Niedźwiedź odchodzi z Trójki...

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

- Uważam, że to skandal, że takie radio jak "Trójka", najbardziej renomowana polska stacja w historii, pozwala odejść największej swojej ikonie – mówi Hirek Wrona, który w radiowej "Trójce" pracował kilkanaście lat, "Gazecie Wyborczej". - To, że Niedźwiecki odchodzi, by "grać stare przeboje", jest tak samo wiarygodne, jak to, że ja odszedłem z mediów publicznych, bo chciałem "odpocząć" - dodaje.

Jak podaje dalej "Wyborcza" dziennikarze radiowi, z których żaden nie chce wystąpić pod nazwiskiem, mówią, że Niedźwiecki był w "Trójce" ofiarą swoistego mobbingu politycznego. Zaczynał pracę w tej stacji w stanie wojennym. Nowe władze nie uznały za stosowane uhonorować 25-lecia "Listy przebojów Programu III", bo Niedźwiecki był dla nich "kolaborantem".

Onet http://muzyka.onet.pl/10172,1580985,newsy.html
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Cholera. Porażka :(.

Ma ktoś może tą "ostatnią" Markomanię nagraną?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Miszon pisze:Cholera. Porażka :(.

Ma ktoś może tą "ostatnią" Markomanię nagraną?
w ostatnim poście w tym temacie. http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=47795#47795
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Miszon pisze:Ma ktoś może tą "ostatnią" Markomanię nagraną?
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=47795#47795
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Zaraz Marek, zaraz Marek ...

mam nadzieję, że nie przemilczą tego...
Awatar użytkownika
mateusz15

:cry: :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

To co teraz uslyszalem dobilo mnie do konca Marek nie poprowadzi nawet pozegnalnej listy. W wiecznym zastepstwie proponuje Kaczynskich lub Macierewicza, a taki Karski czy Gosiewski to dopiero show by zrobili.

Bez Marka nie ma listy to chyba jasne. Depcza i niszscza wszystkie autorytety.

Przerobie cytat z plyty kultu

Kto glosuje na P jest ... i niech ...
Awatar użytkownika
mateusz15

Robinson pisze:
Miszon pisze:Ma ktoś może tą "ostatnią" Markomanię nagraną?
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=47795#47795
dziękuję w swoim imeniu. Niestety nie mogłem sluchać całej, teraz nadrabiam zaległosci:)

no i stuknęło 300 postów :wink:
trzpaw

Post autor: trzpaw »

marsvolta pisze:To co teraz uslyszalem dobilo mnie do konca Marek nie poprowadzi nawet pozegnalnej listy. W wiecznym zastepstwie proponuje Kaczynskich lub Macierewicza, a taki Karski czy Gosiewski to dopiero show by zrobili.

Kto glosuje na P jest ... i niech ...
???
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Może niekoniecznie na temat ale w tym momencie zastanawiam się, skoro jest tylu świetnych ludzi w Polsce, to dlaczego rządzą nami tacy chorzy...?! [cenzura]
JC

Post autor: JC »

prz_rulez pisze:Może niekoniecznie na temat ale w tym momencie zastanawiam się, skoro jest tylu świetnych ludzi w Polsce, to dlaczego rządzą nami tacy chorzy...?! [cenzura]
Zgadzam sie - sa chorzy, ale musisz przyznac, ze maja "radiowa urode". Wiedzialem, ze w tej IV RP dojdzie do jakiegos nieszczescia i jest. Dla mnie muzyka Pana Marka przynosila spokoj w tym chorym kraju, gdzie wszyscy wszedzie widza jakies uklady. Mysle, ze Pan Marek byl zmeczony - nie Trojka, ale tym co sie dzieje w mediach publicznych (wiem, bo kolezanka pracuje).
mikrobi

Post autor: mikrobi »

