM
Nadrabiam zaległości.
Poprzednia godzina - całkiem możliwa.
1. QUEEN - Innuendo
2. THE BEATLES - Hey Jude
3. METALLICA – One
4. LED ZEPPELIN - Whole Lotta Love
5. METALLICA - The Unforgiven
6. AC/DC - Highway to Hell
7. U2 - With or Without You
8. SINÉAD O'CONNOR - Nothing Compares 2 U
R.E.M. może być chociaż u mnie głos poszedł na Everybody hurts.
One U2 jakoś niespecjalnie lubię - tzn. jak na U2, które kocham prawie w całości.
Kultu wolałbym wyżej "Do Ani" chociaż sam bardzo też cenię "Czterech jeźdźców", "Niejednego", "Tan" czy "Hej czy nie wiecie"...
Ale popracujemy nad tym w Polskim Topie.
A Dżem - jakoś nigdy specjalnie ich nie lubiłem - chociaż oczywiście szanuję co nagrali.
Liczyłem na powrót Maanam i tego utworu i nie pomyliłem się. Nie sądziłem jednak, że będzie tak wysoko. Dlaczego doceniamy ludzi dopiero, gdy odchodzą?
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2019 5:33 pm przez slamowir, łącznie zmieniany 1 raz.
FOXD pisze: ↑wt sty 01, 2019 5:26 pm
No wiesz, komu jak komu, ale mi nie musisz zarzucać/wytykać takigo nadużycia (myślę, że lepiej znam tamte czasy z autopsji niż Ty). Wcale nie porównałem czasów. Zwyczajnie tekst piosenki pasuje na dzisiejsze czasy, choć w nieco innej wymowie Także nieco spuść nieco "powietrze z balonika", używając przesadnych określeń.
po prostu staram się zawsze dostosować do poziomu rozmówcy
slamowir pisze: ↑wt sty 01, 2019 5:24 pm
List do M. zdecydowanie za wcześnie - mój nr 1 z polskich utworów (ogromny ładunek emocji!). Nie można przejść obojętnie. Zawsze będzie mieć mój głos!
No nie wiem. Przez dłuższy czas ich w ogóle nie było. Dopiero po wielkim sukcesie w polskim topie tak wystrzelił.
Nie było Listu w zestawie do głosowania! Jak tylko się pojawił wskoczył do setki. Przeoczenie redaktorów.
slamowir pisze: ↑wt sty 01, 2019 5:32 pm
Liczyłem na powrót Maanam i teo utworu i nie pomyliłem się. Nie sądziłem jednak, że będzie tak wysoko. Dlaczego doceniamy ludzi dopiero, gdy odchodzą?
To nie jest do końca tak, przynajmniej nie w tym przypadku. Nie wydaje mi się, aby Krakowski wcześniej był niedoceniany - wręcz przeciwnie. I z całą pewnością Kora też była cholernie doceniona, często nazywana również tutaj na forum najwybitniejszą polską wokalistką.
FOXD pisze: ↑wt sty 01, 2019 5:26 pm
No wiesz, komu jak komu, ale mi nie musisz zarzucać/wytykać takigo nadużycia (myślę, że lepiej znam tamte czasy z autopsji niż Ty). Wcale nie porównałem czasów. Zwyczajnie tekst piosenki pasuje na dzisiejsze czasy, choć w nieco innej wymowie Także nieco spuść nieco "powietrze z balonika", używając przesadnych określeń.
po prostu staram się zawsze dostosować do poziomu rozmówcy
slamowir pisze: ↑wt sty 01, 2019 5:32 pm
Liczyłem na powrót Maanam i tego utworu i nie pomyliłem się. Nie sądziłem jednak, że będzie tak wysoko. Dlaczego doceniamy ludzi dopiero, gdy odchodzą?
No właśnie. Na "Miłość w Zakopanem" też będziemy musieli poczekać kilkadziesiąt lat, aż się pojawi. Aż dziwne, że Wodecki TOPu nie zwojował, choc to pewnie w maju będzie. :/