BRODSKY QUARTET FEAT. STING - Until…

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

BRODSKY QUARTET FEAT. STING - Until…

Post autor: danco28 »

To nie ta wersja była na liście! To, co obecnie odnotowane jest w archiwum pochodzi z jakiejś płyty "Moodswings" z 2005 roku. A "Until..." był na liście w roku 2002.

http://www.we7.com/#/album/Brodsky-Quartet/Moodswings (utwór drugi - można odsłuchać 30 sekund - mnie to wystarcza, aby być pewnym, że to nie to było na liście)

http://www.rhapsody.com/brodsky-quartet/moodswings

... a zatem powinno być po prostu:

STING - Until…
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Re: BRODSKY QUARTET FEAT. STING - Until…

Post autor: Miszon »

No proszę - sądziłem, że to to samo, c w filmie "Kate i Leopold", a dopisanie Brodsky'ego to taka sama fanaberia jak dopisanie Slasha przy Givin to me. Także dobrze wiedzieć, że była taka wersja w 2005.
danco28

Odświeżam poprawkę...

Obecny zapis: BRODSKY QUARTET FEAT. STING - Until… = wersja z płyty "Brodsky Quartet ‎– Moodswings" (2005), czas trwania: 3:51 - TA WERSJA NIE BYŁA NA LIŚCIE!

Zapis: STING - Until… = wersja z soundtracku do filmu "Kate & Leopold" (2001), czas trwania około: 3:07 - TA WŁAŚNIE WERSJA BYŁA NA LIŚCIE!

W anglojęzycznej Wikipedii oba utwory są również odnotowane jako dwa odrębne single.

Dźwiękowe pomoce naukowe: 30 sekundowy fragment znaleziony w sieci wersji Brodsky Quartet i fragment notowania 1049, gdzie Sting debiutował tym nagraniem w podstawowym zestawieniu: klik.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

A na Liście na pewno funkcjonowało to po prostu jako Sting.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

nie bardzo Was Panowie rozumiem... rozumiecie?
danco28

JaceK pisze:nie bardzo Was Panowie rozumiem... rozumiecie?
Ale co jest niezrozumiałe?

Zapis w archiwum powinien wyglądać tak: STING - Until…
ku3a

Post autor: ku3a »

Miszon pisze:A na Liście na pewno funkcjonowało to po prostu jako Sting.
zgadza się
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

danco28 pisze:Ale co jest niezrozumiałe?
(...)
A poczytaj sobie treść od samego początku — co ma jakiś "Kate & Leopold" do tego co tutaj ma figurować? OK! Sting. Tyle!

Nie wiem skąd się taki durny zapis wziął. Faktem że na Liście był sam Pan Sting, ale nieraz były tam już błędne zapisy.

I tutaj zaczynają się schody — ten rodzaj poprawek, w tej wersji bazy jest niewykonalny. To znaczy: poprawa grozi niezachowaniem spójności lub inaczej -- będzie generował następne błędy jakie będą z pewnością wskazane. (Całkiem słusznie zresztą!) Więc chwilowo proponuję pozostawić taki zapis i przypomnieć ten fakt (podobnie jak KOMBI/KOMBII) przy kolejnej wersji Archiwum.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Wtrącę swoje trzy grosze, bo widzę, że dyskusja zmierza w nieznanym kierunku.
JaceK pisze:I tutaj zaczynają się schody — ten rodzaj poprawek, w tej wersji bazy jest niewykonalny. To znaczy: poprawa grozi niezachowaniem spójności lub inaczej -- będzie generował następne błędy jakie będą z pewnością wskazane.
Poprawek? A skąd w archiwum wziął się zapis z orkiestrą w tytule wykonawcy? Jedyna prawdziwa od początku wersja to była ta, którą wskazują danco28 i ku3a!

Odbiegając od tego przypadku. Naprawdę już nużące staje się ciągłe pisanie próśb o niedodawanie "ogonów" do nazw wykonawców (przykłady: utwory "Give In To Me", "A Great Day For Freedom" i właśnie "Until..."). To jest po prostu chore. A rozmowa z niektórymi osobami podczas ostatnich dwóch zlotów tylko utwierdziła mnie w tym przekonaniu. To ma być archiwum utworów Listy Przebojów Trójki a nie swoisty katalog-almanach (o czym zresztą pisałem już kiedyś w innym wątku).
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Nie wiem z kim rozmawiałeś i jak to się przełożyć ma na zawartość Archiwum. Informuje tylko, ze chwilowo TAKI RODZAJ POPRAWEK musi poczekać. Względy techniczne, i tyle. Ja też rozmawiałem na zlotach z wieloma osobami, i jakoś nikt prosto w oczy nie powiedział, że 'to czy tamto jest chore', a ja się stawiałem jak wesz na grzebieniu że tak ma być i basta! Wręcz przeciwnie — do wielu zmian przekonano mnie, i jeśli nie są one sukcesywnie wprowadzone dotychczas, to na pewno będą po zmianie modelu powiązania danych w samej bazie.

Ja też nie wiem skąd wzięły się 'ogony', ale jak sobie zaglądnę do historii tego kącika forum — niektórzy mają całkiem ciekawe pomysły na zapisy poprawek, jego zdaniem, koniecznych.

PS. W temacie dziwnych ogonów...
ODPOWIEDZ