Nie, no jeszcze po drodze był Andrus!jollyroger72 pisze:Prawie 1000 notowań temu Górniaczka debiutowała na 1 a teraz Adelka.
1602 — 12.10.2012 (Piotr Baron)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
Re: 1602 — 12.10.2012 (Piotr Baron)
- tadzio3
- Kontakt:
Mimo wszystko to jest wielka niespodzianka. Owszem, każdy spodziewał, że to będzie nowość z pominięciem Poczekalni, ale żeby aż numer 1? Dla mnie zdecydowanie za wysoko.
Jak babcię kocham, nie głosowałem na "Skyfall"! To nie ja! 
ku3a, wiesz może, ile głosów zgarnęła Adela?
Z debiutów na pierwszym to pamiętam "Karpia IV: Restaurację", "Balladę..." i chyba jeszcze jeden "Karp" był tak wysoko. No i oczywiście "I'll find my way home".
ku3a, wiesz może, ile głosów zgarnęła Adela?
Z debiutów na pierwszym to pamiętam "Karpia IV: Restaurację", "Balladę..." i chyba jeszcze jeden "Karp" był tak wysoko. No i oczywiście "I'll find my way home".
- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Mówcie co chcecie, ale ja nie przyjmuję do wiadomości ocen typu "gniot".
Ten utwór jest GENIALNIE zrobiony instrumentalnie.
(Też nie przepadam za Adelą)
Ten utwór jest GENIALNIE zrobiony instrumentalnie.
(Też nie przepadam za Adelą)
A tak było już przyjemnie na szczycie od kilku tygodni. Dziękuję na dziś i do następnego razu.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Przygnębiająca końcówka dzisiejszego notowania. Dobranoc.
- konwicki1980
- Kontakt:
Moim zdaniem w porównaniu z utworami AYA RL:adameria pisze:@2. Przesadzasz. Na miejsce 3 zasługuje wiele piosenek, które do niego nie dotarły. Jak dla mnie spokojnie wyobrażałem sobie Old Punk na 3.
"Skóra", "Księżycowy krok", "Nasza ściana", "Unikaj zdjęć", "Ulica miasta"
które były w pierwszej trójce
"Old punk" jest po prostu bez-na-dziej-ny.
Tekst jest jeszcze całkiem OK, ale rąbanka muzyczna - nie do zaakceptowania. Podobne uwagi miałem zresztą do "Plam na słońcu".
-
miszony
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Najważniejsze ze cos się dzieje i nie ma zastoju. Ogromne brawa dla Adeli i Anathemy ze tak wysoko. Obydwa utwory na to zasługują.
Dobranoc wszystkim
Dobranoc wszystkim
ADDY pisze:Ten utwór jest GENIALNIE zrobiony instrumentalnie.
Jak niemal każdy kawałek zwiastujący 007
- jollyroger72
No i CIAŁO Republiki!LLucky pisze:Z debiutów na pierwszym to pamiętam "Karpia IV: Restaurację", "Balladę..." i chyba jeszcze jeden "Karp" był tak wysoko. No i oczywiście "I'll find my way home".
Podpisuję się rękoma i nogami.konwicki1980 pisze:Tekst jest jeszcze całkiem OK, ale rąbanka muzyczna - nie do zaakceptowania. Podobne uwagi miałem zresztą do "Plam na słońcu".adameria pisze:@2. Przesadzasz. Na miejsce 3 zasługuje wiele piosenek, które do niego nie dotarły. Jak dla mnie spokojnie wyobrażałem sobie Old Punk na 3.
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
A ja się nie zgodzę z przedmówcą....jollyroger72 pisze:Przygnębiająca końcówka dzisiejszego notowania. Dobranoc.
I dobrej Wam nocy życzę!
Trochę za wysoko ta Adele. Może za tydzień coś się zmieni.
Dobrej nocy.
Dobrej nocy.
