XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki

Post autor: Piotr »

W tej setce jest 14 nowości, 26 spadków i 60 awansów
romec

Post autor: romec »

Świetny pomysł na przedstawianie wyników, niczym podłączenie kroplówki z narkotykiem, od którego jest się uzależnionym. Również uważam, że gdyby otrzymać całe zestawienie, to poświęciłoby mu się o wiele mniej uwagi i czasu. A tak jest motywacja do przypomnienia sobie wielu piosenek, jak i do komentowania :)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Kopiowanie oraz publikacja w dowolnej formie poniższych pozycji XXI Topu Wszech Czasów zarówno we fragmentach jak i w całośœci bez wyraŸźnego podania Ÿźródła danych http://forum.lp3.pl / http://LPMN.pl jest zabronione.
1480
1518 • —
EAGLES
[1976] Hotel California
1479
1586 • —
CARL PERKINS
[1956] Dance Album
1478
1561 • —
THE EVERLY BROTHERS
[1958] SP All I Have to Do Is Dream
1477
1589 • —
SOPHIE B. HAWKINS
[1994] Whaler
1476
1578 • —
THE PLATTERS
[1955] SP Only You (And You Alone)
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Dzięki za linki. Teraz za pomocą jednego kliknięcia można sobie przypomnieć te przeboje :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

A czasem nawet poznać :) Np "All I Have To Do Is Dream" nie znałem, a na pewno nie pamiętałem.
Anvil

Post autor: Anvil »

Piękna piosenka.

Tę akurat znałem, ale nie słyszałem od lat. Natomiast nie znałem żadnej innej ich piosenki i dzisiaj zatrzymałem się przy tym zespole dłuższy czas.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

1475
1610 • —
MANFRED MANN
[1964] SP Do Wah Diddy Diddy
1474
— • —
JOAN BAEZ
[1975] Diamonds & Rust
1473
1556 • —
MARIANNE FAITHFULL
[1964] Marianne Faithfull
1472
— • —
THE DOOBIE BROTHERS
[1973] The Captain and Me
1471
1525 • —
MAGGIE REILLY
[1992] Echoes
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

w tej piątce pierwsze utwory, których nie mogłem odtworzyć sobie w głowie, czyli Joan Baez i Marianne Faithful.
gżegoż

Post autor: gżegoż »

Generalnie to po raz kolejny widać wyraźnie, że starocie sobie nie radzą w topie, bo miejsca 1479, 1478, 1476, 1475 i 1473 to utwory z najpóźniej 1964 roku :?
No i po raz kolejny wychodzi na to, że Eagles to typowy artysta jednego przeboju.
Przyznam też, że nowości z miejsc 1474 i 1472 spodziewałem się... jeszcze niżej.
No i jest pierwszy utwór, na który głosowałem (Everytime We Touch). Szkoda, że nie sprawdził się w topie :( Widać, że słuchacze kojarzą Maggie Reilly chyba tylko ze współpracy z Mikiem Oldfieldem, a z jej solowych dokonań już nie :?
airborn

Post autor: airborn »

Kojarzyć to mogą - ale takich przebojów jak te solowe Reilly są tysiące. Nie ten kaliber, żeby zaistnieć na Topie.
Anvil

Post autor: Anvil »

Joan Baez - mój pierwszy głos, licząc od końca listy.

Ciężko powiedzieć, czy to dobre miejsce. Sądząc nawet po wypowiedziach tutaj, nie jest powszechnie znany a jednak trochę piosenek zostawił za sobą, więc chyba nie jest źle.
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Jestem nieco zaskoczony wynikiem Eagles. Jak dla mnie nie są absolutnie artystą jednego przeboju bo i New Kid in Town, i wyrzucone już z zestawu Desperado to wyjątkowe utwory. Nie wiem jak wyglądają ich wyniki na innych, zagranicznych topach. Może po prostu u nas nie są aż tak popularni.
Zawsze byłem pewien że As Tears Go By to piosenka Stones'ów. A teraz się okazało, że jednak nie :) co do Joan Baez - nie znałem wcześniej tego utworu, ale po przesłuchaniu może się zainteresują. Dobry!
airborn

Post autor: airborn »

Eagles nie są artystą jednego przeboju, ale po prostu nie mają w Polsce wystarczająco dużo fanów - jak zresztą w ogóle całe Radio California. A fani głosowali strategicznie na utwór najpopularniejszy :).
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

1470
— • —
FRANCIS LAI & HIS ORCHESTRA
[1970] O.S.T. Love Story
1469
1555 • —
SHERYL CROW
[1993] Tuesday Night Music Club
1468
1533 • —
LAID BACK
[1983] Keep Smiling
1467
1483 • —
SEETHER FEAT. AMY LEE
[2004] Disclaimer II
1466
1552 • —
THE PRETENDERS
[1983] Learning to Crawl
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

Panowie administratorzy,

Bardzo dziękuję Wam za rozpoczęcie publikacji pełnych wyników Topu, ale...osobiście żałuję, że nie podajecie ich w kolejności od miejsca 101. w dół.

Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele (potem coraz więcej i więcej...) żeby zmieścić się w zasadniczym Topie. Odliczając w sposób jak wyżej, :roll: do miejsca 300. czy 200. nie dojdziecie do wiosny... :| Z całym szacunkiem, ale stopniowanie napięcia piosenkami, które zajęły ostatnie miejsca i dostały po jednym głosie, nie jest aż tak ekscytujące.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

Hmm, odczytałem to tak: Dawajcie miejsca 101-300 i to w takiej kolejności, bo to mnie interesuje, a reszta mnie nie obchodzi.
Powtórzę: Sorry ale tak nie będzie.
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

E tam, jest ciekawie, choć praktycznie niemal nic na razie nie znam, Myślę, że gdyby było podawane w kolejności odwrotnej, to akcja po 100-200 miejscach by straciła sporo z zainteresowania. Natomiast co do głosu osoby, która chciała podawania na początku strony 50 miejsc TWC - mam nadzieję, że po prostu zostanie to jakoś setkami (czy pięćdziesiątkami) zbierane i będzie umieszczane po prostu na lmpn.pl. Ewentualnie na samym końcu po prostu jako całość w celu późniejszego łatwiejszego przeglądania.

Oczywiście dziękuję za wszystkie wyniki :)
Ostatnio zmieniony pt sty 16, 2015 8:02 pm przez kamil_snk, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Coraz większe rozczarowania Sheryl i Seether tak słabo...
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

1465
1478 • —
TLC
[1994] CrazySexyCool
1464
— • —
BUFFALO SPRINGFIELD
[1966] SD For What It’s Worth
1463
1497 • —
SCARLET
[1995] Naked
1462
1513 • —
THE TEMPTATIONS
[1972] All Directions
1461
1481 • —
DOMENICO MODUGNO
[1958] Domenico Modugno ‎Sings Nel blu dipinto di blu (Volare) and Other Italian Favorites
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

właśnie dlatego, że najciekawsza jest druga i trzecia setka, to taka kolejność jest właściwa! chcielibyscie lp3 słuchać od miejsca 1 w dół?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

@Miszon: brawo!
Awatar użytkownika
Donnie
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004r.

Post autor: Donnie »

PS pisze:Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele
Absolutna bzdura. Miejsca 100-300 w tym topie to sam Led Zeppelin, Kult, Dżem, Coldplay, Hey, Depeche Mode i kilka jeszcze zespołów wywindowanych w góry w wyniku zorganizowanych akcji fanów w/w zespołów. Najciekawsze i najlepsze utwory są po sam koniec - niestety :(

Do tej pory pojawiły się m.in. Tutti Frutti, Great Balls of Fire, Blue Suede Shoes, Papa Was a Rollin' Stone, That'll Be the Day - prawdziwe utwory wszechczasów. Again, czy Brothers in Arms - mogą im co najwyżej winyle czyścić ;)
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

Donnie pisze:
PS pisze:Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele
Absolutna bzdura...
Jako komentarz do Twojego postu mógłbym napisać tylko: "Totalne brednie", ale wyjaśnię, że w cytowanym przez ciebie zdaniu napisałem o najciekawszej wg mnie CZĘŚCI ZESTAWIENIA, a nie o najlepszych utworach, bo to sprawa względna, subiektywna i kompletnie wtórna w tej zabawie.

Moim zdaniem administratorzy wybrali złą formułę przedstawienia wyników, ale cieszę się, że w ogóle będą je prezentować.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja się z tobą zgadzam odnośnie tego, co najciekawsze, ale dostrzegam błąd logiczny w twoim rozumowaniu. Jeslibyś napisał, że najmniej ciekawa jest druga i trzecia setka i dlatego chcesz ją na koniec, to ta wypowiedź byłaby sensowniejsza. Tak to jest mało logiczna.
ku3a

Post autor: ku3a »

Donnie pisze:Do tej pory pojawiły się m.in. Tutti Frutti, Great Balls of Fire, Blue Suede Shoes, Papa Was a Rollin' Stone, That'll Be the Day - prawdziwe utwory wszechczasów. Again, czy Brothers in Arms - mogą im co najwyżej winyle czyścić ;)
najwyraźniej nie takie prawdziwe, skoro wylądowały tam, gdzie wylądowały. szmatki w dłoń ;-).
ODPOWIEDZ