XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016 - wyniki
Lekki awansik zaliczają Beatlesi z Hey Jude
Bez mojego głosu oczywiście 
- dannar
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012
Kobiecych wokali trochę jest, tylko się ukrywają. Kate Bush, Tori Amos, PJ Harvey to najbardziej intrygujące.wzorowezero pisze: Tu akurat podzielam - dla mnie niezmiennie i chyba tak pozostanie, że Sinead będzie na pierwszym, a potem... długo, długo nic(?)
- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Raczej prawda, bo to dosyć popularna historia.wzorowezero pisze:Mam do Was pytanie - rok temu, jak prezentowany był Hey Jude, to któryś z prowadzących wspomniał, że ktoś przeklnął podczas nagrania tej piosenki. Czy to jest mit z tym przekleństwem, czy prawda?
- zielonakoniczynka
A ja nie przepadam jakoś szczególnie za śpiewającymi paniami. Lubię PJ Harvey, Bjork, Nosowską i Tori. I Mirę Kubasińską.kajman pisze:No u mnie nikt nie przebije pary Kate Bush - Joni Mitchell.wzorowezero pisze:Tu akurat podzielam - dla mnie niezmiennie i chyba tak pozostanie, że Sinead będzie na pierwszym, a potem... długo, długo nic(?)
to powiedz mi proszę, kiedy udowodniłem to poprzednim razem?FOXD pisze:Kolejny raz udowadniasz, że na stylach muzycznych kompletnie się nie znasz
A teraz Hey Jude i nananananananana w nieśkończoność
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 6:43 pm przez Ajtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lemmy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: jakiegoś czasu
Idąc tym tropem, to UFO to raczej prawda, bo to też dosyć popularna historia.EVENo pisze:Raczej prawda, bo to dosyć popularna historia.wzorowezero pisze:Mam do Was pytanie - rok temu, jak prezentowany był Hey Jude, to któryś z prowadzących wspomniał, że ktoś przeklnął podczas nagrania tej piosenki. Czy to jest mit z tym przekleństwem, czy prawda?
saferłel pisze:JAK ŚMIESZ UŻYWAĆ W JEDNYM ZDANIU NAZW TYCH DWÓCH WIELKICH EKIP OBOK OKREŚLENIA "GNIOTY". JESZCZE KTOŚ TO ŹLE ZINTERPRETUJE ALBO W GOOGLACH BĘDZIE TO RAZEM SPOZYCJONOWANE!TomaszBr pisze:TYLKO PINK FLOYD I LED ZEPPELIN JAK MOŻNA WPUSZCZAĆ NA TOP TAKIE POPOWE GNIOTYslamowir pisze:R.E.M. i The Cranberries najsłabsze i najbrzydsze - wciąż zdecydowanie za wysoko w TOPIE. Kto promuje takie gnioty?
Skoro bawimy się w godzinowe topy, to zestawianie utworów jest chyba uzasadnione? Wyraziłem tylko swoje zdanie nt. tych utworów, które poziomem zdecydowanie obiegają od pozostałych. To wszystko.
- zielonakoniczynka
Serio Żurawinki to mają coś wspólnego z hard rockiem?saferłel pisze:The Cranberries ewentualnie symulują specyficzny, brytyjski odłam hard rocka.
Niestety.dannar pisze:Będzie jeszcze jeden utwór z Polską w tytule.
No i są najlepsi Bitle z tych w tym topie, chociaż początek utworu nie zapowiada tej miazgi na końcu.
To mój siódmy głos - 81 miejsce (na ponad 80 utworów - skromnie).
40-29-12.
-
gżegoż
Od 16.00 nie mogłem słuchać i po powrocie widzę, że "Mama" spadła
Przykro mi z tego powodu, bo to według mnie najlepszy utwór z całej setki i z rok na roku coraz bardziej go uwielbiam!
Cieszą za to awanse "Dni, których nie znamy" i "The Show Must Go On"!
