Poprawka w utworze Sophie B. Hawkins

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

herMMan

Poprawka w utworze Sophie B. Hawkins

Post autor: herMMan »

[Admin: wydzielono z tematu poprawki różne -- lepiej się tego nie udało podzielić, może w przyszłej wersji phpBB będzie możliwość lepszego uporządkowania postów. Na razie o porządek musimy zadbać sami, tzn. kolejne poprawki zgłaszać zakładając osobny temat w dziale]

Baaardzo przepraszam, że tak nagle wchodzę w tą zaciętą dyskusję. Chciałbym jednak wskazać jedną małą poprawkę. Znalazłem w archiwum zapis: As I Lie Me Down - Sophie B. Hawkins. Na płytce, która leży przede mną oraz tutaj widnieje zapis: As I Lay Me Down - Sophie B. Hawkins.
Nie twierdzę, że racja jest po mojej stronie ale stanowisko w tej sprawie byłoby wskazane :)
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

bobby-x pisze:Jeszcze jedną bzdurą będzie możliwość oglądania różnych wersji bazy przez osobę A, B, C ....X, Y, Z.
Ja sie powyzywam na Twoim tworze PTTK Otwock, o ile go kiedykolwiek skonczysz. A moze jest juz skonczony bo jakos nagle znalazles juz duzo czasu aby przebywac na niniejszym forum. A byles taki zapracowany.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

bobby-x pisze:Jeszcze jedną bzdurą będzie możliwość oglądania różnych wersji bazy przez osobę A, B, C ....X, Y, Z.
Chyba jednak nie wiesz o czym rozmawiamy...
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

HERMMAN pisze:Baaardzo przepraszam, że tak nagle wchodzę w tą zaciętą dyskusję. Chciałbym jednak wskazać jedną małą poprawkę. Znalazłem w archiwum zapis: As I Lie Me Down - Sophie B. Hawkins. Na płytce, która leży przede mną oraz tutaj widnieje zapis: As I Lay Me Down - Sophie B. Hawkins.
Nie twierdzę, że racja jest po mojej stronie ale stanowisko w tej sprawie byłoby wskazane :)
Racja lezy po Twojej stronie
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

bobby-x pisze:
Piotr pisze:To, ze nie potrafia oficjalnie wpisac L-Dópa to tez jest powod zeby stosowac jakis tam wymyslony zapis L-Dojpa? Bo to Trojkowy?, Bo Markowy?
To zapisz obydwa, jeden z nich w nawiasie - niech będzie Trójkowy w [].

A czy jak kapela będzie się nazywała el-huj to też myślisz, że Trójka tak to zapisze?
Ja sie zapytalem czy to jest powod. Badz laskaw odpowiadac na pytania, a nie krecic jak politycy.
ku3a

Post autor: ku3a »

o ile rozumiem, ze mozna miec rozne zdania (i cale szczescie! dzieki temu sie rozwijamy), o tyle nie rozumiem tego, ze zupelnie nie potraficie dojsc do porozumienia. Nie bede w to wnikac.

chcialbym jednak zauwazyc, ze w ostatnich czasach wpisywanie tytulow do bazy wyglada tak, ze zajmuje sie tym kilka osob, nie ma jednego czlowieka ktory centralnie tym zarządza. Wrzuca sie piosenki, zeby bylo wiadomo o ktora chodzi. Vallo czy Valo - a w...szystko jedno. Adescelent? A kogo to obchodzi. No niestety, nikt do tego nie przyklada wagi. Pisze, ze "w ostatnich czasach", bo nie wiem jak to bylo kiedys. Na pewno zupelnie inaczej wszystko wygladalo przed era internetu, zreszta chyba i tak wszystko rozbija sie o te stare tytuly, bo ostatnio nie pamietam, zeby piosenka pojawila sie pod zmienionym tytulem. Ostatnio jak cos jest zmienione, to to jest blad.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

