1317 (27.04.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Post autor: kajman »

Martyr pisze:No więc wiadomo co na 1
Kajman, zadowolony?? :D Nasza Katie
Oczywiście. I liczę, że jeszcze za tydzień się obroni. A za dwa tygodnie? Może Ayo?
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

(2) no mialem juz nie komentowac tej nedzy co jest w top10,. ale musze powiedziec, ze jestem niezadowolony z faktu, ze taka chala jak "Ruby" jest na 2-gim. to tyle ;)
Awatar użytkownika
jblaminsky
Kontakt:

Post autor: jblaminsky »

Martyr pisze:
jblaminsky pisze:No nie chyba sie pochlastam! Dalem 31! tydzien temu Helena zadzwonila i telefon sie rozladowal. Nie odebralem. 4 tygodnie temu 3 osoby wytypowaly ok.. mogly wygrac 2.. bylem ta ktora nie wygrala. Czy to nie pech?
No chyba tak
A ja wytypowałam i wysłałam na 30 i też żałuję że nie dałam 31...
No tydzien temu nie moglem sobie podarowac bo to Helena dzwonila a mi po drugim sygnale siadl telefon> a potem juz nie zadzwonil. :( Nie dane mi jest wygrywanie u Niedzwiedzia!
GregF

Post autor: GregF »

2 (+2). I gdzie tu sprawiedliwość - wcześniejsze single Kaiser Chiefs były znacznie lepsze, a docierały co najwyżej w dolne strefy Poczekalni (jeśli w ogóle), a mało ciekawe i wtórne "Ruby" jest już o krok od szczytu :( .
Ostatnio zmieniony pt kwie 27, 2007 9:57 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

gruba Rubi na 2.,chuda Katie na 1. well...
Ostatnio zmieniony pt kwie 27, 2007 9:54 pm przez drwycior, łącznie zmieniany 1 raz.
trzpaw

Post autor: trzpaw »

Ruby za wysoko
kajman

A w znawcy 72 przy wspólnym typie 64. Nie tak źle.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Oto pierwsza dycha:

10. CZEKAM - Ania
9. INAIJE - Lidia Pospieszalska
8. SUMMER WINE - Ville Vallo & Natalia Avelon
7. DOWN ON MY KNEES - Ayo
6. GDZIE SA PRZYJACIELE MOI - Yugopolis & Maciej Malenczuk
5. EASY RIDER - Hunter & Krzysztof Daukszewicz
4. SAY IT RIGHT - Nelly Furtado
3. DESECRATION SMILE - Red Hot Chili Peppers
2. RUBY - Kaiser Chiefs
1. SHY BOY - Katie Melua
kajman

GregF pisze:2 (+2). I gdzie tu sprawiedliwość - wcześniejsze single Kaiser Chiefs były znacznie lepsze, a nie dotarły nawet do Poczekalni, a mało ciekawe i wtórne "Ruby" jest już o krok od szczytu :( .
Jeden dotarł do poczekalni.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

jezeli za tydzien "Ruby" na 1. bojkotuje LP3 na jakies 2, 3 tygodnie :evil:
kajman

A tak ogólnie to HURRRRRRRRRRRRRA!!!!!!!!!!!!! :D :) :lol: :) :D
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Campari pisze:jezeli za tydzien "Ruby" na 1. bojkotuje LP3 na jakies 2, 3 tygodnie :evil:
Krzyż na droge ;-)

Lepsze Ruby niż Meluy, Furtady, Pospieszalskie...wymienaić dalej???
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

po dzisiejszym notowaniu mogę tylko westchnąć i sobie zanucić "gdzie się podziały tamte..listy" i to by było na tyle. :(

Dzięki za wspólne komentowanie i do...następnej listy (to jest jednak uzależnienie :P ). :)
W tym roku na 1 miejscach same przeciętne utwory niestety.
GregF

kajman pisze:
GregF pisze:2 (+2). I gdzie tu sprawiedliwość - wcześniejsze single Kaiser Chiefs były znacznie lepsze, a nie dotarły nawet do Poczekalni, a mało ciekawe i wtórne "Ruby" jest już o krok od szczytu :( .
Jeden dotarł do poczekalni.
Racja, teraz sobie przypomniałem.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Gary pisze:po dzisiejszym notowaniu mogę tylko westchnąć i sobie zanucić "gdzie się podziały tamte..listy" i to by było na tyle. :(
.
Nie dziwmy sie zatem, ze i M.N. zmęczony...

Panie Marku - jednak uciekamy !!!
GregF

1 (b/z). "Shy Boy" spokojnie przebija poprzedni singiel Katie M., ale 3 tygodnie na szczycie to o 3 za dużo - wystarczyłaby sama pierwsza dycha. I tyle. Dziękuję wszystkim za dzisiejszy wieczór - do następnego notowania.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

zbyszu pisze:
Gary pisze:po dzisiejszym notowaniu mogę tylko westchnąć i sobie zanucić "gdzie się podziały tamte..listy" i to by było na tyle. :(
.
Nie dziwmy sie zatem, ze i M.N. zmęczony...

