XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
W tej setce jest 14 nowości, 26 spadków i 60 awansów
Świetny pomysł na przedstawianie wyników, niczym podłączenie kroplówki z narkotykiem, od którego jest się uzależnionym. Również uważam, że gdyby otrzymać całe zestawienie, to poświęciłoby mu się o wiele mniej uwagi i czasu. A tak jest motywacja do przypomnienia sobie wielu piosenek, jak i do komentowania 

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Kopiowanie oraz publikacja w dowolnej formie poniższych pozycji XXI Topu Wszech Czasów zarówno we fragmentach jak i w całości bez wyraźnego podania źródła danych http://forum.lp3.pl / http://LPMN.pl jest zabronione.
1480
1518 • —
1479
1586 • —
1478
1561 • —
1477
1589 • —
1476
1578 • —
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Dzięki za linki. Teraz za pomocą jednego kliknięcia można sobie przypomnieć te przeboje 

- tadzio3
- Kontakt:
A czasem nawet poznać
Np "All I Have To Do Is Dream" nie znałem, a na pewno nie pamiętałem.

Piękna piosenka.
Tę akurat znałem, ale nie słyszałem od lat. Natomiast nie znałem żadnej innej ich piosenki i dzisiaj zatrzymałem się przy tym zespole dłuższy czas.
Tę akurat znałem, ale nie słyszałem od lat. Natomiast nie znałem żadnej innej ich piosenki i dzisiaj zatrzymałem się przy tym zespole dłuższy czas.
- Piotr
1475
1610 • —
1474
— • —
1473
1556 • —
1472
— • —
1471
1525 • —
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
w tej piątce pierwsze utwory, których nie mogłem odtworzyć sobie w głowie, czyli Joan Baez i Marianne Faithful.
Generalnie to po raz kolejny widać wyraźnie, że starocie sobie nie radzą w topie, bo miejsca 1479, 1478, 1476, 1475 i 1473 to utwory z najpóźniej 1964 roku
No i po raz kolejny wychodzi na to, że Eagles to typowy artysta jednego przeboju.
Przyznam też, że nowości z miejsc 1474 i 1472 spodziewałem się... jeszcze niżej.
No i jest pierwszy utwór, na który głosowałem (Everytime We Touch). Szkoda, że nie sprawdził się w topie
Widać, że słuchacze kojarzą Maggie Reilly chyba tylko ze współpracy z Mikiem Oldfieldem, a z jej solowych dokonań już nie 

No i po raz kolejny wychodzi na to, że Eagles to typowy artysta jednego przeboju.
Przyznam też, że nowości z miejsc 1474 i 1472 spodziewałem się... jeszcze niżej.
No i jest pierwszy utwór, na który głosowałem (Everytime We Touch). Szkoda, że nie sprawdził się w topie

Kojarzyć to mogą - ale takich przebojów jak te solowe Reilly są tysiące. Nie ten kaliber, żeby zaistnieć na Topie.
Joan Baez - mój pierwszy głos, licząc od końca listy.
Ciężko powiedzieć, czy to dobre miejsce. Sądząc nawet po wypowiedziach tutaj, nie jest powszechnie znany a jednak trochę piosenek zostawił za sobą, więc chyba nie jest źle.
Ciężko powiedzieć, czy to dobre miejsce. Sądząc nawet po wypowiedziach tutaj, nie jest powszechnie znany a jednak trochę piosenek zostawił za sobą, więc chyba nie jest źle.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
Jestem nieco zaskoczony wynikiem Eagles. Jak dla mnie nie są absolutnie artystą jednego przeboju bo i New Kid in Town, i wyrzucone już z zestawu Desperado to wyjątkowe utwory. Nie wiem jak wyglądają ich wyniki na innych, zagranicznych topach. Może po prostu u nas nie są aż tak popularni.
Zawsze byłem pewien że As Tears Go By to piosenka Stones'ów. A teraz się okazało, że jednak nie
co do Joan Baez - nie znałem wcześniej tego utworu, ale po przesłuchaniu może się zainteresują. Dobry!
Zawsze byłem pewien że As Tears Go By to piosenka Stones'ów. A teraz się okazało, że jednak nie

