Szczerze, to potem gdzieś napisałem, że ta metoda rankingowa, którą proponowałem (1 miejsce - 20 punktów, 2 miejsce - 19 punktów i tak dalej) ma swoją poważną wadę. 20 osób zagłosuje na utwór, który jest u nich na 16-20 miejscu (wyjdzie tak dla tego utworu 20-100 punktów), a 10 osób umieści utwór na 1-5 miejscu (80-200 punktów). Moim zdaniem, to może nie być do końca uczciwe. Więc myślę, że możemy zostawić tradycyjny sposób głosowania (dlatego pogrubiłem).gżegoż pisze:W ogóle trzeba ustalić, w jaki sposób będziemy głosować. Chyba proponowałeś (aczkolwiek teraz na szybko tego nie mogę znaleźć), by było inaczej, niż poprzednim razem i by każdy mógł ustalić kolejność swoich propozycji. W sumie to można spróbować. Może być zatem tak, że każdy rekomendowałby 20 utworów, które ułożyłby w kolejności (pierwsze miejsce otrzymałoby 20 punktów, drugie 19 itd.). Do drugiego etapu przeszłyby propozycje, które po podliczeniu wyników uzyskałyby minimum 20 punktów, a nad sposobem głosowania w rundzie finałowej jeszcze byśmy się zastanowili
Ale jeśli tradycyjna forma głosowania miałaby więcej zwolenników, to oczywiście ona by zwyciężyła.
Albo inaczej - jedną z drugą metodą pomieszać, przy czym najważniejsza będzie liczba głosów na dany utwór, czyli tak, jak było

Albo jeszcze inaczej - zupełnie zostać przy tradycyjnej metodzie przy zastrzeżeniu, żeby użytkownicy ułożyli utwory w kolejności od pierwszego do ostatniego (załóżmy, że dwudziestego). I potem porównać rezultaty - na bazie tradycyjnej metody (1 głos - 1 punkt), która jest stosowana przy wyborze utworów do zestawu na Ogólny Top, oraz metody rankingowej podobnej, jak przy Forumowych Topach (1 miejsce - 20 punktów, 2. - 19 i tak dalej), przy czym nie brać tego pod uwagę, ale służyłoby to do pewnej informacji, jak bardzo ta metoda jest dobra. Ja myślę, żeby tę metodę przetestować, a nie w 100% na niej bazować. Jest pewne ryzyko, że mogą być różnice. Po głębszym namyśle metoda rankingowa, jeśli tylko na niej polegać, jest zbyt ryzykowna i niesprawiedliwa. Jeśli już, to tak, jak umieściłem w akapicie wyżej - bazować wyniki na tradycyjnej metodzie, a jak ktoś nie wejdzie tą metodą, a może wejść metodą rankingową (czyli te 3-5 utworów), to mogą dołączyć do tej dwudziestki.
Swoją drogą, nie mam nic przeciw tradycyjnej metodzie, dla mnie mogłaby zostać

Zaraz sprawdzę propozycje, tylko, że piosenki Piotra Rubika to jeszcze mają wykonawców, powinno być tak:
Piotr Rubik, Olga Szomańska i Przemysław Branny - Niech mówią, że to nie jest miłość
Piotr Rubik, Janusz Radek i Małgorzata Markiewicz - Psalm dla ciebie
Jeszcze z Chojnackim jest sprawa, otóż:
Robert Chojnacki i Andrzej Piaseczny - Prawie do nieba
W zestawie mamy 2 utwory jako "Robert Chojnacki & Friends", a na płycie nie ma takiego zapisu. Wszystkie tutaj utwory wykonuje Andrzej Piaseczny, a nie "Friends". A dodałem taki zapis z Friendsami, bo wtedy dostosowałem się do zapisu. Niemniej jednak w zestawie jest jeszcze parę kwiatków, np. "Sex Appel", a powinno być chociaż "Sex Appeal").
Okej, to zaraz zajmę się propozycjami, czy coś nie zostało pominięte, mam nadzieję, że nic

W ogóle, tak jak pisałem, zapis niektórych utworów z zestawu trzeba poprawić, ale to później