HERMMAN pisze:Nie twierdzę, że racja jest po mojej stronie ale stanowisko w tej sprawie byłoby wskazane :)
Racja pewnie jest po Twojej stronie, przypominam sobie, że jest LAY a nie LIE. Praca nad książką zajęła około 2,5 miesiaca, trzeba było sprawdzić około 30 000 pozycji i linijek, wysłać do redakcji, redakcja wprowadziła to w program i znowu trzeba było sprawdzić wszystko od początku bo Panie które nad tym pracowały niewiele wiedziały o liście i na przykład w podsumowaniu 666 wpisały w nagłówku "podsumowanie roku" lub w wielu miejscach dawały kolor czerwony lub był jego brak przy nowościach. Został błąd koloru przy Turnale w utworze "nie wiem o trawie?" jak dobrze pamiętam tytuł, zerknij spory spadek w 13 czy 14 tygodniu w zestawie. Błędy są na pewno ale staraliśmy się je zminimalizować w 6 osób. Następnym razem jeśli taki będzie naprawdę się mocno zastanowię nad taką propozycją, bo to była mordercza robota, codziennie od 8 do 22. Dwa miesiace wyjęte z życiorysu. Poprzednia I cz. książki była pisana 2,5 roku tak przytaczam dla porównania. A znaczki, kreseczki, umlałty nad literami przy wykonawcach (o które czepnął się Piotr) uznaliśmy za błędy wynikające z braku takich znaków na maszynie do pisania więc byliśmy znowu bardzo niekonsekwentni bo zostawiliśmy plusy w duetach zamiast napisać &, with, ft, featuring.
Awatar użytkownika
bobby-x

Piotr pisze:A dlaczego Ty, wspolredagujac ksiazke nie wpisywales tego typu uzupenien przy utworach, ktore nagle zmienily swoje brzmienie z nasluchowego na oficjalny?
Zastanów sie chwilę, pomyśl, pomimo sporów bazowych uważam Ciebie za inteligentnego gościa więc powinieneś na to wpaść.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

bobby-x pisze:Błędy są na pewno ale staraliśmy się je zminimalizować w 6 osób.
A nas do minimalizacji na www.lp3.pl jest jeszcze mniej...
ku3a

JaceK pisze:Tu odpowiedź dla Ku3a
dla kogo? czego? - Ku3y
JaceK pisze:nie jest moim podstawowym źródłem utrzymania prowadzenie Archiwum, i dogadzanie wszystkim zachciankom (np. sample utworów w postaci mp3jek).
alez ja wcale nie twierdze ze tak jest i nie żądam, zeby tak bylo. Zeby chociaz wszystkie wnioski byly jasne i wszystkie dyskusje produktywne, to by bylo wiele razy latwiej. Niestety tak latwo nie jest, wiec tym bardziej doceniam prace!
JaceK pisze:Jeśli nie zauważasz zmian jakie nastąpiły w ostatnim roku, trudno...
to do mnie? Oczywiscie, ze dostrzegam i bardzo mnie one ciesza! A chyba kazdy wie jak trudno znalezc czas poza praca i codziennymi obowiazkami, na to by jeszcze pracowac charytatywnie.
Awatar użytkownika
bobby-x

Piotr pisze:Ja sie powyzywam na Twoim tworze PTTK Otwock, o ile go kiedykolwiek skonczysz. A moze jest juz skonczony bo jakos nagle znalazles juz duzo czasu aby przebywac na niniejszym forum. A byles taki zapracowany.
Będziesz mógł się powyżywać , tylko moze być problem bo chyba nie będzie tam forum.
Może być problem ze skończeniem bo jest nas dwóch i pewnie do końca roku 2007 się nie wyrobimy.

Dużo czasu na forum, a co zazdrościsz Bobbiego i Emmy-em a no wiesz, wiecej czasu bo prezes PTTK-u ma spalony komputer i czekam aż go zreperuje. Widzisz Ty na tyle jesteś chamski w wypowiedziach, że każesz mi stąd wypier....... a moze ewentualnie chcesz mi zwrócić uwagę, że zamiast pisać posty to powinienem pracować nad materiałami - skanami dla Jacka ???
Awatar użytkownika
bobby-x

Piotr pisze:Ja sie zapytalem czy to jest powod. Badz laskaw odpowiadac na pytania, a nie krecic jak politycy.
Nadal Ciebie uważam za inteligentnego gościa więc pomyśl czy wystarczającym powodem takiej zmiany zapisu wykonawcy nie jest brzydkie słowo "w wymowie". Czy dupa (tylna część ciała, tak mnie się w tym przypadku kojarzy) jest na tyle kulturalna, że powinna się pojawiać w takim radio. Telefoniczna zapowiedź Kuby co do wykonawcy w "2 000 000 głosów" nie podobała mi się.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

ku3a pisze:dla kogo? czego? - Ku3y
OK! postaram się nie przekręcowywać nicka.
JaceK pisze:Jeśli nie zauważasz zmian jakie nastąpiły w ostatnim roku, trudno...
nie! to nie było pod Twoim adresem, bo nie Tobie odpisywałem... zostałeś wspomniany mimochodem, bo zadałeś wcześniej pytanie — miło że doceniasz zmiany jakie zostały wykonane, tudzież liczę na Twoją pomoc.

