3 ZLOT FORUM LP3 21-23 WRZEŚNIA 2007!!!

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Gary pisze:Tylko patrzę, że ten pociąg jedzie na stację W-wa Zachodnia. To jest za dworcem centralnym? :)
Tak... Jak jedzie sie pociągiem z północy Polski to najpierw jest stacja W-wa Wschodnia, potem Centralna, na końcu Zachodnia :)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Kontrolujcie pogodę...
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Martyr pisze:
Gary pisze:Tylko patrzę, że ten pociąg jedzie na stację W-wa Zachodnia. To jest za dworcem centralnym? :)
Tak... Jak jedzie sie pociągiem z północy Polski to najpierw jest stacja W-wa Wschodnia, potem Centralna, na końcu Zachodnia :)
A ja byłem przekonany, że przyjeżdżam z zachodu, dlatego byłem trochę zdziwiony. :)
Awatar użytkownika
Martyr

Gary pisze:
Martyr pisze:
A ja byłem przekonany, że przyjeżdżam z zachodu, dlatego byłem trochę zdziwiony. :)
to nic :) Sprawdziłam pociągi z Inowrocławia do W-wy Centralnej i jest dokładnie tak jak napisałam powyżej :P
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

neon pisze:hm hm hm, jak tak się słucha prognoz pogody i patrzy za okno, to myśl przychodzi taka, że może się okazać kruchym Wasz plan rekreacji na świeżym powietrzu... ;)
:/

[może się kiedyś odważę dołączyć. tymczasem nasłuchiwać będę. ostatnio na Liście w studiu trójkowym byłam na 500 wydanie:)]
Czy mogę zapytać czemu wahasz się odważyć ??? Zlot jest dla wszystkich słuchawek i odbiorników którzy na przykład:

1. słuchali listy w starych czasach a teraz już nie mają czasu
2. słuchają listy sporadycznie
3. nie prowadzą statystyk i zapisek
4. mogą słuchać listy od 3 notowań
5. mogą sluchać od czasów kredy
6. mogą mieć 16 lat
7. mogą mieć 51 lat (jak w Toruniu)
8. nie ma żadnych innych barier ani ograniczeń

Moim zdaniem jedyny wymagany warunek? :lol: to dojście do wniosku, że Trójka a przede wszystkim lista posiada magię i czar, której troszkę potrzebujecie w piątki po 19-tej. Bardzo fajnie rozmawia się z super znawcami tematu, którzy potrafia z pamięci wymienić pierwsze 200 numerów jeden jak i z młodziakami.

Przecież nie musisz być z forumowiczami od piątku do niedzieli, możesz wpaść na samą listę, możesz przyjechać w sobotę po południu a to rozwiazanie polecam bo od około 20:00 odpalimy któryś top wszechczasów. Nie wiem czy znowu przy gwiaździstym niebie poleci TOP 50 kawałków... Nikt nie będzie sie krzywił jeśli nie będziesz przez czały czas. A jesli jeszcze mieszkasz w Wawie lub okolicy...

Ostatni raz byłaś na 500 wydanie a ja nie licząc kilku krótkich odwiedzin po 1000 notowaniu ostatni raz byłem w 1985 roku.
O pogodę się nie martw bo nawet jeśli by lało to muzyka i atmosfera rozpali zlotowiczów. Przecież w sobotę rano na drugim zlocie siedzieliśmy na powietrzu w czapkach i ocieplanych kurtkach.
Awatar użytkownika
bobby-x

ku3a pisze:Czy ktos moze przypadkiem nagral ten fragment?! Tak, jest niesamowity! Czy ktos z Was pisal do niego o tym i przypominal?
Balonik raczej z własnej woli wspomniał w zlocie i forum, po prostu szuka nowych słuchaczy i nie ma nic w tym dziwnego. A przed utworem MAP OF THE PROBLEMATIQUE powiedział dokładnie tak najpierw o zespole Hewitt?? i zestawe do głosowania a potem cytuję:
"To będzie 1338 notowanie listy z udziałem, prawdopodobnie z udziałem, koleżanek i kolegów z forum listy przebojów, bo kolejny zlot, jeśli chodzi o szczegóły proszę zajrzeć na stronę forum a w ostatnim notowaniu 1337-mym na czwartym Muse" koniec cytatu... i dalej leci utworek.
ku3a

Post autor: ku3a »

grzesost pisze:
dobra, jakby co to jestesmy w kontakcie telefonicznym.
Chyba ze zmieniles numer od kwietnia :D
nie zmienilem i licze na to, ze nie zmienil nikt kogo numer mam zapisany :-)
ku3a

bobby-x pisze:Ostatni raz byłaś na 500 wydanie a ja nie licząc kilku krótkich odwiedzin po 1000 notowaniu ostatni raz byłem w 1985 roku.
a myslalem, ze odwiedziny zlotowe nie byly krotkie i byly po 1985 ;-)

co do dworca, to jest tak jak napisala Martyrka
kajman

Post autor: kajman »