Cieszą za to awanse "Dni, których nie znamy" i "The Show Must Go On"!
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
S.Y.M.U.L.U.J.Ą.zielonakoniczynka pisze:Serio Żurawinki to mają coś wspólnego z hard rockiem?saferłel pisze:The Cranberries ewentualnie symulują specyficzny, brytyjski odłam hard rocka.
- zielonakoniczynka
Nope! NIech się kończy już Judasz.Ajtek pisze:A teraz Hey Jude i nananananananana w nieśkończoność.
Nie będę tracił czas na odgrzebywanie forum, skoro masz problem z refleksjąTomaszBr pisze:to powiedz mi proszę, kiedy udowodniłem to poprzednim razem?FOXD pisze:Kolejny raz udowadniasz, że na stylach muzycznych kompletnie się nie znasz
- zielonakoniczynka
symulowanie to wciąż coś wspólnegosaferłel pisze:S.Y.M.U.L.U.J.Ą.zielonakoniczynka pisze:Serio Żurawinki to mają coś wspólnego z hard rockiem?saferłel pisze:The Cranberries ewentualnie symulują specyficzny, brytyjski odłam hard rocka.
- dannar
Bo większość pań śpiewa na jedno kopyto. Dlatego radia komercyjne nie nadają się do słuchania, bo tam cały czas to samo. Te, które wymieniłaś oczywiście się wyróżniają.zielonakoniczynka pisze: A ja nie przepadam jakoś szczególnie za śpiewającymi paniami. Lubię PJ Harvey, Bjork, Nosowską i Tori. I Mirę Kubasińską.
Od jakiegoś czasu mam więcej sympatii do Hey Jude.
U mnie znacznie niżej. Ale mieli tyle kilerów, że nawet w głowie się nie mieści.August pisze:I jest mój głosik na Beatelsów. To dlla mnie ich najlepszy utwór - może jeszcze Obladi-oblada...
- dannar
Głosowałem na Eleanor Rigby, ale przyjemnie się słucha każdych Beatlesów w topie.
chciałem się po prostu doedukować, a gwoli ścisłości, użyte przeze mnie określenie "popowy" nie odnosiło się do gatunków muzycznych; komu jak komu, ale nie sądziłem, że Tobie trzeba tłumaczyć takie oczywistościFOXD pisze:Nie będę tracił czas na odgrzebywanie forum, skoro masz problem z refleksjąTomaszBr pisze:to powiedz mi proszę, kiedy udowodniłem to poprzednim razem?FOXD pisze:Kolejny raz udowadniasz, że na stylach muzycznych kompletnie się nie znasz
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
Też odnoszę takie wrażenie, że najwyżej są nie te najlepsze piosenki Żuków.Ruces pisze:(...)
Jest wiele ciekawszych utworów Bitli niż ten, ale to nadal wysoki poziom.
the Beatles - Hey Jude to będzie tylko 5 oczek, jak dla mnie słabizna...
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Potwierdzone, Fargo 2.Lemmy pisze:[Idąc tym tropem, to UFO to raczej prawda, bo to też dosyć popularna historia.
-
wzorowezero
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Gdzieś od 2012 roku
Szkoda, Omega mogłaby być odrobinkę wyżej, ale początek... kojarzy mi się z fajerwerkami puszczonymi w niebo 
A tak w ogóle, to jak się ten tytuł odmawia: dżionćhoju lań?
A tak w ogóle, to jak się ten tytuł odmawia: dżionćhoju lań?
U mnie też najwyżej z wszystkich Beatlesów.1981 pisze:Od jakiegoś czasu mam więcej sympatii do Hey Jude.
-
gżegoż
Pytanie do życzliwych: czy były podawane jakieś ciekawostki z dalszych miejsc (poza trzema ostatnimi)? Ciężko byłoby mi się teraz odgrzebywać przez cały wątek, żeby znaleźć