Co się (nomen omen) dziwisz? Przeciętny ksiądz wypija więcej wina mszalnego niż jego wierni. Nie mów, że nie wiedziałeś o tym! Myślałem, że Ty wszystko wiesz...FOXD pisze:Od kiedy to księżulo (jakikolwiek) jest "fachowcem" o wina mszalnego?LLucky pisze:Balonik właśnie zapowiedział, że odezwał się do niego fachowiec w sprawie wina mszalnego. A już miałem o to spytać na forum, skoro też się tu zalogował. Dobry wieczór, fachowcu!![]()
![]()
Notowanie 1777 - 19.02.2016 - Piotr Baron
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Notowanie 1777 - 19.02.2016 - Piotr Baron
Nie chcę sie spierać, i nie będę, bo nie jest to aż tak isotne, ale jakby tak pogrzebać (w archiwum) to można by się natknąć na komentarz kajmana w podobnym tonie również w odnieseniu do postrzegania muzyki przez niegolady pisze:Nie chcę być adwokatem kajmana, bo on go nie potrzebuje, ale przecież z tego co wiem, muzyka interesuje go jak najbardziej.FOXD pisze:Twoja opinia akurat jest bez znaczenia, bo przecież Ciebie nie interesuje ani tekst, ani muzyka![]()
-
lady
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Kolejna piątka uszłaby, gdyby nie Durany ...
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Dwie nowości w "30"?
W niektórych piosenkach nie interesuje go muzyka, w innych tekst. Niekoniecznie naraz.FOXD pisze:Nie chcę sie spierać, i nie będę, bo nie jest to aż tak isotne, ale jakby tak pogrzebać (w archiwum) to można by się natknąć na komentarz kajmana w podobnym tonie również w odnieseniu do postrzegania muzyki przez niegolady pisze:Nie chcę być adwokatem kajmana, bo on go nie potrzebuje, ale przecież z tego co wiem, muzyka interesuje go jak najbardziej.FOXD pisze:Twoja opinia akurat jest bez znaczenia, bo przecież Ciebie nie interesuje ani tekst, ani muzyka![]()
Drugi Duran Duran też w górę, czy w dół? Bo przeuszyłem.
A jakiż to według Ciebie gatunek, żebym się dowiedział, co mi nie pasuje. Moim zdaniem bowiem mi pasuje i kilka Masywnych kawałków mi pasuje.FOXD pisze:W takim razie w odniesieniu do twórczości MA, raczej gatunek Ci nie odpowiada, podobnie jak to jest z hip hopem
A co do hipu hopu to uważam go za gatunek muzycznie słaby, chociaż trafiają się tam czasem ciekawe rzeczy.
O tym, że niejeden ksieżulo nie wylewa za kołnierz (nie tylko wina) wiem doskonale. Mógłbym na peczki przytaczać przykłady (z imienia i nazwiska oraz lokalizacji). Jednak to, że ktoś raczy sie takim a nie innym trunkiem, jeszcze nie oznacza, że jest fachowcem od tegoż trunku. Dla mnie fachowwiec, to przede wszystkim osoba, która zna tajniki produkcji. Dzisiaj b. mało już jest takich księży, którzy sami robią wino mszalne, a już tym bardziej wiedzą jak je zrobić. Z reguły zamiawiają u kogoś, kto się tym paraLLucky pisze:Co się (nomen omen) dziwisz? Przeciętny ksiądz wypija więcej wina mszalnego niż jego wierni. Nie mów, że nie wiedziałeś o tym! Myślałem, że Ty wszystko wiesz...FOXD pisze:Od kiedy to księżulo (jakikolwiek) jest "fachowcem" o wina mszalnego?LLucky pisze:Balonik właśnie zapowiedział, że odezwał się do niego fachowiec w sprawie wina mszalnego. A już miałem o to spytać na forum, skoro też się tu zalogował. Dobry wieczór, fachowcu!![]()
![]()
Fajnie mi pobrzmiewa dzisiaj PJ Harvey
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Jakoś tak dziwnie tutaj ostatnimi czasy...Klawiatura opada...
Czyli będą trzy nowości. Kibicuję żeby to była Umer a nie Marcell.
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
35
35 • 18
MIKROMUSIC FEAT. SKUBAS
Bezwładnie
CD „Matka i żony” 2015
34
38 • 7
EODM (EAGLES OF DEATH METAL)
Save a Prayer
CD „Zipper Down” 2015
33
37 • 4
PJ HARVEY
The Wheel
CD „The Hope Six Demolition Project” 2016
32
34 • 20
ACID DRINKERS
My Soul’s Among the Lions
CD „25 Cents for a Riff” 2014
31
36 • 2
MAGDA UMER & WOJCIECH WAGLEWSKI
Pora by się rozstać
CD „Duety – Tak młodo jak teraz” 2015
- EVENo
- Kontakt:
Słabo kibicujeszkajman pisze:Czyli będą trzy nowości. Kibicuję żeby to była Umer a nie Marcell.
