Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Grycek pisze: D. zwyciezca VII. ze zwyciezca VII.
wiadomo że chodzi o VIII ale żeby nikt nie mógł pokusić się o unieważnienie :lol: wyników to proszę Grycek o porawę :-)
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Miszon pisze: A z drabinki wnioskuje sherlockowo, ze najwiecej punktow dostały 2 piosenki spośród par 1 i 16 (bo najbardziej rozstawione, czyli najwcześniej w finale na siebie mogą wpaść) :).
A może zostały tak rozmieszczone ja było w 1 poście w regulaminie
1 miejsce z 16
2 miejsce z 17 itd.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Krótki komentarz.
Skończyło się na tym, że zagłosowało 20 osób na 44 utwory. Przez ten cały tydzień ,jak zbierałem głosy, lista się zmieniała niesamowicie w dużym stopniu. Samo pierwsze miejsce zmieniało się chyba z 5-6 razy. Ogólnie pierwszymi miejscami nie jestem zbytnio zaskoczony i spodziewałem się, że te utwory mogą zajść wysoko.
Aby dostać się do finałowej 32 wystarczyło mieć 5 punktów.
A oto "nieszczęśliwa 12stka"
33. Millenium - Back to the childhood
34. Carmen Cuesta-Loeb - Shape Of My Heart
35. Laurie Anderson - Kokoku
36. Sylvan - This World Is Not For Me
37. The Gun Club - The Breaking Hands
38. Acroma - Don't Think Just Move
39. Beatallica - Hey Dude
40. Jimmy Eat World - Sweetness
41. Sputnik - Prujezd Hlavou
42. TBX & Evanna - Inspire Me
43. The Ramones - Bonzo Goes To Bitburg
44. Tiromancino - Per Me è Importante

Na resztę utworów nikt nie głosował.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

dominik_fi pisze:
Miszon pisze: A z drabinki wnioskuje sherlockowo, ze najwiecej punktow dostały 2 piosenki spośród par 1 i 16 (bo najbardziej rozstawione, czyli najwcześniej w finale na siebie mogą wpaść) :).
A może zostały tak rozmieszczone ja było w 1 poście w regulaminie
1 miejsce z 16
2 miejsce z 17 itd.
No tak, ale to oznacza, że istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że 1 i 2 miejsce z eliminacji trafią na siebie w drugiej rundzie, a daleko dojdą rzecz ze środka stawki. Powinno być np. 1-32...... a na końcu 2-31, w połowie pierwszej części drabinki 3 z 30, w drugiej połowie 4 z 29, itp. (jak w tenisie właśnie ;) ). Ewentualnie tak jak piszesz, ale w drugiej rundzie nie zwycięzca 1. ze zwycięzcą 2, tylko z 16., 2 z 15 itp. Analogicznie I z VIII etc. (chyba że coś pokopałem, ale własnie zaczał się Roland Garros, to można dokłądnie sprawdzić, jak to jest :) ).

No i niewykluczam też, że Grycek specjalnie "pomieszał" pary, tak, żeby nic się nie dało stwoerdzić i np. rozstawienie są w prach nie 1 i 16, tylko 1 i 9 (albo nawet 8 i 9, albo 8 i 16 itp., jak chciał w sumie :D ).
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Grycek pisze: 33. Millenium - Back to the childhood
szkoda bo to świetny utwór - rozumiem że 4 osobom podobała się moja propozycja :-)
Grycek pisze: 36. Sylvan - This World Is Not For Me
mój typ nr 9 - szkoda :-(
Awatar użytkownika
dominik_fi

Grycek pisze: 38. Acroma - Don't Think Just Move

U mnie na 8.
kajman

Post autor: kajman »

Grycek pisze:Na resztę utworów nikt nie głosował.
Przyznam się, że jestem tym trochę zdołowany. Na 1 z moich nikt nie głosował, 2 na 35 i tylko jedna w dalszej rozgrywce. :evil:
Awatar użytkownika
dominik_fi

W taki razie można chyba powiedzieć, że w większości lubimy porządnego rocka z mocno brzmiącą gitarką ale nie gardzimy też coverami - czy też parodiami.
ku3a

Post autor: ku3a »

z mojej siodemki wszystko przeszlo dalej i w pierwszej rundzie pucharow nie spotka sie ze soba.
w dodatku 2 moje propozycje przeszly. Dziwie sie tylko, ze akurat te dwie, bo ta ktorej dawalem najwieksze szanse nie zdobyla nawet jednego punktu...
kajman

A jeszcze żeby się dobić to znalazłem moje piosenki z miejsc 5-7 w odrzutach. Dobrze, że chociaż moja piosenka z miejsca 8 (czyli wielki przegrany) się załapała.
kajman

dominik_fi pisze:W taki razie można chyba powiedzieć, że w większości lubimy porządnego rocka z mocno brzmiącą gitarką ale nie gardzimy też coverami - czy też parodiami.
Chyba z tym różnie, bo trochę z tego poprzepadało.
Awatar użytkownika
dominik_fi

Tak sobie sprawdzam te par i tylko nie wiem skąd jest ten kawałek:

Paul Mauriat - Love Is Blue

Ja go nie ściągałem i nie moge znaleźć go w tych od was.
Czyja to propozycja??
ku3a

Post autor: ku3a »

choroszcz to zglaszal
herMMan

Post autor: herMMan »

dominik_fi pisze:Tak sobie sprawdzam te par i tylko nie wiem skąd jest ten kawałek:

Czyja to propozycja??
To była propozycja choroszcza. U mnie na...
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

dominik_fi pisze:Tak sobie sprawdzam te par i tylko nie wiem skąd jest ten kawałek:

