Poszukiwana, poszukiwany...

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Poszukiwana, poszukiwany...

Post autor: JaceK »

Proszę o pomoc! Sporą część mojej korespondencji zajmują listy:
,,kiedyś był taki utwór [...] wiesz kto to śpiewa? i na jakiej płycie?''
--- niestety, nie mam wiedzy p. Marka Niedźwieckiego, więc... od czego mamy niniejsze forum!

Podzielmy się swoją wiedzą!
Pozdrawiam
Gość

Post autor: Gość »

poszukuję nazwy zespołu, który zaśpiewał hitowa balladę rokową, panowie - dwaj mieli na teledysku długie włosy , grali na gitarach, ubrani na czarno, byli trochę podobni do indian.Nie widziałam nigdy potem ich innej piosenki, ale może jestem opóźniona. aha na rynek ten hit wszedł pare lat temu ale w radio nadal to czasami puszczają.
Gość

indianie ;)

zesol nazywa sie extreme ... a piosenka ma tytol more then words
Gość

Ja bede jeszcze lepszy ;)

Piosenka z poczatku lat 90' (raczej). Nie pamiętaj jej prawie :/
jest to popowa(?) piosenka w której refren jest spiewany przez kobiete ktorej koniec teg orefrenu konczy się na forever :) Zas zaraz po tym jest chyba spiewane przez kilka osob: higher, higher
:lol: :lol: :lol:
Żeby to ja cos wiecej pamietał :/ :D
Gość

Świetie się bawicie... ktoś, coś jeszcze dorzuci równie inteligentnego?

Miłej zabawy
(zbyszek)
adlugozima13

Post autor: adlugozima13 »

a ja poszukueje tez piosenke
chyba z lat 90
spiewa jakas wokalistka po wlosku :) nie pamietam slow, za to teledysk prawie na pamiec, bo mtv classic ma klopoty finansowe i w kolko puszcza to samo, wiec ten teledysk leci ciagle teraz :D ta wokalistka jest brunetka, w teledysku kreci sie w jakims miejscu bialym :D
adlugozima13

Post autor: adlugozima13 »

a ja poszukueje tez piosenke
chyba z lat 90
spiewa jakas wokalistka po wlosku :) nie pamietam slow, za to teledysk prawie na pamiec, bo mtv classic ma klopoty finansowe i w kolko puszcza to samo, wiec ten teledysk leci ciagle teraz :D ta wokalistka jest brunetka, w teledysku kreci sie w jakims miejscu bialym :D
kiedys na rmf fm puszczali kilka piosenek ktore nie wiem kto wykonuje, chociaz ich nie lubie, ale z czystej ciekawosci chcialbym sie dowiedziec kto to :))
wiec pierwsza piosenka : spiewa jakis koles, w chorku sa kobiety. piosenka dosc szybka, sa tam slowa "sets albo sex to be you, i know i know, sex/sets to be you, i know it's true"
piosenka nr.2 to spiewaja jakies kobiety i text jest "don't you worry, i'll do it fine, so don't worry, to left behind, cause i love my freedom and i love my life, so don't you worry, costam costam" :D
Gość

była taka pisoenka,kiedyś kilka razy słyszałem w radio....kilka lat temu....była to pisoenka bez słów,instrumentalna,dzwięki elektroniczne w większości...zero słów,piosenka chyba z zagranicy....wiem,ze mało szczegółów,ale może mnie jakoś jednak naprowadzicie...... :roll:
aldebaran

Post autor: aldebaran »

Ja tez poszukuje juz kilka ladnych lat pewnych utworow, ale dla odmiany znam i wykonawce i ich tytuly. Pierwsza: Alla Ord; druga: Here And Now szwedzkiego zespolu Baden Baden. Moze ktos ma w swoich zbiorach i chcialby sie podzielic nimi?
jankes

Post autor: jankes »

adlugozima13 pisze: kiedys na rmf fm puszczali kilka piosenek ktore nie wiem kto wykonuje, chociaz ich nie lubie, ale z czystej ciekawosci chcialbym sie dowiedziec kto to :))
jak nie lubisz to po co pytasz :)
adlugozima13 pisze: wiec pierwsza piosenka : spiewa jakis koles, w chorku sa kobiety. piosenka dosc szybka, sa tam slowa "sets albo sex to be you, i know i know, sex/sets to be you, i know it's true"
PROZAC-"Sucks to be you"
Randall

Post autor: Randall »

aldebaran pisze:Ja tez poszukuje juz kilka ladnych lat pewnych utworow, ale dla odmiany znam i wykonawce i ich tytuly. Pierwsza: Alla Ord; druga: Here And Now szwedzkiego zespolu Baden Baden. Moze ktos ma w swoich zbiorach i chcialby sie podzielic nimi?
Ha ha, też tego szukam od stu lat chyba! Baden Baden mam tylko "Jag Har en Droem", ale jest to bardzo nędzny utwór :D
markoz

Post autor: markoz »

"Ha ha, też tego szukam od stu lat chyba! Baden Baden mam tylko "Jag Har en Droem", ale jest to bardzo nędzny utwór :D"
"Alla ord" mam na winylu. Dajcie znac na forum jesli ktos jest zainteresowany.
Mam tez "Keep your hands off" tegoz zespolu.
aldebaran

Post autor: aldebaran »

markoz pisze:"Alla ord" mam na winylu. Dajcie znac na forum jesli ktos jest zainteresowany.
Mam tez "Keep your hands off" tegoz zespolu.
Jestem zainteresowany! Kontakt: aldebaran@pf.pl
Gość

jankes pisze:
adlugozima13 pisze: kiedys na rmf fm puszczali kilka piosenek ktore nie wiem kto wykonuje, chociaz ich nie lubie, ale z czystej ciekawosci chcialbym sie dowiedziec kto to :))
jak nie lubisz to po co pytasz :)
adlugozima13 pisze: wiec pierwsza piosenka : spiewa jakis koles, w chorku sa kobiety. piosenka dosc szybka, sa tam slowa "sets albo sex to be you, i know i know, sex/sets to be you, i know it's true"
PROZAC-"Sucks to be you"
Awatar użytkownika
tst72

Post autor: tst72 »

Adlugozima13
...So, don't you worry. (I'm doing fine.)
No don't you worry. (That you left me behind.)
Coz I love my freedom, and I love my life.
So don't you worry. Coz I'm doing fine!...

zespół: MADASUN (trzy śpiewające kobietki)
tytuł piosenki: Don't You Worry
płyta: The Way It Is (2000)
Awatar użytkownika
tst72

Post autor: tst72 »

Baden Baden mówicie...
ODPOWIEDZ