Martyr pisze:
Gary pisze:
Martyr pisze:Tak... Jak jedzie sie pociągiem z północy Polski to najpierw jest stacja W-wa Wschodnia, potem Centralna, na końcu Zachodnia :)
to nic :) Sprawdziłam pociągi z Inowrocławia do W-wy Centralnej i jest dokładnie tak jak napisałam powyżej :P
Jechałem tym pociągiem i zawsze przejeżdżałem przez Zachodnią i dojeżdżałem na Central. Dojazd do W-wy z Toruniewa jest przez Kutno, więc potem musi być Zachód.
Awatar użytkownika
Martyr

bobby-x pisze:ostatni raz byłem w 1985 roku.
Ściemniasz, Bobby :wink: A co było 20 kwietnia 2007r.? :)
kajman

Yacy pisze:I dlatego jeszcze nie wiem jak i o której pojawię sie w stolicy...
Tak sobie myślę, czy nie mógłbyś się jakoś dogadać z Szakalem albo (i) Martyrką, bo oni chyba lecą przez Malbork i Olsztyn, więc mógłbyś się do nich podłączyć, bo chyba musisz w jednym z tych miast wskoczyć do pociągu.
kajman

bobby-x pisze:
neon pisze:[może się kiedyś odważę dołączyć. tymczasem nasłuchiwać będę. ostatnio na Liście w studiu trójkowym byłam na 500 wydanie:)]
Czy mogę zapytać czemu wahasz się odważyć ??? Zlot jest dla wszystkich słuchawek i odbiorników którzy na przykład:
1. słuchali listy w starych czasach a teraz już nie mają czasu
2. słuchają listy sporadycznie
3. nie prowadzą statystyk i zapisek
4. mogą słuchać listy od 3 notowań
5. mogą sluchać od czasów kredy
6. mogą mieć 16 lat
7. mogą mieć 51 lat (jak w Toruniu)
8. nie ma żadnych innych barier ani ograniczeń
Przecież nie musisz być z forumowiczami od piątku do niedzieli, możesz wpaść na samą listę, możesz przyjechać w sobotę po południu a to rozwiazanie polecam bo od około 20:00 odpalimy któryś top wszechczasów.
Ja popieram przedpiszcę i uważam, że dałoby się wykombinować nocleg dla Ciebie, jeżeli tylko byś się zdecydowała.
A co do punktów:
1. Była taka osoba na 2Zlocie.
4. Takich to nie było, ale były osoby nie aż tak z długim stażem jak
5. Nawet od Big Bangu.
7. Czy to ładnie staruszkowi wiek wytykać :?:
Awatar użytkownika
Martyr

kajman pisze:Jechałem tym pociągiem i zawsze przejeżdżałem przez Zachodnią i dojeżdżałem na Central. Dojazd do W-wy z Toruniewa jest przez Kutno, więc potem musi być Zachód.
Sprawdzone :!: Pociąg z Torunia do Wa-wy Centralnej jadący przez Kutno wjeżdża najpierw do Wa-wy Zach., potem do Centralnej...

Ale ale.... pociąg z Inowrocławia do Wa-wy Centr. najpierw wjeżdża na stację Wa-wa Wschodnia, potem Centralna..

Więc teraz chyba jest jasne, że pociąg z Torunia niekoniecznie musi jechac przez Inowrocław....a jedzie raczej przez Włocławek :wink:
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2007 12:12 am przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Martyr

kajman pisze:
Yacy pisze:I dlatego jeszcze nie wiem jak i o której pojawię sie w stolicy...
Tak sobie myślę, czy nie mógłbyś się jakoś dogadać z Szakalem albo (i) Martyrką, bo oni chyba lecą przez Malbork i Olsztyn, więc mógłbyś się do nich podłączyć, bo chyba musisz w jednym z tych miast wskoczyć do pociągu.
tylko przez Malbork

rozkład jazdy oblukany - faktycznie jest połączenie z Elbląga (11:50, pośpiech) do Malborka a z Malborka (12:19, TLK) moim (mam nadzieję że też Szakala) pociągiem do Wa-wy :P
kajman

Martyr pisze:Sprawdzone :!: Pociąg z Torunia do Wa-wy Centralnej jadący przez Kutno wjeżdża najpierw do Wa-wy Zach., potem do Centralnej...
Ale ale.... pociąg z Inowrocławia do Wa-wy Centr. najpierw wjeżdża na stację Wa-wa Wschodnia, potem Centralna..
Więc teraz chyba jest jasne, że pociąg z Torunia niekoniecznie musi jechac przez Inowrocław....a jedzie raczej przez Włocławek :wink:
Ale tak się składa, że bodajże jedyny sensowny dojazd z Inowrocławia pociągiem jest przez Toruń. Chyba można też przez Zduńską Wolę, ale nie na pewno i połączenia raczej gorsze. Na upartego można i przez Poznań. Ale i tak każda z tych opcje to Kutno po drodze, a potem...
ku3a

Podsumowanie dotychczasowych informacji:

Przyjazd:

Gary 17.10
kajman 17.10
tadzio3 16.30
grzesost 18.30
szakal35 16.10
Yacy ?
ku3a - juz na miejscu ;-)
Martyr 16.10
Artur 12.00
Kiefer ~poludnie
adr 16.30
bobby-x 19.00 w piatek i 19.00 w sobote
Marcin B. 13.00 w sobote

Oczywiscie tam gdzie sa znaki zapytania cos jest nie tak i informacje trzeba czym predzej, w miare mozliwosci, uzupelnic :-).