Myślę, że nie macie racji.
To znaczy - mam o ekipie, która rządzi PR, ale akurat MN odszedł bo sam tego chciał i nie ma dowodów, że ktokolwiek z zarządu chcial go wygryźć (tak się rodzą plotki). Aczkolwiek takiemu Targalskiemu jego odejście jest na rękę, bo może teraz mówić, że ataki GW na jego osobę to element planu Agory polegającego na stworzeniu konkurencyjnych rozgłośni.
Marek Nieźwiedzki chciał odejść dwa razy kiedy o Targalskim nikomu się jeszcze nie śniło (były takie piękne czasy). I to nie było tak, że nagle zrobiło mu się żal słuchaczy (zresztą ci go nawet namawiali do przejścia do Zetki - vide książka) kolegów czy listy - po prostu przestraszył się ryzyka (silna słaba wola). I w książce też nie pisze np. "z perspektywy czasu myślę że dobrze zrobiłem że zostałem". Nie, mam raczej wrażenie, że trochę żałował.
W wywiadzie dla "Dziennika" powiedział "Robiłem to co sprawiało mi satysfakcję". Znaczy, że teraz lista mu już satysfakcji nie sprawiała. Raczej niechcący stał się Markiem - legendą, symbolem Trójki a wielu kolegów też związanych z tą stacją nie miało oporów przed pójściem na swoje.
Marek zdecydował o odejściu sam. Gdyby kierownictwo chciało go wyrzucić zapewne zabraliby mu część audycji (tak jak to było ze Sznukiem i Czejarkiem w JEdynce i jak to jest teraz w Trójce z Barbarą MArcinik) ograniczyli np. do godzin nocnych. A tymczasem on do końca mial się dobrze i lista była uwzględniona w jesiennej ramówce. Więc kierownictwu trójki niczego nie można zarzucic, zwłaszcza że promocja jubileuszowej serii płyt była.
To że atmosfera w Radiu jest nieciekawa (ale jak mówił Andrus, którego nie można uznać za osobe niewiarygodną Myśliwiecka i Woronicza to dwa światy) to mogło przyspieszyć jego decyzję, ale nie miało na nią wpływu. Tak to widze.
Dlatego choć smuci mnie odejście MArka uważam, że lista powinna trwać dalej, bo Trójka jest zwolniona z obowiązku pozbawiania się sztandarowej audycji tylko dlatego, że jednej osobie się nie chciało. Zwłaszcza, że Agora zwolniła młodych didżejów po to by zatrudnic MN a to też nie jest w porządku.
Awatar użytkownika
Gary

mikrobi pisze:Gdyby kierownictwo chciało go wyrzucić zapewne zabraliby mu część audycji (tak jak to było ze Sznukiem i Czejarkiem w JEdynce i jak to jest teraz w Trójce z Barbarą MArcinik) ograniczyli np. do godzin nocnych. A tymczasem on do końca mial się dobrze i lista była uwzględniona w jesiennej ramówce. Więc kierownictwu trójki niczego nie można zarzucic, zwłaszcza że promocja jubileuszowej serii płyt była.
Tylko pytanie 1. - jaki miał wpływ na te płyty, a pytanie drugie. Dokładnie rok temu lista trwała 4 godziny. Nowe kierownictwo niby mówiło, że to audycja flagowa, a z drugiej strony na "dzień dobry" obcięła jedną godzinę? Jak mógł się poczuć w tej sytuacji? Nawet jak dostał godzinę Tonacj w piątkowe południe. A Markomania? Czy rok temu była ona w niedzielę, w wymiarze 2 godzin?
Awatar użytkownika
mateusz15