Ot, zrobiła się dyskusja, która całkiem odbiegła od tematu przewodniego. Nie sposób wszystkiego komentować, ale chyba najwyższa pora wprowadzić zasadę zamykania starych postów — jak jest problem, to otwieramy nowy temat, i tam się produkujemy. I łatwiej szukać, i porządek, i ład... i może to by było na tyle?

PS. niektórym jak widać już nerwy puszczają...
ku3a

bobby-x pisze:Czy dupa (tylna część ciała, tak mnie się w tym przypadku kojarzy) jest na tyle kulturalna, że powinna się pojawiać w takim radio. Telefoniczna zapowiedź Kuby co do wykonawcy w "2 000 000 głosów" nie podobała mi się.
widze, ze to wzbudzilo pewne kontrowersje, a slowo daje, ze zapowiadajac piosenke nawet przez chwile nie przeszlo mi przez glowe, ze moze to wzbudzic emocje. Tak powiedzialem, bo taka jest nazwa zespolu i tak ja wypowiadam. Bez podtekstow. Zmienianie tego jest dla mnie tak samo sztuczne jak wymyslanie jak by tu wymowic nazwisko pewnego bramkarza holenderskiego, zeby nie zostac zbluzganym przez niektorych.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Po pierwsze - całkowicie zgadzam się z ku3ą. Nazwa jaka jest, taka jest.
Po drugie - ku3a, dzięki za wspomnienie o tym Holendrze :lol:, od razu humor mi się poprawił
Po trzecie - wydaje mi się, że w ogóle przydałoby się niektórym forumowiczom więcej luzu. Dorosłe chłopy, a zachowują się jak małe dzieci. :wink: (bez obrazy)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Popieram...
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

bobby-x pisze:Widzisz Ty na tyle jesteś chamski w wypowiedziach, że każesz mi stąd wypier.......
Bardzo prosze, abys nie przypisywal ,mi slow, ktorych nie napisalem. Czy ja cosik takowego napisalem, zebys stad zniknal? Wrecz przeciwnie. Bez Ciebie byloby tu buro i ponuro. A tak jest sie z kim posprzeczac moze nie zawsze na temat, ale jest. Niestety generalnie jest jeden problem. Nie chcesz sie z innymi podzielic materialami i uczestniczyc w rozwoju archiwum. Specjalnie napisalem z innymi, bo tu nie chodzi o to, ze Ty je przekazesz Jackowi i on je schowa bardzo gleboko ale je udostepni ogolowi i dla dobra ogolu. Pomysl o tym w tym kierunku. Wtedy nie trzeba bedzie dopisywac, ze na liscie utwor badz wykonawca widnial pod inna nazwa. Bedzie wszystko oficjalnie, tak jak sie to ZAiKSowi przekazuje i bedzie rownoczesnie po Trojkowemu.
No ale decyzja nalezy do Ciebie, albo sie na nas obrazisz jeszcze mocniej albo majac jak to piszesz wiecej wolnego czasu zdecydujesz sie przygotowac materialy dla Jacka.
Awatar użytkownika
bobby-x

ku3a pisze:bo ostatnio nie pamietam, zeby piosenka pojawila sie pod zmienionym tytulem.
w LP3 - nie wiem skad to się wzięło ale tak było
HELLO, I LOVE YOU (ADAM FREELAND REMIX) ^ THE DOORS vs ADAM FREELAND

na singlu

HELLO, I LOVE YOU (ADAM FREELAND MIX) ^ THE DOORS
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

No to z dokładnością do tego MIX/REMIX na www.lp3.pl jest dobrze -- choć można znaleźć też inne zapisy. Z nawiasami jest zapewne zapisem katalogowym. Okładka płyty do obejrzenia na amazon-ie. REMIX poprawiony...
Awatar użytkownika
bobby-x

Piotr pisze:
bobby-x pisze:Widzisz Ty na tyle jesteś chamski w wypowiedziach, że każesz mi stąd wypier.......
Bardzo prosze, abys nie przypisywal ,mi slow, ktorych nie napisalem. Czy ja cosik takowego napisalem, zebys stad zniknal?
W poście o poprawkach różnych i Sophie B. Hawkins forumowicze djjack, jotem3 i mikrobi opisali ten przypadek i zaproponowali aby zapisać utwór jako Majka Magda i Patrycja, ja to potwierdziłem. Oczywiście dostało mi się od Rzecznika.

