Nie, no jeszcze po drodze był Andrus!jollyroger72 pisze:Prawie 1000 notowań temu Górniaczka debiutowała na 1 a teraz Adelka.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Nie, no jeszcze po drodze był Andrus!jollyroger72 pisze:Prawie 1000 notowań temu Górniaczka debiutowała na 1 a teraz Adelka.
Moim zdaniem w porównaniu z utworami AYA RL:adameria pisze:@2. Przesadzasz. Na miejsce 3 zasługuje wiele piosenek, które do niego nie dotarły. Jak dla mnie spokojnie wyobrażałem sobie Old Punk na 3.
ADDY pisze:Ten utwór jest GENIALNIE zrobiony instrumentalnie.
No i CIAŁO Republiki!LLucky pisze:Z debiutów na pierwszym to pamiętam "Karpia IV: Restaurację", "Balladę..." i chyba jeszcze jeden "Karp" był tak wysoko. No i oczywiście "I'll find my way home".
Podpisuję się rękoma i nogami.konwicki1980 pisze:Tekst jest jeszcze całkiem OK, ale rąbanka muzyczna - nie do zaakceptowania. Podobne uwagi miałem zresztą do "Plam na słońcu".adameria pisze:@2. Przesadzasz. Na miejsce 3 zasługuje wiele piosenek, które do niego nie dotarły. Jak dla mnie spokojnie wyobrażałem sobie Old Punk na 3.
A ja się nie zgodzę z przedmówcą....jollyroger72 pisze:Przygnębiająca końcówka dzisiejszego notowania. Dobranoc.
Tu trzeba by było Pawła Sito. Może by ją "zrzucił" z 1, jak kiedyś zrobił z Davidem Fosterematram842 pisze:Trochę za wysoko ta Adele. Może za tydzień coś się zmieni.
Nooooooo, to pamiętam, to było dla mnie porażające przeżycie. Nie mogłem tego zrozumieć, jak to, nowość na 1? Ale wtedy byłem smarkaty...jollyroger72 pisze:No i CIAŁO Republiki!
Wytoczyłeś działa i dzieła, więc się poddaję. A Ulica miasta to dla mnie jest jeden z najważniejszych polskich utworów ever.konwicki1980 pisze: Moim zdaniem w porównaniu z utworami AYA RL:
"Skóra", "Księżycowy krok", "Nasza ściana", "Unikaj zdjęć", "Ulica miasta"
W 100% się zgadzam. Rano dawałem 7 miejsce, a w czasie LP3 miejsce nr 5. No, ale jest szansa, że dzięki temu szybko się znudzi.tadzio3 pisze:Mimo wszystko to jest wielka niespodzianka. Owszem, każdy spodziewał, że to będzie nowość z pominięciem Poczekalni, ale żeby aż numer 1? Dla mnie zdecydowanie za wysoko.
Sprawdziłem - jednak tylko jeden "Karp" debiutował na pierwszym.LLucky pisze:Z debiutów na pierwszym to pamiętam "Karpia IV: Restaurację", "Balladę..." i chyba jeszcze jeden "Karp" był tak wysoko. No i oczywiście "I'll find my way home".
To termin zlotu został wyznaczony o tydzień za późnoLLucky pisze: A propos "Ballady..." to nie mogła ta Adela ten tydzień przeczekać i zadebiutować w trakcie zlotu?
nie wiem. nie dostaję takich danych.LLucky pisze:ku3a, wiesz może, ile głosów zgarnęła Adela?
Jakby co, to mnie to przeszkadzało tylko jeden raz w przypadku zespołu Treeeebeeee, bo to był jakiś ewidentny szwindel, a poza tym to spoko, nawet jestem za popularyzacją LP3.TomaszBr pisze:a teraz nagle wszystkim to przeszkadza...
Mi nie podoba się takie relatywne podejście do tego typu akcji, jakie ostatnio zaobserwowałem. Jak Tres B czy Skubas osiągnęli nadspodziewanie dobre wyniki dzięki takim zabiegom, to zewsząd płynęła krytyka, nawet pojawiały się opinie, że takie "fejsbukowe" głosy nie powinny być zaliczane. Ale jak tydzień temu Anathema wlazła na pierwsze miejsce, to było mnóstwo zachwytów. I jakoś nikomu nie przeszkadzało to, że do tego w znaczący sposób przyczyniła się akcja naganiania do głosowania poprzez Fb.TomaszBr pisze:Nie rozumiem jednego... Czemu tak się uczepiliście tego fejsbuka? Przecież już od dawna są tam różne akcje promujące piosenki na lp3, a teraz nagle wszystkim to przeszkadza...
NIe znam się na portalach i nie wiem, który jest poczytny. Mam nadzieję, że ta akcja nie będzie tak długotrwała jak ta Kwachowa.mefiu pisze:Ale w tym tygodniu akcja została zareklamowana na jednym z bardzo poczytnych portali internetowych, wielu ludzi wcześniej nie wiedziało o tej akcji i dopiero po tej informacji się zmobilizowali
I tak samo jak w przypadku Adeli z pominięciem, co się udało do tej pory 3 piosenkom (pomijając 1 notowanie), a zapoczątkował to Karp (bodajże Siódmy).Corleone pisze:"Ballada..." Andrusaalbarn pisze:Kiedy była ostatnia nowość na pierwszym?
Ta nie, ale ponoć coś politycznego na płycie jest.tadzio3 pisze:Dla mnie piosenka Kukiza wcale nie jest polityczna. Bardziej społeczna.
Co do UZ zdecydowanie racja, trzy inne też były sporo lepsze, ale Skóra to był totalny gniot z efekciarskim textem.konwicki1980 pisze:Moim zdaniem w porównaniu z utworami AYA RL:adameria pisze:@2. Przesadzasz. Na miejsce 3 zasługuje wiele piosenek, które do niego nie dotarły. Jak dla mnie spokojnie wyobrażałem sobie Old Punk na 3.
"Skóra", "Księżycowy krok", "Nasza ściana", "Unikaj zdjęć", "Ulica miasta"
które były w pierwszej trójce
"Old punk" jest po prostu bez-na-dziej-ny.
No akurat od Set frajer to chyba jest lepsze. To była najsłabsza piosenka Adeli na liście. A w ogóle jak na Adele to gdzieś w środkowej strefie.adameria pisze:Yacy, do Gotye to ta Adela nie ma nawet startu. Wszystkie (poza Plotkami może) z albumu 21, które się pojawiły na LP3, były moim zdaniem lepsze. Ten odsłuch jednak tylko mnie w tym utwierdził. Gdzie tej piosence do "Set Fire..." na przykład. Choć jak na Bonda jest całkiem fajna.
Już przy Acidach byliśmy wkurzeni, a o ile pamiętam poprzednie akcje (jeżeli były) nie dawały takich efektów.TomaszBr pisze:Nie rozumiem jednego... Czemu tak się uczepiliście tego fejsbuka? Przecież już od dawna są tam różne akcje promujące piosenki na lp3, a teraz nagle wszystkim to przeszkadza...
Tutaj mogło chodzić o coś innego i mógł być ewidentny szwindel, ale niekoniecznie związany z fejsem bukiem.adameria pisze:Jakby co, to mnie to przeszkadzało tylko jeden raz w przypadku zespołu Treeeebeeee, bo to był jakiś ewidentny szwindel.
Kajman, jesteś w błędzie. Nie 3 a 4 utwory:kajman pisze:I tak samo jak w przypadku Adeli z pominięciem, co się udało do tej pory 3 piosenkom (pomijając 1 notowanie), a zapoczątkował to Karp (bodajże Siódmy).