Na zlocie Jacek przypomniał wszystkim uczestnikom abyśmy pamiętali o tym żeby promować naszą stronę przy każdej nadarzającej się okazji. No i na okazję nie musiałem długo czekać. Piękne miasto Opole zamówiło sobie spot reklamowy w telewizji TVN. Część tego spotu miała być kręcona na Politechnice Opolskiej, na której mam ta przyjemność pracować. Scenariusz polegał na tym, że niby jest kręcony wykład w pięknej auli, są studenci jest wykładowca i coś tam do nich mówi, obojętnie co bo spot był bez dźwięku. Ponieważ trwa jeszcze przerwa wakacyjna wiec trzeba było kimś wypełnić ta aule, no i znaleść prowadzącego. No i jak myślicie kto został wykładowcą. Tak, tak właśnie, w końcu ma się ten radiowy głos J. Pan reżyser mi mówi żebym cokolwiek im tam opowiadał a oni sobie to nagrają. No to ja w stres bo nigdy przecież nie prowadziłem wykładu, o czym ja mam im opowiadać. No i co mi wpadło do głowy, opowiedziałem im o naszym forum i o zlocie, o spotkaniu z Markiem i naszej wizycie a studio podczas trwania listy. Siedzieli cicho a to u studentów jest oznaką jakiegoś tam zainteresowania.
Spot będzie można zobaczyć w TVN, TVN 24 i TVN Meteo od 16 października, trwa zaledwie 30 sekund a cała scenka z wykładu 2 sek. Chyba że mnie wytną J. Cała Polska będzie to oglądać ale tylko my będziemy wiedzieć czego tak naprawdę ten wykład dotyczył. A dotyczył bardzo ważnych spraw.
Przy okazji reklamy poprosiłem wszystkich znajomych, którzy maja swoje strony internetowe aby umieścili na nich skrót (button) do naszego forum. Przykład: http://www.krzys22.com.pl/.