piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)

Post autor: Yacy »

bez Kory z CD Męskie Granie 2014.
interpretacja kapitalna! :-)
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

barb42 pisze:To Nosowska z Męskiego, czy razem z Korą? Fragment na stronie listy nic mi nie mówi.
Raczej bez Kory. Nie sądzę, by ktoś w Trójce mógł nie dopisać takiego nazwiska.
Wersja z Korą sprzed lat też jest wspaniała:
https://www.youtube.com/watch?v=3GcIOKyNEQo

Do tej pory wszystkie moje promocje były nieudane, a teraz. Może starczy do pierwszego. :)
Yacy pisze:sytuacja, która jest na górze mi się nie podoba i tyle.
No fakt faktem, pierwszy na górze niezawieszony do tej pory to niejaki... Yacy.
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2014 10:11 pm przez konwicki1980, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
barb42
Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam

Post autor: barb42 »

No ba, mam nagrany z TV wspaniały duet K & K.
Takie nazwisko jak Dudziak tez nie zostało dopisane, więc nie dziwi nic.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Yacy pisze:ja nie zgłaszam, bo sytuacja, która jest na górze mi się nie podoba i tyle.
Mnie też ta sytuacja się nie podoba, ale sami sobie jesteście winni. Zabetonowani na szczycie czują się bezkarni, gdyż nie ponoszą żadnych konsekwencji poza zamrożeniem na 5 tygodni. Gdyby odejmować im punkty, jak proponowałem kilkanaście tygodni temu, wówczas prędko wyszliby z zamrażarki. Byliście przeciwko mojej propozycji, więc macie teraz pasztet.
Piękne jest to, co zrobił wwas. Wycofał swoją propozycję, by coś ruszyć w tym zaklętym kręgu... Czy tak będzie, zależy tylko od nas.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ale sytuacja z promowaniem czegoś co ma szansę na nr 1 na LP3, jest jeszcze bardziej bezsensowna.
gdyby nie to, że od kilku tygodni słucham Kaśki w tym utworze i uważam go za rewelacyjny, to po prostu bym nie oddał głosu na "promowany" utwór.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Powinno być tak, że jak jest Twoja kolej i nie zaproponujesz niczego, to spadasz na koniec kolejki.
A promocja Nosowskiej może jest pomóc w debiucie na podium :)
Pamiętam, że Bodeczek też promował cover wykonywany przez Nosowską...
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

jollyroger72 pisze:Gdyby odejmować im punkty, jak proponowałem kilkanaście tygodni temu, wówczas prędko wyszliby z zamrażarki.
Prawdę mówiąc, nie sądzę, by tak było. Piękne jest to, że nikomu to tej pory chyba na myśl nie przyszło, by zgłosić taki utwór jak ja. :) W sumie wykorzystałem sytuację, jaka się nadarzyła. Może do przyszłego tygodnia ktoś z góry przemyśli sprawę. :D
Awatar użytkownika
Radzix
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: Radzix »

Raczej z Męskiego Grania ta Nosowska.
ralfik
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 65/66

Post autor: ralfik »

W wersji granej przez Stelkę w "Myśliwieckiej 3/5/7" śpiewała tylko Nosowska. To z koncertu w Warszawie z 2 sierpnia.
Utwór zamyka 1. płytę "Męskie granie 2014".
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

jollyroger72 pisze:Zabetonowani na szczycie czują się bezkarni, gdyż nie ponoszą żadnych konsekwencji poza zamrożeniem na 5 tygodni. Gdyby odejmować im punkty, jak proponowałem kilkanaście tygodni temu, wówczas prędko wyszliby z zamrażarki.
A ja tak obserwując od dłuższego czasu jakie efekty przynoszą promocje, to jednak rozumiem, że chce się wybrać taki utwór, który jest w Nieszczęśliwej 20, bo tylko takie mają w zasadzie szansę. Więc rozumiem też to zamrażanie się. A nie chciałabym być zmuszona do promowania czegoś, co mi się nie do końca podoba tylko dlatego, że przyszła moja kolej. Z kolei nie chciałabym też być karana za to, że w zestawie nie ma ciekawych, z mojego punktu widzenia, propozycji.
konwicki1980 pisze:Piękne jest to, że nikomu to tej pory chyba na myśl nie przyszło, by zgłosić taki utwór jak ja. :)
A ja bym chyba wolała, żeby nikomu więcej taki pomysł do głowy nie przyszedł już. :-P
Yacy pisze:ja nie zgłaszam, bo sytuacja, która jest na górze mi się nie podoba i tyle.
ale to wiesz, że jeśli nie zgłosisz nic, to zostaniesz zamrożony?...
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