Nagrał ktos dzisiejsze pożegnanie? :roll: :wink:
ku3a

Post autor: ku3a »

jesli to prawda z tymi politycznymi sprawami, to po prostu wstyd mi za wlasny kraj. Bo ten kraj jest poje...y. To tylko potwierdzenie tego co od dawna uwazam. Jeszcze nam odbiora Euro i to juz bedzie najwieksza hanba.
byc moze czas stad wypieprzac, bo nic mnie tu nie trzyma. I nikt :-(.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

ku3a pisze:jesli to prawda z tymi politycznymi sprawami, to po prostu wstyd mi za wlasny kraj. Bo ten kraj jest poje...y. To tylko potwierdzenie tego co od dawna uwazam. Jeszcze nam odbiora Euro i to juz bedzie najwieksza hanba.
zle myslenie Kuba! jezeli wyjada stad ostatni normalni, zdolni do dzialania ludzie to co zostanie z tego kraju?
Awatar użytkownika
Gary

Campari pisze:zle myslenie Kuba! jezeli wyjada stad ostatni normalni, zdolni do dzialania ludzie to co zostanie z tego kraju?
Tylko chyba normalni nie chodzą na wybory i wystarczy "3 185 714 głosów" by było jak jest....
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

a może to nie wina polityki???
Marek sam chciał to odszedł... Jego decyzja choć trudna :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

Gary pisze:
Campari pisze:zle myslenie Kuba! jezeli wyjada stad ostatni normalni, zdolni do dzialania ludzie to co zostanie z tego kraju?
Tylko chyba normalni nie chodzą na wybory i wystarczy "3 185 714 głosów" by było jak jest....
no niestety, ale zauwazmy, ze gdyby nie ci "normalni" to wladza mogla by robic coby chciala, a tak sa ludzie, ktorzy maja w sobie sile i jak trzeba to wyjda prostestowac na ulicach, ktorzy nie boja sie wyrazac swoich pogladow, ktorzy potrafia skrytykowac glupie dzialania. jednak nadal przeraza mnie ze ta ekipa ma wlasciwie caly czas podobne poparcie :/
prz_rulez
Kontakt:

Gary pisze:
"co zrobiliście tutaj kretyni, żaden z was nie wie, nie wie co czyni..."
ku3a

Post autor: ku3a »

Campari pisze:jednak nadal przeraza mnie ze ta ekipa ma wlasciwie caly czas podobne poparcie :/
mnie tak samo. w dodatku kogo bym sie nie spytal to nie glosowal na nich. albo nie chca sie przyznac, taki wstyd.
prz_rulez
Kontakt:

ku3a pisze:jesli to prawda z tymi politycznymi sprawami, to po prostu wstyd mi za wlasny kraj. Bo ten kraj jest poje...y. To tylko potwierdzenie tego co od dawna uwazam. Jeszcze nam odbiora Euro i to juz bedzie najwieksza hanba.
Ech... niby propaganda polityczna propagandą, ale nawet wśród pokręconych polityków włoskich nie ma aż takich "akcji"!(poza tym jeśli u nich są afery, to głównie w sprawach używek, kochanek i korupcji). I niestety zbyt często pchają się do dziennikarzy - i to częściej w tym negatywnym znaczeniu...

a co do komentarza o Marku i Radiu Zet - myślę, że by się wstydził, bo od 2000 roku była tylko równia pochyła. Podobnie się wkrótce stało z RMFem. Obawiam się, że gdyby słuchalność pana Marka byłaby niska, zostałby od razu wyrzucony na bruk. Oby w RZP miał spokój...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

ku3a pisze:
Campari pisze:jednak nadal przeraza mnie ze ta ekipa ma wlasciwie caly czas podobne poparcie :/
mnie tak samo. w dodatku kogo bym sie nie spytal to nie glosowal na nich. albo nie chca sie przyznac, taki wstyd.
Ja zawsze głosuję, ale tych co wybiewram nigdy nie wchodzą do sejmu, ewentualnie nie wygrywają.
Polityka na decyzję Pana Marka miała pewnie drugorzędne znaczenie.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

mateusz15 pisze:Nagrał ktos dzisiejsze pożegnanie? :roll: :wink:
Poszukaj w tym temacie:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=1709
trzpaw

Post autor: trzpaw »

Mówi się trudno, ale co dalej z listą, kto następcą?
ODPOWIEDZ