1319 (11.05.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Post autor: kajman »

Campari pisze:(23) Anna Maria Jopek to w Polsce klasa, tak jak np. Nosowska, nawet jezeli ma slabsze momenty, to ogólnie jej muzyka sie broni, bo jest piekna
I co ja mam powiedzieć? Zgadzam się całkowicie. Jaki stąd wniosek. Chyba taki, ża Anna Maria jest międzypokoleniowa.
GregF

Post autor: GregF »

18 (b/z). Pogrzebane muzycznie przez Habakuka "Mury" ciągle nie chcą wynieść się z Top 20 :(.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

drwycior pisze:A dlaczego Vaidisova ne hra? za niskie progi czy co?
Zawodniczki same wybierają turnieje. Nie da się zagrać wszystkich. Np. Ana Ivanovic nie grała w Wawie

17 (+9) Travis - zasłużony skok. 4 min przyjemności
Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

Piękne Closer. Niektórzy niedoceniają tego utworu a to faktycznie jeden z ładniejszych ich singli. I sam zespół tak twierdz i TR i ja 8)
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

(17) strefy nudy c.d.
Travis
heh NME dobrze ich potraktowal i w nowym numerze dal ich nowemu albumowi 2/10 :twisted:
kajman

Sorry, ale ta piosenka powinna spadać nie awansować. Rytm słonia, przynudzanie - jednym słowem beznadzieja.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Witam.
Ech, dzisiaj w Białymstoku odwołali Juwenalia, a mieli zagrać min. Piersi.
Wczoraj byłem na Big Cycu oraz... gali disco polo :? :wink:
GregF

kajman pisze:Podoba mi się ten text w kontekście obecnej pory: I siebie przed maturą w gimnazjum. :wink: :lol:
W czasach, gdy ten tekst powstawał, czyli jeszcze przed II wojną światową, gimnazjum było odpowiednikiem dzisiejszego liceum ;).
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Ha!!! Nowy Travis jednak kontytnuuje tradycje wielkich przebojów z poprzednich płyt, mimo że jest nieco słabszy... Bardzo mnie to cieszy, bo mam duży sentyment do tego zespołu, a ta nowa piosenka jest bardzo miła dla ucha :)
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

kajman pisze:
Campari pisze:(23) Anna Maria Jopek to w Polsce klasa, tak jak np. Nosowska, nawet jezeli ma slabsze momenty, to ogólnie jej muzyka sie broni, bo jest piekna
I co ja mam powiedzieć? Zgadzam się całkowicie. Jaki stąd wniosek. Chyba taki, ża Anna Maria jest międzypokoleniowa.
najwidoczniej tak :)
GregF

17 (+9). Z Travisem od poprzedniej płyty sprawa wygląda tak, że te bardziej smędzące kawałki jak "Closer" radzą sobie dobrze na LP3, a te ciekawsze melodycznie nie mogą sie wzbić ponad dolne rejony Poczekalni :(.
Awatar użytkownika
saferłel

Campari pisze:(17) strefy nudy c.d.
Travis
heh NME dobrze ich potraktowal i w nowym numerze dal ich nowemu albumowi 2/10 :twisted:
Ale ty okrutny dla moich ulubionych songów (R.E.M, Wilki, Travis)
ZObaczymy jak na LP poradzi sobei Bjork :twisted: ..eh wiem ona jest bardzo popularna i będzie pewnie wysoko, zresztą bardzo lubie nowy singiel, ale płyta po 1 prześłuchania słaba, choć jakość była taka sobie.

Niewiem jak ty ale ja czekam na Interpol :P

o w Offensywie Interpol dziś!!
Awatar użytkownika
saferłel

Bjork :) chyba 17 a nie 16?
kajman

No i najlepszy kawałek w zestawieniu. :D Tylko dlaczego tak mało do góry?
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

Mam wszystkie plyty Bjork bez Sugarcubes...ale ta nowa plyta...przeciez tego sie wogole nie da sluchac!! Nie wiem albo ja juz sie tak zestarzalem ze nic nie rozumiem byc moze...
Najlepsza z tego wynika byla jest i bedzie Homogenic 1997.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

(16) heh juz myslalem, ze to swietne "Golden Touch" Razorlight jakims cudem weszlo na LP3 :D zajebisty singiel, ehh..