Eagles nie są artystą jednego przeboju, ale po prostu nie mają w Polsce wystarczająco dużo fanów - jak zresztą w ogóle całe Radio California. A fani głosowali strategicznie na utwór najpopularniejszy
.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
1470
— • —
1469
1555 • —
1468
1533 • —
1467
1483 • —
1466
1552 • —
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
- Kontakt:
Panowie administratorzy,
Bardzo dziękuję Wam za rozpoczęcie publikacji pełnych wyników Topu, ale...osobiście żałuję, że nie podajecie ich w kolejności od miejsca 101. w dół.
Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele (potem coraz więcej i więcej...) żeby zmieścić się w zasadniczym Topie. Odliczając w sposób jak wyżej,
do miejsca 300. czy 200. nie dojdziecie do wiosny...
Z całym szacunkiem, ale stopniowanie napięcia piosenkami, które zajęły ostatnie miejsca i dostały po jednym głosie, nie jest aż tak ekscytujące.
Bardzo dziękuję Wam za rozpoczęcie publikacji pełnych wyników Topu, ale...osobiście żałuję, że nie podajecie ich w kolejności od miejsca 101. w dół.
Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele (potem coraz więcej i więcej...) żeby zmieścić się w zasadniczym Topie. Odliczając w sposób jak wyżej,

- Piotr
Hmm, odczytałem to tak: Dawajcie miejsca 101-300 i to w takiej kolejności, bo to mnie interesuje, a reszta mnie nie obchodzi.
Powtórzę: Sorry ale tak nie będzie.
Powtórzę: Sorry ale tak nie będzie.
E tam, jest ciekawie, choć praktycznie niemal nic na razie nie znam, Myślę, że gdyby było podawane w kolejności odwrotnej, to akcja po 100-200 miejscach by straciła sporo z zainteresowania. Natomiast co do głosu osoby, która chciała podawania na początku strony 50 miejsc TWC - mam nadzieję, że po prostu zostanie to jakoś setkami (czy pięćdziesiątkami) zbierane i będzie umieszczane po prostu na lmpn.pl. Ewentualnie na samym końcu po prostu jako całość w celu późniejszego łatwiejszego przeglądania.
Oczywiście dziękuję za wszystkie wyniki
Oczywiście dziękuję za wszystkie wyniki

Ostatnio zmieniony pt sty 16, 2015 8:02 pm przez kamil_snk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Coraz większe rozczarowania Sheryl i Seether tak słabo...
- Piotr
1465
1478 • —
1464
— • —
1463
1497 • —
1462
1513 • —
1461
1481 • —
DOMENICO MODUGNO
[1958] Domenico Modugno Sings Nel blu dipinto di blu (Volare) and Other Italian Favorites
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
właśnie dlatego, że najciekawsza jest druga i trzecia setka, to taka kolejność jest właściwa! chcielibyscie lp3 słuchać od miejsca 1 w dół?
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
@Miszon: brawo!
- Donnie
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004r.
Absolutna bzdura. Miejsca 100-300 w tym topie to sam Led Zeppelin, Kult, Dżem, Coldplay, Hey, Depeche Mode i kilka jeszcze zespołów wywindowanych w góry w wyniku zorganizowanych akcji fanów w/w zespołów. Najciekawsze i najlepsze utwory są po sam koniec - niestetyPS pisze:Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele

Do tej pory pojawiły się m.in. Tutti Frutti, Great Balls of Fire, Blue Suede Shoes, Papa Was a Rollin' Stone, That'll Be the Day - prawdziwe utwory wszechczasów. Again, czy Brothers in Arms - mogą im co najwyżej winyle czyścić

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
- Kontakt:
Jako komentarz do Twojego postu mógłbym napisać tylko: "Totalne brednie", ale wyjaśnię, że w cytowanym przez ciebie zdaniu napisałem o najciekawszej wg mnie CZĘŚCI ZESTAWIENIA, a nie o najlepszych utworach, bo to sprawa względna, subiektywna i kompletnie wtórna w tej zabawie.Donnie pisze:Absolutna bzdura...PS pisze:Myślę, że najciekawsze (przynajmniej dla mnie) są druga i trzecia setka zestawienia (w dalszej kolejności następne...), czyli piosenki, którym zabrakło niewiele
Moim zdaniem administratorzy wybrali złą formułę przedstawienia wyników, ale cieszę się, że w ogóle będą je prezentować.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja się z tobą zgadzam odnośnie tego, co najciekawsze, ale dostrzegam błąd logiczny w twoim rozumowaniu. Jeslibyś napisał, że najmniej ciekawa jest druga i trzecia setka i dlatego chcesz ją na koniec, to ta wypowiedź byłaby sensowniejsza. Tak to jest mało logiczna.
najwyraźniej nie takie prawdziwe, skoro wylądowały tam, gdzie wylądowały. szmatki w dłońDonnie pisze:Do tej pory pojawiły się m.in. Tutti Frutti, Great Balls of Fire, Blue Suede Shoes, Papa Was a Rollin' Stone, That'll Be the Day - prawdziwe utwory wszechczasów. Again, czy Brothers in Arms - mogą im co najwyżej winyle czyścić