1323 (08.06.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

GregF

Post autor: GregF »

15 (b/z). Kasia Groniec to jedna z czterech pań (obok Nosowskiej, Jopek Stępniak-Wilk), które ratują honor polskich wokalistek na LP3 :).
amosek

Post autor: amosek »

GregF pisze:15 (b/z). Kasia Groniec to jedna z czterech pań (obok Nosowskiej, Jopek Stępniak-Wilk), które ratują honor polskich wokalistek na LP3 :).
w części popieram, nie zgadzam się co do Jopek i Stępniak - Wilk, ale już połowa zdania wspólna :D
GregF

14 (+2). Mamy dzisiaj kilka miłych dla ucha ponownych awansów - wcześniej Trebunie-Tutki & Voo Voo, teraz Bjork, a może do tego grona dołączy i Tori :).
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Oryginalna Bjork mnie nie zachwyca, aczkolwiek szacunek za ciekawe podejście do muzyki!
kajman

Post autor: kajman »

Jak mnie cieszy, że najlepszy utwór w zestawie rewelacyjnej Bjorki poszedł w górę.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:
marsvolta pisze:To ciemawe ze w sumie najbardzie zblizony utwór do stylistyki grupy hump de bump nie cieszy sie popularnoscia.
Też mnie to dziwi i... smuci. To mój ulubiony z płyty.
no bo może tutaj większość lubi ich w tzw. "ckliwych balladkach" :wink: jak to się popularnie mówi...ja zresztą też się do tej grupy zaliczam :)
amosek

oryginalność to ona ma fakt!
ku3a

Post autor: ku3a »

ktos wie czemu w reklamie Oper'era jest "Chelsea Dagger" - The Fratellis?
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

GregF pisze:15 (b/z). Kasia Groniec to jedna z czterech pań (obok Nosowskiej, Jopek Stępniak-Wilk), które ratują honor polskich wokalistek na LP3 :).
A Maria Peszek? Steczkowska? D. Miśkiewicz?
GregF

marsvolta pisze:
GregF pisze:17 (b/z). Starszy singiel Papryczek pewnie wyleciał, a "Hump De Bump" na szczęście wyhamował i oby za tydzień zaczął się staczać :).
o co ci chodzi po co ma wychamowac ma fajny rytm i super trabke chwytliwy refren super gitare no nie wiem czego wiecej mozna chciec od peppersów moze takiej zrzyny jak dani california króre było ewidentnym plagiatem
Ja lubię tę bardziej liryczną część ich repertuaru, gdy udowadniają, że potrafią skomponować urocze melodie, i dlatego z ostatniej płyty wolę "Snow (Hey Oh)" i "Desecration Smile", a np. z klasycznego "Blood Sugar Sex & Magik" zawsze skuteczniej przyswajałem "Under The Bridge" czy "Breaking The Girl" niż takie "Give It Away" ;).
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

marsvolta pisze:najbardziej to dziwi mnie fakt ze płyta Strachów Piła Tango jest z 2005 roku a dopiero teraz wydaja kolejny singiel Jedna taka szansa na 100!!!!!

W sumie fajna piosenka!
Naprawde :?: :!: :!: :!:
amosek

zbyszu pisze:
Steczkowska zdecydowanie nie, reszta Pań bardzo neutralnie, bez większego zachwytu. (jak dla mnie)
GregF

zbyszu pisze:
Miałem na myśli panie, które aktualnie są na LP3 - a akurat Steczkowska tym razem się nie popisała.
kajman

Tak jak przypuszczałem to byłem bez szans. ale przynajmniej pogadałem sobie z... naszym forumowym kolegą (a moim i kilku innych nawet 2-forumowym).
ku3a

kajman pisze:Tak jak przypuszczałem to byłem bez szans. ale przynajmniej pogadałem sobie z... naszym forumowym kolegą (a moim i kilku innych nawet 2-forumowym).
dzwoniles z Bjork?
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

stavanger pisze:
marsvolta pisze:najbardziej to dziwi mnie fakt ze płyta Strachów Piła Tango jest z 2005 roku a dopiero teraz wydaja kolejny singiel Jedna taka szansa na 100!!!!!

W sumie fajna piosenka!
tu jest link do vivid.pl

http://www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?s ... r=13105647
kajman

ku3a pisze:
kajman pisze:Tak jak przypuszczałem to byłem bez szans. ale przynajmniej pogadałem sobie z... naszym forumowym kolegą (a moim i kilku innych nawet 2-forumowym).
dzwoniles z Bjork?
z Bjork.
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

I'm not sorry - Pigeon Detectives

niezmiernie mnie to cieszy, że można na to głosowac od tego tygodnia.
kajman

Motorek powoli, ale jednak do przodu. I tak proponuję przez jeszcze 12 tygodni. :D
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

marsvolta pisze:
stavanger pisze:

W sumie fajna piosenka!
tu jest link do vivid.pl

http://www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?s ... r=13105647
Chciałem sprawdzić na stronie http://www.strachynalachy.art.pl/ ale nie może się załadować :?
GregF

13 (+1). "Motorek" Grechuty w wersji Turnaua nieco drgnął, ale do Top 10 jeszcze trochę brakuje. W tekście mowa o "maturze o gimnazjum", bo tekst Czechowicza powstał jeszcze przed II wojną światową, gdy obowiązywał inny system edukacyjny ;).
kajman

Apropos, czy ktoś wie, kto jest autorem textu?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:Motorek powoli, ale jednak do przodu. I tak proponuję przez jeszcze 12 tygodni. :D
nie miałbym nic przeciwko...z zastrzeżeniem, że po drodze miejsce to zdążyłby trochę pozajmować White Stripes :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Świetny "Motorek"! Doskonała przeróbka. Chociaz wolę rzeńskie chórki tak jak u Grechuty, to Grzesiu wykonał piosenke po mistrzowsku.
ku3a

"Motorek" na 13. to dla mnie bardzo zla wiadomosc w Znawcy. -1 w stosunku do wspolnego i co najwyzej 0 zamiast +2 na Tori.
na pocieszenie to, ze L Dópa conajmniej na 12. :!: :D
ODPOWIEDZ