chyba zawieszony? :-)
poza tym jesli się nie mylę (chyba, że gdzieś była nowelizacja regulaminu, czego nie sposób znaleźć) to:
kajman pisze:3. Osoba może poinformować o chęci zawieszenia zgłaszania utworow do promowania, ale wtedy (dla uniknięcia bałaganu) to zawieszenie musi trwać minimum 3 tygodnie.
czyli nie zostaję zawieszony, tylko o to proszę. ja nie chcę się zawieszać, tym bardziej, że to nie ma najmniejszego sensu. nie wiem co wtedy o tym myślałem, ale pomysł jollyego z tym, że zawieszonym nie dolicza się punktów byłby chyba ok. wtedy jest szansa, że nie zawieszający się wskoczyliby na czoło. tylko kto wtedy by się prosił o zawieszenie? :-)
generalnie powoli chyba będę podążał droga wskazaną przez kajmana, bo przestaje mieć dla mnie sens ten wątek, szczególnie po dzisiejszej propozycji...
na początku tego wątku ku3a pisze:"Wspomagali" = poswiecili jeden ze swoich dziesieciu glosow na Liste na piosenke, ktorej pomoc jest potrzebna, czyli taka ktora na razie na elpetrojce w zaden sposob nie zaistniala.
ku3a pisze:Moze uda nam sie wspolnymi silami wprowadzic jakas piosenke do Poczekalni. Byc moze ludzie sluchajacy Listy po uslyszeniu podchwyca, zaczna glosowac i bedziemy miec przypadek podobny do "Again"? Probujmy :!:
czy te słowa maja jeszcze znaczenie? czy chodzi o to, by zaproponować utwór, który zadebiutuje bardzo wysoko? jesli to drugie to utwór tegotygodniowy spełnia ten warunek idealnie...
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Yacy pisze:(chyba, że gdzieś była nowelizacja regulaminu, czego nie sposób znaleźć)
http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 3e20fc5024
Cała sytuacja mi się bardzo nie podoba - zawieszanie się na szczycie to sytuacja, która nie powinna mieć miejsca, ale odejmowanie punktów nie do końca jest dobrym pomysłem. neon.ka ma rację - nie chciałbym promować utworu, który nie miałby szans na dostanie się do notowania. Większość z Was wybiera utwory spoza N20 i efekty są, jakie są. Ostatnim utworem, który wszedł do poczekalni z promocji, był wybrany przeze mnie Fink, zajmujący wtedy 53 miejsce. Skuteczność naszych promocji ostatnio jest beznadziejna. Ale z drugiej strony, promowanie utworu, którego debiut w Top30 jest prawie pewny, jest absurdalne, szczególnie że według zasad zabawy konwicki1980 nie powinien promować (bez przesady, żeby osoba trzecia od końca wybierała utwór promowany!), do tego znów się potężnie zaminusuje. Po prostu w kilku sprawach znaleźliśmy się w sytuacji patowej i nie do końca wiadomo, co z tym zrobić.
piotr1990
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039

Post autor: piotr1990 »

jollyroger72 pisze:Zabetonowani na szczycie czują się bezkarni, gdyż nie ponoszą żadnych konsekwencji poza zamrożeniem na 5 tygodni. Gdyby odejmować im punkty, jak proponowałem kilkanaście tygodni temu, wówczas prędko wyszliby z zamrażarki. Byliście przeciwko mojej propozycji, więc macie teraz pasztet.
Jako jeden z zamrożonych mogę powiedzieć, że na pewno nie czuję się bezkarnie. ;) Nie ma z obecnego zestawu nic co ewentualnie mógłbym promować więc dlaczego mam promować coś na siłę tylko dlatego, że jest moja kolej i dlaczego mają mi być odejmowane punkty za to skoro zdobyłem je głosując na utwory promowane. :roll:
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

piotr1990 pisze:(...) dlaczego mają mi być odejmowane punkty za to skoro zdobyłem je głosując na utwory promowane. :roll:
Nigdy nie napisałem, że moja propozycja jest idealna.
Wobec tego - masz inne, lepsze rozwiązanie?
piotr1990
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039

Post autor: piotr1990 »

Nie mam, nie wiem czy z tej sytuacji jest w ogóle jakieś dobre wyjście. :| Chyba musi pozostać tak jak jest. Wszystko się wyrówna z czasem, jak ktoś promuje np z miejsca 10 to poczeka później dłużej na kolejną promocję, z kolei jak ktoś zwleka z promocją i gromadzi punkty to kolejną promocję będzie mieć szybciej.
miszony
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987

Post autor: miszony »

Wiem że to już " musztarda po obiedzie " ale to " karanie " za promocję czyli " zamrażalnik " trochę mnie zniechęca wogóle do promowania bo muszę czekać kolejne 12, 11, 10 tyg na wyjście z zamrażalki a potem ustawić się w kolejnej kolejce do ponownego promowania. Wiem że takie zasady są ustalone , nie chcę nic zmieniać , piszę tylko o swoich odczuciach, które towarzyszą mi od pewnego czasu .
ku3a

