1336 (07.09.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

kajman pisze:
Campari pisze:
bynajmniej prz-rulez i mi nie chodzilo o ta piosenke AS, bardziej o doskonaly hit wokalistki M.I.A. "Jimmy" ;)
Wiem o tym, ale Jimmy posłuchałem raz i nie chcę nigdy więcej, a utwór A7F jest znakomity.[/quote]
heh to ciekawe, bo nie spotkalem sie jeszcze podczas rozmów z ludzmi, którzy znaja sie muzyce zlej opinii o "Jimmy" i w ogole o nowym albumie M.I.A.
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Campari pisze:(21) Linkin Park A.D. 2007 to dno maksymalne, kompletny brak pomyslow, ale nie ma co sie dziwic skoro na nu-metal i temu podobne twory nie ma juz zapotrzebowania
A co to jest ten nu-metal i co on ma wspolnego z LPark? Bo ja nie slysze ani nutki, raczej pogranicze rock-pop, no ale w moim wieku moge byc juz nieco przygluchy.
GregF

Post autor: GregF »

20 (+9). Im bliżej jesieni, tym coraz lepiej słucha się tej "Bossanovy z Augustowa", i jak widać, nie jestem osamotniony w tych odczuciach, chociaż długo wydawało się, że będzie to jedynie ozdoba Poczekalni :).
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

drwycior pisze: Kto to jest przepraszam janek Janowicz? Czy to nie przypadkiem jakies US Open mlodzikow do lat 15? ;)
Prosze wybaczyc.
Nie Janek tylko Jurek :wink:
To jest juniorski US Open, i napewno startują tram starsi zawodnicy niż 15 lat, np Ula Radwańska, która właśnie awansowała do półfinału
:D

A na liście Bossanova, którą w znawcy wyrzuciłem z 30 :roll:
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Campari pisze:
zbyszu pisze:
Campari pisze:panie Piotrze Baron, jezeli pan to czyta to prosze prosze i jeszcze raz prosze, niech zostanie dodane do zestawu do glosowania "When Under Ether" PJ Harvey, przepiekny singiel! :D
A moze zróbmy tak. Przez tydzien bedziemy wychwytywali i zbierali jakies nowe single, których nie ma jeszcze w zestawie do głosowania (i oczywiście zgodne profilem muzycznym Trójki) i np. w czwartek wysyłamy e-maila do Balonika z naszymi propozycjami

Co Forumowicze na to ???
bardzo dobry pomysl Zbyszu :)
Ja jestem za. Muszę przyznać, że też o czymś podobnym myślałem :wink:
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Kiefer pisze:
Campari pisze:(21) Linkin Park A.D. 2007 to dno maksymalne, kompletny brak pomyslow, ale nie ma co sie dziwic skoro na nu-metal i temu podobne twory nie ma juz zapotrzebowania
A co to jest ten nu-metal i co on ma wspolnego z LPark? Bo ja nie slysze ani nutki, raczej pogranicze rock-pop, no ale w moim wieku moge byc juz nieco przygluchy.
oni grali ten rodzaj muzyki, teraz faktycznie graja jakis popowy badziew
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Gravitation pisze:Też popieram... Żółte słonie Kasi S hop do zestawienia :)
Tylko obowiązują pewne zasady:

1) Musi to być singiel ( w przypadku utworu z zagramanicy) i koniecznie aktualny (a nie jakiś tam sprzed iluś tam)

2) Chyba, ze ew. jakiś charakterystyczny kawałek, jak np. Melua/Cassidy

3) W przypadku polszczyzny - cóż - powinien to być utwór wybrany przez wytwórnie/artystę - do promocji w radiu

Co wy na to ???
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Campari pisze:
zbyszu pisze:A moze zróbmy tak. Przez tydzien bedziemy wychwytywali i zbierali jakies nowe single, których nie ma jeszcze w zestawie do głosowania (i oczywiście zgodne profilem muzycznym Trójki) i np. w czwartek wysyłamy e-maila do Balonika z naszymi propozycjami

Co Forumowicze na to ???
Wrzucenie do zestawu to jedno, a granie ich potem w Trójce to drugie.
Awatar użytkownika
luk14

Post autor: luk14 »

dlaczego Richie jest na 30???? :shock:
kajman

Post autor: kajman »