Panie Marku - jednak uciekamy !!!
ale ja nigdy nie twierdziłem, że jest niezastąpiony....taka jest tylko lista, a z tym, że kiedyś M.N. odejdzie to się oswajam od kiedy słucham listy :)
kajman

W świetnym nastroju, bo nie dość, że Katie na 1, to jeszcze Murphy awansował do 8, dziękuję wszystkim za wspólne słuchanie i komentowanie listy i... do następnego razu.
P.S. a do tego jeszcze Wisła wygrała z Legią.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Pozdrawiam wszystkich i do następnego razu.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Gary pisze:Dzięki za wspólne komentowanie i do...następnej listy (to jest jednak uzależnienie :P ). :)
To jasne jak słońce :)

Dzięki za miły wieczorek przy forum i lp3
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Chociaż piosenkę średnio lubię, to cieszę sie, ze wciaz jest na pierwszym. Lubię Katie za świetną płytę, a ta piosenka zawsze bardzo fajnie rozpoczyna krążek. Chociaż żałuję, ze nie ma "Just Like Heaven"
Redbull
Kontakt:

Post autor: Redbull »

tadzio3 pisze:Chociaż piosenkę średnio lubię, to cieszę sie, ze wciaz jest na pierwszym. Lubię Katie za świetną płytę, a ta piosenka zawsze bardzo fajnie rozpoczyna krążek. Chociaż żałuję, ze nie ma "Just Like Heaven"
"Just Like Heaven" to średni cover. W wykonaniu The Cure brzmi o wiele, wiele lepiej. Co nie znaczy, że Katie nagrała dobrą płytę, chwilami świetną. :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Redbull pisze:
tadzio3 pisze:Chociaż piosenkę średnio lubię, to cieszę sie, ze wciaz jest na pierwszym. Lubię Katie za świetną płytę, a ta piosenka zawsze bardzo fajnie rozpoczyna krążek. Chociaż żałuję, ze nie ma "Just Like Heaven"
"Just Like Heaven" to średni cover. W wykonaniu The Cure brzmi o wiele, wiele lepiej. Co nie znaczy, że Katie nagrała dobrą płytę, chwilami świetną. :)
A dla mnie to bardzo dobry cover i chyba moja ulubiona piosenka na płycie. Katie zrobiła pzeróbkę w swoim stylu, bez kombinatorstwa- to mi sie podoba.
A porównanie do orginału- hmm. Trudno mi powiedzieć. Dwa godne siebie kawałki, chociaż wiadomo ze orginał, to jednak orginał.
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

GregF pisze:49 (N). Muzycznie "Strach się bać" trzyma przyzwoitą ladypankową średnią, ale tekstu wolę nie słyszeć :evil: .
Miłośnicy dobrych tekstów faktycznie mają z czego wybierać wśród piosenek na Liście i na płytach z LP3. Oto np. kilka "złotych myśli" artystki, która jest w notowaniu znacznie wyżej od Lady Pank:

"Suddenly something happened to me
when I was having my cup of tea."

"Life is more intriguing than it seems."

"I wonder if the politicians care."

O, czyli jest też i coś o polityce. :roll:

Polecam dalsze drążenie tematu. :D
IZA

Post autor: IZA »

PS pisze: Miłośnicy dobrych tekstów faktycznie mają z czego wybierać wśród piosenek na Liście...
Tu się akurat zgodzę w 100 procentach, gdyż dla mnie tekst to podstawowe kryterium przy ocenianiu i masa utworów z LP3 właśnie przez to odpada. Królują oczywiście polskojęzyczne bądź wykonywane przez Polaków w jęz. angielskim. Przykład z brzegu - The Car Is On Fire, jakim by nie byli objawieniem, "Can't Cook (who cares)" pod tym względem wypada na równi z przeciętnym popidłem granym co godzinę w lokalnym radyjku.

A co do Lady Pank, po ostatnich ich "tworach" nie spodziewałam się naprawdę niczego niezwykłego. Nawet na koszmarlistę ich nie planowałam wrzucić, gdyż tam raczej umieszczam wykonawców od których wymagam czegoś więcej, a popowe hity po prostu przyciszam i już mi nie przeszkadzają. Jednak jak to usłyszałam zmieniłam zdanie, gdyż utwór od strony muzycznej jest po prostu fatalny i przypomina mi dźwięki towarzyszące kupcom zza wschodniej granicy na Stadionie Dziesięciolecia. A co do tekstu, to jednak bardziej podobają mi się wizje dzisiejszej Polski w nagraniach Buldoga.
ODPOWIEDZ