neon.ka pisze:....Natomiast nie rozumiem prób zmieniania tych zasad, które są przez wszystkich przyjęte. A przynajmniej w takiej formie, w jakiej to robisz Ty.
Może trudno Ci w to uwierzyć, ale wszystkim tu zależy na życzliwej atmosferze i wzajemnym zrozumieniu. Na początku tego wątku pewne rzeczy były pisane spokojnie i grzecznie. Natomiast reakcje na te uwagi spowodowały, że ta atmosfera nieco zgęstniała w efekcie.
Daleki byłbym od takiego twierdzenie, że "wszystkim" to odpowiada. A co do zgęstnienie atmosfery, ja tego tak nie postrzegam, bo każdą dyskusję traktuje w sferze zwyczajnej wymiany poglądów i przedstawiania swoich sugestii czy też spostrzeżeń. To, że są osobnicy, którzy maja problem z akceptacją odmiennych nieco poglądów, to już raczej ich problem nie mój.
Miszon pisze:....Zatem - jeśli osoba tutaj zamieszczająca swe głosy chce, aby były one uwzględnione w głosowaniu na forumową listę, powinna zapisać je w odpowiednim formacie. Jeśli tego nie chce - nie musi. Ale wówczas nieco zmniejsza się sens postowania tutaj swego głosowania, wystarczy przecież zagłosować na stronie Trójki. Chyba, że chce to tutaj uczynić wyłącznie jako ciekawostkę, nie ma problemu oczywiście....
Hmmm, może nie tyle ciekawostkę, ale prostu zwyczajne podzielenie się swoimi typami, bez chęci brania udziału w podsumowaniu forumowym. Myślę, że właśnie tego typu sugestie, które w jakimś sensie są pewnego rodzaju ingerencję w swobodę intencji autora danych treści, powodują owo zagęszczenie atmosfery na forum. Może poprostu przejdźcie obok tego obojętnie, lub też bez kontestacji.
ku3a pisze:[...co do dalszej części, to mógłbym pisać długo, ale napiszę krótko i zawrę w tym z grubsza wszystko:
FOXD pisze:Osobiście, wielu rzeczy nie chce mi się analizować
a szkoda.
Mnie też szkoda, że tak trudno komuś zrozumieć, iż przejrzystość w wielu wątkach byłaby przydatna dla wielu innych użytkowników. Ale rozumiem, że "towarzystwu wzajemnej adoracji" to odpowiada. Dlatego powtórzę, to co już gdzie indziej napisałem: w wielu obszarach bawcie się w wąskim gronie.