1319 (11.05.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Post autor: kajman »

saferłel pisze:Bjork :) chyba 17 a nie 16?
17 był Travis.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

saferłel pisze:Słyszałem jego wokal i nie robi wrażenia nadzwyczajnego. Nic oryginalnego chyba tam nie ma (czyżby znów słaba jakość zaważyła na tej wypowiedzi?)

Lidia. P - też bez komentarza.
no coz skoro pan kolega zachwyca sie Travisem, to fakt ze nie podoba sie Bjork i Antony zupelnie nie dziwi ;)
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 8:52 pm przez Campari, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

drwycior pisze:
saferłel pisze:
drwycior pisze:Mam wszystkie plyty Bjork bez Sugarcubes...ale ta nowa plyta...przeciez tego sie wogole nie da sluchac!! Nie wiem albo ja juz sie tak zestarzalem ze nic nie rozumiem byc moze...
Najlepsza z tego wynika byla jest i bedzie Homogenic 1997.
O kolekcjoner tak niepochlebnie się wypowiada o nowym CD. Ciekawe czy faktycznie płyta taka słaba czy to ta jakoś tylko zaważyła.

W każdym bądź razie szukam wersji w bardzo dobrej wersji!. Ma ktoś?

O a teraz sprawa podobna jak z Linkin Park. Bardzo fajny singiel z nudnej i słabej płyty.

..no bo to jjuz jest jakis odplyw w rejony muzyczne zakrecone tak,ze ja juz czegos takiego nie potrafie strawic,nie bierze mnie a wrecz przeciwnie...bo np. przez 5 minut jedzie dzwiekowy parowiec i huczy i nic wiecej...i co to ma byc??
Też za 1 razem zauważyłem że są momenty takiego muzycznego postoju, czasem nie warto robić 7 minutowego kawałku. No nic, zobaczymy, jeszcze kilka przesłuchań przedemną.
GregF

Post autor: GregF »

14 (-3). Po 15 tygodniach na LP3, w tym niezbyt zasłużenie na jej szczycie, Lidka P. już nie robi na mnie muzycznego wrażenia.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

(13) Voo Voo-nootki i Trebunie Tootki :)
Awatar użytkownika
saferłel

Campari pisze:
saferłel pisze:Słyszałem jego wokal i nie robi wrażenia nadzwyczajnego. Nic oryginalnego chyba tam nie ma (czyżby znów słaba jakość zaważyła na tej wypowiedzi?)

Lidia. P - też bez komentarza.
no coz skoro pan kolega zachwyca sie Travisem, to fakt ze nie podoba sie Bjork i Antony zupelnie nie dziwi ;)
Nie rozumiem tego zdania powyżej. Ja jestem otwarty na wiele stylów muzycznych. Nirvana obok PSB, a The Prodigy obok Pink Floyd..więc te słowa nie mają sensu.
GregF

13 (-1). Zamiast wyprzeć z Top 10 któregoś z przeciętniaków, Trebunie Tutki z Voo Voo ze świetną "Filozofią" ciągle błąkają się w jej pobliżu :(.
Awatar użytkownika
saferłel

Filozofia Dramatu co ciekawego brzmi 100 razy lepiej teraz niż jak słuchałem to 1 drugi raz...hehe na wsi niewiem czy miałem kryzys czy olśnienie ale tak myślałem czy gdyby nie było weeka wolnego to może by dać to na Lp :D Ale ja jestem zmienny...
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

saferłel pisze:Nie rozumiem tego zdania powyżej. Ja jestem otwarty na wiele stylów muzycznych. Nirvana obok PSB, a The Prodigy obok Pink Floyd..więc te słowa nie mają sensu.
maja moze o tyle, ze Travis to proste popowe granie, w przeciwienstwie do Bjork i Antony'ego
a w.w. zespoly to jednak rowniez mainstream, z wyjatkiem PF ;)
kajman

saferłel pisze:
Campari pisze:no coz skoro pan kolega zachwyca sie Travisem, to fakt ze nie podoba sie Bjork i Antony zupelnie nie dziwi ;)
Nie rozumiem tego zdania powyżej. Ja jestem otwarty na wiele stylów muzycznych. Nirvana obok PSB, a The Prodigy obok Pink Floyd..więc te słowa nie mają sensu.
W każdym stylu są rzeczy lepsze i gorsze, a i niektóre style mają w założeniu brak ambicji muzycznych (przynajmniej prawie zawsze), więc te słowa mają bardzo dużo sensu.
Awatar użytkownika
saferłel

Campari pisze:
saferłel pisze:Nie rozumiem tego zdania powyżej. Ja jestem otwarty na wiele stylów muzycznych. Nirvana obok PSB, a The Prodigy obok Pink Floyd..więc te słowa nie mają sensu.
maja moze o tyle, ze Travis to proste popowe granie, w przeciwienstwie do Bjork i Antony'ego
a w.w. zespoly to jednak rowniez mainstream, z wyjatkiem PF ;)
Mogę jeszcze wymienić kilka zespołów, których słucham, a są na pewno nie typowo Main-Streamowe.

