Bardziej prawidłowo: AUDIOSLAVE - Like a Stone
http://en.wikipedia.org/wiki/Like_a_Stone
AUDIOSLAVE - Like A Stone
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)
Re: AUDIOSLAVE - Like A Stone
Odświeżam poprawkę...
-
No i jak tam? Można tą literówkę poprawić?
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Już miałem odpisać... ale mnie ubiegłeś. (inne watki wymagały raptowniej komentarza niż ten)
Jeśli kierujemy się zasadami pisowni anglosaskiej — OK! Ale nawet na tej stronie jaka podałeś, widnieją dwie rozbieżne wersje. przekopując interśmietnik trafiamy częściej na zapis z wielkiej litery, niż na minuskułowe 'a'. Poprawię, bo jak dla mnie to bez znaczenia. Utwór jest dość jednoznacznie identyfikowalny, i nie zachodzi wątpliwość, jak to jest śpiewane: mała czy dużą literą...
Jeśli kierujemy się zasadami pisowni anglosaskiej — OK! Ale nawet na tej stronie jaka podałeś, widnieją dwie rozbieżne wersje. przekopując interśmietnik trafiamy częściej na zapis z wielkiej litery, niż na minuskułowe 'a'. Poprawię, bo jak dla mnie to bez znaczenia. Utwór jest dość jednoznacznie identyfikowalny, i nie zachodzi wątpliwość, jak to jest śpiewane: mała czy dużą literą...

-
Albo odgórnie ustalamy pewne zasady pisowni angielskich tytułów w archiwum (wydaje mi się, że chyba kiedyś to ustaliliśmy wspólnie), czyli, że z małej litery piszemy:JaceK pisze:Jeśli kierujemy się zasadami pisowni anglosaskiej — OK! Ale nawet na tej stronie jaka podałeś, widnieją dwie rozbieżne wersje. przekopując interśmietnik trafiamy częściej na zapis z wielkiej litery, niż na minuskułowe 'a'.
Kod: Zaznacz cały
/ a / and / an / as / at / by / for / from / in / into / of / off / on / or / the / to / with /
I być może nikomu to nie będzie przeszkadzało - oprócz mnie...
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czy można już zamknąć temat? Poprawione... czegoś jeszcze należy oczekiwać?