- jollyroger72
Tu trzeba by było Pawła Sito. Może by ją "zrzucił" z 1, jak kiedyś zrobił z Davidem Fosterematram842 pisze:Trochę za wysoko ta Adele. Może za tydzień coś się zmieni.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Nooooooo, to pamiętam, to było dla mnie porażające przeżycie. Nie mogłem tego zrozumieć, jak to, nowość na 1? Ale wtedy byłem smarkaty...jollyroger72 pisze:No i CIAŁO Republiki!
Wytoczyłeś działa i dzieła, więc się poddaję. A Ulica miasta to dla mnie jest jeden z najważniejszych polskich utworów ever.konwicki1980 pisze: Moim zdaniem w porównaniu z utworami AYA RL:
Natomiast ja lubię rąbanki, oczywiście odpowiednio dawkowane.
W 100% się zgadzam. Rano dawałem 7 miejsce, a w czasie LP3 miejsce nr 5. No, ale jest szansa, że dzięki temu szybko się znudzi.tadzio3 pisze:Mimo wszystko to jest wielka niespodzianka. Owszem, każdy spodziewał, że to będzie nowość z pominięciem Poczekalni, ale żeby aż numer 1? Dla mnie zdecydowanie za wysoko.
Yacy, do Gotye to ta Adela nie ma nawet startu. Wszystkie (poza Plotkami może) z albumu 21, które się pojawiły na LP3, były moim zdaniem lepsze. Ten odsłuch jednak tylko mnie w tym utwierdził. Gdzie tej piosence do "Set Fire..." na przykład. Choć jak na Bonda jest całkiem fajna.
Dobranoc.
Sprawdziłem - jednak tylko jeden "Karp" debiutował na pierwszym.LLucky pisze:Z debiutów na pierwszym to pamiętam "Karpia IV: Restaurację", "Balladę..." i chyba jeszcze jeden "Karp" był tak wysoko. No i oczywiście "I'll find my way home".
A propos "Ballady..." to nie mogła ta Adela ten tydzień przeczekać i zadebiutować w trakcie zlotu?
Bylibyśmy świadkami narodzin nowej tradycji...
Dobranoc i do... zobaczenia!
-
ralfik
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 65/66
"Skyfall" - pierwsza od "I'll Find My Way Home" - zagraniczna nowość na m.1 z pominięciem poczekalni.
- jollyroger72
To termin zlotu został wyznaczony o tydzień za późnoLLucky pisze: A propos "Ballady..." to nie mogła ta Adela ten tydzień przeczekać i zadebiutować w trakcie zlotu?
Nie rozumiem jednego... Czemu tak się uczepiliście tego fejsbuka? Przecież już od dawna są tam różne akcje promujące piosenki na lp3, a teraz nagle wszystkim to przeszkadza...
nie wiem. nie dostaję takich danych.LLucky pisze:ku3a, wiesz może, ile głosów zgarnęła Adela?
- adameria
- Kontakt:
Jakby co, to mnie to przeszkadzało tylko jeden raz w przypadku zespołu Treeeebeeee, bo to był jakiś ewidentny szwindel, a poza tym to spoko, nawet jestem za popularyzacją LP3.TomaszBr pisze:a teraz nagle wszystkim to przeszkadza...
Rozśmieszył mnie ostatnio Pan Maciborek jak powiedział, że w ich radiu jest najważniejsza lista w Polsce, no chyba że z punktu widzenia MBTM, ale nie przypominam sobie, żeby to mówił w tym kontekście.
-
gżegoż
Mi nie podoba się takie relatywne podejście do tego typu akcji, jakie ostatnio zaobserwowałem. Jak Tres B czy Skubas osiągnęli nadspodziewanie dobre wyniki dzięki takim zabiegom, to zewsząd płynęła krytyka, nawet pojawiały się opinie, że takie "fejsbukowe" głosy nie powinny być zaliczane. Ale jak tydzień temu Anathema wlazła na pierwsze miejsce, to było mnóstwo zachwytów. I jakoś nikomu nie przeszkadzało to, że do tego w znaczący sposób przyczyniła się akcja naganiania do głosowania poprzez Fb.TomaszBr pisze:Nie rozumiem jednego... Czemu tak się uczepiliście tego fejsbuka? Przecież już od dawna są tam różne akcje promujące piosenki na lp3, a teraz nagle wszystkim to przeszkadza...