Campari pisze:
kajman pisze:
Campari pisze:
bynajmniej prz-rulez i mi nie chodzilo o ta piosenke AS, bardziej o doskonaly hit wokalistki M.I.A. "Jimmy" ;)
Wiem o tym, ale Jimmy posłuchałem raz i nie chcę nigdy więcej, a utwór A7F jest znakomity.
heh to ciekawe, bo nie spotkalem sie jeszcze podczas rozmów z ludzmi, którzy znaja sie muzyce zlej opinii o "Jimmy" i w ogole o nowym albumie M.I.A.[/quote]No cóż, to trafiłaś na pierwszą. A na tej liście na miano koszmaru zasługują moim zdaniem tylko Travis, Manu Chao i Kate Nash. Ale i tak nic nie pobije Miki, którym zaczął notowanie Baron.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

(19) Sinead zachcialo sie uduchowionych piesni, wyszlo jak wyszlo :/
mrsap
Kontakt:

Byś się zdziwił :wink:
TheBlowersDaughter

Post autor: TheBlowersDaughter »

Sinead brzmi mi zdecydowanie lepiej niż "bossanowa...", ale to nie to samo co oryginał... chociaż też niezłe
mrsap
Kontakt:

Campari pisze:(19) Sinead zachcialo sie uduchowionych piesni, wyszlo jak wyszlo :/
Wyszło bardzo dobrze. Dziwiłem się, że to tak słabo sobie radziło wcześniej.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

stavanger pisze:
Campari pisze:
zbyszu pisze:A moze zróbmy tak. Przez tydzien bedziemy wychwytywali i zbierali jakies nowe single, których nie ma jeszcze w zestawie do głosowania (i oczywiście zgodne profilem muzycznym Trójki) i np. w czwartek wysyłamy e-maila do Balonika z naszymi propozycjami

Co Forumowicze na to ???
Wrzucenie do zestawu to jedno, a granie ich potem w Trójce to drugie.
Ale przynajmniej jest możliwośc zagłosowania...

Nie zagłosował byś np. na nowa Bjork "Innocence" albo świezy energetyczny Hard-Fi ???

Myśle ze warto

Do nasłuchania

PS. Tak Jerzy - nie Jan ;-)
GregF

19 (+9). Podobny przypadek jak u "Bossanovy" - dla Sinead najtrudniejsze było wejście do trzydziestki, ale gdy po kilku miesiącach w końcu się udało, poszła jak burza :D .
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Campari pisze:
Kiefer pisze:
oni grali ten rodzaj muzyki, teraz faktycznie graja jakis popowy badziew
Pop=badziew?
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

zbyszu pisze:

1) Musi to być singiel ( w przypadku utworu z zagramanicy) i koniecznie aktualny (a nie jakiś tam sprzed iluś tam)
3) W przypadku polszczyzny - cóż - powinien to być utwór wybrany przez wytwórnie/artystę - do promocji w radiu
Co wy na to ???
Skandal! Zeby sluchacze musieli wybierac single do Trojki zamiast red.muzycznej!!!
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

mrsap pisze:
nawet jezeli lubisz takie granie, to przyznasz, ze to juz nie jest tak popularne jak kiedys
GregF

Campari pisze:(19) Sinead zachcialo sie uduchowionych piesni, wyszlo jak wyszlo :/
Wolę ją już taką uduchowioną, niż flirtującą z reggae :).
kajman

Post autor: kajman »

zbyszu pisze:1) Musi to być singiel ( w przypadku utworu z zagramanicy) i koniecznie aktualny (a nie jakiś tam sprzed iluś tam)
a skąd ja będę wiedział, co jest singlem a co nie i co w Polsce wybierają do promowania w radio.
Bo ja bym chciał Nie zabijaj Kasi i To co nienazwane Ani Mani.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

drwycior pisze:
zbyszu pisze:
Co wy na to ???
Skandal! Zeby sluchacze musieli wybierac single do Trojki zamiast red.muzycznej!!!
Patrząc z tej perspektywy...rzeczywiście skandal!!!

Za nowe w muzyce w Trójce odpowiedzialny jest...Grzegorz Hoffman. Mylę się? To prosze o poprawke

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Kiefer pisze:Pop=badziew?
???
mrsap
Kontakt:

Campari pisze:
mrsap pisze:
nawet jezeli lubisz takie granie, to przyznasz, ze to juz nie jest tak popularne jak kiedys
Może rzeczywiście kiedyś było bardziej popularne, ale teraz nawet w Polsce jest jeszcze sporo fanów Korn, System Of A Down...
A fanów starego Linkin Park też nie brakuje...
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

Wchodzę na chwilkę bo toczy się tu dyskusja na temat jednago z moich ulubionych kawałków ostatnich miesięcy (M.I.A.) - kto by pomyślał :) Niestety stanę dziś w opozycji do Kajmana, bo Kate Nash całkiem przyjemniej buja, no i ten akcent... Szkoda, że w Znawcy pukam od dołu
ODPOWIEDZ