kajman pisze:A skąd wiesz, że aż 5 (chyba że przeoczyłem ? Równie dobrze mogło być punktów 4 albo porozrzucane 3 [poprzednio błędnie 4] (w regulaminie na 99% jest informacja, że w pierwszej kolejności decyduje ilość głosujących).
W pierwszej kolejności decyduje liczba punktów.
To jest oczywiste, ale chodziło mi o to, że przy równej ilości punktów (czego nie dopisałem) w pierwszej kolejności decyduje ilość głosujących. A ilości punktów chyba nie podawałeś. Przypuszczalnie wszystkie samotne piosenki z miejsc 4 przeszły, wszystkie samotne miejsca 5 odpadły i teraz nie wiemy, ile punktów wystarczyło.Na miejscu 32 mogła być teoretycznie piosenka z 5 punktami, a le i z 3, na którą głosowały 2 osoby.
kajman pisze:A skąd wiesz, że aż 5 (chyba że przeoczyłem ? Równie dobrze mogło być punktów 4 albo porozrzucane 3 [poprzednio błędnie 4] (w regulaminie na 99% jest informacja, że w pierwszej kolejności decyduje ilość głosujących).
A stą, że liczący głosy napisał, że wystarczyło 5 punktów, żeby wejść do 32 .
Czyli minium 4 piosenki każdej osoby głosującej musiało wejść. U mnie weszło 6, ale po tej rundzie pewnie tylko dwie moje faworytki zostaną.
Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony, ze wszystkie 3 moje piosenki awansowały do drugiej rundy. Po cichu liczyłem tylko na Akurat. Czyli nie tylko mnie kręcą takie klimaty, chociaż nasi forumowicze zwykle mało pochlebnie oceniają takie piosenki. Inna sprawa, że na LP3 są wstawiane mało ambitne, słabej jakości propozycje.
A co decyduje w przypadku remisu w danej parze?
Ilość punktów z pierwszej rundy?
Ilość osób głosujących na te utwory w pierwszej rundzie?
A może jeszcze coś innego?
Robinson pisze:A co decyduje w przypadku remisu w danej parze?
Ilość punktów z pierwszej rundy?
Ilość osób głosujących na te utwory w pierwszej rundzie?
A może jeszcze coś innego?
Oddałem juz swe głosy. U mnie pomarańczowi zwyciężyli 7:6 z zielonymi. Na trzy pary nie głosowałem. Najwięcej problemów miałem przy parze 13. Juz teraz szukam utworów do następnej edycji. Zwierze pociągowe aż sie spociło.
Mam taką propozycję. Nie czekać do zakończenia tej edycji zabawy i zacząć wrzucać typy powiedzmy wtedy, kiedy zacznie się półfinał, może nawet rundę wcześniej. Wtedy od razu po zakończeniu tej edycji można będzie można rozpocząć następną.
kajman pisze:Mam taką propozycję. Nie czekać do zakończenia tej edycji zabawy i zacząć wrzucać typy powiedzmy wtedy, kiedy zacznie się półfinał, może nawet rundę wcześniej. Wtedy od razu po zakończeniu tej edycji można będzie można rozpocząć następną.
Ja jednak proponuje zrobić ,jakąś przerwę(wakacje mam i wkrótce zacznie się czas wyjazdów).
Nie, nie będę blokował rozpoczęcia kolejnej edycji, ale obawiałbym się lekkiego przesytu.
U mnie jak na razie 8:2, ale postanowiłem, że jeszcze raz przesłucham kazdą parę, kto wie, może w niektórych kawałkach jeszcze czegoś nie dojrzałem i są naprawdę fajne. Albo niby ogólnie dałem jakiemuś lepszą ocenę, ale z jakimś konkretnym utworem być może niespodziewanie przegra? Kto wie? W niektórych parach będzie ciężko, ale też na szczęście 3 mam już z głowy, bo się w nich wstrzymuje, także trochę to ułatwia sytuację.
Z utworów na które głosowałam weszły wszystkie Niestety 2 tworzą parę.
Właśnie jestem w trakcie dokonywania wyborów między parami
Emocjonujący konkurs...jak już wspomniano