Czemu? Wojenka to ich najlepszy utwór ever i tylewzorowezero pisze:Dwa piosenki Lao Che - stali bywalcy Polskiego Topu, spadają na rzecz debiutującej na 95% Wojenki?
Właśnie powinny awansować a nie spadać, a tutaj takie coś. Nie wiem, co o tym napisać, niby to złe nie jest, bo wszystkie 3 utwory lubię. Ale to jest "dziewczynka-przeginka"
9. Polski Top Wszech Czasów (3 maja 2016)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Re: 9. Polski Top Wszech Czasów (3 maja 2016)
To mam inny przykład: "Autystyczny". Do tego dowód na to, że współcześnie może powstać piosenka na miarę topu.kajman pisze:Tak średnio mi się optymistyczny wydaje
Wszystko dziś spada. Nawet "Zegarmistrz...".
Specjalnie nie żałuję, bo akurat tego utworu nawet on nie zdołał uratować. Ja głosowałem na genialne dzień dobry mr Blues i na Wołanie o słońce nad światem Dżambli (moje miejsca 1 i 2).dannar pisze:Ale skoro nie, to najpewniej wypadł Zaucha.
Czy najlepszy, to trudno jest dziasiaj stwierdzić, bo w końcu dalej grają, komponująEVENo pisze:Czemu? Wojenka to ich najlepszy utwór ever i tylewzorowezero pisze:Dwa piosenki Lao Che - stali bywalcy Polskiego Topu, spadają na rzecz debiutującej na 95% Wojenki?
Właśnie powinny awansować a nie spadać, a tutaj takie coś. Nie wiem, co o tym napisać, niby to złe nie jest, bo wszystkie 3 utwory lubię. Ale to jest "dziewczynka-przeginka"
Zegarmistrz spadł do 3 dziesiątki, ale podtrzymuje, a nawet poprawia nieco tę godznę
- Zibion
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
...a kiedyś w Top 10 byłjerzyko70 pisze:Wszystko dziś spada. Nawet "Zegarmistrz...".
-
wzorowezero
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
Fakty temu nie przeczą, to prawdaEVENo pisze:Czemu? Wojenka to ich najlepszy utwór ever i tylewzorowezero pisze:Dwa piosenki Lao Che - stali bywalcy Polskiego Topu, spadają na rzecz debiutującej na 95% Wojenki?
Pomijając pierwszy Top (który jest debiutem samym w sobie), to zaraz się okaże, że Wojenka to będzie najlepszy debiut w historii PTWC. Z którego jednak się ucieszę
- Zibion
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Głosowanie na Top powinno trwać cały rok...pewnie byłoby ciekawiej
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Słoik, punkt dla Ciebie.słoik pisze:To mam inny przykład: "Autystyczny". Do tego dowód na to, że współcześnie może powstać piosenka na miarę topu.
To w końcu co z nowością? Będzie czy nie będzie?
-
LokiWawa
- Listy Przebojów Trójki słucham od: notowania 1016.
24. MARTYNA JAKUBOWICZ - "W domach z betonu nie ma wolnej miłości".

- dannar
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012
Piękne przejście do kolejnego świetnego utworu. 
Zauchy też bym zbytno nie żałował. Martyny jednak bardziej, bo gdy to tworzyła, śpiewała była bardzo fajną kobiktą, dzisiaj też jest (raczej babeczką), ale to już nie tokajman pisze:Specjalnie nie żałuję, bo akurat tego utworu nawet on nie zdołał uratować.dannar pisze:Ale skoro nie, to najpewniej wypadł Zaucha.
Ooo i jest Martynka jednak
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2016 5:31 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
-
wzorowezero
Nie wiem, czy to by zdało egzamin. Ponoć to głosujących na ostatnią chwilę jest tak dużo, że oni kształtują ostateczny wygląd Topów. A po drugie to nie wiadomo, czy po drodze coś lepszego od 33, 50 czy 100 wybranych utworów nie wkradnie się po głosowaniu coś, co ich zdaniem będzie o wiele lepsze, ale już nie można głosować.Zibion pisze:Głosowanie na Top powinno trwać cały rok...pewnie byłoby ciekawiej
Jest i Martyna, nieco za wysoko, ale utwór okej
wg wszelakich obliczeń będzieadameria pisze: To w końcu co z nowością? Będzie czy nie będzie?
Jeden z najgorszych. Na poziomie HPW (gdybym brał pod uwagę text byłoby wyżej, bo nie wkurza). A mieli kilka świetnych rzeczy z Historią i Wiatrem na czele.EVENo pisze:Czemu? Wojenka to ich najlepszy utwór ever i tyle
Zarówno Zegarmistrz jak i domy u mnie na miejscach 83-143 przy czym w przypadku Woźniaka to zaskoczenie dla mnie samego, że tak nisko.
-
wzorowezero
Mimo wielkiego debiutu, który przed nami i który mnie w jakiś sposób ucieszy, to jednak z żalem przesłuchuję kolejnych stałych bywalców Topu 
Przyznam się, że tam muzycznie jest tak źle, że text do mnie w ogóle nie dotarł.słoik pisze:To mam inny przykład: "Autystyczny". Do tego dowód na to, że współcześnie może powstać piosenka na miarę topu.kajman pisze:Tak średnio mi się optymistyczny wydaje
hehe, jak to z nowością bywakrzychu78 pisze:wg wszelakich obliczeń będzieadameria pisze: To w końcu co z nowością? Będzie czy nie będzie?
-
LokiWawa
- Listy Przebojów Trójki słucham od: notowania 1016.
23. BREAKOUT - "Modlitwa".
"Modlitwa" dziś wysoko. I dobrze.
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Cóż, nie chcę nikogo straszyć, ale o tej Wojence nadal ani widu, ani słychu. Ja jednak wciąż biorę pod uwagę dwa skrajnie różne scenariusze.
Ejże, ale żeby Modlitwa się obsunęła?

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Muzycznie jest rewelacyjnie. Tekstowo też. A Ty podobno na teksty nie zwracasz uwagi, więc nie dziwota, że do Ciebie nie docierają.kajman pisze:Przyznam się, że tam muzycznie jest tak źle, że text do mnie w ogóle nie dotarł.
-
wzorowezero
Oj, Wojenka musiałaby zadebiutować na 15. miejscu, żeby przebić Spadam Comy, która zadebiutowała w drugim Topie na 16. miejscu. Więc jeszcze sobie poczekamy
Sprawdzałem
Szkoda Breakoutów, powinni być wyżej
Sprawdzałem
Szkoda Breakoutów, powinni być wyżej
jakie ? jeśli można spytaćEVENo pisze:Cóż, nie chcę nikogo straszyć, ale o tej Wojence nadal ani widu, ani słychu. Ja jednak wciąż biorę pod uwagę dwa skrajnie różne scenariusze.