Po prostu nowe nagranie Bjork mi nie pasuje i nie ma znaczenia czy uznam Travisa za dziadostwo czy legende :/
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Dobra, czas zacząć najnowsze notowanie mrsap's chart... Oczywiście nie znaczy to, że uciekam z forum :wink:
Awatar użytkownika
Zawiesina
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Kontakt:

Post autor: Zawiesina »

"Filozofia dramatu" z Waglewskim nawet mi podchodzi, w przeciwieństwie do Maleńczuka, który pojawi się w następnej godzinie. Ale w zestawie pojawił się ich duecik "Koledzy", na który na pewno w przyszłym zagłosuję.
Awatar użytkownika
saferłel

kajman pisze:
saferłel pisze:
Campari pisze:no coz skoro pan kolega zachwyca sie Travisem, to fakt ze nie podoba sie Bjork i Antony zupelnie nie dziwi ;)
W każdym stylu są rzeczy lepsze i gorsze, a i niektóre style mają w założeniu brak ambicji muzycznych (przynajmniej prawie zawsze), więc te słowa mają bardzo dużo sensu.
Uważaj jak chcesz, ja sądze, że w moim przypadku te słowa są pozbawione większego znaczenia.
Awatar użytkownika
mceurytos
Kontakt:

Post autor: mceurytos »

Witam po raz pierwszy i mam takie pytanie:
Czy ktoś nagrywa notowania LP3? Chciałbym jakimś cudem zdobyć nagranie z poprzedniej godziny :)
Awatar użytkownika
saferłel

Tak, notowania są nagrywane i są w tym dziale na forum do zgrania.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

mceurytos pisze:Witam po raz pierwszy i mam takie pytanie:
Czy ktoś nagrywa notowania LP3? Chciałbym jakimś cudem zdobyć nagranie z poprzedniej godziny :)
na pewno tacy są i do jutra na pewno udostępnią :wink:
kajman

Wreszcie przeczytałem zaległe posty, a potem policzyłem znawcę i mam 57 a 42 jest wspólna, więc już q15 w tył.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Gary niedlugo bedzie mial 2012 komentarz :D
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:Wreszcie przeczytałem zaległe posty, a potem policzyłem znawcę i mam 57 a 42 jest wspólna, więc już q15 w tył.
to ja tylko o punkt lepszy jestem :)
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

(12) wspaniale Muchy :D
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

drwycior pisze: ta nowa plyta...przeciez tego sie wogole nie da sluchac!! Nie wiem albo ja juz sie tak zestarzalem ze nic nie rozumiem byc moze...
No jak dla mnie ta płyta jest GENIALNA ! Z pewnością najlepsza płyta Bjorkowej, wałkuję ją cały czas. Koniecznie muszę nabyć oryginał (ale żadnej polskie ceny ;] )
Awatar użytkownika
saferłel

Oj spodziewałem się trochę większego skoku Much i ich kawałka, najlepszego polskiego kawałka na lp3.
ku3a

Post autor: ku3a »

hej-ho :-)
pozniej sobie poczytam coscie tu popisali, a teraz dolaczam sie do komentowania. Listy sluchalem od samego poczatku :-P. Tuz przed 19.00 skonczyl sie koncert Happysad, poszedlem na jakiegos kebaba, a przy okazji wlaczylem sobie radelko i posluchalem pol godzinki. Potem zaczal sie koncert Akurat, a ja mialem co innego slyszysz, co innego... slyszysz :-P. W jednym uchu Akurat, a w drugim Lista. No ale juz jestem i slucham juz u siebie w pokoju z herbata i kanapkami :-). Bylem wsciekly na miejsce Katie i Evy, bo od razu 9 punktow karnych w znawcy, ale potem bylo juz lepiej (gdyby nie te zwiedle kwiatki...). O, a teraz prosze, trzecia zgadnieta pod rzad :-).

fajnie, ze Muchy jeszcze do gory.
GregF

12 (+1). Miła niespodzianka - Muchy coraz bliżej Top 10 :), chociaż szkoda, że zamieniły sie miejscami akurat z Filozofią.
ODPOWIEDZ