8azyliszek pisze: ↑pt gru 28, 2018 10:46 pm
Jakby pan Marek zaczął prowadzić LP3 od powstania Trójki w latach 60-tych to by tam Zepplini byli i można by się oburzać. A skoro nie mogli się spotkać wtedy z Listą, to ja się cieszę, że trafili do niej w 2017/2018 i to za sprawą tak dobrego filmu.
Było nieraz o tym, ale trafnie to, ująłeś to dla uzasadanienia zaistnienia LZ. Bo, co który by (niedojrzały forowicz) nie bredził tutaj, to takim wykonawcom jak LZ (i innym), którzy tylko z tego względu, że lp3 wystartowalo zbyt pózno (ale nie tylko z tych względów) nie mogli zaistnieć na lp3.
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2018 10:56 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
santosz pisze: ↑pt gru 28, 2018 10:43 pm
czy ktoś pamięta z trójkowej listy Anouk - Nobody's Wife? był prawdziwy rockowy hicior
Jakoś nie pamiętam, aby się dał pozanć szerzej jako kawałek rockowy. Dla mnie to typowa papak popowa, która próbuje aspirować do gatunku rockowej muzyki. Z rockiem nie ma to nic wspólnego
Cześć i czołem po raz drugi zatem.
Rzadko tu ostatnio zaglądam, ale miło czasem pouczestniczyć znów w forumowych konwersacjach.
Teraz postscriptum do StartNaGranie.
Szampańskiej zabawy ostatniego dnia w roku i do napisania w 2019.
W ogóle to chciałbym przeprosić, bo mi się liczba punktów nie zgadzała w trzech utworach z tym, co powiedział p. Metz. Podliczyłem na nowo te punkty dla trzech utworów i faktycznie jest wszystko tak, jak być powinno, czyli według opublikowanego w linku podsumowania. (Na szczęście zgadzają się miejsca dla tych utworów)
A właśnie, dobrze, że mi się przypomniało, że miałem powiedzieć o liczbie 700. Był dokładnie jeden utwór, który przekroczył tę magiczną liczbę. No i w minionym roku pojawił się nam 700. numer jeden.
Tyle z mojej strony o podsumowaniu roku 2018.
Przypomniało mi się to niedawno. Ktoś przy okazji kończącego się 2017 roku stwierdził, że wie, co może wygrać w następnym roku (2018), bo w styczniu będzie premiera nowej płyty Lao Che. I faktycznie, widzimy jaki był wynik podsumowania Teraz nie dałoby się tak przewidzieć co będzie na pierwszym, albo w czołówce podsumowania 2019 roku
Ale mimo wszystko - 725 punktów to i tak znacznie mniej niż zeszłoroczny lider rankingu. W dodatku w zeszłym roku aż trzy utwory zdobyły więcej punktów od tegorocznego Nieraju. Więc trochę niesmak...
A co ciekawe, zeszłoroczny nr 30 zdobył tyle samo punktów, ile ubiegłoroczny nr 30. Za to nr 50 z tego roku zdobył oczywiście więcej punktów, niż ostatni "notowany" w podsumowaniu 2017.
TStudent pisze: ↑pt sty 11, 2019 6:10 pm
Ale mimo wszystko - 725 punktów to i tak znacznie mniej niż zeszłoroczny lider rankingu. W dodatku w zeszłym roku aż trzy utwory zdobyły więcej punktów od tegorocznego Nieraju. Więc trochę niesmak...
Bardzo dobra informacja. Na liście jest większy ruch, czyli więcej dobrych utworów na nią trafia.