Jesteś Piotrze bardzo dobrym rzecznikiem, nie napisałeś wprost żebym stąd zniknął tylko okrężnie. Zdania typu "Ja sie powyzywam na Twoim tworze PTTK Otwock, o ile go kiedykolwiek skonczysz. A moze jest juz skonczony bo jakos nagle znalazles juz duzo czasu aby przebywac na niniejszym forum. A byles taki zapracowany." odbieram jako następną niechęć w stosunku do mojej osoby.

Na marginesie zarys nowej stronki pttk-u sprawdzali: z 15 letnim doświadczeniem turysta - piechur oraz przewodnik kwalifikowany z niemniejszym stazem. Opinia była pozytywna.

Wywody na temat mojego prywatnego czasu lub jego braku były znowu nie na miejscu. Ja nigdzie i nikomu nie zarzuciłem, że za mało czasu poświęca dla rodziny, domu, pttk-u, swoich prywatnych, zawodowych zainteresowań. Moim zdaniem ani ja, ani nikt inny na tematy kto co robi z forumowiczów w danym czasie nie powinny się tutaj pojawić.

Takie zachowanie Pana Rzecznika raczej nie powoduje zyskiwania i zjednywania starych słuchaczy, wręcz przeciwnie, powoduje ich odwracanie się od Was. Teraz już wiem dlaczego stary nasłuchowcy, kronikarze, statystycy lp3-jki jak: Marcin, Zbyszek, Leszek, Robert, Wojtek nie zabierają tutaj głosu. Po co mają być obrażani przez Rzecznika.

Wiem, wiem Jacku zaraz napiszesz, że nie masz wpływu na to co pisze Rzecznik ale proponuję żebyś spotkał się z Nim na pifko lub wódeczkę (Kraków od Katowic niedaleko) i ustalił sobie formę zjednywania słuchaczy.

Jeżeli w bazie (wyszukiwarce) ma być oficjalnie a w skanach (których nie da się przefiltrować) ma być po Trójkowemu to znowu jest to chybiony pomysł.

Najpierw Piotr na mnie pluje a teraz pisze, żebym przygotował dla Jacka materiały. Ale Bobby TY się nie obrażaj, ja ci jeszcze dokopię przy najbliższej okazji a Ty bierz się za skany dla Jacka. No pięknie, już włączam skaner i biorę się do roboty. :lol:
Awatar użytkownika
bobby-x

Skaner włączony i biorę się do roboty, zapomniałem tylko napisać, że przygotowuję materiały dla Starostwa o krzyżach i kapliczkach powiatu otwockiego. Członek zarządu w starostwie jak zobaczył przepiękny albumik o krzyżach i kapliczkach powiatu biłgorajskiego, który przywiozłem z wakacji stwierdził, że też takowy powinniśmy mieć, więc znowu ze trzy miesiące będę zajęty. :lol:
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

bobby-x pisze:Jesteś Piotrze bardzo dobrym rzecznikiem, nie napisałeś wprost żebym stąd zniknął tylko okrężnie. Zdania typu "Ja sie powyzywam na Twoim tworze PTTK Otwock, o ile go kiedykolwiek skonczysz. A moze jest juz skonczony bo jakos nagle znalazles juz duzo czasu aby przebywac na niniejszym forum. A byles taki zapracowany." odbieram jako następną niechęć w stosunku do mojej osoby.
No to niestety zle to odebrales.
bobby-x pisze:Na marginesie zarys nowej stronki pttk-u sprawdzali: z 15 letnim doświadczeniem turysta - piechur oraz przewodnik kwalifikowany z niemniejszym stazem. Opinia była pozytywna.
Akurat to mnie bedzie najmniej interesowalo.
bobby-x pisze:Takie zachowanie Pana Rzecznika raczej nie powoduje zyskiwania i zjednywania starych słuchaczy, wręcz przeciwnie, powoduje ich odwracanie się od Was. Teraz już wiem dlaczego stary nasłuchowcy, kronikarze, statystycy lp3-jki jak: Marcin, Zbyszek, Leszek, Robert, Wojtek nie zabierają tutaj głosu. Po co mają być obrażani przez Rzecznika.
Nie bede tu przytaczal Twoich slow, ktore pojawily sie podczas komentowania jednego z notowan, po ktorych ja powinienem sie czuc obrazony. Jednak jakos nie przyszlo mi to do glowy. No ale widze, ze Ty jestes bardzo delikatny w tej materii.
bobby-x pisze:Najpierw Piotr na mnie pluje a teraz pisze, żebym przygotował dla Jacka materiały. Ale Bobby TY się nie obrażaj, ja ci jeszcze dokopię przy najbliższej okazji a Ty bierz się za skany dla Jacka. No pięknie, już włączam skaner i biorę się do roboty. :lol:
Cyniczny jestes. No coz, nie chcesz? Nie musisz! Nikt tu sie Ciebie prosil nie bedzie. Twoja decyzja. Masz do niej pelne prawo.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