Post autor: ku3a »

Wybór promowanej piosenki jest w tym tygodniu bezsensowny. Chciałem napisać inne słowa, ale się powstrzymam.
To jest zmarnowana promocja. Przy rejonach w których utwór i tak wyląduje te 30 głosów od nas prawdopodobnie i tak nic nie da.
Poza tym nie taka była idea wyboru piosenek promowanych. Miały promować, a nie dodawać kilkadziesiąt głosów utworom które i tak na bank dojdą do ścisłej czołówki. Może więc w przyszłych tygodniach będziemy promować U2, Adele, Kult, Luxtorpedę? :roll:
konwicki1980 pisze:Piękne jest to, że nikomu to tej pory chyba na myśl nie przyszło, by zgłosić taki utwór jak ja. :)
po pierwsze - i nic Ci to nie dało do myślenia?... :roll:
po drugie - była już podobna promocja dawno temu (zdaje się, że też Nosowska) i reakcje były podobne jak teraz. Od tamtej pory na szczęście nikt na tak głupi pomysł nie wpadł. Dla prawie wszystkich oczywiste były zasady wyboru promowanych piosenek. "Prawie" robi różnicę...
konwicki1980 pisze:W sumie wykorzystałem sytuację, jaka się nadarzyła. Może do przyszłego tygodnia ktoś z góry przemyśli sprawę. :D
Inna sprawa to chora sytuacja jaka jest, że ileś osób z czołówki całymi miesiącami jest w zawieszeniu. Po raz kolejny napiszę tylko, że podziawiam tych, którym chce się to ogarniać.
I kolejny facepalm, że promuje osoba, która jest trzecia od końca w kolejności...

Ogólnie - jestem bardzo zdegustowany tegotygodniową promocją. Bardzo.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

ku3a pisze:Poza tym nie taka była idea wyboru piosenek promowanych.
Szczerze ci Kuba powiem, że nic mnie nie obchodzi, jaka kiedyś była idea. Zupełnie nic. Zapromowałem najlepszy utwór spośród tych, które nie były na liście i tyle. Inny nie był nawet w Nieszczęśliwej i po promocji może do niej by się załapał, no i potem koniec balu, panno Lalu. Jak dla kogoś "promocją" jest awans z 67. na 64. przykładowo, to gratuluję. Już to przerabiałem parę razy.

PS Na razie widzę, że dalej panuje cisza w eterze.
ku3a

idea cały czas jest taka sama.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Dziwne tu idee panują, gdzie ci co mogą promować tego nie robią, a potem krytykują kogoś, kto po raz drugi ratuje sytuację. Wtrącanie się kto co ma promować uważam za niepoważne. Zawsze wydawało mi się, że będzie tu nadmiar chętnych do promowania. Trudno tę sytuację wyjaśnić. Nikogo się przecież nie da zmusić, by coś zgłosił.
Awatar użytkownika
albarn
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
Kontakt:

Post autor: albarn »

O, ktoś mnie odmroził. Czuję się trochę jak Han Solo na początku Powrotu Jedi i czuję się niepewnie, ale może byśmy zagłosowali na
Damon Albarn - MR. TEMBO ?
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Tomekk pisze:Pamiętam, że Bodeczek też promował cover wykonywany przez Nosowską...
Też mi się od razu tak skojarzyło...
i że skrytykowałem i w ramach protestu nie zagłosowałem (normalnie, bez promocji, bym zagłosował).
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Nie rozumiem pewnych rzeczy. Konwicki chciał promować Nosowską to jego sprawa, dla mnie i paru innych ta promocja ma taki sens, że na pewno się uda. Ale np. dla osoby promującej wcale to tak oczywiste być nie musi, więc może wyluzujcie i nie krytykujcie kogoś za to, że coś mu się podoba. Kiedyś mr.pusiak promował Linkin Park też uznaną firmę, potem kajman Dream Theater też już wysoko sytuowane na liście i co, nikt nie miał sprzeciwu, a teraz jest problem? Wtedy nie było idei? Każdy ma swój głos i robi z nim co chce, a reszta jeśli nie chce oddać swego głosu to nie odda i tyle. Ja sam myślałem o promowaniu T.Love, ale nie zgłosiłem tego, bo pewnie też bez promocji do poczekalni by to się załapało.
Ale gdyby nie weszło to chętnie to zgłoszę.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

ku3a pisze:
po pierwsze - i nic Ci to nie dało do myślenia?... :roll:
.
Sorry. ale bardzo to niesmaczne ku3a. Czasem własne spostrzeżenia lepiej zachować dla siebie, bo to działa w obie strony.
ku3a

a czasem lepiej napisać, żeby komuś coś uzmysłowić
ODPOWIEDZ