ale co tam, teraz przegenialna Bjork, ktore tez laczy pokolenia :D
wspaniala piosenka, widzialem teledysk na MTV|2, niby nic, a gdybym cos zapalil, albo wypil toby zadzialal, tak mysle, totalna psychodela :twisted: :D
a no i piekna plyta!! z cudownym Antonym w 2 piosenkach, tez cudownym wokalistom, kto nie zna niech pozna. a no i bity Timbalanda, tez b. dobre :D

jak ja ja uwielbiam :D :D
GregF

16 (+6). "Earth Intruder" - brawo Bjork, zyskuje z każdym kolejnym przesłuchaniem :).
Awatar użytkownika
drwycior
Kontakt:

pees.no singla to jeszcze ale singlowi daleko do plyty...y znaczy naodwrot...
Awatar użytkownika
saferłel

drwycior pisze:Mam wszystkie plyty Bjork bez Sugarcubes...ale ta nowa plyta...przeciez tego sie wogole nie da sluchac!! Nie wiem albo ja juz sie tak zestarzalem ze nic nie rozumiem byc moze...
O kolekcjoner tak niepochlebnie się wypowiada o nowym CD. Ciekawe czy faktycznie płyta taka słaba czy to ta jakoś tylko zaważyła.

W każdym bądź razie szukam wersji w bardzo dobrej wersji!. Ma ktoś?

O a teraz sprawa podobna jak z Linkin Park. Bardzo fajny singiel z nudnej i słabej płyty.
GregF

Campari pisze:(
a no i piekna plyta!! z cudownym Antonym w 2 piosenkach, tez cudownym wokalistom, kto nie zna niech pozna. a no i bity Timbalanda, tez b. dobre :D

Chodzi o Antony'ego & The Johnsons? W Trójce promują go, i chwała im za to, przede wszystkim panowie HCH, czemu dają wyraz nie tylko nocą raz na miesiąc, ale i ostatnio w Programie Alternatywnym :).
kajman

saferłel pisze:ZObaczymy jak na LP poradzi sobei Bjork :twisted: ..eh wiem ona jest bardzo popularna i będzie pewnie wysoko, zresztą bardzo lubie nowy singiel, ale płyta po 1 prześłuchania słaba, choć jakość była taka sobie.
Nie słyszałem całej płyty tylko bodajże 6 czy 7 utworów. Niektóre z nich są tylko bardzo dobre, ale zdecydowana większość rewelacja. Z tego co pamiętam to chyba Hope powalił mnie na ziemię i rozłożył na łopatki.
Awatar użytkownika
saferłel

Campari pisze:(16) heh juz myslalem, ze to swietne "Golden Touch" Razorlight jakims cudem weszlo na LP3 :D zajebisty singiel, ehh..

ale co tam, teraz przegenialna Bjork, ktore tez laczy pokolenia :D
wspaniala piosenka, widzialem teledysk na MTV|2, niby nic, a gdybym cos zapalil, albo wypil toby zadzialal, tak mysle, totalna psychodela :twisted: :D

Słyszałem jego wokal i nie robi wrażenia nadzwyczajnego. Nic oryginalnego chyba tam nie ma (czyżby znów słaba jakość zaważyła na tej wypowiedzi?)

Lidia. P - też bez komentarza.
GregF

15 (-1). Pogodno jak zwykle krótko i na temat :), ale Top 10 niestety i tym razem nie dla nich :/.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

GregF pisze:
Campari pisze:(

Chodzi o Antony'ego & The Johnsons? W Trójce promują go, i chwała im za to, przede wszystkim panowie HCH, czemu dają wyraz nie tylko nocą raz na miesiąc, ale i ostatnio w Programie Alternatywnym :).
tak to wlasnie ten Antony! :D (Hoghart chyba)
wlasnie dlatego mam do HCH i PA duzo sympatii ;)
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 8:54 pm przez Campari, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
drwycior
Kontakt:

saferłel pisze:
drwycior pisze:Mam wszystkie plyty Bjork bez Sugarcubes...ale ta nowa plyta...przeciez tego sie wogole nie da sluchac!! Nie wiem albo ja juz sie tak zestarzalem ze nic nie rozumiem byc moze...
O kolekcjoner tak niepochlebnie się wypowiada o nowym CD. Ciekawe czy faktycznie płyta taka słaba czy to ta jakoś tylko zaważyła.

W każdym bądź razie szukam wersji w bardzo dobrej wersji!. Ma ktoś?

O a teraz sprawa podobna jak z Linkin Park. Bardzo fajny singiel z nudnej i słabej płyty.

..no bo to jjuz jest jakis odplyw w rejony muzyczne zakrecone tak,ze ja juz czegos takiego nie potrafie strawic,nie bierze mnie a wrecz przeciwnie...bo np. przez 5 minut jedzie dzwiekowy parowiec i huczy i nic wiecej...i co to ma byc??
ODPOWIEDZ