bobby-x pisze:Jeżeli w bazie (wyszukiwarce) ma być oficjalnie a w skanach (których nie da się przefiltrować) ma być po Trójkowemu to znowu jest to chybiony pomysł
Moze chybiony, moze nie. Nie wiesz jak to mialoby wygladac. Dlaczego Ty jestes zaraz taki na nie, od razu wszystko krytukujesz i do tego jeszcze jestes obrazalski jesli ktos nie daj Boze troche mocniej Cie przycisnie?
bobby-x pisze:Wywody na temat mojego prywatnego czasu lub jego braku były znowu nie na miejscu. Ja nigdzie i nikomu nie zarzuciłem, że za mało czasu poświęca dla rodziny, domu, pttk-u, swoich prywatnych, zawodowych zainteresowań. Moim zdaniem ani ja, ani nikt inny na tematy kto co robi z forumowiczów w danym czasie nie powinny się tutaj pojawić.
Widzisz Robercie, swego czasu jak ktos napisal, ze nie moze byc na I zlocie bo mu czas nie pozwala, bo ma inne zajecia etc to skomentowales to tak:
bobby-x pisze:Ale widzę że nic z tego nie wyjdzie bo Ktoś pracuje a Ktoś ma sprawy rodzinne a Kogoś żona nie puści a Kogoś boli paluszek. Dziecinada.
Niestety zarzuciles.
Awatar użytkownika
bobby-x

Piotr pisze:Widzisz Robercie, swego czasu jak ktos napisal, ze nie moze byc na I zlocie bo mu czas nie pozwala, bo ma inne zajecia etc to skomentowales to tak:
bobby-x pisze:Ale widzę że nic z tego nie wyjdzie bo Ktoś pracuje a Ktoś ma sprawy rodzinne a Kogoś żona nie puści a Kogoś boli paluszek. Dziecinada.
Niestety zarzuciles.
Zarzuciłem kolego kochany bo byłem organizatorem pierwszego zlotu (ponoć z Ku3ą :lol:) więc trzeba było ustalić czy mam poświęcać na to czas, wydzwaniać za moje prywatne pieniądze po ośrodkach wypoczynkowych, jechać tam zobaczyć jak to wygląda czy można rozstawić sprzęt, zdobyć przedłużacze do wieży, popytać jak z posilkami, co zrobić w przypadku deszczu, czy jest jakaś salka do posiedzenia więc napisałem to co zacytowałeś wyżej bo takie tłumaczenia zniechęcały mnie do zajęcia się zlotem. Poświęciłem na to wiele czasu, energii, pieniędzy ect. a Twoja pierwsza odpowiedź mnie nie satysfakcjonowała więc dlatego zarzuciłem. Następnym razem napisałeś o co chodzi i to był mocny powód żeby sie niepojawić w wawie. Te 4 osoby co były na pierwszym zlocie oceniły czy warto było a w przypadku drugiego zlotu było podobnie. Właściwie to było bardziej skomplikowanie bo Śródborów nie wypalił i trzeba było wszystko szukać od nowa. I znowu trzeba było...

wydzwaniać za moje prywatne pieniądze po ośrodkach wypoczynkowych, jechać tam zobaczyć jak to wygląda czy można rozstawić sprzęt, zdobyć przedłużacze do wieży, popytać jak z posilkami, co zrobić w przypadku deszczu, czy jest jakaś salka do posiedzenia....

I tym razem 13 osób co było, ocenilo przede wszystkim moje wysiłki (i Ku3y :lol: ) ale oczywiście Ty musisz takie "zarzucenie" zinterpretować w swój sposób.

Na szczęście trzecim zlotem się nie zajmę więc nikomu niczego już nie zarzucę.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

bobby-x pisze:...ale oczywiście Ty musisz takie "zarzucenie" zinterpretować w swój sposób.
Nie interpretuje Robercie, przytaczam jedynie fakty.
ODPOWIEDZ