Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
August pisze: ↑wt sty 01, 2019 1:54 pm
Mistrz Grechuta z moim głosem - ale dla Korowodu. Mam nadzieję, że będzie wyżej dzisiaj.
Ale "Dni..," też miło posłuchać w pierwszym dniu Nowego Roku.
Też wolę Korowód, ale niestety nie ma na niego szans.
santosz pisze: ↑wt sty 01, 2019 1:47 pmjestem za, mimo że na mycharts nie mam nawet konta, ale to nie problem, mi też się marzy top, żeby móc w końcu na spokojnie przesłuchać Yesów od deski do deski
Dyskografie mają tak ogromną, że zdecydowałbym się na to dopiero na emeryturze.
to prawda aż szkoda słów jak mało jest czasu na fajne rzeczy...
santosz pisze: ↑wt sty 01, 2019 1:41 pm
O kurde, znowu rok do przodu, znowu rok bliżej własnej śmierci a także bliskich, znajomych i przyjaciół, a Close To The Edge już było?
Yes CTTE czy Soon brakuje w Top100. To jakiś koszmar ale cóż zrobić. A może ktoś pokusi się o Top Yes na Mycharts? To moje marzenie na 2019 r.
Też brakuje mi Yes. Popieram pomysł w całej rozciągłości!
kajman pisze: ↑wt sty 01, 2019 1:49 pm
No ale to może wynika z biografii, a nie wiem czy z textu (za słabo znam angielski).
Wieża ma ode mnie dziewięć co oznacza, że ta dziewiątka uzyskała imponującą średnią 8. Nie wierzę, żeby mogła być jakaś jeszcze lepsza.
Jeśli ktoś słucha Floydów i czyta teksty i je rozumie, znając sytuację zespołu i to co się między nimi działo, to wie o czym jest ta piosenka. Przykład biografii podałam dla niezorientowanych co nie wiedzą o czym jest dana piosenka. Tam jest wyjaśnione. Przy takich zespołach jak PF nie ma utworów przypadkowych, każdy ma inspirację (taką bądź też inną). Warto o tym pamiętać.
1. THE MOODY BLUES - Nights In White Satin
2. GEORGE MICHAEL - Careless Whisper
3. SZTYWNY PAL AZJI - Wieża radości, wieża samotności
4. LEONARD COHEN - Hallelujah
5. THE CURE - Lullaby
6. MAREK GRECHUTA - Dni, których jeszcze nie znamy
7. RED HOT CHILI PEPPERS - Californication
8. PROCOL HARUM - A Whiter Shade of Pale
9. MYSLOVITZ - Długość dźwięku samotności
O kurde, znowu rok do przodu, znowu rok bliżej własnej śmierci a także bliskich, znajomych i przyjaciół, a Close To The Edge już było?
Yes CTTE czy Soon brakuje w Top100. To jakiś koszmar ale cóż zrobić. A może ktoś pokusi się o Top Yes na Mycharts? To moje marzenie na 2019 r.
słuchałem w tym roku (tzn. już w zeszłym) tego holendersiego topu i tam jakimś cudem zrobili z CTTE wersję 5 może 6 minutową, masakra
Godzina całkiem niezła - zwłaszcza dzięki końcówce.
1. SZTYWNY PAL AZJI - Wieża radości, wieża samotności
2. MAREK GRECHUTA - Dni, których jeszcze nie znamy
3. RED HOT CHILI PEPPERS - Californication
4. THE MOODY BLUES - Nights In White Satin
5. PROCOL HARUM - A Whiter Shade of Pale
6. MYSLOVITZ - Długość dźwięku samotności
7. THE CURE - Lullaby
8. LEONARD COHEN - Hallelujah
9. GEORGE MICHAEL - Careless Whisper
Nicoletta pisze: ↑wt sty 01, 2019 1:50 pm
piosenka to całość .... muzyka i tekst, chyba, że jest to Vangelis bez tekstu.
Nie potrafię tak rozdzielać, więc pewnie dlatego nie rozumiem Ciebie.
Też brakuje mi Yes. Popieram pomysł w całej rozciągłości!
Jedyna obawa, że na 90% wygra utwór z lat 80-tych a nie 70-tych ale i tak warto.
a to moja faworytka z zestawu do głosowania, zaraz po Close To The Edge, uwielbiam tą wersję, mimo że tu bez Micka Jaggera, który pojawia się w końcówce w wersji studyjnej https://www.youtube.com/watch?v=mQZmCJUSC6g
obserw99 pisze: ↑wt sty 01, 2019 1:53 pm
Prowokator forumowicz uznał wcześniej że ten PIĘKNY tekst jest gorszy od tekstu Jolki. Ufff. M. Grechuta jak świeży powiew w TWC
On ma alergię na optymistyczne texty. Uważa za beznadziejne (o ile dobrze pamiętam) Tam gdzie nie sięga wzrok i Ale jestem (ten drugi jest dla mnie genialny).
01. GEORGE MICHAEL - Careless Whisper
02. RED HOT CHILI PEPPERS - Californication
03. THE MOODY BLUES - Nights In White Satin
04. LEONARD COHEN - Hallelujah
05. MYSLOVITZ - Długość dźwięku samotności
06. MAREK GRECHUTA - Dni, których jeszcze nie znamy
07. PROCOL HARUM - A Whiter Shade of Pale
08. THE CURE - Lullaby
09. SZTYWNY PAL AZJI - Wieża radości, wieża samotności
słuchałem w tym roku (tzn. już w zeszłym) tego holendersiego topu i tam jakimś cudem zrobili z CTTE wersję 5 może 6 minutową, masakra
Soon też uwielbiam ale jako całość wielkiej suity z początku albumu Relayer a nie odrębnie
"W przyszłym roku może będzie lepiej" - powiedział Piotr Baron. Chyba sami sobie zdają sprawę, że zestaw do głosowania nie jest kompletny. Ciekawe ile już list utworów poleciało na ten nowy topowy adres. Kto z Was (oprócz mnie i adamerii) już tam napisał, a kto ma zamiar ?
lady pisze: ↑wt sty 01, 2019 2:02 pm
Kto z Was (oprócz mnie i adamerii) już tam napisał, a kto ma zamiar ?
Już tyle napisałem przez lata, że mi się nie chce ponawiać
Jak dla mnie takie "akcje" nic nie wnoszą, a jedynie sa przycznkiem wrzucenia jakichś dziwadeł co to w ostanich latach "zaistniały" na lp3. Potem ma równego rodzaju wybryki na TWC.
jeszcze nie pisałem, ale zaproponuję żeby dodać do zestawu Last Train To Lhasa Banco de Gai, utwór wręcz kultowy, w przeszłości bardzo często pojawiający się w audycjach Kaczkowskiego