Czyja to propozycja??
choroszcz zamiast Jeffa Becka
kajman

Wysłałem już swoje głosy na 1/16. W 3 parach nie obstawiłem wyniku i nie zamierzam tego uczynić, zresztą pewnie i tak już nie można.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ciekawe pary. Z moich głosów 6 przeszło dalej oraz są 3 moje propozycje :) Szkoda tylko piosenki miejsca 37, na którą głosowałem.
A propozycje par już mi sie nie podobają. Dwie piosenki na które głosowałem trafiły na dwie moje propozycje. Jednej i dugiej nie mógłbym odrzucić. :( Ale cóż poradzić.
IZA

Post autor: IZA »

Musze przyznać, że i typy z mojej siódemki znalazły się w kolejnej fazie i na szczęście w większości nie tworzą par :)

Cieszy mnie również, że ktoś oddał głos na Sputnika, bo szczerze mówiąc najbardziej mi tu właśnie zależało na propagowaniu czeskiej muzyki, która (nie wiedzieć czemu) bardzo rzadko jest prezentowana w polskich mediach :(
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

z mojej siódemki też 6 ("Shape of my heart" miałem na 5!) i są dobrze ulokowane :); oczywiście szkoda jeszcze "This world is not for me" (u mnie 8.), za to 2 z moich własnych weszły 8)
Awatar użytkownika
dominik_fi

Przy 10 parach nie było problemów, wytypowałem swoich faworytów odrazu, teraz mam kłopot z pozostałymi 6 parami, t.j.:
6 Chinook - Efemeryda Avenged Sevenfold - Seize The Day
8 Mew - The Zookeeper's Boy Homegrown - Barbie girl
9 Thirteen Senses - Thru The Glass Ben Folds - Zak and Sara
13 Godsmack - Serenity 650 North - Just A Picture
14 No Respect - Human Scum Brendan Croker - No Money At All
15 Oceansize - Music for a Nurse The Twilight Singers - Black Is The Color Of My True Love's Hair
To są wszystko znakomite kawałki, zresztą tak jak i pozostałe a mleko jest bardzo zdrowe ;)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Skoro 5 punktów trzeba było mieć, żeby wejść do 32, to wydaje mi się, że to jednak sporo. To dobrze, bo oznacza, że jednak w miarę spójne głosy były i nie było wątpliwości, co ma wejść do pucharów.
Ja będę miał największe wątpliwości z parami 7 i 15. Jakoś mnie nie grzeją te kawałki.
Zaskoczony jestem, że nie wszedł Sylvan. Pod koniec go wrzuciłem, a robił coraz lepsze wrażenie na mnie (na początku kompletnie mi się nie podobał, a później owszem). Sądziłem jednak, że ktoś więcej na niego zagłosuje i wejdzie, a tu niespodzanka niemiła. Szkoda też Millennium i Acroma, zwłaszcza Millennium, które było u mnie na 8 (a w zasadzie na 9, bo 6 było nieliczony A Fallacy).
kajman

Miszon pisze:Skoro 5 punktów trzeba było mieć, żeby wejść do 32, to wydaje mi się, że to jednak sporo. To dobrze, bo oznacza, że jednak w miarę spójne głosy były i nie było wątpliwości, co ma wejść do pucharów.
Ja będę miał największe wątpliwości z parami 7 i 15. Jakoś mnie nie grzeją te kawałki.
A skąd wiesz, że aż 5 (chyba że przeoczyłem ? Równie dobrze mogło być punktów 4 albo porozrzucane 3 (w regulaminie na 99% jest informacja, że w pierwszej kolejności decyduje ilość głosujących).
Miszon pisze:Zaskoczony jestem, że nie wszedł Sylvan. Pod koniec go wrzuciłem, a robił coraz lepsze wrażenie na mnie (na początku kompletnie mi się nie podobał, a później owszem). Sądziłem jednak, że ktoś więcej na niego zagłosuje i wejdzie, a tu niespodzanka niemiła. Szkoda też Millennium i Acroma, zwłaszcza Millennium, które było u mnie na 8 (a w zasadzie na 9, bo 6 było nieliczony A Fallacy).
Podzielam Twoje zaskoczenie co do Sylvana. Niestety o ile kojarzę to jeden z tych kawałków, który dawał się wyprzedzać, ale i tak był u mnie w 10, podobnie jak Acroma. Dla mnie chyba największym zaskoczeniem in minus jest Beatallica, bo raczej wydawała mi się pewniakiem.
Ostatnio zmieniony śr maja 30, 2007 9:40 am przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Grycek pisze: 4 W fazie eliminacyjnej w przypadku takiej samej liczby głosów wyżej jest utwór na który głosowało więcej osób. Przy tej samej liczbie osob glosujacych decyduje najwyzsze miejsce zdobyte w naszych siódemkach. Jeśli najwyższe miejsca są jednakowe ,to decyduje mniejsze odchylenie standartowe w podanych głosach. Jeśli to nie roztrzygnie, to dane utwory zostają rozstawione w kolejności alfabetycznej biorąc pod uwagę wykonawcę.
kajman pisze:A skąd wiesz, że aż 5 (chyba że przeoczyłem ? Równie dobrze mogło być punktów 4 albo porozrzucane 4 (w regulaminie na 99% jest informacja, że w pierwszej kolejności decyduje ilość głosujących).
W pierwszej kolejności decyduje liczba punktów.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Głosy juz oddałem. Prawde mówiąc ten etap mógłby trwać krócej
kajman

tadzio3 pisze:Głosy juz oddałem. Prawde mówiąc ten etap mógłby trwać krócej
Zgadzam się. Wystarczyłby dzień, góra 2. Ja głosy oddałem już wczoraj i myślę, że w większości par nikt nie będzie miał problemów z wytypowaniem zwycięzcy.
ODPOWIEDZ