Sobotnie sniadanie:

Gary TAK
kajman TAK
tadzio3 TAK
grzesost NIE
szakal35 TAK
Yacy TAK
ku3a TAK
Martyr TAK
Artur TAK
Kiefer TAK
adr TAK
bobby-x NIE
Marcin B. NIE

Sobotni obiad:

Gary TAK
kajman NIE
tadzio3 NIE
grzesost NIE
szakal35 TAK
Yacy TAK
ku3a TAK
Martyr TAK
Artur TAK
Kiefer TAK
adr TAK
bobby-x NIE
Marcin B. TAK

Jesli czegos nie przeoczylem, to tak wygladaja wszystkie dotychczasowe deklaracje.
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 10:34 pm przez ku3a, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
bobby-x

Miałem na myśli wizyty poza-zlotowe, bo te dwie zlotowe macie racje były faktycznie długie kilku godzinne.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Zdaje się, że ja będę o 17.10
Chyba, że Kajman zna jakieś inne połączenie. :)

Teoretycznie mógłbym być po 13tej, ale wtedy musiałbym zaryzykować, bo w Toruniu miałbym tylko 5 minut na przesiadkę, a przy stanie torów w naszym województwie to spóźnienie jest raczej pewne.
grzes

Post autor: grzes »

Podsumowanie dotychczasowych informacji: Przyjazd:
grzesost ?
Od siebie wyjade gdzies o 10, ok. 2,5 do 3 godzin bede w warszawie.
Tak sobie myślę, czy nie mógłbyś się jakoś dogadać z Szakalem albo (i) Martyrką, bo oni chyba lecą przez Malbork i Olsztyn,
Z tego co wiem pociagi z Gdanska nigdy nie jechaly przez Olsztyn do Warszawy, chyba ze w czasach kredy :lol:
Grzesost, możesz zdradzić jakiego koloru i marki jest Twoje auto? Jakby co będziemy Cię wypatrywać...
Jest niewiele mlodszy od ciebie Martyrko :D zwie sie golfem i ma bardzo charakterystyczna rejestracje NOS cyferka+literka+2 cyferki
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

ku3a pisze:tadzio3 ?
Śniadanie TAK, obiad NIE
ku3a

ok, informacje zaktualizowane.
bobby-x pisze:Miałem na myśli wizyty poza-zlotowe, bo te dwie zlotowe macie racje były faktycznie długie kilku godzinne.
no dobra, nie bede wnikac czy 1.5 godziny to krotko czy dlugo ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

ku3a pisze:Podsumowanie dotychczasowych informacji:
Przyjazd:
Martyr ?
Jakby co potwierdzam raz jeszcze godzine 16:10. :wink:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hmm... tak sobie patrze na swój grafik i widzę, że mam w piątek wolne w pracy... co prawda sobota i niedziela pracuję, ale... no sam nie wiem... na Liście byłem raz (koło 992 notowania), czyli dość dawno. Moje obawy wynikają głównie z tego, że jakoś sceptycznie podchodzę do spotkań z ludźmi, których w życiu nie widziałem na oczy, dość nieswojo się czuję (chyba) :roll: . No ale nie wiem sam - na Listę to chyba mógłbym z wami wpaść, no nie? Bo w sumie spełniam warunki podane neonówce ;).
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Miszon pisze:Moje obawy wynikają głównie z tego, że jakoś sceptycznie podchodzę do spotkań z ludźmi, których w życiu nie widziałem na oczy, dość nieswojo się czuję (chyba) :roll: .
To jest właśnie ta specyfika forum, że możemy się spotkać, coś wiedziec o sobie, a nigdy się wczesniej nie wiedzieć.
Ja równiez jeszcze nie widziałem się z żadnym z forumowiczów, forumowiczek, ale czas to zmienić :)
Awatar użytkownika
Martyr

Miszon pisze:Moje obawy wynikają głównie z tego, że jakoś sceptycznie podchodzę do spotkań z ludźmi, których w życiu nie widziałem na oczy
A dla mnie to właśnie jest bardzo ciekawe :)
Miszon pisze:No ale nie wiem sam - na Listę to chyba mógłbym z wami wpaść, no nie? Bo w sumie spełniam warunki podane neonówce ;).
Jasne że mógłbyś :) Jak najbardziej spełniasz :P
Zablokowany