Hehehe, zabawnie brzmi ta agitacja Balonika za AD, a jenocześnie fajnie, bo dużo w niej nadziei
Lepiej chyba, że AD sie "kotłuje" w poczekalni jednak
Świetny kawałek 
Pogrzeb i znajdź. No chyba że mnie nie zrozumiałeś.FOXD pisze:Nie chcę sie spierać, i nie będę, bo nie jest to aż tak isotne, ale jakby tak pogrzebać (w archiwum) to można by się natknąć na komentarz kajmana w podobnym tonie również w odnieseniu do postrzegania muzyki przez niego
Heh, pamięć jednak mam nadal dobrą . Cieszy, że nie jestem odosobniony w tym odczuciu w stosunku do kajmanaLLucky pisze:W niektórych piosenkach nie interesuje go muzyka, w innych tekst. Niekoniecznie naraz.
- EVENo
- Kontakt:
Trzy czołowe pozycje poczekalni sprzed tygodnia trafiają do głównego zestawienia. Kto wypada? Dla FF raczej nie ma ratunku, pożegnamy chyba też rekordzistę Gilmoura. Trzeci może być Organek, Seal lub Coldplay.
-
lady
Kolejna piątka ujdzie. Ale i tak najlepsza będzie ta, w której będzie Elvis 
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Skoro mamy tu takich co to wszystkie rozumy pozjadali to nam zwykłym szaraczkom dziwne się wydaje wszystko co na forum się dzieje.zbyszu pisze:Jakoś tak dziwnie tutaj ostatnimi czasy...Klawiatura opada...
Muzyka interesuje mnie zawsze. Text czasem, ale nie ma wpływu (poza skrajnymi negatywnymi przypadkami, które chyba są dwa) na mój odbiór i ocenę utworu.LLucky pisze:W niektórych piosenkach nie interesuje go muzyka, w innych tekst. Niekoniecznie naraz.
-
lady
Też mi czasem nieswojo, jak czytam niektóre posty ...zbyszu pisze:Jakoś tak dziwnie tutaj ostatnimi czasy...Klawiatura opada...
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Z myszką razem wzięte.zbyszu pisze:Klawiatura opada...
Nasza wiedźma-ple-ple znów paple, co pod klawisz byle wlezie, ale jakoś to trzeba znieść.
Całe szczęście, że mam co robić i właściwie to teraz forum mam w tle... a niejednokrotnie bywało odwrotnie.
A ilu takich tutaj naliczyłeś?Piotr pisze:Skoro mamy tu takich co to wszystkie rozumy pozjadali to nam zwykłym szaraczkom dziwne się wydaje wszystko co na forum się dzieje.
Różnie jest określany gatunek muzyczny w jakim realizuje się MA. Najczęściej jest określane jako rodzaj trip hopu. Ale jest bardzo wiele okreśłen na tego rodzaj muzyki. Myślę, że mimo iż MA od poczatku 90-tych prezentuje swoją twórczość, to jednak określenie gatunku w jakim się specjalizują nadal ewoluuje w nazewnictwie, stąd tak wiele określeń tego gatunku, by jakoś go zaklasyfikowaćkajman pisze:A jakiż to według Ciebie gatunek, żebym się dowiedział, co mi nie pasuje. Moim zdaniem bowiem mi pasuje i kilka Masywnych kawałków mi pasujeFOXD pisze:W takim razie w odniesieniu do twórczości MA, raczej gatunek Ci nie odpowiada, podobnie jak to jest z hip hopem
-
JaceK
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Brakuje dobrego słowa. I nie ma mądrego, by wybrnąć z tego...zbyszu pisze:Jakoś tak dziwnie tutaj ostatnimi czasy...Klawiatura opada...
OK, tylko postawiona była wątpliwość, czy wino mszalne zawiera alkohol i w jakich ilościach? Aby poczuć smak alkoholu, względnie jego stężenie, nie trzeba wiedzieć, jak się je produkuje, tylko je po prostu wypić. A jeśli mówimy o winie mszalnym, to tego z pewnością najwięcej piją księża.FOXD pisze:Jednak to, że ktoś raczy sie takim a nie innym trunkiem, jeszcze nie oznacza, że jest fachowcem od tegoż trunku. Dla mnie fachowwiec, to przede wszystkim osoba, która zna tajniki produkcji. Dzisiaj b. mało już jest takich księży, którzy sami robią wino mszalne, a już tym bardziej wiedzą jak je zrobić. Z reguły zamiawiają u kogoś, kto się tym para
Zresztą Twoja definicja ma też inne ograniczenie. Stephen Hawking uchodzi przecież za fachowca od kosmosu, chociaż żadnego jeszcze nie wyprodukował.
Poprawka: chociaż z drugiej strony nie wątpię, że Stephen Hawking "zna tajniki produkcji" kosmosu.
Ostatnio zmieniony pt lut 19, 2016 9:13 pm przez LLucky, łącznie zmieniany 1 raz.
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Odkąd na forum wyrósł wrzód, coraz mniej przyjemności ma się z wizyt.zbyszu pisze:Jakoś tak dziwnie tutaj ostatnimi czasy...Klawiatura opada...