Oczywiście. I liczę, że jeszcze za tydzień się obroni. A za dwa tygodnie? Może Ayo?Martyr pisze:No więc wiadomo co na 1
Kajman, zadowolony??Nasza Katie
1317 (27.04.2007)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- jblaminsky
- Kontakt:
No tydzien temu nie moglem sobie podarowac bo to Helena dzwonila a mi po drugim sygnale siadl telefon> a potem juz nie zadzwonil.Martyr pisze:No chyba takjblaminsky pisze:No nie chyba sie pochlastam! Dalem 31! tydzien temu Helena zadzwonila i telefon sie rozladowal. Nie odebralem. 4 tygodnie temu 3 osoby wytypowaly ok.. mogly wygrac 2.. bylem ta ktora nie wygrala. Czy to nie pech?
A ja wytypowałam i wysłałam na 30 i też żałuję że nie dałam 31...

2 (+2). I gdzie tu sprawiedliwość - wcześniejsze single Kaiser Chiefs były znacznie lepsze, a docierały co najwyżej w dolne strefy Poczekalni (jeśli w ogóle), a mało ciekawe i wtórne "Ruby" jest już o krok od szczytu
.

Ostatnio zmieniony pt kwie 27, 2007 9:57 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Oto pierwsza dycha:
10. CZEKAM - Ania
9. INAIJE - Lidia Pospieszalska
8. SUMMER WINE - Ville Vallo & Natalia Avelon
7. DOWN ON MY KNEES - Ayo
6. GDZIE SA PRZYJACIELE MOI - Yugopolis & Maciej Malenczuk
5. EASY RIDER - Hunter & Krzysztof Daukszewicz
4. SAY IT RIGHT - Nelly Furtado
3. DESECRATION SMILE - Red Hot Chili Peppers
2. RUBY - Kaiser Chiefs
1. SHY BOY - Katie Melua
10. CZEKAM - Ania
9. INAIJE - Lidia Pospieszalska
8. SUMMER WINE - Ville Vallo & Natalia Avelon
7. DOWN ON MY KNEES - Ayo
6. GDZIE SA PRZYJACIELE MOI - Yugopolis & Maciej Malenczuk
5. EASY RIDER - Hunter & Krzysztof Daukszewicz
4. SAY IT RIGHT - Nelly Furtado
3. DESECRATION SMILE - Red Hot Chili Peppers
2. RUBY - Kaiser Chiefs
1. SHY BOY - Katie Melua
ale ja nigdy nie twierdziłem, że jest niezastąpiony....taka jest tylko lista, a z tym, że kiedyś M.N. odejdzie to się oswajam od kiedy słucham listyzbyszu pisze:Nie dziwmy sie zatem, ze i M.N. zmęczony...Gary pisze:po dzisiejszym notowaniu mogę tylko westchnąć i sobie zanucić "gdzie się podziały tamte..listy" i to by było na tyle.
.
Panie Marku - jednak uciekamy !!!

"Just Like Heaven" to średni cover. W wykonaniu The Cure brzmi o wiele, wiele lepiej. Co nie znaczy, że Katie nagrała dobrą płytę, chwilami świetną.tadzio3 pisze:Chociaż piosenkę średnio lubię, to cieszę sie, ze wciaz jest na pierwszym. Lubię Katie za świetną płytę, a ta piosenka zawsze bardzo fajnie rozpoczyna krążek. Chociaż żałuję, ze nie ma "Just Like Heaven"

- tadzio3
- Kontakt:
A dla mnie to bardzo dobry cover i chyba moja ulubiona piosenka na płycie. Katie zrobiła pzeróbkę w swoim stylu, bez kombinatorstwa- to mi sie podoba.Redbull pisze:"Just Like Heaven" to średni cover. W wykonaniu The Cure brzmi o wiele, wiele lepiej. Co nie znaczy, że Katie nagrała dobrą płytę, chwilami świetną.tadzio3 pisze:Chociaż piosenkę średnio lubię, to cieszę sie, ze wciaz jest na pierwszym. Lubię Katie za świetną płytę, a ta piosenka zawsze bardzo fajnie rozpoczyna krążek. Chociaż żałuję, ze nie ma "Just Like Heaven"
A porównanie do orginału- hmm. Trudno mi powiedzieć. Dwa godne siebie kawałki, chociaż wiadomo ze orginał, to jednak orginał.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
- Kontakt:
Miłośnicy dobrych tekstów faktycznie mają z czego wybierać wśród piosenek na Liście i na płytach z LP3. Oto np. kilka "złotych myśli" artystki, która jest w notowaniu znacznie wyżej od Lady Pank:GregF pisze:49 (N). Muzycznie "Strach się bać" trzyma przyzwoitą ladypankową średnią, ale tekstu wolę nie słyszeć.
"Suddenly something happened to me
when I was having my cup of tea."
"Life is more intriguing than it seems."
"I wonder if the politicians care."
O, czyli jest też i coś o polityce.

Polecam dalsze drążenie tematu.

Tu się akurat zgodzę w 100 procentach, gdyż dla mnie tekst to podstawowe kryterium przy ocenianiu i masa utworów z LP3 właśnie przez to odpada. Królują oczywiście polskojęzyczne bądź wykonywane przez Polaków w jęz. angielskim. Przykład z brzegu - The Car Is On Fire, jakim by nie byli objawieniem, "Can't Cook (who cares)" pod tym względem wypada na równi z przeciętnym popidłem granym co godzinę w lokalnym radyjku.PS pisze: Miłośnicy dobrych tekstów faktycznie mają z czego wybierać wśród piosenek na Liście...
A co do Lady Pank, po ostatnich ich "tworach" nie spodziewałam się naprawdę niczego niezwykłego. Nawet na koszmarlistę ich nie planowałam wrzucić, gdyż tam raczej umieszczam wykonawców od których wymagam czegoś więcej, a popowe hity po prostu przyciszam i już mi nie przeszkadzają. Jednak jak to usłyszałam zmieniłam zdanie, gdyż utwór od strony muzycznej jest po prostu fatalny i przypomina mi dźwięki towarzyszące kupcom zza wschodniej granicy na Stadionie Dziesięciolecia. A co do tekstu, to jednak bardziej podobają mi się wizje dzisiejszej Polski w nagraniach Buldoga.