NIe znam się na portalach i nie wiem, który jest poczytny. Mam nadzieję, że ta akcja nie będzie tak długotrwała jak ta Kwachowa.mefiu pisze:Ale w tym tygodniu akcja została zareklamowana na jednym z bardzo poczytnych portali internetowych, wielu ludzi wcześniej nie wiedziało o tej akcji i dopiero po tej informacji się zmobilizowali
I tak samo jak w przypadku Adeli z pominięciem, co się udało do tej pory 3 piosenkom (pomijając 1 notowanie), a zapoczątkował to Karp (bodajże Siódmy).Corleone pisze:"Ballada..." Andrusaalbarn pisze:Kiedy była ostatnia nowość na pierwszym?
Ta nie, ale ponoć coś politycznego na płycie jest.tadzio3 pisze:Dla mnie piosenka Kukiza wcale nie jest polityczna. Bardziej społeczna.
Co do UZ zdecydowanie racja, trzy inne też były sporo lepsze, ale Skóra to był totalny gniot z efekciarskim textem.konwicki1980 pisze:Moim zdaniem w porównaniu z utworami AYA RL:adameria pisze:@2. Przesadzasz. Na miejsce 3 zasługuje wiele piosenek, które do niego nie dotarły. Jak dla mnie spokojnie wyobrażałem sobie Old Punk na 3.
które były w pierwszej trójce
"Old punk" jest po prostu bez-na-dziej-ny.
No akurat od Set frajer to chyba jest lepsze. To była najsłabsza piosenka Adeli na liście. A w ogóle jak na Adele to gdzieś w środkowej strefie.adameria pisze:Yacy, do Gotye to ta Adela nie ma nawet startu. Wszystkie (poza Plotkami może) z albumu 21, które się pojawiły na LP3, były moim zdaniem lepsze. Ten odsłuch jednak tylko mnie w tym utwierdził. Gdzie tej piosence do "Set Fire..." na przykład. Choć jak na Bonda jest całkiem fajna.
A z Bonda z tego co kojarzę to tylko chyba Duran Duran było gorsze. Gdzie tej Adeli do genialnego Live and let die czy świetnego Jacka z Alicją.
Już przy Acidach byliśmy wkurzeni, a o ile pamiętam poprzednie akcje (jeżeli były) nie dawały takich efektów.TomaszBr pisze:Nie rozumiem jednego... Czemu tak się uczepiliście tego fejsbuka? Przecież już od dawna są tam różne akcje promujące piosenki na lp3, a teraz nagle wszystkim to przeszkadza...
Tutaj mogło chodzić o coś innego i mógł być ewidentny szwindel, ale niekoniecznie związany z fejsem bukiem.adameria pisze:Jakby co, to mnie to przeszkadzało tylko jeden raz w przypadku zespołu Treeeebeeee, bo to był jakiś ewidentny szwindel.
- adameria
- Kontakt:
I to właśnie miałem na myśli. Wszystkie tzw. akcje nie powodują tak gwałtownych i istotnych skoków. Pomyślmy. 15-25 miejsc - OK, ale 50 miejsc? No ale może nie warto do tego wracać i tym bardziej szkoda, że piosenka nie była wcale aż taka zła. Po poczekalni spokojnie mogłaby sobie spokojnie poskakać. A tak... było jak było.
- jollyroger72
Kajman, jesteś w błędzie. Nie 3 a 4 utwory:kajman pisze:I tak samo jak w przypadku Adeli z pominięciem, co się udało do tej pory 3 piosenkom (pomijając 1 notowanie), a zapoczątkował to Karp (bodajże Siódmy).
- not. 175 Republika "Ciało"
- not. 640 Edyta Górniak "To nie ja"
- not. 1141 Przyjaciele Karpia IV "Karp IV - Restauracja"
- not. 1502 Artur Andrus "Ballada o Baronie, Niedźwiedziu i Czarnej Helenie"